Liveblog: mooi weer

Nu gebeurt het, straks niet meer

Het is mooi weer in Nederland. De Speld houdt u op de hoogte met ooggetuigenverslagen en het laatste nieuws.

16:01 Tot zover onze berichtgeving over het mooie weer.

10:33 Het is mooi weer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het weer doet het weer! De firewall van het KNMI bleek niet goed tegen hitte te kunnen vandaar dat er even een paar dagen geen sprake van weer geweest is maar we kunnen weer los hoor!

Enjoy, al is voor bbq-en code roze afgegeven na 18.00 uur.
Maar u moet natuurlijk zelf we*ten wat u daar mee doet..

gravatar

Is er een mogelijkheid om een zweet/verdampingsradar te maken? Waar is nu het meeste zweet en waar het minste en vormt dat weer buien dan?

Reageer
gravatar

U P D A T E

Vanuit Vlissingen vertel ik van een nieuwe golf mooi weer die de huidige het land uit zel werken. Eigenlijk is het correcter om te spreken van ‘nog mooier weer’ als een tsunami is deze inmiddels vanuit zee de kustlijn gepasseerd. Inwoners van Walcheren drijven inmiddels hun woningen uit gelijk 1953…

gravatar

Wat De Speld wel weer goed heeft aangetoond, is dat het adagium ‘goed nieuws is géén nieuws’ volledig opgeld doet.

“Mooi weer”. Ja, duh, gebeurt er nog wat? Verschrikkelijk saaie boel als alles goed gaat. Verveling slaat toe.

Reageer
gravatar

Ik probeer dit fraaie bericht in de herhaling te bekijken, maar met al die rucreaxi’s gaat dat lastig.

Reageer
gravatar

Punten kopen zou ik niet doen; wel wedden met bonuspunten als inzet. Ik ben net een long-term weddenschap aangegaan; ik denk dat we de volgende keer in geval van kroning weer een meisjes-koning hebben. Wedden dat ik win? Om 25 bonuspunten?

Reageer
gravatar

Veel lezers veronderstellen dat bonuspunten gehaald kunnen worden bij het gebruik van bepaalde woorden in hun reacties.

Met nadruk moet ik u erop wijzen dat het waar is. U kunt voor het vastleggen van de bonussen kiezen tussen luchtmijlen en plakzegeltjes. Hier ga ik graag nader op in.

– Voor de luchtmijlen heeft u een elektronische kaart nodig, die u kunt verkrijgen bij o.a. AH en Shell. Het nadeel is dat al uw woorden worden geregistreerd. Op basis daarvan krijgt u elke dag hinderlijke reclamepost over woorden, die zogenaamd op u zijn toegesneden.

– Kiest u voor de plakzegeltjes dan loopt u het risico van een tong die op de duur aan uw gehemelte plakt. Bij de inlevering van de zegeltjeskaart dient u uw hele hebben en houden in te vullen.

Ergo, het maakt niks uit of u voor de luchtmijlen kiest of de zegeltjes.

Reageer
gravatar

Annie wees toch eens verstandig !!!
Als je bonuspunten hebben dan moet je dat vriendelijk en beleefd aan de hoofdredacteur vragen Het is pas 22.12 er kijken misschein wel kleuters mee, je kunt er op zijn minst alstublieft achter zetten, dat verhoogt de kansen !

Reageer
gravatar

Ik heb de tekst eerlijk gezegd een beetje gepikt van het briefje dat een van mijn laffe kinderen in het lunchtrommeltje van de juf Frans had gestopt. Met het verzoek niet bekend te maken dat het examen Frans al op het www te vinden is en men vanavond rustig de laatste puntjes op de i wil kunnnen zetten. Iedereen 10 punt!!
Mondje dicht juf W*gg*v*n anders: zie hierboven.
Wat het betekent w**t ik niet precies; het helpt wel, ik heb er 7 punten bij al; blij mee!! Zal ik netjes bedanken voor de punten? Ja, dat doe ik!!
Bedankt, vriendelijk bedankt zelfs voor de bonuspunten lieve Speldbonuspuntenverdeler(s)!!

gravatar

Zeg Annie, je raakt toch niet verslaafd aan bonuspunten? Dat eindigt bij Hommerson, de illegale gokchinees in de Wagenstraat of ergens waarvan ik beloofd heb de plek niet te verklappen, of bij Appie H. Geen idee welke erger is eigenlijk, bedenk ik me net.

