Ramptoeristen blijven vaker in eigen land

Nederland heeft steeds meer te bieden op rampgebied

Door de aanhoudende economische crisis zoeken ramptoeristen hun vertier in eigen land. Nederland houdt de hand op de knip en verkiest de lokale afgebrande pizzeria boven de aardbeving in Turkije. Gelukkig neemt het rampenaanbod in Nederland toe.

Directeur Gerco Hevelskuil van reisorganisatie Djoser: “Na de tsunami van 2004 stond Nederland nog in de rij voor ramptours naar Azië. Maar de Costa Concordia Cruise hebben we moeten annuleren wegens gebrek aan belangstelling en voor Bangladesh hebben we alleen een paar artsen kunnen boeken.”

Hevelskuil: “Gelukkig heeft Nederland steeds meer te bieden. Na de Bijlmerramp hebben we een kleine dip gehad, maar door de vuurwerkramp, de legionella in Bovenkarspel en de cafébrand in Volendam zijn Nederlanders in gaan zien dat hun eigen landje ook genoeg aanbod heeft.”

Sjaak ter Weide (45) uit Giethoorn, kiest dit jaar voor ‘dagjes ramp in eigen land’. “Ik weet niet eens zeker of ik volgend jaar nog werk heb. Met hypotheek en woekerpolis kan mijn gezin zich geen reis meer permitteren naar één of ander Nepalees lawinedorpje. Gelukkig ging vorige week pizzeria La Gondola in Steenwijk in vlammen op. Je kunt de ambulancebroeders gewoon verstaan en ‘s avonds lig je in je eigen bedje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit sluit naadloos aan op de condoleanceregisterrenessance. Hier en daar worden ook groepsreizen georganiseerd voor stille tochten als gezellige afsluiting van een touristisch ramptochtje.

Reageer
gravatar

Ook bij mij komt Dorknoper goed door. Ambtenaar der eerste klasse. Correcte dienaar van de magistratuur, met wie niet te marchanderen valt. Is wel bereid tot een minnelijke schikking. Maar alles moet altijd kloppen. Voorschriften dienen te worden opgevolgd. Belastingaanslagen moeten op tijd de deur uit en belastinggelden horen stipt te worden betaald. Tegen daklozen moet zorgvuldig worden opgetreden. Kadastrale aangelegenheden dienen keurig te worden bijgehouden. Een TinyuRL dient correct te werken. Kent zelf alle artikelen van de gemeentelijke verordening uit het hoofd. Licht ter begroeting beleefd de hoed. “Een ambtenaar heeft ook gevoel, al wordt dat dikwijls over het hoofd gezien.”

gravatar

Mijn nederige verontschuldigingen.

De fout is er inderdaad uit. Vermoedelijk een hinderljke LSO op een van mijn vier machines. Ik zal voortaan voor de zekerheid een (schijnbare) fout op minstens twee computers uitproberen.

gravatar

Geachte Herr Von Dürrknöter, u (of uw naam) is relatief nieuw in dit medium. U bent echter massief aanwezig in deze kolommen; uw aanpak is voorspelbaar Duits, een soort Blitzkrieg op alle fronten met alle middelen. U verwart echter kwaliteit met kwantiteit, gelijk uw voorganger Von Ribbentrop deed. Uw strategie is herkenbaar, u likt u in bij opinieleiders en u vleit trendsetters met instemmende reacties (zie o.a. uw meest recente bijdrage 27a) en aan hun steun en/of gedoging ontleent u de legitimatie om hier een grote broek aan te trekken. En met vet aangezette begrippen als ‘dementie’ en ‘anorexiaal’ anderen te kleineren. Het is bij veel verbale artiesten zo dat de omvang van hun woordenschat omgekeerd evenredig is aan hun sociale intelligentie. De tijd zal het leren.

Reageer
gravatar

Heer Outsider: het moet u toch opgevallen zijn dat Dürrknoter de vertaling is van Dorknoper, de ijverige ambtenaar uit Rommeldam?
http://tinyurl.com/q3zearu
Eens heeft de ongelukkige een kek jagershoedje opgezet en prompt liepen dingen in de soep, ik meen in Bommel en de Pasmunt.

