KNVB gaat grensrechters beter beschermen

‘Stalen kooi moet uitkomst bieden’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

RONDUIT BELACHELIJK !

Ik vind het van de zotte dat de KNVB miljarden gaat investeren in dit soort maatregelen.

Grensrechter zijn is een beroep, waar de persoon in kwestie zelf zeer bewust voor gekozen heeft. Hij heeft dan ook zeer bewust gekozen voor de positieve kanten (salaris, uitstraling, kenendheid op TV zijn), maar natuurlijk komt zo’n salaris ook met wat mindere kanten.
Maar ook dat wist hij bij het aanvaarden van deze job, dus dan moet je gewoon doen waar je voor betaald wordt (liggen en afwachten) en verder niet zeuren.
Wel de centen behorend bij de job incasseren, maar het werk niet willen doen als het nodig is.

Belachelijk

Reageer
gravatar

Doe niet zo I, Dioot! Nergens staat dat de grensrechters ontevreden zijn of hun werk niet willen doen.
Nee, dit is typisch weer zo’n maatregel die voortspruit uit de volkomen doorgeslagen ARBO-regelgeving.

gravatar

Waar maken we ons druk om? De scheidsrechter kan toch gewoon in een leopard tank aan het edele spel deelnemen?
De FIFA bekijkt nu echter de mogelijkheid om het spel zonder scheidsrechters te spelen en daarna misschien zelfs zonder spelers! Dat laatste is nog toekomstmuziek.

Reageer
gravatar

Nitwit, wat ben je toch naïf! Iedereen is partijdig, de spelers, het publiek etc. en zou een scheidsrechter dat dan ineens niet mogen zijn? Op welke planeet leef jij, waar ben je aan bezig, zit je aan de drugs? Waar heb je het in hemelsnaam over? Zoek hulp!

gravatar

Waarom zo moeilijk doen – gewoon alle spelers een ‘invisible fence’ om de nek hangen, en ze druipen binnen de kortste keren jankend af als ze in de buurt van de grensrechter komen.
Of als de grensrechter in hun buurt komt.

Reageer
gravatar

Volgens mij zijn die hekken er om de beoefenaars van de edele voetbalsport te beschermen tegen dat vreemde in het zwart geklede figuur met die vlag.

Reageer
gravatar

Dombo, dat ingooien is helemaal niet meer nodig. Door dat hoge hek kan de bal niet meer uit het veld.

gravatar

Ha die Paulusje,

Ik stel voor dat de elftallen van helft wisselen als de bal drie keer over het hek is gegaan. Dat wordt lachen geblazen!

gravatar

Hoi die Pol,

Het is nog spannender als in dat geval alleen de doelmannen van helft verwisselen. Bijvoorbeeld buitenspel en stafschoppen krijgen dan een geheel ander aanzien. Dat wordt dus lachen, gieren, brullen!

gravatar

Los van het feit dat het niet duidelijk is wie er nu eigenlijk beschermd moet worden is jammer dat er niet wordt doorgepakt. Er wordt nu enkel naar de spelers gekeken. Volgens mij heeft de grensrechter ook het recht om tegen het publiek beschermd te worden. Ik stel dus dubbele hekken voor waartussen de grensrechter zich vrijelijk kan bewegen.

Reageer
gravatar

Maar Petertje, er moet toch echt rekening worden gehouden met een eventuele claustrofobische aard van de grensrechter. Ook gaan we ons werkelijke doel voorbij als we juist deze vaklieden gaan omheinen met hekken als zijnde wilde beesten, in plaats van dat tuig in het veld en op de tribune. Ik stel daarom, met het oog op onze huidige technologische begaafdheid, een nieuw tenue voor de grensrechter voor. Stevig, maar wendbaar en met een vleugje heroiteit:

http://www.blogcdn.com/www.comicsalliance.com/media/2013/02/a1708-sonic-blasting-iron-man-night-ops.jpg

gravatar

Ik stel een kooi vanaf de buitenlijn voor, en een overkoepelende kooi vanaf de onderkant van de tribune. Daarbinnen mogen de grensrechters zich vrij bewegen. Ze krijgen driemaal daags een maaltijd en halfjaarlijks komt de tandarts even langs.