EU volgend jaar met gezamenlijk kutlied naar Songfestival

‘Eén volk, één unie, één kutnummer’

De Europese Unie neemt volgend jaar met één kutlied deel aan het Eurovisie Songfestival. Europees Commissaris Androulla Vassiliou van cultuur hoopt dat er op die manier minder kutmuziek te horen is.

Vassiliou presenteerde het programma ‘Eén volk, één unie, één kutnummer’ op een persconferentie in Brussel. “Als wij in plaats van 27 kutnummers maar één kutnummer inzenden heeft iedereen daar profijt van. Samen kunnen we minder.”

Door middel van voorrondes, waarbij iedere lidstaat een kutlied kan insturen, wordt een gezamenlijke inzending geselecteerd door een deskundige jury onder leiding van Herman Van Rompuy en Valéry Giscard d’Estaing. Van televoting zal geen sprake zijn, kondigde Vassiliou aan. “We willen echt het allerbeste kutnummer hebben en daar past geen democratie bij.”

Songfestival-kenner Cornald Maas is kritisch over het initiatief. “Ik hecht aan een finale met zo veel mogelijk tenenkrommende kutnummers – en ik denk vele Eurovisieliefhebbers met mij. Dit draait het Songfestival de nek om.”

BLØF-zanger Paskal Jacobsen is zelfs woedend over het voorstel. Hij vindt dat de EU zich bij de kerntaken moet houden. “Ze proberen ons nu een muzikale unie op te dringen. Wij hebben in Zeeland onze eigen gruwelijke kutmuziek en daar moeten ze met hun poten van afblijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat zal met dit tot op het bot verdeelde Europa nooit lukken. Het lied zal half in het Duits, half in het Frans moeten zijn, daarover wordt dan totvin lengte van dagen/jaren vergaderd en tegen die tijd hebben we weer andere belangrijke lulligheden aan onze kop hangen. Het songfestival is duidelijk een gevalletje geef het volk brood en spelen, dan kunnen wij de poet verdelen.

Reageer
gravatar

Het is grappig om te mee te maken dat de portée van een oud spreekwoord nog steeds opgaat: als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Het woord ‘kut’ heeft in deze kolommen de historische dammen der terughoudendheid en welgevoeglijkheid overspoeld en als een lawine velen -met instemming- meegesleept. De aanstichters Fokke Julius en Sukke Tjakke kunnen weliswaar een trofee in hun prijzenkast bijschuiven, maar er zit wel een ranzig-vaginaal luchtje aan. Nieuwe tijden, nieuwe zeden, gefeliciteerd iedereen, jong en oud.

Reageer
gravatar

Als het maar in het Europees wordt gezongen, want met dat Amerikaanse Engels ben ik wel een beetje fertig.

Reageer
gravatar

Bij een kutlied hoort ook een Europees kutgerecht. Ik stel het aloude Kut met Peren voor

Reageer
gravatar

Vreemde reactie van BLØF-zanger Paskal Jacobsen. Kan z’n bandje (wordt ongetwijfeld erkend als de grootse kut-band van de EU) eindelijk internationale waardering voor hun kut-muziek krijgen, wijst hij het af.

Reageer
gravatar

En als we het nu eens ondertitelen?
Of we schrijven KØT-muziek? Misschien helpt dat.

gravatar

Kan iemand de moderator een welgemikte trap in de edele delen geven? Met deze censuur kan er geen sprake zijn van een vruchtbare discussie (en na deze welgemikte en welverdiende trap waarschijnlijk ook niet).
Waarschijnlijk is de moderator een grote fan van BlØf.

gravatar

Goed, weer een poging met een andere spelling:
Heer Jeettje, in de archieven kom ik van BlØf alleen deze tekst tegen: “Hier aan de .kut., de Zeeuwse .kut.”, dus niets -dt.