Let op hoor; die kasten zijn gerigd, de kaarten doorgestoken, de dobbelstenen verzwaard en de punten niet gratis!

gravatar

Ouwe Hoer: daar had ik nog niet aan gedacht.
Ik ga het gewoon prob*ren: *&^%$#@*&( ruktroll! Plaats dat maar eens als je durft en geef me die *&^^%$@ bonuspunten.
ruktroll, sukkeltroll, saaie troll, w*ttroll!

*gaat kijken naar bonuspuntenteller*

gravatar

Geachte mevrouw Haagsche Annie (# 35),

Ik mag u namens de moderator mededelen, dat het woord “troll” bovenaan staat van woorden die zijn toegestaan.

Uiteraard worden sl*chts nette Nederlandse woorden, zoals “w*t”, “w*ten”, “sl*cht” e.a. geblokkeerd.

Om het teveel aan reageerders te frustreren.

Reageer
gravatar

Geachte Hoofdredacteur,

Welk een aparte doch originele wijze om op diervriendelijke wijze het aantal reacties binnen de p*rken te houd*n, ik hou er w*l rekening mee voortaan, dank u w*l voor de tip! Bij twijfel: * en verder niet.

Ik was duidelijk een ‘tevele reageerster’ merkte ik, ni*ts was goed/grappig genoeg..
Echter mijn karakter staat mij niet toe op te geven binnen een paar jaar na de eerste fail dus nu dit geregeld is ben ik klaar, bijna, ik moet alleen nog een keer naar Rome, rondkijken en dan kan ik sterven (of st*rven)

gravatar

Geachte heer Jeettje (op >>>>33),

De Heer wil na uw veelvuldige lovende bewoordingen over uw Solex ook graag de beschikking over zo’n helse machine. Hij heeft mij derhalve opgedragen om er een voor Hem te bemachtigen.

Mijn vraag is of u de uwe goed- of kwaadschiks afstaat aan uw Almachtige en Barmharige Opperherder.

P.s.
Het hoeft niet voor niets. U kunt er duizend aflaten mee verdienen.

Reageer
gravatar

Aflaten? Daar kan ik de hypotheek niet van bekostigen. Bovendien heb ik die dingen niet nodig; uw heer kan ze beter op de geëigende plek stoppen in de eeuwige schaduw.

En om een Solex te bemachtigen kan hij de heer R.S. Stokvis benaderen: die schijnt ergens bij hem in de buurt te verblijven.

gravatar

Het zal eens een keer niet over het weer gaan. Bah!

Na de w*t van Godwin, nu de w*t van Oma, die zeker ook geldt voor de redactie van De Speld:

Naar mate het aantal actuele onderwerpen of de momentele fantasie raakt opgedroogd, neemt de kans dat over de weersomstandigheden wordt geouwehoerd toe tot honderd procent.

Reageer
gravatar

Regelmatig denk ik nog terug aan de zomer van vorig jaar. Die viel op een dinsdagochtend. Die zomer duurde van 10.30 tot 11.15 uur. Ik was er niet op voorbereid, maar wel aan het werk. Totaal van de kaart stapten de mensen bij mij in. Gedenkwaardig!

Reageer
gravatar

Daar ben ik het niet mee eens; de zomer duurde m.i. zeker tot 12.15. Altijd maar klagen, klagen en onderdrijven over het weer.
Nu is het het mooie weer van vandaag toch ook allang weer over? Net nu ik eindelijk een fijne espresso wilde gaan drinken op een terras in lente-oornaat is de zon allang weg en komen er griezelig donkere wolken aan. Geeft niks, ik klaag niet, geef geen krimp zeg maar.
Deze zomer ben ik n.l. wél van de partij, op welke dag hij ook valt.
U heeft vast met oude mensen te maken gehad met een bloedsomloop om te janken zo traag, of zuigelingen, die zeuren altijd over te warm/koud/lauw of de verkeerde kleur muziek. Niet naar luisteren, dat verlengt uw voorjaar en zomer aanzienlijk!

