KNMI overweegt overstap naar Fahrenheitschaal

‘Vannacht 32 graden’ klinkt prettiger dan ‘Eind mei nog nachtvorst’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik word er niet warm van. Kunnen we het KNMI niet wegbezuinigen? Het weer van de volgende dag is altijd bekend: “morgen kutweer met af en toe een bui of een opklaring, vrij koud voor de tijd van het jaar”.

Reageer
gravatar

Goed bewaard geheim: het KNMI IS al wegbezuinigd. Wat op de tv verschijnt zijn herhalingen van afgelopen jaren.

Als je goed kijkt zie je zelfs een digitaal opgepimpte Pelleboer telkens langskomen. Haar naam begint met een H.

gravatar

Nog los van hoe het wordt weergegeven, ben ik een groot voorstander van het volledig verbannen van elke vorst uit Nederland.

Nederland vorst-vrij!

Reageer
gravatar

Tja, en dan kom je weer op het punt dat je ontdekt er in de satire een sprankje waarheid verscholen zit. De reden dat het nulpunt op de schaal van Fahrenheit zelden negatieve getallen geeft in de weersverwachting, komt omdat deze is gebaseerd op de schaal die bedacht is door de Deense Ole Romer die er een hekel aan had om negatieve waarden in zijn weerslogboek te schrijven. Dus bedacht hij een schaal waarbij 0 graden kouder was dan het normaal gesproken in Denemarken werd (ongeveer -15 graden Celcius). Fahrenheit verbeterde de schaal van Romer en stelde het nulpunt zelfs nog iets kouder vast (rond de -18 graden Celcius). Zie ook: http://www.straightdope.com/columns/read/845/on-the-fahrenheit-scale-why-is-32-freezing-and-212-boiling en http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_conversion_formulas#Graphical_representation

Reageer
gravatar

ja, ehhhh, hallo. Hoe zit het met mijn weerstaion. Dat rekent helemaal niet in graden, maar in touwtjes.:
– touwtje stug = koud
– touwtje hard = schaatsen
enz. Hoe moet dat nu??? Komt er een omrekenapp of zo.

Reageer
gravatar

Prima idee, liever vandaag dan morgen. We hadden nooit de Celsius moeten invoeren. Bakken met warmte naar Griekenland, Spanje en Italië, waar ze mooi weer spelen, terwijl wij hier verkleumen. Sinds de Celsius is het driemaal zo koud. Kijk maar eens naar de Britten, die hebben zelfs nog de inch. Bij hun regent het vaker, maar wij hebben veel meer millimeters. Zij hebben voet bij stuk gehouden, en dat hadden wij ook moeten doen. Britten zijn ware Fahrenheiters, en dat voel je als je daar bent. Ik reed naar huis en heb de hele tijd links gereden. Nog geen minuut was voorbij, en ik kreeg het al behoorlijk warm.

Reageer
gravatar

Als aangetrouwd lid van de familie Varenheit (de Nederlandse tak), verheug ik mij in het idee dat Nederland eindelijk dat vermaledijde metrische systeem inruilt ten faveure van het veel betere imperiale systeem. In onze familie wordt heel vooruitstrevend in mijlen, voeten en jarden gemeten. En dat heeft ook voordelen; met 50 mijl/uur door de bebouwde kom gaat beduidend sneller.

Reageer
gravatar

“Varen heit” is wat de junior palingstropers vroeger in Friesland riepen als de waterpolitie er aan kwam! Dus niks geen naam of zo.

En als je toch interessant wil doen, doe het dan goed: het is feet en niet feed.

gravatar

Dit is toch weer een van die belachelijke acties van een semi-overheidsbedrijf dat bang is te moeten beknibbelen vanwege de bezuinigingen van een neoliberaal kabinet, dat gedragen wordt door Nederlandse politici die niet w*ten hoe snel ze de kont moeten likken van hun maten in verenigde staten van Amerika.

Als het zo doorgaat voeren we hier binnenkort ook de volgende maten in: inches, foots, yards, miles, pounds, ounces, pints, quarts, gallons, bushels, stones, quarters, tons, btu’s en manpower in alle mogelijke variaties en dimensies.