gravatar

Jaja, neenee, dat is dat Zeeuwse dialect; die D spreken ze niet echt uit, soms wel eens als een S.
Rare jongens die Zeeuwen: die band heeft juist van die onbegrijpelijke teksten vanwege de uitspraak, ze zingen heel iets anders dan wat je denkt dat het wezen moet. Nou ja, zingen …. tegen de wind in brullen komt dichter in de buurt.

gravatar

Het enige middel tegen de oprukkende platvloersheid, lijkt mij neurolinguïstische herprogrammering van het woord ‘kut’. De inhoudelijke betekenis zou kunnen worden weergegeven in ‘vulva’ of ‘vagina’; ‘kut’ kan dan worden hergedefiniëerd als -ik noem maar een dwarsstraat- een bijwoord van modaliteit. Dat heeft hooguit nog voor de oudere generaties gevolgen, jongere generaties zijn genetisch voorgeprogrammeerd en opgegroeid met veelvuldig gebruik van v/h het vrouwelijk geslachtsdeel. Sowieso is de sociaalmaatschappelijke attitude t.o.v. seksualiteit ingrijpend veranderd. Moest er vroeger nog maanden worden gewacht op het moment suprême, tegenwoordig is het een Minutendans met nadien -in het gunstigste geval- een wederzijdse kennismaking, zonder verdere verplichtingen. Mensen gaan steeds meer op bonobo’s lijken; Charley Aptroot ging ons voor.

Reageer
gravatar

Ten stelligste wil ik hier ageren tegen dit vrouwonvriendelijke, ongeemancipeerde taalgebruik. Ik heb dan ook laten onderzoeken (tientallen vergaderingen, dienstreizen, beleidsnotities en rapporten) hoe we dit het beste kunnen omvormen.
Ik ben tot devolgende conclusie gekomen :

Voortaan gebruiken we niet meer de volksuitdrukking (“KUT”-nummer), maar is het beter om te spreken over een “geslachtorgaan M/V” -nummer om zodoende duidelijk de geemancipeerdheid en superioriteit van de EU tov de omricgende landen te benadrukken.

Reageer
gravatar

Uwe Excelentie M/V, maakt u nu van de spreekwoordelijke hond geen geslachtsorgaan M/V met hond. We hebben het per slot van rekening over een liedje en een geslachtsorganenfestival. Opschalen is niet nodig, we houden allemaal graag de voeten droog M/V. Dank u!

gravatar

En nou eens iets heel lulligs…een lullige songfestivalsong…bv. He knul, heb jij al een krul in je lul….ofzo…..lijkt mij veel leuker dan een ksong

Reageer
gravatar

Ook dit is weer een volkomen kut idee, heer Sodeju! Dus bruikbaar om de ultieme kutsong ooit in mekaar te flansen. De overtreffende trap als het ware. Nog één festival met op het eind de plechtige begrafenis van het onovertroffen gedrocht en het is klaar. Aan jou de eer om de beker in ontvangst te nemen. Petje af Pik!

gravatar

Nu hebben alle landen nog individueel een kutlied ingezonden, dat kan volgend jaar niet meer. Het festival zal dan nog maar uit een enkel kutlied bestaan en niet europese landen als azerbadjan (weet u waar in azië het ergens ligt?) en israel zullen geweerd worden.

Reageer
gravatar

Ja jetzt wird wieder in die Handen gespuckt …eh.. eh…wir steigern Frau’s Bruttosozial schaamhaar product.

Vanaf juli 2013 zijn in Spanje en Griekenland alleen valse snorren- toupetjes van Haar schaamhaar te koop..

Ook Rooney hat Gluck gehabt dat hij zijn hoofdhaar met nog met andere als Frau’s schaamhaar heeft kunnen voorzien.
Waarom:
Vanaf december 2013 is elke haar transplantatie in Eu van gleiche Reichs und Frau’s herkomst.

Ein snor…vom Eine Pflaume.

Dat Duitland laat enorme gute exportcijfers zien vlgns. eu-conomen ondersteunen Haar aanpak.