Zo bezien, en in aanmerking nemend de ambtseed welke luchthartige contacten met argwanend oog bekijkt, lijkt het niet onverstandig enige aanpassing van de naam te bewerkstelligen.
Vandaar ook de ambtelijke doch onbeholpen aanpak – terra incognita, nietwaar- die u voor Duits verslijt.

gravatar

Mijn deep throat bij een bepaalde overheidsdienst tipt met grote stelligheid de eerstvolgende ramp: de vrijheidsstrijd van fundamentalistische gladiatoren in Schilderswijk en Tarwewijk (Brood en Spelen). Reserveer op tijd uw hotelkamer via een Hotelbon.

Reageer
gravatar

Na Parijs en Stockholm binnenkort ook in Den Haag: grootscheepse en meerdaagse rellen, plunderingen en autobranden en charges van de ME.
Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV, Ticketmaster.nl en uw lokale PVV-vertegenwoordiger.
Beperkt aantal plaatsen, dus haast U, want Op=Op.

gravatar

De Speld afdeling censuur is in staat van opperste paraatheid gebracht. Het lijkt erop alsof uitsluitend one-liners met een bewindsvriendelijke strekking nog worden getolereerd. Twee eerdere kritische bijdragen werden weggefilterd en daarmee ook de vrijheid van meningsuiting en drukpers. Het gaat goed met Neerland’s ramptoerisme. Ben benieuw of deze derde bijdrage wel wordt getolereerd. Is de overname door De Telegraaf al rond?

Reageer
gravatar

Beste Outsider, heeft U al kennis genomen van de bijdragen van de FamilieNerd op #19 tot en met 22? Zeer aanbevelenswaard als Uw bijdragen te vaak verdwijnen. Hoeft U ook niet meer te denken aan een opkomende dementie of Uw bijdragen af te slanken tot anorexiaal niveau.

gravatar

Ramptoerisme floreert bij acute rampen; in Nederland hebben wij slechts (legio) structurele rampen: dit kabinet, falende Jeugd- en Ouderenzorg, rampokkende en belastingvluchtende bankdirecteuren, met vorken schrijvende ziekenhuisadministraties, openlijk frauderende VVD’ers die met cyano-acrylaatlijm op hun zetel zijn verlijmd.
Maar alles went; de voedselmaffia die varkens met rioolslib bijvoert, kistkalveren met hormonen opvoert, ploffende kippen die Zalmonella krijgen tijdens de slachting, koeien met BSE, kweekzalmen die met afval worden gevoerd en de parallellopende inspanningen van de farmaceutische industrie, het is allemaal te structureel; men went er aan, zoals men in bepaalde landen went aan bermbommen en bomvesten. Maar er gebeurt niets in Nederland, hooguit 50 jaar later. Ik zet mijn geld op de fundamentalistische vrijheidsoorlog in Schilderswijk en Tarwewijk. Dáár en dan gebeurt er tenminste iets dat ramptoerisme een nieuwe impuls kan geven. Ik zie al de eerste tentjes verschijnen achter Staatsspoor.

Reageer
gravatar

Geachte outsider,

De (legio) structurele rampen waarin u in uw reactie aan refereert staan alhier bekend onder het begrip ‘bestendig beleid’, zijn daarmee niet afhankelijk van welke willekeurige regeringscombinatie of politieke partij dan ook en daarmee een gelegitimeerde bron om de komende jaren individuele belastingen te blijven verhogen.
Om de collegae bij de belastingdienst te parafraseren; “Leuker kunnen we het niet maken, en dat willen we ook helemaal niet!”

gravatar

Freddie Smit • 21 mei 2013, 20:08
De post was niet een satire ten koste van Ruben en Julian maar ten koste van de kennelijk grote groep mensen in Nederland die zo’n tragedie beschouwen als een uitstapje op een zonnige Pinksterzondag. Het is schrijnend dat autoriteiten mensen moest oproepen niet naar het gebied te komen omdat er inmiddels files aan het ontstaan waren die het werk van de politie bemoeilijkte.

Satire hoort te bijten en ik vind dat het niet afdoet aan de tragedie zelf.

Heer Freddie Smit

Uw uitleg convenieert mij.

Van Oldebarneveldt

Reageer
gravatar

Dat de uitleg u convenieert is fijn voor u, maar gezien de grote woorden eerder gepleegd zou en welgemeend excuus beter op zijn plaats zijn, ik citeer:
VOOR SOMMIGEN IS HET VERSCHIL TUSSEN BELEDIGING, GROVE BOTHEID EN SATIRE NIET DUIDELIJK.

