Vrouw doneert organogram aan doodzieke broer

Man twee uur na bekijken organisatiestructuur alsnog overleden

Een 43-jarige vrouw uit Leiden heeft vandaag een organogram afgestaan aan haar doodzieke broer. In het organogram rapporteren de afdelingen Ruimtelijke Ontwikkeling, Ruimtelijk Beheer en Maatschappij rechtstreeks aan de gemeentesecretaris. Desondanks is de patiënt enkele uren na het bekijken van de organisatiestructuur alsnog aan zijn ziekte bezweken.

Volgens artsen kwam het organogram net te laat. “Als hij het organogram een paar dagen eerder had gekregen, zou hij het waarschijnlijk wel hebben gehaald.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een bekende van me, (van Japanse afkomst) verwarde “organogram” met “origami”, en kwam volkomen in de kreukels in het ziekenhuis terecht, de erbij gehaalde artsen probeerden hem te redden en ontvouwden een plan van aanpak, maar het was al te laat. Laat dit een waarschuwing zijn niet ondoordacht met organogrammen te werken.

Reageer
gravatar

Ik heb het maar niet al te goed bekeken. Voor hetzelfde geld overleef ik dat niet. Er schijnt al iemand aan overleden te zijn.
Publicatie hiervan lijkt me vergelijkbaar met het op internet zetten van de specs van dat 3D-printable vuurwapen.

gravatar

Als niemand het wil hebben, kan ik dit organogram nog goed gebruiken, het is precies wat we nodig hebben voor onze zieke. Wel zou ik graag een exemplaar in groter beeldformaat willen hebben, het oog wil immers ook wat:)

Reageer
gravatar

Een organengram van een gemeente, dan wéét je al dat deze man geen overlevingskans had.

Ik denk dat het manipulatie was, dat de vrouw nog vlug even afwilde van de onduidelijke machtspositie van de afdeling bestuursondersteuning (zijn de drie afdelingen “ontwikkeling”, “beheer” en “maatschappij” nu wel of niet ondergeschikt?).

En dat ten koste van een doodzieke man! Ik denk dat er iemand moet nagaan of dit niet strafbaar is.

Reageer
gravatar

En achteraf: misschien moet het opstellen van dit organengram ook wel strafbaar gemaakt worden. De vrouw is ook wel uitgelokt om een misdaad te plegen. Dit soort dingen drijven je tot wanhoop.

gravatar

Dat de patiënt uiteindelijk is overleden verbaast me helemaal niets. Hoe denk je iemand te kunnen genezen met behulp van het organogram van een gemeente? Gezien de overdaad aan structuur, complexiteit en onoverzichtelijkheid moet de donatie zo ongeveer gelijk staan aan moord.
Had dan het organogram van een éénmensbedrijf gedoneerd, dan had de stakker tenminste nog een reële overlevingskans.

Reageer
gravatar

Zo weinig? Als je denkt dat een nier 150gram is, dan heeft iemand tenminste 150 organogramman nodig voor een transplantatie. Je moet maar 150 zusters hebben.

Reageer
gravatar

Ik ben persoonlijk zelf naar de klanten toe meer van het peterselieonsje. Je kunt er ook meer kanten mee uit als kok zijnde.

Een peterselieonsje is bovendien ook nog eens een keertje beter voor de lever, de nieren en de zwezerik dan een oreganogrammetje. Die zijn overigens ook heerlijk met een gebakken uienpondje.

Reageer
gravatar

Paulien,

Je hebt het bericht niet goed gelezen. Het gaat hier niet om oregano, maar om organen. Je weet wel: de lever, de nieren en bij jonkies ook nog de zwezerik. Dat zijn enkele onderdelen van de totale organenstructuur van het lichaam.

Bij ons in het ziekenhuis noemen wij een röntgenfoto van een orgaan daarom een organogram.

Ik begrijp echter niet wat een broer met prostaatziekte heeft aan een organogram van zijn zus. Een prostaat is immers geen orgaan, maar een klier.

gravatar

Een 3D-printer biedt de mogelijkheid om een donor-organogram te printen van een 3-dimensionale organisatiestructuur, daar is men in 2 uur niet zo gauw op uitgekeken.

Reageer
gravatar

Je hebt volkomen gelijk, het collectief gehalte van dit specifieke organogram is dusdanig opgezet, dat het vrij moeiljk is om met een dergelijke instelling daadwerkelijk geld te verdienen indien je daar niet op getraind bent. In dit verband is het misschien wel verstandig om gezamelijk naar de Politie gaan om te laten onderzoeken of hier sprake is van een op psychologische leest gestoelde moordaanslag aangezien het slachtoffer aantoonbaar reeds verzwakt was voordat hij het onder ogen kreeg.

gravatar

Tja, een doodziek iemand een organogram aanbieden en daar dan geen goed getrainde waakhond bijleveren, dan weet je dat je het risico van overlijden eigenlijk vooral vergroot. Soms slaat zo’n donor-organogram gewoon niet aan. Een waakhond slaat echter altijd aan. (net als de belastingdienst, trouwens)

Reageer
gravatar

Is er toevallig iemand in je omgeving die op de wachtlijst staat voor een organogram? Dan begrijp ik je punt wel.

Recent onderzoek toonde trouwens aan dat 9 van de 10 mensen ontzettend geniet van groepsverkrachting, maar dat terzijde.

gravatar

Speld is niets kwijt, op een enkele hooiberg na dan. Over die groepsverkrachting wil ik het niet meer hebben, en ik dacht dat we daar een afspraak over hadden. Terzake dan maar: ik heb naar het plaatje gekeken, en dit is geen organogram, maar minstens een organopond. Inderdaad een zwaar onderwerp, maar minder erg dan klini-clowns aan je bed.