Dat wordt ruzie tussen Duitsland en Frankrijk…

Ook Parijs moet t ontgelden… in de franse parfums moeten Haar geur onmiskenbaar speurbaar sein.

Hollande ligt dwars..d.w.z ligt er dwars op en dat gaat nie lukken…

Wat hij niet weet dat dat ook des Duits is en de bedoeling … zijn z**d is als voeding voor haar Blonde Bos.

Hij dient zijn ‘bijdrage‘ te leveren voor betere wortelgroei.

Dan nog maar niet te spreken over India en Azië in t diepste geheim wordt door Frau’s Bayern de wierook daar ook al voorzien van die uniek blonde geur…..

Wel eens een Tibetaan geroken of een Thai…?

(..Wat ben ik goed hè…. Ik heb Haar nu al driemaal gepakt… zie 10.38 en 11.21
Wordt mijn ‘ bijdrage’ (z**d )… zeg eens A….wel gewaardeerd door de Speld…dit i.v.m. de komende Gouden Speld mijn kant op…? ).

Verrek zeg…Gouden Speld ben jij t…
nog altijd 24karaats..?
http://www.youtube.com/watch?v=X_bOoS8ZEF0

Reageer
gravatar

Uit ervaring blijkt dat na je 50e je het Eurovisie songfestival (hangend op de bank, met een ziek maatje, 2 flessen whiskey en een zak chips) best uit te houden valt. OK, ik beken: Ik vond het een leuke avond.

Reageer
gravatar

Arierl Sharon, # 27: Was dat soms een getoonzette psalm over De Hoogte van Golan of de Inname van Jeruzalem? Of iets uit het Hooglied over ogen als de vijvers van Hesbon, borsten als tweeling-jongen van gazellen, de welvingen van heur heupen zijn als sieraden, werk van meesterhanden, heur navel als een welgerond bekken, waaraan geen gemengde wijn ontbreke, heur schoot een tarwehoop, omzoomd met leliën. Dit in scherpe tegenstelling tot onze tijd waarin te pas en te onpas gebruik wordt gemaakt van het prozaïsche woord ‘kut’. Ik ben niet kerkelijk, maar ik weet wel wat ik wat ik sfeervoller vind. O tempora, o mores.

Reageer
gravatar

heel goed artikel en songs heideroosjes….

ik ga op touro positivo i.p.v. te blijven k*tten.

Is t k*tte of k*tten…? Wie kent de nieuwe ned. speuling.?

Een volk ein Reich Ein Frau…
Die EU gaat bezuinigen…Nu een Frau voor alle eu burgers..

Dat wordt overwerken Frau…Arbeit adelt en macht Frei.

Reageer
gravatar

Nieuw in De Speld: BWH en zijn vele personae in nieuwe dosering en met verstuiver in geschenkverpakking. Hoe is het in Teheran? Zijn de verkiezingen helemaal comme il faut verlopen, of wordt gewoon Khamenei de nieuwe president en Ahmedinejad nu premier? Net zoals in Rusland Poetin en Medvedev stuivertje wisselen. Schuift dat nou nog wat, als waarnemer van of uit de EU?

gravatar

Europese landen? Het is toevallig wel het Eurovisie songfestival. Ik heb al een enorm kutlied ingstudeerd namens Israel. En dat kan ik nu dus vergeten? Dit is je reinste antisemitisme!

Reageer
gravatar

Bent u wel bij uw volle verstand, heer KwijlMuzikant? Voor hetzelfde geld winnen ze nog ook! En als het tegenzit worden ze het jaar erop opnieuw uitgezonden. Mogen we jaar op jaar dat Europa-lied weer horen.
Dan mag ik toch echt hopen dat God onmiddellijk straft …

gravatar

Europa, Europa boven alles,
boven alles in de wereld,

wanneer het steeds voor bescherming en weerstand
broederlijk bijeenblijft.
Van de Maas tot aan de Memel,
van de Adige tot aan de Belt,

Europa, Europa boven alles,
boven alles in de wereld! 😐

Europese vrouwen, Europese trouw,
Europese wijn en Europese zang

moeten in de wereld behouden
hun oude mooie klank,
ons tot edele daad bezielen
ons hele leven lang. –

Europese vrouwen, Europese trouw,
Europese wijn en Europese zang!