Uw woorden. Kennelijk was het verschil u niet duidelijk; een mea culpa wellicht?

gravatar

Inderdaad, heer Jeettje!!
Nog los van de oproep tot zelfreflectie, die nu wel heftig terugkaatst in het gezicht van de spreker.

gravatar

Prins Maurits • 21 mei 2013, 22:03
Dat gaat nog een gelukkig huwelijk worden: Dinja en van Oldebarneveldt

Koninklijke Hoogheid:

Wilt u mijn getuige zijn ??

Ik zou zeer vereerd zijn.

Uw Van Oldebarneveldt

Reageer
gravatar


Besluit van de Reactieraad aangaande de eerste reactie onder zes

Na ampel overleg met de Reactieraad heb ik besloten om het verzoek tot eliminatie van het bericht van 21 mei 2013 om 13:45 uur geschreven door de heer F. Smit – hierna ‘beklaagde’ te noemen – onder reactienummer zes niet in te dienen bij de Redactieraad.

Reden van ons besluit

De beklaagde heeft in zijn onverwijlde tegenbericht terzelfder datum om 20:08 uur w*ttig en overtuigend bewezen dat de klagers het door hen gewraakte bericht volledig onjuist hebben geïnterpreteerd. Opzet kan worden vermoed, maar kan niet worden aangetoond.

Cassatie

De klagers hebben tot 22 mei om 24 uur de gelegenheid om in cassatie gaan bij de Beroepscommissie tegen directe vooruitbetaling van de somma van € 25 elks, hetwelk bedrag de klagers binnen drie jaar wordt geretourneerd indien de klagers in het gelijk wordt gesteld.

Reageer
gravatar

Heer Hoofdreacteur, in cassatie komen bij een Beroepscommissie is een nieuwigheid die naar mijn beste kennis nog nergens ter wereld is vertoond. Ik begrijp niet dat u dit novum aanbiedt voor het vriendenprijsje van € 25. Hier kunt u veel meer voor vragen. Zo redt u het niet in de crisis.

gravatar

Meneer of mevrouw Jeettje van reactie >>10,

U stelde de volgende Kamercompetente vraag: “Er worden veel te weinig leeuwentemmers opgevreten in de ring, kunt u daar iets aan doen?”

Welnu, ik met het met u eens dat de eetbaarheid van menselijk vlees moet worden verbeterd, zodat het roofdier met meer genoegen zijn tanden erin zal zetten.

Ik deel daarom met u de vrees, dat de betreffende leeuwen door het eten van menselijk vlees teveel antibiotica en andere nare stoffen naar binnen krijgen. Ik zal hierover vragen stellen aan de staatssecretaris van voedselkwaliteit.

Reageer
gravatar

En wat denkt U, Heer Henk van Mathenesse Spaland, dat er in paardenvlees zit? Hoe dacht u dat al die draf-, ren- en dressuurpaarden die topprestaties neer konden zetten?

gravatar

Klopt! Met name de hoeveelheid dressuurpaardenvlees springt er echt uit. Wellicht komt dat omdat de kwaliteit van renpaardenvlees hard hollend achteruit gaat.

gravatar

Mijnheer Von DürrKnoter,

Voor het resultaat van de toevoeging van de lettercombinatie w*t, waarbij * = e , dient u na bevestiging met de knop ‘save’ de betreffende pagina te vernieuwen. Maar dat is logisch.

gravatar

Zo-even W*tteloosheid geprobeerd, maar ook dat valt onder de betreffende w*tmatigheid. En om alles nu maar te gaan vertalen naar Natteloosheid en natmatigheid vind ik ook weer zowat.
Aan de andere kant maakt dat het vak van reacteur natuurlijk wel weer wat spannender. Eén simpele typefout, één moment van onachtzaamheid en heel je doorwrochte betoog van vele honderden woorden gaat met een simpele muisklik naar de ratsmodee.
Als dat geen satire is, de Speld waardig, dan weet ik het ook niet meer.

