Alpe d’Huez moet dit jaar tien keer worden beklommen

Stichting Alpe d’HuZes wil einde maken aan zesjescultuur


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben 93 jaar en toevallig woon ik op het topje van de Alpe d’Huez. Op werkdagen neem ik altijd om 8 u ‘s morgens mijn oude Ponsrijwiel en doe de afdaling naar mijn versnaperingsstalletje alwaar ik om 08:02 u aankom en met de verkoop van spekken, rolletjes drop, rang, stophoest enz. begin. Om 12:05 u keer ik dan huiswaarts waar ik om 20:30 u arriveer en het avondmaal nuttig dat mijn lieve vader me iedere middag bereidt.
Dus, waar klagen julluiden jongeren eigenlijk van? Is het weer eens te zwaar? Moet er zo nodig steun komen?

Reageer
gravatar

Dit lijkt een Grap over een Goed Doel. Dat is gevaarlijk. GD’s zijn namelijk Heilig. Ik verwacht vandaag nog een Verontwaardigde Reactie. Zet ‘m op jongens!

Reageer
gravatar

dat zal wel maar de meeste goede doelen hebben maar één goed doel. Verneuk de massa grijp de kassa. Dus mogen er ook grappen over worden gemaakt.

gravatar

Nee, uiteraard niet. Als je beneden start en boven finisht, is een bescheiden negenmalige afdaling genoeg. Wel moet er dan een nog een methode worden verzonnen om ooit weer beneden te komen.

gravatar

Al dat gezeur om 6x de Alpe d’Huez op te karren: Je bent pas echt een vent als je 6x de Mt.Ventoux (vanuit de 3 verschillende vertrekplaatsen) binnen 1 dag oprijdt!

Reageer
gravatar

@Bassie, Het fietspad op de K2 is in dusdanige staat dat normaal klimgebruik ten zeerste ontraden wordt. Dit in tegenstelling tot het weggetje door het maanlandschap op de Mt.Ventoux waar klimmen alleen afgeraden wordt als je een mix van alcohol en dope in je lichaam hebt (zoals ene T.Simpson indertijd).

gravatar

Tja, Verwijzer, hier krijg ik toch een dubbel gevoel bij: enerzijds dank voor deze foto aan de vergetelheid ontrukt te hebben, anderzijds zie ik de stijging van prijzen voor Solexen en daarmee Solexonderdelen met enige huiver tegemoet.

gravatar

Liever niet. Er is niets ergers dan tegen de wind in fietsen met de 20 jaar aan leefervaring om door een gepensioneerde te worden ingehaald die fietst alsof hij/zij de wind in de rug heeft.

gravatar

Zelf heb ik een 500 cc Solex, ik heb het motortje gewoon uitgeboord. Nadeel is dat als ik gas geef ik het tankje meteen weer bij moet vullen en je kunt niet op elke meter Caltex 2-tactbenzine bekomen. Geleerden werken nog aan een oplossing die zij rond 2020 verwachten, ik hoop vurig het nog mee te magge maken.

gravatar

Ik heb het niet zo op dat beklimmen. Wat schiet je ermee op? Als je boven bent zie alleen maar de andere kant van de berg.

gravatar

Sinds wanneer is wielrennen cultuur? Er moet toch bezuinigd worden op cultuur? Voortaan nog maar twee keer de Alp bedwingen lijkt mij in deze tijden van crisis een stuk verantwoorder.

Reageer
gravatar

Allerliefste snoezepoes Marg00tje.

Dit jaar niet naar Bali, zoals andere jaren?

Geef mij even door waar jij bereikbaar bent. Je weet maar nooit met De Speld.

Ik zal jou hier missen. Hou je taai!

Paulusje met het biggelende traantje op zijn linkerwang (van jou uit gezien rechts)

gravatar

Lieve Paulusje…

Huil maar niet….met je rechtse traan….Love you….en ben zo weer terug in mijn stadje….

Kus kus Jouw Marg00tje…