Minderjarigen fraudeerden in gokschandaal rond doping

Gokken op dopingfraude minder eerlijk dan gedacht

Er blijkt een duistere kant te zitten aan het recent ontdekte Italiaanse dopinggokschandaal, waarbij deelnemers geld inzetten op de uitkomst van dopingzaken. Veel gokkantoren maken voor de distributie van gokformulieren en prijzengeld gebruik van minderjarige koeriers.

De leeftijd van de werknemers loopt uiteen van 13 tot 17 jaar. Het gaat om jongeren die na schooltijd in hun woonplaats deelnemerslijsten en prijzengeld bezorgen en inzet ophalen. Op schoolpleinen en voetbalvelden worden zij geronseld door vertegenwoordigers uit de dopingfraude-gokindustrie.

De kinderen worden op schaamteloze wijze uitgebuit. Van de tonnen aan inzet die ze vervoeren zien ze zelf weinig terug. Overuren worden zonder toeslag uitbetaald. Kilometerdeclaraties worden nooit uitgekeerd. Giovanni Fabrizio (15): “Ik heb drie jaar voor deze organisatie gewerkt zonder één cent pensioen op te bouwen. Er is geen regeling voor kinderopvang en van een fietsenplan hebben ze nog nooit gehoord.”

Gelukkig groeit het bewustzijn over de misstanden. Paolo Donnadoni, directeur van de stichting PIGDAD (Pulire Il Gioco D’Azzardo Doping, Italiaans voor Schoon Dopinggokken): “Bij ons werken alleen volwassenen onder goede arbeidsvoorwaarden. Dat betaalt zich uit in winnende klanten en tevreden personeel. Zo tonen wij aan dat het ook mogelijk is op een eerlijke en duurzame manier te gokken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, je moet er een beetje handig mee omgaan. Mijn buurjongetje is ook zo’n koerier en die bouwt inderdaad ook geen pensioen op. Maar, zo zegt hij zelf, omdat hij steeds heen-en-weer fietst tussen gokkantoor en deelnemers, valt er wel eens wat prijzengeld “van de fiets”.

Ook weet hij natuurlijk na een tijdje wel wie de goede gokkers zijn en wie niet, dus dan zet hij zelf ook in op wat die goede gokkers doen. Ik weet niet precies of het een lucratieve handel is, maar hij heeft zijn fiets eerst ingeruild voor een brommer en nu voor een auto met chauffeur, dus ik vermoed dat het wel een beetje meevalt met die uitbuiting.

Reageer
gravatar

Naar onlangs is gebleken houden deze minderjarige misdadigers veelvuldige contacten met ploegartsen om van hen te vernemen waar de nietsvermoedende, hardwerkende, ontzettend afziende, onschuldige wielrenner de avond tevoren mee in is gespoten. Daar gokt men dan vervolgens op en de winsten worden tussen deze smeerlappen en de artsen gedeeld. Voor het witwassen van dit besmette geld richten zij dan een wielerploeg op, als u begrijpt wat ik bedoel.

Reageer
gravatar

Kun je niet luisteren?

Ik heb je nog zo gevraagd om in de Speld te vertellen, dat ik als beroepswielrenner zijnde nooit ben gedoopt en zeker niet tijdens een ronde. En daarvoor al evenmin!

Moet ik dan altijd alles zelf doen?

gravatar

Die gokkantoren zijn zo corrupt als wat. Ik mag bijv. niet eens meedoen aan weddenschappen over dopingtests. Mijn hele familie is uitgesloten van deelname. Iets met voorkennis of zo. Alsof je zonder voorkennis een weddenschap kunt winnen!

Maar ik verdien er toch een aardige boterham mee, want veel van die koeriertjes komen bij mij om vitamine preparaten te kopen. Helemaal op de fiets uit Nederland. Drie weken heen, en dan in 1 middag terug. En die terugweg gaat ook nog via Zwitserland, waar ze het geld moeten storten.

Reageer