Reageer
gravatar

Rudolf,

Met een pagina teruggaan heb je de tekst weer terug. Probeer daarna zin voor zin in te voeren tot het misgaat. Dan weet je in welke zin de dader zit. Daarna ga je woord voor woord door. Enzovoots.

gravatar

Dank voor de tip, FamilieNerd, maar in het kader van het bovenaan vermelde Gerelateerd Nieuws (ANWB: risicovakanties steeds vaker in eigen land) is het natuurlijk veel spannender om maar blind te tikken en zonder al te veel controles gewoon die dwingende oranje knop in te drukken.
Let wel: dit kan leiden tot het noodgedwongen aan moeten schaffen van nieuwe beeldschermen, toetsenborden of muizen welke nog niet door excessief geweld en blinde woede om het leven zijn gekomen.

gravatar

Rudolf,

Alleen al daarom raad ik jou en alle reageerders bij De Speld aan om bij het schrijven van reacties goedkope toetsenborden, versleten muizen, afgeschreven laptops en vooroorlogse beeldbuizen te gebruiken of de computer van jouw schoonmoeder te benutten. Bij voorkeur als ze bij de buren over jou aan het roddelen is.

gravatar

Let op!

Onder andere de volgende woorden, waarin * = e, kunt u niet ongestraft gebruiken in uw reacties:

• w*t• w*tboek• w*tboek van Strafrecht• w*te• w*ten• w*ten te• w*tens• w*tenschap• w*tenschappelijk• w*tenschappen• w*tenschapper• w*tenschappers• w*tenschapsfilosofie• w*tenschapsgeschiedenis• w*tenswaardigheid• w*tering• w*tgeven• w*tgevend• w*tgever• w*tgeving• w*tgevingen• w*thouder• w*thouders• w*tmatig• w*tsartikel• w*tsdokter• w*tsontwerp• w*tsontwerpen• w*tsvoorstel• w*ttelijk• w*tten• w*ttig• w*ttigde• w*ttigden• w*ttigen• w*ttigheid• w*ttigt• Arbow*t• kernenergiew*t• gemeentew*t• grondw*t• kiesw*t• ouderdomsw*t• pensioenw*t• rijksw*t• werkloosheidsw*t• w*t• woningw*t• ziektew*t• ziekenfondsw*t

Reageer
gravatar

Wij van het rampenfonds zijn hier niet blij mee. In Nederland is het ramptoerisme nogal amateuristisch, en de attracties vallen vaak tegen. Wat ondergelopen kelderds bij hoog water, en hup: Limburg, het is een ramp!. Geen enkele gemeente geeft het prioriteit. Ze hebben wel een rampenplan, maar de uitvoering laat vaak jaren op zich wachten. En soms loopt alles zo gladjes, dat de toeristen zelf voor chaos moeten zorgen. Die voelen zich dan bekocht, en komen bij ons klagen, dat alles zo voorspelbaar verloopt. Vooral de buitenlandse ramptoerist heeft hier weinig begrip voor. Een gids zag zich zelfs genoodzaakt om met zijn groep naar de Keuenhof te gaan.

Reageer
gravatar

Luctor et Emergo, reprise!

Onder dit motto werken wij nu samen met, onder andere, giro 555, de Nationale Postcodeloterij en de provincie Zeeland aan een kwalitatief hoogstaande herhaling van de Watersnoodramp uit 1953. Het voornemen is om deze ramp op 31 januari 2014 in een live-uitzending te herhalen.
U kunt nu al intekenen als deelnemer aan deze ramp. De eerste 1836 deelnemers beloven wij een adembenemende ervaring, overige deelnemers kunnen rekenen op minimaal een nat pak!

gravatar

Beste Giro 555, die gemeente rampen zijn misschien wel knullig, maar er dreigt een veel ergere ramp voor de ramptoeristenbranche: de virtuele ramp. Daar valt geen droog brood aan te verdienen. Wat bijv. te denken van een kettingreactie van onbedoelde cyberaanvallen? Of een kwaadaardig gemuteerd Stuxnet-virus? Dan zit iedereen thuis gratis naar de ramp te kijken. Berichten over echte rampen bereiken de ramptoerist niet meer, dus daar gaat geen hond naartoe. Of een cascade van beurshandelende computers, die voordat iemand het in de gaten heeft de koersen in laten storten. Dan is een maand later iedereen blut, en ook die ramp wordt gratis thuisbezorgd.

