PSV legt scheidsrechter Kuipers vast

'Prachtige resultaten kunnen niet uitblijven'

PSV neemt Björn Kuipers over van de KNVB. Door het aantrekken van de scheidsrechter heeft de club de vurig gewenste topaankoop voor komend seizoen binnen. Hoeveel PSV voor Kuipers (40) betaald heeft, is niet bekend.

Kuipers gaat bij PSV het rugnummer 12 dragen. De leiding van PSV hoopt met de veelgeprezen arbiter het eerste kampioenschap sinds 2008 te veroveren. Trainer Phillip Cocu is blij met zijn nieuwe aanwinst: “Björn is in zijn rol momenteel onbetwist de beste van Europa. Met zo’n scheidsrechter aan onze kant kunnen prachtige resultaten niet uitblijven.”

KNVB-directeur Bert van Oostveen noemt het vertrek van Kuipers een aderlating. “Het doet altijd pijn als je één van je sterren verliest, maar zo werkt de voetballerij nu eenmaal. We wensen Björn alle succes bij PSV.” Volgens Van Oostveen is PSV bereid de arbiter zo nu en dan uit te lenen voor cruciale wedstrijden van de concurrentie. “Dat vinden we een prachtig gebaar.”

Kuipers zelf is verguld met zijn transfer. “PSV is en blijft één van de mooiste clubs van Nederland. Ik ga er alles aan doen om op beslissende momenten van doorslaggevend belang te zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘k begrijp er geen barst van…
hij [Björn] was àltijd zó ONpartijdig zuiver (neen : geen EPOlepsie!) goede spelregelkenner, àltijd IN voor ‘n korfbalgrap, amicaal & joviaal, collegiaal èn… z’n gekleurde kaarten geschonken aan oudpapieractie voor… aankomende scheidsrechtertjes zònder BONd !!! Snotverdompie ‘k snàp het eg nie > kan nie wáár zijn èn april is voorbij [ ? ] Je bedoeld toch niet : PHILIPSsssssssssss…….

Reageer
gravatar

Met lede ogen zien wij scheidsrechter Kuipers vertrekken naar een club die gelieerd is aan één onzer concurrenten. Hij heeft jarenlang voor uitstekende resultaten voor onze firma gezorgd. Gelukkig hebben wij voor het nieuwe seizoen nog voldoende andere Nederlandse scheidsrechters bij ons bedrijf kunnen vastleggen.

Reageer
gravatar

Je had er beter Feyenooit van kunnen maken. Die worden alleen maar gematst. En als er iemand altijd in het nadeel van PSV fluit is het Kuipers wel..

Reageer
gravatar

Jij hebt niet veel verstand van voetbalhistorie, tactiek en strategie, hé?
Af en toe een fluitje om niks tegen je broodheer PSV omdat het anders teveel op gaat vallen, maar op cruciale momenten Bommelse en Toivoonse doodschoppen negeren: klasse!

En de club waarover je het hebt heette altijd “lucky Ajax”, al decennialang.

gravatar

Deze foto van mijn pappie met zijn onlangs overleden grote vriend Jorge Videla hangt levensgroot boven mijn koninginnebed.

Sinds ik en Alex hadden besloten dat we genoeg kinderen hadden, slapen wij apart, want als Rooms katholiek mag ik van de paus geen voorbehoedsmiddelen gebruiken.

Reageer
gravatar

Ik mis hier duidelijk openheid van zaken, zowel zijn transfersom als de bonus voor onzichtbare blunders staan niet in het persbericht. Ook dient duidelijk gemaakt te worden tot welke clan hij behoort.

Reageer
gravatar

Kuipers heeft wel als voorwaarde gesteld dat hij zijn eigen staf mag meenemen. “Wij zijn een team”, aldus Kuypers; “een afwijzing van mijn mensen is voor mij een rode vlag”.

