Noord-Koreanen steeds vaker op vakantie in eigen land

Campagne VVV Pyongyang werpt vruchten af


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb ergens toch de indruk dat het vakantie vieren in eigen land min of meer op dezelfde leest geschoeid is als die wintervakantie in eigen land, welke massaal in ons land plaats vond. Was dat niet in 1944?

Reageer
gravatar

Ik was er zelf niet bij helaas maar heb gehoord van mensen nóg ouder dan o.g. dat dat de vakantie van hun leven was, de winter van ’44; helaas geen elfstedentocht maar wel: lange fietstochten, voor de die-hards met zonder rubberen banden maar baf! gewoon op de velg naar Zeeland! Dan ben je een Echte Hollandsche Jongen of niet soms!?! Als bewijs een tafellaken ruilen voor een aardappel om thuis te laten zien dat je wel degelijk in Zeeland was geweest. Vanaf Den Haag gerekend in mijn geval en voor alle duidelijkheid.
Schaatsen zoveel je wilde, droppings in het donker, daarna ging een gebakken tulpenbol er echt wel in met een kopje gekookt water! (evt met een scheutje surrogaatmelk, nu nog te koop onder de naam Completa; een verwarrende naam naar mijn smaak maar goed, een kniesoor die daar op let)
Doe ook eens een weekje Nederland en u bent op slag weer blij met uw eigen onverkoopbare k*thuis.
Zo zijn ooit de vakantie-detentiecentra ontstaan, het kost wat maar dan heb je ook een bak ellende die je zelf voor die paar tientjes niet kan verzinnen. Tenzij je C.Parks of R.Oompot heet..

gravatar

Ja dat is het verwarrende.. men verwacht compleet als in: helemaal áf, lekker, niks meer an doen. Dat was mss zo met andijvie-koffie, smerig maar het kon altijd nóg smeriger met Completa.
Dat ondrinkbaar is na de oorlog van het etiket verdwenen, het werd toen onmisbaar tijdens uw vakantie in eigen land met koffie mee en al die ellende. De vakantieparken, toen nog Sporthuis Centrum (ja ik ken mijn klassiekers) hebben ze toen zelfs op maat laten maken, de zgn portieverpakking.
Dat werd pas écht een succes eenmaal op de werkplek geintroduceerd; omzetten vlogen omhoog waar de werknemers liever doorploeterden dan die rotzooi dronken. Anderen (zwartdrinkers) keken of het goed brandde; een aanrader want het fikt als chinees vuurwerk!! Boven een asbak van flinke hoogte laten vallen, aansteker erbij en WHAM of WHAF, dat ligt aan de hoeveelheid.
En zo drink ik nu nog steeds het liefst zwarte espresso. Melk mag wel, mits opgeschuimde koeienmelk met alle risico’s vandien: het is wel drinkbaar doch niet ongevaarlijk volgens recent onderzoek maar what the hell…
I like living on the edge!

gravatar

Heeft Paul de Leeuw een grap gemaakt al dan niet wrang? Mijn broertjes hebben al jaren geleden een lied voor hem geschreven, vooruit ik doe de link erbij. Het is een korte cusus legologie (Paul de Leeuw is gezakt kan ik alvast verklappen..)
http://youtu.be/t49c0cj2fHM

gravatar

De NoKo’s zijn erg milieubewust, die steken geen energie in lange fietstochten naar de Vietnamese Costa’s.

Reageer
gravatar

Het fijne van ons fantastische buurland Noord-Korea is, dat er speciale kampen zijn opgericht voor langdurige vakanties. De inrichting is erg sober, maar daar staat tegenover dat het verblijf gratis is. Uiteraard wordt van de gasten wel deelname aan enig werkzaamheden verwacht.

Reageer
gravatar

Lieve Kuy,

Het is mooi dat je ons kond doet van een onvermoede kant van dat vreselijke land waar wij in het westen nooit iets over horen. Zo zie je maar, dat daar niet alles kommer en kwel is.

Zijn er nog speciale voorwaarden verbonden aan een verblijf in zo’n kamp?

gravatar

Kersenbloesem gelijkende Plien,

Men kan simpel voldoen aan de voorwaarden om zich in een van de vele vakantiekampen van een gratis levenslang verblijf te verzekeren. Een kort briefje aan de Beminde Leider volstaat, mits daartoe de juiste bewoordingen worden gebruikt.

gravatar

Wederom plaatst De Speld een leugenachtig artikel. De foto is niet in Noord Korea genomen want daar dragen wij allen een uniform. Waarom zouden we elders op vakantie gaan? Waarom op vakantie? Het leven hier is op zich al een heerlijke eindeloze vakantie. Gaat u op deze wijze om met de door u zo geroemde persvrijheid? Smerige leugenaars, vuile insinuanten!

Reageer
gravatar

De Verwijzer, u heeft meer weg van de Grote Vergeler. Houd nu eens op met uw lasterpraatjes en lasterfotootjes, doe eens iets nuttigs, zoek een baan, trek naar Syrië!

gravatar

Maar, Verwijzer, is dit niet het model afluisterglas wat hier verkeerd gebruikt wordt? U weet wel: de ene kant tegen de muur, de andere tegen het oor?

Tenzij dit het nieuwste model is; bifocaal geslepen om te kunnen afluisteren én ver te kijken; wat een duivelse mennekes zijn het daar toch.
Dat wordt oppassen geblazen.

gravatar

Het tweede model doet denken aan het glas dat men bij de keuring voor de militaire dienstplicht moest vullen met door het lichaam overbodig geachte stoffen. Met al deze toepassingsmogelijkheden dringt de vergelijking met een Zwitsers zakmes zich op.

gravatar

De voetgangers op de voorgrond konden nog net op tijd wegkomen, de uniform gekledenen op de achtergrond worden bijeengedreven voor een spontaan middaglijk eerbetoon aan de Vader des Vaderlands Kim Jung-Il. Ploegendienst in het vakantie-oord; daar kan Landal Parcs een voorbeeld aan nemen. Zo ging ooit CenterParcs teloor, iedereen lag daar maar bewegingsloos UV op te nemen terwijl binnen onderbetaalde loonslaven WC-schoonmaakwerk verrichtten.

Reageer