VS sturen vier denktanks naar Syrië

‘Bezinningsinterventie moet oplossing forceren’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ai Ai

Amerikaanse denktanks staan wereldwijd bekend vanwege hun vernietigende kracht en verwoestingen : Ongekend en nergens rekening mee houden.
Het zal daar spoedig een rampgebied zijn als deze tanks daar operationeel ingezet gaan worden.
Er gaan waarschijnlijk alleen maar burgerslachtoffers vallen, maar dat is nu eenmaal de collateral damage die je moet accepteren voor de vooruitgang.

Reageer
gravatar

Bij de Nederlandse Vereniging voor Vrijgevestigde Filosofen is enige opwinding over dit plan ontstaan. Het schijnt dat de bemensing van de missie samengesteld wordt uit winnaars van de TV-show “so you think you can think”. De missie gaat overigens voor de veiligheid van de filosofen ondersteund worden door een Thought Police. Op

Reageer
gravatar

Goedbeschouwd is De Speld een denktank op zich geworden, weliswaar eentje met een solipsistisch karakter, maar dat is eigen aan alle denktanks. Met nauwkeurig bepaalde denk-kantlijnen en -taboe’s, trendsetters en trendvolgers, venijn en vitriool, schimpscheuten en schofferingen van andersdenkenden. Netjes ingeschreven bij de KvK, dus geheel comme il faut en dus gereed om overheidsondersteuning aan te vragen.
Horen we nog hoe die subsidieaanvraag verloopt?

Reageer
gravatar

Wij van MKB Brandstof bestoken graag uw denktank met irritant gedram over de Nationale Tankpas. Tanken kunt u het beste doen in Jordanië, anders komt u met een lege denktank aan, en dan valt er niet veel te denken. De Fiscus betaalt al uw BTW terug, daar hoeft u dus niet zelf meer om te denken. Veel succes, Tom de Ridder.

Reageer
gravatar

Een loos gebaar van Obama. Er is veel meer denkkracht nodig. Deze denktanks zijn bovendien nauwelijks geïsoleerd, zodat de denkers enorm gestoord worden door het lawaai. Mijn denktank, het Enterprise Institute, wordt niet uitgezonden, om onze sterk conservatieve inslag. Ook zou ik als anti-islamist worden gezien, en als vrouw, wat niet goed valt in Syrië. Denk ik. Zonder tank is denken daar levensgevaarlijk, zoals te zien is aan deze denker:
http://www.larensbehoud.nl/internet/rss/imageReader.asp?width=444&imageId=5745

Reageer
gravatar

Zie ik dat nu goed? Heeft die denker echt een wat slap uitgevallen puntmuts op? Hij lijkt zo wel wat op die P. Den B. waar Heer Jeettje zo dol op is.
Ik denk overigens, mevrouw A.H.A., dat dit zeker geen loos gebaar van die Obama is. Sterker, gezien de al dan niet vermeende superioriteit van de gemiddelde Amerikaan zou dit wel eens pure overkill kunnen zijn. Zo van: bij ons is alles groter en beter.
En wat dat vrouw zijn betreft hoeft u alleen maar een burka aan te trekken om geaccepteerd te worden.

gravatar

Hola, dat zie ik nu eens net. Even iets rechtzetten voordat praatjes in de wereld komen: Heer Jeettje heeft niets met kabouters en is monogaam heterosueel.
Het is maar dat u het weet.

gravatar

Het is wel zo veilig om tegenstrijdige bezinningen te interveniëren vanuit zwaarbepantserde denktanks om ze op te lossen.

Reageer
gravatar

Zeg Plientje,

Ik heb bij scheikunde geleerd dat zoutzuur (HCl) een hoog oplossend vermogen heeft, waarmee het nodige geforceerd kan worden.

Dat lijkt mij een stuk goedkoper en sneller dan vier denktanks. Niet waar, mijnheer Laxman?

gravatar

Wellicht is het ook aan te bevelen wat ingenieurs mee te sturen voor de meer technische zaken: het concept ‘cabriolet’ is hier wat vreemd uitgevoerd.

Men heeft duidelijk de bouwtekening niet begrepen en de verkeerde helft afgezaagd.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Dit is de camouflage-uitvoering van het model Ontplofte Bomauto. Andere uitvoeringen zijn Neergestorte Denkdrone, Denktank Zonder Koepel en Rode Kruisbesbusje. Andere modellen zijn nog in de proeffase.

gravatar

Jawel Generaal, zo is er nog een ontwikkeling gaande om vanuit de denktanks hele clusters van ideeën los te laten op het land. Deze cluster-ideeën zouden met minder kosten een vele malen groter gebied kunnen bestrijken en met veel meer precisie tegen minder kosten hun uitwerking hebben.

gravatar

Op zich is het vreemd: het leger is een tijd geleden gedwongen geweest in verband met oplopende kosten en rare gedachten over landsverdediging complete tankbrigades te verkopen aan een buitenland.

En nu sturen wij iets gratis? Of is het een politieke move om te verhullen dat die dingen zijn vastgelopen in het zand en toch niet meer weg konden? Net zoiets als een helicopter?

gravatar

Een bezinningsinterventie? Eénzijdig uitgevoerd door de VS? Ongetwijfeld zal dit op een veto binnen de Veiligheidsraad stuiten. Zowel de Russische Federatie als de Volksrepubliek China zullen woest zijn als ze dit vernemen.
Dan zullen de Russen de Syriers wel aanraden om de zonet door hen geleverde raketsystemen eerst eens op die denktanks uit te proberen. Dat zal ze leren die eigengereide Amerikanen.

Reageer
gravatar

1 denktank is veel handiger, als je er namelijk 4 goed voorbereide denktanks op af stuurt zijn ze in staat om nog vele jaren met elkaar over alle mogelijkheden te praten, zonder dat de bevolking er zelf bij betrokken wordt.

gravatar

De gebroeders bever zijn bereid om een tankstation voor de denktanks te bouwen tegen de geringe aanbetaling van twintigduizend eikeltjes. Dat is een koopje.

Dat staat allemaal in de krant van Fabeltjesland.

Reageer