Ambitieuze plannen voor nieuw weiland in de Noordoostpolder


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik stel voor dat men voor aanleg duidelijk de addertjes markeert, zodat hier later geen vragen over kunnen rijzen.

Iedereen weet immers graag vooraf waar deze diertjes zich bevinden, niet in de laatste plaats de graasdieren die het grasland gaan bevolken.

Reageer
gravatar

Lieve schat van mij,

Voor De Speld geldt een andere versie van de W*t van Godwin:

Indien een discussie op De Speld de richting uitgaat van een juridisch of w*tenschappelijk item, is de kans dat reacties niet worden toegelaten vrijwel honderd procent.

Overigens wordt “zw*tsen” ook niet getolereerd.

gravatar

Nu al vijfenveertig reacties in De Speld om een relatief onbenullig grasveldje van de meest-intellectuele en -maatgevende Nederlanders van Nederland, dat belooft wat voor de volgende verkiezingen.

Reageer
gravatar

Jawel Marianne, maar wat het precies belooft, dat ligt nog in het verschiet. (lekker laten liggen!) Toch is het nog mooier dan het al leek: bij de reacties zichtbaar moeten ook nog de reacties worden opgeteld, welke door techniek of techneut zijn weggebonjourd.

gravatar

Zelfs voor een wakkere nerd is het nie makkemakkelijk om so laat op de afond nog taalkunig kerrekte berigte te schijfe, Ik ben bij mij vorrige berigt vugete… wat ken ut me domme.

Seg mneertje de hoofreactuer, doe mei er nog maar eentje of twee.

gravatar

Sterker nog, bij ons in Apelfoort hebben we zo even, geïnspireerd door dit prachtige initiatief van de Noordoostpolder, in vergadering besloten om ook bij ons een nieuw weiland aan te leggen. Ons motto is daarbij als volgt: “waar een klein land groot in kan zijn”.

Reageer
gravatar

Wordt voor het weiland bij Apelfoort ook een polder aangelegd of moet er iets anders dan water voor wijken?

gravatar

Wij hebben besloten dat het gemeentehuis tegen de vlakte gaat voor dit prachtige initiatief, het nieuwe weiland omdat alle Apelfoortse loketten binnenkort digitaal worden. Het weiland in uw stad, uw gemeente bij u thuis, op uw computer!

gravatar

Het schijnt te worden aangelegd voor de ‘supporters’ van de Almeerse en Lelysteedse voetbalclubs. Daar kunnen ze dan ongestoord met elkaar op de vuist…

Reageer
gravatar

Het werd ook hoog tijd want bijna heel de vroeger zo groene Noordoostpolder is leeggerookt door angstige toeristen die op duistere Amsterdamse straathoeken om grass vragen. Zij krijgen er dan ook gras voor hun geld. Prima initiatief dus, goed voor onze toch al zo kwakkelende economie, goed tegen de werkeloosheid van de grasdealers.
Lovenswaardig!

Reageer
gravatar

Waerde collega Dushkind, het lijkt inderdaad lovenswaardig. Maar ik vermoed daar toch wat addertjes onder het gras. Dan wordt zo’n niets vermoedende koe de gebeten hond, en zit de boer met giftige melk in z’n tank. En als de Chinezen dat ontdekken, blijft Nederland straks zitten met een enorme melkpoederberg. In de natuur hangt alles samen met alles, en in de economie is dat precies zo.

gravatar

Ik lees nergens waar het nieuwe grasveld precies komt. Jammer, want ik zou het graag met een bezoekje willen vereren. Dus graag wat meer info, Speld!

Reageer
gravatar

Dank @Etruske. Ik had het meer richting Schokland verwacht.
Dat u, beste @Jeettje, onmiddellijk altijd uw solex uit de schuur trekt bij het minste of geringste calamiteitje in uw woonplaats, om maar zo snel mogelijk met uw wijze neus vooraan te kunnen staan bij het gadeslaan van menselijk leed, wil niet zeggen dat alle mensen zo zijn.
Dank @Trendvolger voor uw duidelijke foto van het weiland in wording.

gravatar

Pardon, Carrotte, ik ben niet de brandweer of een andere hulpdienst die uitrukt, noch iemand die zich naar onheilsplaatsen rept om daar hinderlijk in de weg te staan voor gekwalificeerde rampenoplossers.

Ik werp uw beschuldiging verre van mij, en beschouw dit maar als een afleidingsmaneuver: wie begon de coördinaten op te vragen van deze plek?
Welnu ziedaar.

gravatar

Inderdaad, beste @Jeettje, informeerde ik naar de exacte locatie van voornoemd weiland, met het doel in het kader van mijn hobby daar enig speurwerk te verrichten.
Uw reactie die toch niets aan duidelijkheid te wensen overlaat en volgens mij ondanks uw heftige ontkenningsfase toch is gebaseerd op onbewuste zelfreflectie, bracht mij ertoe om u enige duidelijkheid in uw zieleroerselen aan te bieden. Daarvoor hoeft u mij niet te bedanken, doch ook niet te laken.

gravatar

Heel vervelend dat het minder begaafde neefje van de moderatie zich weer niet bezig houdt met autowassen en met zijn tengels niet van de knoppen kan afblijven.

U zegt de plek te willen bezoeken in het kader van uw hobby; dat men dan, bij gebrek aan info, uitgaat van ramptoerisme is zo vreemd nog niet.

Met mijn reactie probeer ik misverstanden uit de weg te ruimen eer zij hardnekkig worden: de eer van de famille is in het geding.