Een aantal van deze rampen kan ik voorkomen. U dient daartoe 750.000 bitcoins te verzenden naar [email protected] Doet u dat voor 24 mei, dan ontvangt u gratis de DVD “Titanic, van drama tot kaskraker”, en het lijkenbakboek: de een z’n dood is de ander z’n brood. Happy Disaster!

gravatar

Ook moeten we af van de gebiedsverboden waar tegenwoordig elke burgemeester al bij de 1e druppels regen mee komt.

Het is een maatregel die tegenwoordig te pas en te onpas wordt ingezet. Maar dit middel heeft te grote negatieve effecten op het ramptoerisme.

Misschien dat de gemeentes beter alternatieve maatregelen zoals ramp-toeristenbelasting moeten bestuderen.

gravatar

Het is haast rampzalig te noemen, zoals de moderator reacties weer tegenhoudt. Die worden wel gedetecteerd als ‘reeds gezegd’ maar de gemiddelde ramptoerist blijft ervan verstoken. Jammer, want die zouden met busladingen tegelijk naar De Speld komen, zoveel is wel zeker.

Reageer
gravatar

Dat de grootste ramp nog niet ter sprake is gekomen! Het moge duidelijk zijn dat het extra toppers-concert komend weekend direct gerelateerd is aan het in het artikel omschreven fenomeen. Een grof schandaal dat deze ramp niet in de lijst is opgenomen!

Reageer
gravatar

Ik mis in het artikel en de reacties toch wel een beetje het leedvermaak. Er is immers geen groter genoegen.

Die geringe belangstelling komt waarschijnlijk door het gebrek aan belangstelling uit de commerciële hoek. Er valt aan leedvermaak weinig te verdienen, immers men hoeft er niet voor de deur uit. Het aanzetten van een televisietoestel volstaat.

Reageer
gravatar

Ome Jaap,

Ik zie echt wel, dat u het bent.

Wat ik vragen wil, wat heeft leedvermaak nu van doen met ramptoerisme, oompie?

gravatar

Lieve Paulieneke,

Leedvermaak heeft alles te doen met ramptoerisme. Het is zelfs de basis ervan. De ramp van de een is het vermaak van de ander, zeggen wij in het circus.

Zo is het zwieren in de nok voor het publiek niet het hoogste vermaak, maar het neerstorten van de acrobaat. Zonder die kans zouden de tribunes leeg blijven.

gravatar

Zo is dat, heer Jas: een dagje naar circuit Zandvoort en niet een dozijn auto’s op elkaar zien knotsen is een verloren dag.

Mag ik hier gelijk ook een klacht deponeren? Er worden veel te weinig leeuwentemmers opgevreten in de ring, kunt u daar iets aan doen?

gravatar

Heer Jeettje, klachten gaarne bij mevrouw Thieme. Haar partij heeft het voor elkaar gekregen dat die loeders eerst gevoed worden voor ze de ring ingaan. Met “gezond, natuurlijk” voer in plaats van die indigestie-veroorzakende dompteurs.

gravatar

Indien men leedvermaak vastlegt in een documentaire en er vervolgens een discussie programma met publiek aan vastplakt, kunnen ramptoeristen daar naar toe gaan, bovendien kan er entree geheven worden en dan hebben die ramtoeristen ook het bewijs dat ze geweest zijn. Ze komen namelijk op T.V., hebben een bonnetje en kuunen hun status dan veel beter aantonen, of niet ? Je moet het commercieel aantrekkelijk maken, daar gaat het om die TV bazen zijn commerciele NoNo’s tegenwoordig, ze moeten opnieuw de schoolbanken in !

gravatar

U bedoelt te zeggen; er is geen vermaak zo leuk als leedvermaak maar dat valt nog maar te bezien.
Ik heb het even voor u nagekeken maar leedvermaak betekent volgens de dikke van Dale: behagen scheppen aan de achteruitgang van een ander. Geef mijn portie dan maar aan flipper

gravatar

Zeer gewaardeerde Ouwe Hoer,

Zo bedoel ik het niet helemaal, uit eerdere reacties in dit artikel, blijkt namelijk dat ik vindt dat leedvermaak wel zijn menselijke grenzen moet hebben. Een bepaalde dosis leedvermaak is niet erg, want in een later verband, kunnen mensen vaak ook lachen om wat ze hebben meegemaakt, ook indien dat in eerste instantie niet leuk gevonden werd.

gravatar

Aardbevingen in Italië, vulkanen in IJsland en de Filippijnen, Typhonen in de stille zuidzee, overstromingen in Bangladesh,… Toch een andere orde van wat we hier hebben.