gravatar

Vroeg of laat komt eenieder tot die conclusie… beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zal ik maar denken. Tis mooi weer tenslotte en ik grijns van oor tot oor!

gravatar

Ha die Jeettje! Geen van beiden, de plicht riep en ik was zo dom te luisteren… de zon is ook weg; is dit nieuwswaardige info? Zo ja hoop ik vurig dat dit wel geplaatst wordt want het is wel spannend, steeds kijken of het hup de spamfilter ingaat maar net als bij een gokkast moet je soms een keer mazzel hebben; anders gaat de lol eraf.
1,2,3: REACTIE PLAATSEN

gravatar

Ja ik ken dat; plicht roept met schorre en onwelluidende stem, en als men als goed burger op het geluid afgaat om te zien of hulpverlening daadwerkelijk noodzakelijk is, is men de sjaak en gaan vele anders beter te besteden uren verloren.

gravatar

Heer Jeettje zo is dat, wat dom eigenlijk dat ik daar mijn leven lang al intrap, nou ja bijna dan, de eerste paar maanden dééd ik maar wat.. Maar eenmaal aan de praat en rondlopend begon het al, Annie eet met je bestek, Annie je mag een béétje koffie mits met een flinke schep Completa(!) en suiker. Annie zoek het ff lekker zelluf uit, de ene verplichting na de andere inderdaad.
Morgen laat ik mijn wekker, Dhr. Plicht (zo heet hij echt!!) zijn kop houden en ga om 12.00 uur verbijsterd naar het nieuws kijken om te zien wat de consequenties zijn als ik 1x niet meedoe. Vorige keer was er een vulkaan uitgebarsten en had Dries Roelvink alweer geen lintje gehad, het songfestival ging door en er was brand bij een autogarage ergens.
Ik ben benieuwd wat er morgen gaat gebeuren als ik even niet oplet! Sorry als het weer een downmeltende kerncentrale in Japan is..

gravatar

Jeettje.. nou sta ik met grote poppenogen op mijn neus te kijken; dat is Dhr. Plicht die in mijn telefoon is opgeslagen als zijnde de stem van mijn wekker als u mij nog kunt volgen.
Ik ken een Ubernerd die dat soort dingen in een handomdraai regelt. Nog voor ik had gezegd weet je wat een goede ringtone is als wekker, nou nou nou??? stond Het al in mijn foon/wekker en word ik al wekenlang elke ochtend gewekt door Het. Nou ja, daarvoor was het kabouter Wesley die schreeuwt: EN NOU OPHOUDEN MET RUZIE MAKEN ALLEMAAL! en dan meteen een groepje kabouters: JA JEZUS! en dat Klaus Wunderlich muziekje eronder… dan is Het beter te verdragen toch nog.
Maar morgen ff niet!
Ik heb de wensen kwa stukke flitspalen e.d. doorgegeven aan de doerakken van buurjongens hier, alleen die file’s konden ze niet beloven.. de amateurs.

gravatar

Net op tijd, ik voelde me al een beetje aan de zwamzige kant maar zit nu weer r*chtop te giechelen en te grinniken. Hij lijkt een beetje op mijn buurman en dit keer wist ik mijn ttbord droog te houden al was dat aan techniek en oefening die kunst baart te danken (ik drink koffie maar heb afg*leerd om een slok te nemen alvorens een verwijzing aan te klikken. Schade en schande, u weet wel..)
Ik voel me niet meer zo verdomd halloween, dat lijkt me een goede zaak!?!

gravatar

Lekker weer, pff veeel te warm, ik stink een uur in de wind naar zweet en verzurende gemorste milkshake, zit binnen want veel te lang in de zon gezeten. Het mag best een beetje minder, ik snak naar een fris briesje 🙁
Maar ik ben geen spam meer, hoera hoera hoera!

gravatar

Men kan wel merken, Heer Spaland, dat er erg veel beklagenswaardigen zijn welke de geneugten van de Solex met dit weer moeten ontberen.