Eendracht en recht en vrijheid
voor het Europees verenigd land!
Laat ons allen daarnaar streven
broederlijk met hart en hand!

Eendracht en recht en vrijheid
zijn onderpand van het geluk;
bloei in de glans van dit geluk,
bloei, Europees verenigd land.

Reageer
gravatar

Dit is den zotheid ten hoogste uit. Democratie is de beste manier om kutnummers te garanderen, comissies kunnen enkel consequent onder de maat presteren. Echt excelleren in excrementie is alleen mogelijk door inbreng van het volk.

Reageer
gravatar

Een lijst uitvoerenden? Niet nodig! In navolging van het Koningslied, laten we het ‘met z’n allen teglijk’ uitvoeren, maar dan door de verzamelde bevolking van Volendam. Als die met vereende krachten zingen, klinkt het geheid zó kut, dat Kees Moeliker* zal denken dat er een kolonie verkrachte eenden kwaakt

*directeur van het Natuur-Historisch Museum, wereldberoemd geworden dankzij zijn ontdekking van een necrofiele, homosuele eend. Tevens verzamelaar van ‘dode dieren met een verhaal’.

gravatar

Het inzetten van o.a. de gemeente Volendam beste Bøs is wat mij betreft prima. Aanvullend met het bevuilende volk van het Gooise gehaakte beddensprei en dat uit de stad Amsterdam verhoogd de winkans. Kortom, hoe kutter hoe beter!

gravatar

Met dit voorstel komt er in ieder geval definitief een einde aan de ‘vernichting’ van het Eurovisie Songfestival. Of wordt het dan automatisch een ‘verpotting’?

Reageer
gravatar

Directie van De Speld,

Jullie zullen het eens een keer niet over een geslachtsorgaan hebben. Wat een lulletjes werken er toch bij jullie op de redactie.

Reageer
gravatar

Ik vind het een enorm goed plan. Bovendien is het een kans voor Volendam om zich eens stevig op de kaart te zetten en daar vervolgens met vereende, Europese krachten voor eens en voor altijd vanaf geragd te worden.

Reageer
gravatar

Hoe relevant, die scherpe tegenstelling tussen het dorpse Volendam en Het Verenigd Europa. Maar meer nog het citaat ‘vanaf geragd’: van ‘afraggen’, ragde af, afgeragd, 1. al te snel en te onzorgvuldig afwerken. 2. (wielrennen) onbehouwen hard uitrijden (een kermiskoers afraggen) 3. (volkstaal) neuken. Zo blijven we dicht in de buurt van het drieletterige centrale onderwerp.

gravatar

Hmmm ja, doch ook in het Rotterdams uitgeveegd en afgerot. Het blijft idd in de buurt met een ondeugende geest.

Jaja, die BWH: de dans ontsprongen en niet als spion een al te knellend eerbetoon gekregen.

gravatar

Ik stel voor dat de jury voor 100% uit kutwijven bestaat

Reageer
gravatar

Realiseert u zich wel dat, als Nederland wint wij volgend jaar alle shit over ons uitgestort krijgen?

gravatar

Jazeker, Spindoctor. Maar als het in 020 gehouden wordt en dan een decor met flink wat eierdoosjes en ondoordringbare geluidsschermen er omheen, vinden wij dat hier niet zo erg hoor.