Ik zou zeggen, weer zo’n staaltje grove zelfoverschatting van Nederland. Ik blijf reizen. Next stop: Oklahoma, US.

Reageer
gravatar

Goed idee. Ik vind als natuurliefhebber wel dat er meer natuurrampen moeten komen die het bezoeken waard zijn, bosbranden en zo. Ik heb weinig met stedentrips, vandaar.

Reageer
gravatar

wel origineel blijven Eikeltjesland deze is wel heel erg goedkoop.
bovendien wat schiet je ermee. Het bezoeken van zo’n camping lijkt mij eerder bevorderlijk voor ramptoerisme.

gravatar

Beste Coffeemonster, wij hebben u gemist, 76.000.000 jaar geleden. Ook toen zat de klad in het ramptoerisme, dus er moest wat gebeuren. Meetje & Theo deden een bommetje, en T. begon te hyperventileren. Andere dino’s raakten in paniek en vertrapten elkaar als op een popfestival. Maar geen mens kwam kijken. U zegt dat u van natuurrampen houdt, dus wij willen nog wel een keer. T.Rex is helaas overleden. Meetje en Theo zijn wel beschikbaar, bij voldoende belangstelling. Wilt u een handtekeningelijst sturen, en een lijst met uit te sterven soorten?

gravatar

Dat klein geluk zo dichtbij ongeluk kan liggen is best wel bijzonder dus haal zelf ook de krenten uit de karige economische crisispap en creer ook zo je momenten. Bv als de buurman languit liggende in de tuin een vette joint opsteekt vervolgens in slaap valt en z’n boeltje in de hens steekt, danwel na een avondje buurthuis laveloos tegen de voorgevel hangt, de vuisten balt en zonder kunstgebit een doodsbedreiging probeert te formuleren, in een woord kostelijk!

Reageer
gravatar

Ik was afgelopen weekend met mijn vrouw en kinderen en schoonmoeder naar Cothen gegaan om naar die lichaampies van die twee jongens te komen kijken. Maar helemaal niets te zien en alles afgeschermd. Mensen die geeneens de moeite doen om daar heen te gaan kunnen via een helikopter wel gewoon meekijken dat is toch schandalig? Daar zouden jullie het een keertje over moeten hebben!

Reageer
gravatar

Ik zal niemand ooit verbieden te reageren, maar voor sommigen is het wellicht verstandig iets langer na te denken alvorens een reactie te plaatsen.

Maar ja……….. dat moet je wel in je hebben:

ZELFREFLECTIE

gravatar

Uw reactie zou beter verwijderd kunnen worden, grapjes over een dubbele kindermoord maak je niet.

gravatar

Dinja

dat bedoel ik : ZELFREFLECTIE

Nadenken over wat je schrijft.

Vrijheid van meningsuiting is een heel groot goed, maar je moet je eigen grenzen kennen!!!!!!!!

VOOR SOMMIGEN IS HET VERSCHIL TUSSEN BELEDIGING, GROVE BOTHEID EN SATIRE NIET DUIDELIJK.

Daarom, Moderator van de Speld, verwijder echt domme reacties. Dit is een klap in het gezicht van de nabestaanden van de twee broertjes

gravatar

Gossie. Wie bepaalt eigenlijk waarover wel en niet grapjes mogen worden gemaakt, en vooral: op welke gronden?

Dat men het zelf niet zal doen, wil niet zeggen dat men het een ander kan beletten. Voor ik het vergeet: de file door het ongeval is doorgaans korter dan de file door de kijkers. Als ik dat mag zeggen…

gravatar

Ik sluit me hierbij aan bij Dinja en Johan van Oldenbarneveldt, alhoewel men in principe overal een grap over kan maken, dient men wel eerst respect voor getroffen mensen te hebben. Eerst kan de maatschappij men helpen om dingen te kunnen verwerken en indien mogelijk geloof in het hiernamaals creeren of op andere wijze te helpen. Ik vindt dit niet zo aardig aangezien het een onnodige zaak betreft en de termijn waarop deze grap gemaakt wordt zeer kort is.