Eigen schuld natuurlijk: U en ik hebben daar meermalen uitvoerig aandacht aan besteed.
Men luistert niet; men klaagt liever.
Hopeloos.

gravatar

Pollens, wat heb ik nu weer gezegd wat niet door de beugel kan. De ongein begint Paul de Leeuw naar de kroon te steken.

Maar genoeg van dit ijdel gesnap. De kwestie is, Heer Jeettje, dat de Heilige Paulus er met uw Solex vandoor wil gaan tegen vergoeding van duizend aflaten omdat het niet voor niets hoeft. Hij vergeet daarbij dat die aflaten hem niets kosten. Altijd hetzelfde met die Heiligen: sl*cht in gewoon rekenen en verdraaid goed in naar zichzelf toe rekenen. En natuurlijk doof voor het woord van Luther die reeds zei: genade is er om niet voor hem die gelooft.

Tussen u en mij gezegd en gezwegen: de Heilige Paulus is wellicht een nazaat van de bokkenrijders.

gravatar

Welzeker, Heer Spaland, alles moet op een koopje voor deze lieden. Tenzij de klandizie anders gericht is; dan betaalt men zich het schompus.

Als men van mij iets wil betrekken schraapt men maar wat bladgoud van de gebouwen en beelden af: van Balkenende en Rutte hebben wij inmiddels geleerd dat men voor vage vergezichten en loze beloften niets kan kopen.

gravatar

Ik ben teleurgesteld….
Dit keer eens niet in het weer, maar in de zeer beperkte berichtgeving van De Speld. Het is nog steeds mooi weer in Nederlands, dus het kan nog steeds gebeuren dat er nog wat over te melden is, maar nee hoor, om 4 uur moet de redactie van De Speld naar huis, dus afgelopen met de berichtgeving. Het was tenslotte al 1 minuut over 4…

Reageer
gravatar

Sjonge, tis een wonder dat deze kritische noot richting de redactie wel door het de site-beveiliging heen komt…

gravatar

Nu schijnt bij ons ook de zon maar al schijnt de zon niet, in Apelfoort is het altijd mooi weer. Apelfoort is namelijk de allermooiste plek ter wereld!!

Reageer
gravatar

Geachte redactie (maar nu iets minder),

Zelden zo’n schaamteloos onzinbericht gelezen in het doorgaans objectieve en zakelijke e-blad De Speld, dat ik graag in de maanden voor mijn verjaardag punctueel mag doornemen om mij gedegen op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen in uw land, opdat ik de populaire geschenken kan inkopen.

Wat verstaat de redactie onder mooi weer?

Ik kom elk jaar een maandje naar uw land speciaal om te genieten van het bijzondere winterweer. Dat is waar uw land met recht trots op kan zijn. Laat het warme, zonnige weer nu eens gewoon over aan mediterrane en tropisch landen. Daar hebben ze er meer verstand van.

Kortom, wat u sl*cht en wispelturig weer placht te noemen, vind ik juist het mooie van het Nederlandse klimaat.

Reageer
gravatar

Zeg chef techniek van De Speld,

Nu moet u mij niet opnieuw plagen door een zin met het verboden woord “sl*cht” geforceerd te plaatsen, zoals als u het al een keer eerder deed met het eveneens verboden woord “w*t”.

gravatar

Pauline Broekema is zojuist gearriveerd bij het Zeeman-filiaal te Zoetermeer: ‘een waar gekkenhuis, de bakken met goedkope zomerkleding worden geplunderd. De burgemeester overweegt de ME in zetten.’

Reageer
gravatar

Hoe kon dit gebeuren !!!!! Waar ging het toch mis ????? Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden bij het verantwoordelijke ministerie om een herhaling te voorkomen.

Reageer
gravatar

Kan iemand mij even vertellen wat die groene vlag te betekenen heeft want ik heb nog geen mogelijkheid gezien mijn reisvaccinatie te halen en de ANWB zegt dat uitsluitend een strand met een blauwe vlag de garantie geeft geen reizigersdiarree oploopt.

Reageer
gravatar

Gerri Eickhof is inmiddels aangekomen bij de kop van de Afsluitdijk om het strandverkeer in de gaten te houden. Binnenkort nieuws…

Reageer