Al die flauwekul bij mekaar en dan maar hopen dat er iets gebeurt in de trant van ‘god straft meteen’.
Hebben we dat ook weer gehad.

gravatar

Hiermede is dan officieel het lint doorgeknipt: “kut” als suffix, prefix, als zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord. Het mag nu: zelfs van de vaste censuurcommissie die mijn vorige bijdrage terzake (13.17 uur) nog zo succesvol onder het kleed veegde: Die Umwertung aller Werte. Taalgebruik van pubers, kroegtijgers en anderszins taalonmachtigen, nu de norm: geni-taal? Ik telde -ihkv beroepsdeformatie- het aantal kutmeldingen in diverse samenstellingen: > 10. Dat scoort hoog op de Schaal van Richter. Beleven we nu een massale coming-out-of-the-womb-catharsis? Zuster: een glas water graag en twee aspirines s.v.p.

Reageer
gravatar

Inderdaad heel vreemd. Een bijdrage bestaande uit volbloed Nederlandse woorden zonder onbeschaafde inhoud of intentie loopt het gevaar als onwelvoeglijk te worden geweerd.

Misschien dat het pré-puberneefje van de moderator zijn zakgeldcentjes hier mag vermeerderen in plaats van met het aloude autowassen?

gravatar

Jack K. van Stills op # 9a. U interpretiert ins Blaue hinein: ik ben jaloers noch lullig. De genitale fixatie zit u (letterlijk) erg hoog, blijkbaar. Begrijpelijk, als men -gelijk u- naam en identiteit verpakt weet in een Fries/Gronings klinkende vagina. Het tweede deel suggereert enig niveau door de referentie naar Crosby, Stills, Nash & Young. Maar -overall- is in dit item merkbaar dat het gebruik van drieletterige woorden zeer opluchtend werkt op een geprangd gemoed. Het moet iets met atavisme te maken hebben, die diepe respons op deze natte uitglijer van de redactie. Maar ik blijf erbij: er zit een luchtje aan dit ‘bevrijdende’ initiatief van Rudolf Julius en Cornelis Tjakke.

gravatar

Blijkbaar heeft de censuur toch weer zijn intrede gedaan: mijn vorige reactie – zeker ter zake doende en betreffende het door de Speld benoemde onderwerp – is in het niets verdwenen. Komt deze (zonder onwelvoeglijke taal) er wel door?

gravatar

De EU als kutorganisatie kan ook niet anders. Ze kunnen het kutlied met een heel koortje zingen: Von Rompuy, Pechtolt, Barroso, Rutte, Verhofstadt, enz. enz. enz. Het leuke is ook dat volgend jaar deelnemers die kutliederen ter gehore brengen meteen na hun optreden gefusilleerd zullen worden, hetgeen hopelijk het aantal kijkers weer zal doen groeien.

Reageer
gravatar

Dan stel ik voor om het songfestival jaarlijks op 3 mei te houden.

Een dag later kunnen we de gefusilleerden dan herdenken.

En weer een dag later zingen we uit volle borst feestelijk al die kutliederen bij al die kutfeesten in die kut provinciehoofdsteden.

Heerlijk, wat een kutzooi.

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

gravatar

Zuurpruimstukje. En dat van iemand die zich rabarber noemt. Haha, nou ik lig krom, hoor.
Maar dat is toch traditie bij songfestivalaangelegenheden; kutstukjes schrijven?

Let maar eens op wat er gebeurt als Anouk laatste wordt: dan was het ineens een kutlied gezongen door een kutzangeres en alles is kut: hadden we nog zó gezegd, nooit meer doen, affakkelen.
Geschreven door dezelfde lieden die nu staan te klotsen vol van ingehouden tranen van vaderlandsche ontroering.

Mooi initiatief van De Speld dus.

gravatar

Oooh Plienke, nou doet ge het weer! Ik loop helemaal leeg. Zal zeker en vast straks aan een infuus met een Palmke moeten, hè!

gravatar

Misschien kunnen we gezamenlijk wel een pakkende titel voor het vaginalied bedenken. Iets van ‘Heb je daar een windhoos in je doos’ of zoiets?

Reageer