gravatar

Goede smaak (waarover men niet kan twisten) zal de meeste mensen er heus wel van weerhouden. Wie zich echt zorgen maakt over het gebeurde, zou er dan ook wel eens oog voor mogen hebben dat de tragische gebeurtenissen duidelijk demonstreren welke resultaten men kan bereiken met een goed gevoerde vechtscheiding.

gravatar

De post was niet een satire ten koste van Ruben en Julian maar ten koste van de kennelijk grote groep mensen in Nederland die zo’n tragedie beschouwen als een uitstapje op een zonnige Pinksterzondag. Het is schrijnend dat autoriteiten mensen moest oproepen niet naar het gebied te komen omdat er inmiddels files aan het ontstaan waren die het werk van de politie bemoeilijkte.

Satire hoort te bijten en ik vind dat het niet afdoet aan de tragedie zelf.

gravatar

Ah, u was mij voor, terwijl ik dit schreef, voerde u terecht de argumenten aan die ik nu zeer onderschrijf: het is een scherpe observatie,

Want:
Volgens mij gaat men hier uit van de vooronderstelling dat dit per se een grap moet zijn over twee moordslachtoffers.

Persoonlijk zie ik het als een cynische observatie van mensen die daadwerkelijk naar die plek toegaan en een zekere teleurstelling ondervinden niets te zien. Wat logisch is, want er valt niets te zien.

En; let op!, ik maak geen opmerkingen over de motieven van mensen óm daar naar toe te gaan. Zoals ik ook geen opmerkingen maak over de motieven van mensen die om een verbod of gebod beginnen; dit voordat het in de verwijtensfeer ontspoort.

gravatar

Ik heb ook nagedacht over alles wat ik schreef en het heeft 14 dagen geduurd voor ik een reactie kon geven.

gravatar

Tja, het is ook wel in- en in-triest als een duiker vermist wordt en dat in een duiker dan de twee lichamen van vermiste jongetjes blijken te liggen. Daar zou men noch naar moeten willen gaan kijken, noch grappen over maken.

gravatar

Al met al sneeuwt de terechte klacht van Freddie Smit nu onder. Spaar je kosten noch moeite (zelfs je schoonmoeder gaat mee) om je te vergapen aan alle commotie en daar eens een dagje lekker solidair in de weg te gaan lopen, wordt dat je belet!
En mensen die er niks voor doen en gewoon thuis op hun luie kont op de bank blijven hangen met hun pilsje en chips binnen handbereik, krijgen alles via hun tv gratis voorgeschoteld. Dat is toch oneerlijk, of niet dan? Je zou voor minder PVV gaan stemmen.

gravatar

Er staat een fout in dit verder compleet op waarheid rustende artikel! In Steenwijk ging niet La Gondola in vlammen op, maar grand café de Rechter.

Reageer
gravatar

En om de typisch Hollandse vraag voor te zijn: als je eerder al de Rechter bezocht hebt krijg je op vertoon van het toegangsbewijs inderdaad 10 procent korting op de R’damse koopdoos.
Overigens ook op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het Binnenhof. Indien beide al eerder bezocht zijn mogen de kortingen gecumuleerd worden!

gravatar

Hoewel het nog niet geheel vast staat wordt ook gedacht aan een kort middaguitje: “bezoek de rampzalige (ex)staatssecretarissen van het huidige kabinet”. Voor een dubbeltje bevindt men er zich op de eerste rang. Na afloop staat er een kotsemmertje klaar en wordt aan eenieder 1 papieren zakdoekje uitgereikt.

Reageer
gravatar

Geachte heer Tevens,
Uw woorden zijn duidelijk en ook zeer begrijpelijk, echter dit staat los van het feit dat het bijwonen van een dergelijke actie niet door iedereen als plezierig beschouwd hoeft te worden. Om deze reden verwacht ik dat de doelgroep misschien wat beperkt is.
Men dient hierbij niet te vergeten dat blunderen ook een vak apart is, indien men zijn ongenoegen wil uitten, kan dat ook wat ludieker en mogelijkerwijs kunt u proberen hier de oppositie in te betrekken, dit ter uwer inschatting.

gravatar

Nóg een idee voor de komende vakantie-periode. Professor Tulp zal in de Snijzaal van het Binnenhof een demonstratie van zijn kunnen geven in vivisectie op en autopsie van De Democratie. Mensen die niet over een sterke maag beschikken wordt entree afgeraden. Tulp zal terzijde worden gestaan door Brusselse anastesisten en Bulgaarse operatie-assistenten. Catering en belichting zullen worden verzorgd door EndeMol Inc. De regie is in handen van Bilderberg Worldwide Enterprises. Komt dat zien, komt dat zien.

