Discussie over afschaffing parlementaire journalistiek laait opnieuw op

‘Abdicatie van Ferry I zou natuurlijk einde vormen’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typisch voorbeeld van onze Nederlandse symptoombestrijding.

Laten we nu eindelijk eens eerst de ongewenste randverschijnselen (waar dit soort van journalistiek uit voortkomt en hun “bestaansrecht” aan ontleent) aanpakken en afschaffen !
Pas daarna kunnen we het hebben over het afschaffen van de gevolgen daarvan.

Dus : Eerst weg met het parlement en dan pas praten over het afschaffen van de journalistiek die daaruit ontstaan is !

Reageer
gravatar

Mensen die wat bij de tijd zijn kennen die hele Ferry niet. Er is al heel lang (een jaar) een app waarmee iedereen kan mingelen. Mingelen is niet het juiste woord, je hoeft namelijk niet te kunnen mingelen. Het is wel een mingel-ervaring, maar je wordt meer door de app gemingeld dan dat je zelf mingelt. Alleen voelt het wel zo volgens al mijn Facebookvrienden (785.845.000). Mijn echte vrienden(2) zijn wat terughoudender, maar dat is misschien omdat ik zo enthousiast was.

Reageer
gravatar

Hier in het Haagsche gaat het gerucht….. niet verder vertellen….. dat Henk Krol zijn oog heeft laten vallen op Mingelen……
De vraag is wie zich nu meer zorgen moet maken?
Enerzijds is daar Mingelen, die nu het risico loopt in de wandelgangen door Krol besprongen te worden. Anderzijds, is daar de Nederlandse burger die het risico loopt na de volgende verkiezingen Mingelen terug te zien keren in de parlementaire bankjes in plaats van daarnaast.

Reageer
gravatar

Lieve oma, Dit verbod is geen enkel probleem, echter dit verbod kan het beste over Antartica uitgesproken worden. Onze jurispredentie is daar toch niet geldig, mensen wonen er niet, dus controleren is overbodig. Dit maakt het mogelijk om vrijwel iedere sanctie, straf of maatregel te verzinnen, zonder dat het ook maar iets uitmaakt, dat is toch geweldig ! Niemand wordt er de dupe van.

gravatar

Ferry kan wat mij betreft de ferryboat naar de hel nemen. Hopelijk wordt het parlement met zijn abjecte politici nu definitief afgeschaft en nemen W.A. von Amsberg en Máxima de Geile het bewind over en geven ons land terug aan Spanje, zodat wij meteen altijd in Spanje wonen en een aangenaam klimaat zullen hebben.

Reageer
gravatar

Zoveel onbewezen hypothesen Van Swinkels? Een ferryboot naar de de Hel veronderstelt een heen en weer-tocht. De hel dus niet als eindpunt, maar als tussenstation (vagevuur?) met uiteindelijk een rehabilitatie van alle politici, zelfs van Hans Wiegel en PietHein Donner? Ik ben daar niet vóór! Dat W.A. van Amsberg en Maxima Z. een libido zouden ervaren, allà, maar dat zij onze geografische integriteit aan Spanje zouden verkwanselen, lijkt mij onwaarschijnlijk. De Tachtigjarige Oorlog is al enige tijd voorbij en den Kohohohoning van Hispanje is, hoewel altijd geëerd, al geruime tijd overleden. Bovendien staat Spanje economisch en financieel op omvallen, met een overall werkeloosheid van 23 % en een jeugdwerkeloosheid van 55 %. Kunt u alleen leven van de zon?

gravatar

Frederik, de ferryboat naar de hel komt wel degelijk terug en wel met een lading “asielzoekers”. U blijft blijkbaar liever schatplichtig aan de oh zo vele EUrioolputten dan aan de zonnige Kanarische Eilanden! Merkwaardig!
Aangaande het vagevuur moet ik u helaas melden dat dat niet openstaat voor politici, priesters, advocaten en journalisten en ander zwaar tuig. Het is meer iets voor wat gezelligere zondaars en vooral ook zondaressen en iedere nacht zijn er warme zondige feestjes, ik hoop er heel lang te mogen blijven.

gravatar

Als Euro-scepticus zult u mij niet aantreffen bij het EUriool of verwante attracties. Ik betreur dat u in uw categorisering van kandidaten voor het vagevuur geen bankiers, wapen- en drugshandelaren noemt, die toch hun uiterste best doen om toegang te krijgen. Een beter idee dan voorbraden op een gril in het vagevuur, is wellicht hen rechtstreeks naar de hel te wensen.

gravatar

Dé kernvraag in deze problematiek is: heeft een onafhankelijke parlementaire journalistiek ooit bestaan? Of hebben wij collectief maar aangenomen dat zichzelf als zodanig etalerend journaille, al vlaggend ook deze lading dekte? Frits Wester is niet gespeend van VVD-sympathieën. Ferry Mingelen is links angehaucht. Charles Groenhuijsen pro-Amerikaans, Frans Bauer bananerig camper-rechts, Knevel & Van den Brink zitten in EO-beton gegoten, Pauw & Witteman praten links, maar … en over de presentator van DWDD zullen we het maar helemaal niet hebben. Met de demissie van Ferry Mingelen kantelt de ‘waakhond’ parlementaire journalistiek onvermijdelijk helemaal naar rechts. Er blaft geen hond meer, dus de karavaan trekt in stilte verder.