Die wirwar aan maten is het historische gevolg van het feit dat de Engelsen een hekel hadden aan het metrisch stelsel vanwege een rancune tegen Napoleon Bonaparte.

Dit gaat ons volk veel en veel te ver. Wij zijn het zat. De straat op kameraden. Wij laten ons niet de maat ontnemen.

Reageer
gravatar

Beste potentiële reageerders,

In het voorgaande bericht van Paula ziet u weer een voorbeeld hoe alert u moet wezen op het voorkomen van de lettercombinatie “w*t”, waarin u voor de asterisk de letter “e” moet zien.

Tip

Doorzoek uw tekst op deze lettercombinatie alvorens u tot publicatie overgaat. Voor lappen tekst kunt u ook Ctrl-F gebruiken.

Uw vrijwillige donatie van minimaal € 5,– voor mijn adviezen kunt u storten op mijn bankrekening.

gravatar

Dit is toch weer een van die belachelijke acties van een semi-overheidsbedrijf dat bang is te moeten beknibbelen vanwege de bezuinigingen van een neoliberaal kabinet, dat gedragen wordt door Nederlandse politici die niet weten hoe snel ze de kont moeten likken van hun maten in verenigde staten van Amerika.

Als het zo doorgaat voeren we hier binnenkort ook de volgende maten in: inches, foots, yards, miles, pounds, ounces, pints, quarts, gallons, bushels, stones, quarters, tons, btu’s en manpower in alle mogelijke variaties en dimensies.

Die wirwar aan maten is het historische volg van het feit dat de Engelsen een hekel hadden aan het metrisch stelsel vanwege een rancune tegen Napoleon Bonaparte.

Dit gaat ons volk veel en veel te ver!!!!

Reageer
gravatar

Ja en? Het is de tijdgeest: het volk wil verlakt worden. Straks stemmen ze weer massaal op een rare kwibus met lange neus, geverfde haren of een bloedeloze clowntjesglimlach.

En kopen ze “unieke” en “exclusieve” producten die per miljoen over de toonbank gaan.

gravatar

Nou doe mij maar gewoon mooi weer.. hoe het gemeten zou worden zou me een worst wezen.. 🙂

Reageer
gravatar

Ho ho, er is een bedrijf dat elke dag wel worstenweer wil. En ze hebben al teveel worstweerdagen gehad wat mij betreft.
Met worst mooi weer willen meten is een contradictio in terminus, dus. Dat zal u nu toch wel worst willen wezen, niet soms?
Overigens, kelvin.

gravatar

Bobo, hoorde via via over een bouwvakker die achteloos riep: dat zal me verder aan me reet roesten; als ik maar verlet hep; worst of vorst.
Daar is hij -28 tubes de-oxidatiezalf later- toch wel degelijk op teruggekomen.
Nu is hij met ziekteverlof. Ook leuk hoor, daar niet van.

gravatar

Zeg kereltje met een meer dan idiote naam,

Dit is een Nederlandstalig e-blad. Wij plachten hier in onze moerstaal met elkaar te corresponderen, dus niet met het indrukwekkend bedoelde Amerikaans uit reclame of van bedrijfsadviseurs. Daar kijken onze lezers dwars doorheen.

Voor straf in de hoek met ezelsoren op jouw hoofdje

p.s.
Onze gewaardeerde Juf moet het ziekbed houden zoals u wellicht al hebt gemerkt in de afgelopen dagen. Dus neem ik haar honneurs zolang waar.

gravatar

doe maar liever kelvin
heel veel kelvin!

Reageer
gravatar

Maar morgen is het toch beter weer????

Reageer
gravatar

Het weer in Nederland gaat volgens de w*t van Murphy, hoe je ook meet. Wat zeg ik? Hoe meer je meet hoe slechter het wordt. Gewoon dat hele KNMI opdoeken, en zelf de boel voorspellen. Kun je nog heel aardige weddenschappen over houden.