Reageer
gravatar

Voor toeristen uit de uithoeken van Nederland kan het handig zijn om voor een speciale prijs een hotelovernachting te organiseren. Het lijkt me handig voor de Marketingafdeling van de Bilderberggroep om hiervoor alvast een gepast prijskaartje of combinatieticketcampagne voor te regelen. Dit soort dingen gebeuren bij theatervoorstellingen tenslotte ook. Hierbij dient men wel rekening te houden met hen die dit niet nodig hebben, zodat het voor iedereen mogelijk blijft om te komen. Uiteraard sta ik open voor een gratis overnachting met diner en ontbijt als beloning voor dit gratis advies. Het is hierbij zeker niet uitgesloten dat ik mij in een later verband in het openbaar zal uitlaten over het gebodene. Voorlopig zijn ze van dit aanbod namelijk toch niet op de hoogte, daar heb ik zelf helaas geen tijd voor, ik moet me ontspannen.

gravatar

Binnenkort -waarschijnlijk nog voor de zomervakantie- wordt ook het Binnenhof opengesteld voor ramptoeristen. Dan kan gans Nederland kennismaken met een der grootste rampen van de laatste decennia: het kabinet-Rutte.
In het kader van de beoogde bezuinigingen zal hiervoor wel een toegangsbewijs gekocht moeten worden, maar een woordvoerder wist te vertellen dat deze nog steeds substantieel goedkoper zal zijn dan die van de concurrerende pretparken.
Voor de catering zal nog een Europese aanbesteding uitgeschreven worden.

Reageer
gravatar

Rudolf,

Hopelijk vindt de rondleiding plaats o.l.v. de grootste ramp van de Kamer, nl. Anouchka van Miltenburg.

Als men de rondleiding met vrucht heeft doorlopen, ontvangt men een ticket om met de FYRA naar Brussel te gaan om daar nog grotere rampen te aanschouwen.

Heeft men deze beproeving doorstaan, dan staat een bezoek aan de villa van Jos van Rey op het programma.

Wie dan nog niet in de kliniek is opgenomen, wordt bevorderd tot gediplomeerd ramptoerist.

gravatar

Ik ben bang, Heer van Oldebarnevelt, dat dat eerste niet door zal kunnen gaan. Vrouwe van Miltenburg lijkt zelf opgenomen te zijn in de rondleiding als ramp.
Om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen zal zij dus niet ook nog eens de rondleiding kunnen verzorgen. Stelt U zich eens voor: “En hier ziet u de staatssecretaris Weekers, een ramp op zich maar nog steeds niets vergeleken met mij. Zijn baas Dijsselbloem lijkt er al meer op, maar is ook nog steeds een kleine ramp die bij mij in het niet valt.”

gravatar

Rudolf,

Ik kan mij wel vinden in deze aanpassing van de rondleiding. Mijn aanname was dat een rechtstreekse confrontatie van het publiek met een echte ramp de impact van de rondleiding zou opwaarderen.

Maar gelet op uw kennis dat zij is opgenomen als trekpleister in deze parlementaire mystery tour, kan ik akkoord gaan met het feit dat zij niet als gastvrouw de bezoekers rondleidt.

Wellicht in haar plaats kan een voormalig staatshoofd optreden als gastvrouw, aangezien die nu een zee van tijd over heeft.

Vooral Republikeinse toeristen zullen dit als bonus ervaren.

gravatar

Herr Von DürrKnoter kan ik alvast kaartjes bestellen?
Kan ik mijn favoriet Onnozel Wicht Bussemaker een bezoeken.

gravatar

Pijnlijk grappig.

En dan kun je mijn teleurstelling als ramptoerist wel voorstellen wanneer ik net voor PSV-Napoli naar het stadion trek. Dan ineens wel winnen met goed voetbal.