Reageer
gravatar

Outsider, vergeeft u mij de Van Agt-frasering, maar ik ben het ten principale met u oneens als u zich afvraagt of onafhankelijke parlementaire journalistiek ooit heeft bestaan. Die heeft nooit bestaan en zal er ook nooit komen; er bestaat zelfs geen onafhankelijke pers. Zou dit fenomeen werkelijk bestaan, dan vereist dat een afstand doen van alle eigen inzichten, meningen, betrokkenheden en gevoelens. Niemand kan dat, niemand wil dat, niemand doet dat. Niemand kan over de eigen schaduw springen, wat politici ook beweren. Er zijn (te) weinig Ghandi’s, Heldring’s en Terpen Tijn’s in deze wereld. Ik zie een abstinerende Walter de Rochebrune (“Nee, ik kom niet”), een Cock van der Laak (“kritisch AVRO-lid en wel hierom”) als het maximale bereik van humane objectiviteit en krokodillen bij de dieren; deze dieren maken geen onderscheid in hun menu, zij eten alles behoudens dat wat groter is dan zijzelf.

gravatar

Ja, snel afschaffen dat hele zooitje persparasieten wat weer profiteert van die zakkenvullers in Den Haag. Die zakkenvullers moeten we ook afschaffen want die willen maar mooie baantjes in Europa en in gemeentes. Gemeentes waar wij de burgemeesters niet van mogen kiezen omdat zij van die zakkenvullers daar hun vriendjes moeten kunnen droppen op hoge posities en anders wel een bruin overbetaald baantje in Europa zodat ze daar lekker en nog luxer hun zakken kunnen vullen. Tuig van de richel, het volk wil ze weg maar wat we ook stemmen: zij gaan niet weg maar breiden heel hufterig hun macht ui. En die lezertjes hier maar domme en onnozele grapjes maken dat het allemaal niet zo erg is omdat die gewoon ook van de multiculti stemmers en pappenennathouders zijn!! Tuihuig, allemaal tuig!!

Reageer
gravatar

Ik proef hier een zekere jalouzie?
Niets belet u toch lid van een partij te worden (nu ja, bijna niets er zijn partijen waar men geen lid van kan worden) en eenmaal lid stevig te folderen, op markten pamfletten uit te delen en via kadercursussen uzelf op te werken tot burgemeester?

Of u moet wachten tot er de gekozen burgemeester komt, die á la Van Reij, zichzelf benoemt middels geolied geld. Maar een waarschuwing: het uitgespaarde lidmaatschapsgeld van een politieke partij is niet genoeg om dit te verwezenlijken!

gravatar

Lezertje, lees de disclaimer even voor je begint te trollen.. ik hoop dat dat de bloeddruk wat doet zakken; dit klinkt niet gezond!

gravatar

Best medeabonnees,

Laten we niet te hard oordelen over deze lossenummerkoper.

Met zijn onhebbelijkheid om overal ontevreden over te zijn heeft deze jaloerse aartsmopperkont, sympathisant van Geert W., vaste klant bij Geenstijl en regelmatig inzondenbrievenschrijver bij de Telegrof het al moeilijk genoeg om zijn hartenwens, politiek zakkenvuller worden, invulling te geven.

Daar lid worden van Geerts familiebedrijf de bv PVV niet mogelijk is, raad ik hem aan langdurig de voeten van Geert te kussen en zijn aars uitbundig te likken. Wellicht staat hem dan naar keuze een profijtelijke duo- of triobaan te wachten, als lid van de Eerste Kamer, Tweede Kamer, Provinciale Staten, Gemeenteraad, B&W, Hoogheemraden, het Europees Parlement, noem maar op.

gravatar

Nol de Trol,

Ik heb het gevoel dat jij van beroep zakkenvuller wilt worden. Via de politiek is dat een heel lastige en tijdrovende weg.

Je moet namelijk voldoende relevante bekwaamheden en liefst ook ervaring hebben, de nodige scholing hebben gevolgd en zo meer. Dan volgen nog de moeilijkste horden; gekozen worden door een ledenraad van een politieke partij en ten slotte de grootste barrière, je moet nog gekozen worden door mensen zoals jij.

Er zijn betere mogelijkheden voor jou om moeiteloos zakken te vullen. Is een baan bij een meelfabriek of een postbedrijf misschien iets voor jou.

gravatar

Tja als men niet volhardend is en nog niet even doorgaat, kan men leuke dingen missen, zo loopt men dus een enorm risico.Straks wordt zijn Abdicatie achteraf niet goedgekeurd, dat is lastig schakelen voor een TV personality.

gravatar

Ha Nol,
Je lijkt het artikel over het herhalen niet helemaal te hebben begrepen.
Dat je herhaalt dat weet je? Ook dat je dingen nogmaals schrijft die je geschreven hebt, en dat nog eens schrijft.
Misschien dat we dan wel luisteren, als je maar vaak genoeg herhaalt. De kracht zit in de herhaling zeg ik elke keer weer!