Daarbuiten stuurt men toch niet iemand bij zijn volle verstand naar de Noordoostpolder?
We hebben een Derde Maasvlakte vlakbij, een bolwerk van beschaving en ingenieurskunde, dus wat moet men op zo’n afgelegen plek? Bloot onder een regenjas lopen met Caran D’ache HB?

gravatar

Ach toch, heer Jeettje, uw uitweiding over UW hobby neemt angstaanjagende vormen aan. Ik hoop toch niet voor u dat u zo gekleed de solex berijdt in deze tamelijk koude tijd van het jaar. Een koutje is snel gevat.
Wat het ramptoerisme betreft hebt u mij daarmee impliciet wel gerustgesteld. Uw door u genoemde familie zal wel blij met u zijn.

gravatar

Beste Carrotte, ik meen dat u iets met een geo-kompas als hobby heeft? Ik raad u aan om dat eens te calibreren; u bent danig van het padje geraakt.
U rekent mij telkens die zaken aan waar u zichzelve aan bezondigt.
Niet meer doen hoor!

gravatar

Beste heer @Jeettje, het lijkt waarachtig wel of u ontkent dat u in de ontkenningsfase zit. Maar dat geeft allemaal niet. Gaat u gewoon verder met uw overig verdienstelijke bijdragen hier bij De Speld.

gravatar

Hm, dit wordt een welles-nietes dingetje. En aangezien ik u niet gekwalificeerd acht tot psychologische verkenningen, lijkt het me beter een samenbindende factor te zoeken.
Oranje!!!

gravatar

Als ingewijde kan ik zeggen dat na jarenlang steggelen, overleggen en lokale en europese politici bewerken, er eindelijk een akkoord gesloten kon worden. Helaas wel enkele weken te laat. Het was namelijk de bedoeling dit stuk land op 30 april (u weet wel, k(r)oningsdag), te schenken aan onze nieuwe vorst. Het gaat hier namelijk om Willems Eiland (W. Eiland). Helaas is door slordigheid van de zetter dit subtiele verschil onzichtbaar geworden.

Reageer
gravatar

Heer Trendvolger,

Je bedoelt hopelijk dat het grasveld is volgeplempt met de superzoete taartachtige gevallen met koekjesdeegbodem en een slagroomlading bovenop, waarvan de stationswinkel MultiVlaai de ijdele moed heeft ze Limburgse vlaaj te noemen.

Ik dank het provinciebestuur voor het beschikbaar stellen van een veld om die rotzooi met groot vertoon in het openbaar weg te sodemieteren. Daarna omploegen en opnieuw inzaaien.

Een liefhebber uit oes Limburg.

ECHTE vlaajen oet dè vlaajensjtad Wieërt.

gravatar

Beste Limburger, vol is vol. Terwijl u wenst van het toekomstige weitje een vlaaienstrooiveld te maken zullen in dat geval alle koeien, met bijbehorende bacteriën, van kunst of niet, uw kant op komen.

gravatar

Daar is het water, daar is de haven,
Waar j’ altijd horen kon, we gaan aan boord.
De voerman laat er nou paarden draven
en aan de horizon, leid Emmeloord.
Eens ging de zee hier te keer,
maar die tijd komt niet weer,
Zuiderzee heet nou IJsselmeer.
‘n Tractor gaat er nou greppels graven,
‘k zie tot de horizon geen schepen meer.

Reageer
gravatar

Waar blijft nou die Nederland Kennisland-innovativiteit? Bijvoorbeeld zo’n weiland ondergronds aanleggen, zodat je er een natuurgebied (of wat anders) bovenop kan aanleggen.

Reageer
gravatar

Het Zuiderzeesche Scheepvaart Museum heeft reeds protest aangetekend, begreep ik van een kennis, bekend met de pekbroekerij hiermee gepaard gaand.

Vanwege bezuinigingen heeft men geen middelen en mensen meer om de te verwachten aantallen opgegraven scheepswrakken een tand des tijds behandeling te geven.

Reageer
gravatar

Zei ik het niet? Ik zei het toch: elders zijn heel andere zaken gaande… het is een dekmantel van gras…

gravatar

Met tussen de regels door het zand in de ogen, dat de ogen doet sluiten van dat andere dat tegelijkertijd wordt gedaan, elders….

gravatar

Er is niets dat wij niet kunnen, mits we het willen en ertoe in staat zijn!
En dan tegelijkertijd natuurlijk ook dat andere, elders…

gravatar

Ja hoor, VOC….in een weiland…..Hoe ver denk je dat je komt met je galjoen? Hoeveel Spaanse zilvervloten denk je te kunnen buitmaken? Zou je Lelijkstad willen gaan ontdekken? Als ik het heel positief stel, zeg ik dat je een beetje naïef bent, Padde!

gravatar

Ik vind de link nog niet zo ver gezocht. Voor een NIEUW weiland aldaar zullen ze toch de strijd met het water weer aan moeten gaan en daar heeft de VOC natuurlijk de juiste mentaliteit voor!

gravatar

B.S. # 2a: Padde? Verdomd als ik het niet dacht: de Scheepsjongens van Bontekoe zijn er ook weer bij. Ik dacht die veilig ergens in West Friesland waren geïnterneerd?

gravatar

Inderdaad!
En de perfecte manier om de voorsprong te behouden en externe processen gelijk te trekken zonder de continuïteit en relaties uit het oog te verliezen.
Heel slim.