Reageer
gravatar

Oei, het wordt een zwaar jaar voor Ajax dan, nu PSV hem van Ajax overneemt. Nu heeft Ajax niet meer alle scheidsrechters meer in bezit 😉

Reageer
gravatar

Als psv maar niet de fout maakt om scheidsrechters op te leiden, anders zijn binnen afzienbare tijd weer alle scheidsrechters in handen van ajax gezien hun ‘jeugdbeleid’: 50% zelf opleiden en 50% bij de concurrent kopen om vervolgens te genieten van de complimenten dat zij toch zoveel jeugd laten doorstromen en je vervolgens maar afvragen waarom psv zoveel moeite heeft met de doorstroming van haar jeugd.

gravatar

dat is ernstig wat je nu zegt… als ajax zelf hun scheidsrechters zouden hebben, hadden ze al lang een puntenrecord verbroken met de fatale beslissingen die ze hebben genomen

gravatar

Alles goed en wel, maar ik lees nergens wat ie gaat doen bij PSV. Blijft ie zijn fluit hanteren of wordt ie commissaris van materiaal (ballen opruimen en zo), of …?
Onduidelijke berichtgeving.

Reageer
gravatar

Carrotte,

Van alle drieënvijftig voorgaande scheidsrechters in dienst van PSV is het contract al binnen enkele maanden ontbonden, omdat ze er niet in slaagden de spelregels aan de spelers van het eerste herenseniorenelftal aan hun verstand te brengen.

Nu Mark van Bommel is gestopt, denkt Björn Kuipers dat hij wel kans van slagen heeft als nieuwe opleider, slogisch.

gravatar

Weer eens veel te laat, zoals gewoonlijk: met het vertrek van Van Bommel is het niet meer nodig een thuisfluiter te hebben.

Oh ja, en ook nog iedereen gefeliciteerd met de verjaardag van Wim de Bie vandaag.

Reageer
gravatar

Tja, van Bommel….. Triest geval! Dankzij de rode kaart die hij opliep tegen F.C. Twente is hij automatisch geschorst voor de volgende wedstrijd. Hij zal er dus niet bij zijn tijdens zijn eigen afscheidswedstrijd. Echt heel sneu, hoor!

gravatar

Ha Bjorn,

Gefeliciteerd met deze ietwat onverwachte transfer. Mooi dat jij ook eens het taboe doorbreekt dat scheidsrechters niet naar clubs kunnen transfereren. Zelf ben ik jarenlang als scheids betaald door feyenoord en heb het daar erg naar mn zin gehad.
Ik hoop dat jij ook zon mooie periode tegemoet gaat en dat moet absoluut lukken met de eindhovense warmte:) Het ga je goed ouwe bjorn..
Kusjes van de godfather van de scheitsfamilia

Reageer
gravatar

Beiden fout. Als iemand niets van voetbal weet, wordt ie analist in zo’n baggerprogramma als VI of iets dergelijks. Of zelfbenoemd expert, coach, trainer of technisch directeur.

Maar geen scheidsrechter…

gravatar

De enige echte ….
Als men niets van voetbal weet scheldt men iets over baggerprogramma’s, maar kijkt daar wel naar om zich superieur te wanen.
Valt me tegen dat u Studio Ojoks niet noemt met Jack ‘ik doe niets voor niets’ van Gelder.

gravatar

@Jan. Ik voorspelde dit inderdaad niet voor de transfermarkt geopend was, maar nu zeg ik het wel. Want op een gegeven moment moet je je conclusies trekken! Dat weet jij ook Jan, je zit me gewoon in de maling te nemen!

Reageer
gravatar

Dit kan echt niet, die man heeft net de Europa League-finale gefloten en nu al kapsones. Een schande voor de Nederlandse scheidsrechter

Reageer
gravatar

Dit vind ik een vreemde transfer. Ik meende toch dat PSV staat voor Potje Scheidsrechters Verliezen. Dan is het toch niet logisch juist een scheidsrechter aan te trekken (ook al is het nog zo’n goede)?

Reageer
gravatar

Wat is het bestaansrecht van PSV dan nog, als ze al haar scheidsrechters verloren heeft?
Om nog onder de huidige naam door te kunnen gaan zullen ze toch regelmatig nieuwe aanwas moeten hebben. Al had dat er misschien in deze moeilijke tijden een van wat minder hoge kwaliteit kunnen zijn.