GGD ongerust over ‘kindercocaïne’

Gezondheidsdienst waarschuwt voor potentieel schadelijke kleurstoffen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik de structuur van dat goedje goed bekijk, kan het haast niet anders dan dat het bedoelt moet zijn om suikerspinnen van te maken, ik vraag me alleen af of het dan dezelfde hallucinerende werking heeft als lsd.

Reageer
gravatar

Bedenkers dezes moeten wel een giga kleurplaat voor de kop hebben.

Reageer
gravatar

alweer zo’n lulverhaal om de bigfarma in discrediet te brengen… kindercocaine en kindermeth zijn niet meer schadelijk dan bv tien flesjes red bull…monsanto gebruikt zelfs genetisch gemanipuleerde coca waar totaal haast geen schadelijke bijwerkingen van bekend zijn…

Reageer
gravatar

Het is ook niet de coke zelf die het probleem oplevert, maar de kleurstoffen die zijn gebruikt. Vooral het cadmiumgeel en cyaanblauw kunnen ongewenste neveneffecten sorteren. Derhalve ook kinderen eraan laten wennen aan het feit dat echte coke van nature gewoon wit is, je kan ze beter volwassenencocaïne geven, dat is veel gezonder dan dat kinderspul in dit geval.

gravatar

Vergeet niet de bebiewiet voor te weken in oude jenever (evt. met suiker)voordat je het speentje ermee vult.

gravatar

Rietje, ook het speentje zorgvuldig insmeren met secondenlijm niet vergeten; voor de zekerheid en je weet maar nooit. Voor je het weet slaap je weer de halve nacht niet.
Zekerheid voor alles, als het om kinderen gaat helemaal!!

gravatar

Hoe dan ook, jong geleerd oud gedaan.
Dus voor je 18de aan de kindersigeret, en dan over op het echte werk? Ben je alvast gewend….

Reageer
gravatar

U hebt nu juist het cruciale punt uit de producten niet begrepen> voorkomen moet worden dat het gebroed de achttienjarige leeftijd zal bereiken!

gravatar

Is het wel verstandig om kinderen te nemen in deze tijd. Het zijn toekomstige monsters die geld gaan beheren. Ziekte nr. 1 in deze maatschappij. Zieke ratten zullen het gevolg zijn. Die weer gesteund worden door de farmacie. Moet je daarvoor leven?

Reageer
gravatar

Dat hoef jij niet te doen, je stuurt gewoon de kinderen er op uit om zelf hun eigen spul te scoren, daar hoef je verder niets voor te doen. Als je kinderen een beetje goed zijn afgericht, zorgen ze zelfs voor hun eigen geld om het te kopen.

gravatar

Niks om je zorgen over te maken. Dat spul is bij ons elke dag binnen een uur uitverkocht. Chinezen kopen de schappen leeg, en sturen alles naar hun familie in China.

Reageer
gravatar

Tevens wil ik wel ook opmerken dat die geen mensen maar monsters van de gekleurde namaak kindersigaretten grote schoften zijn die wat mij betreft van de uit hun winsten betaalde stevige touwen aan de hoogste bomen opgeknoopt mogen worden.

Reageer
gravatar

Namaakkindersigaretten zijn volkomen onschadelijk. Mijn namaakkinderen roken als ketters, en zijn resp. 82, 99, en 513 jaar kerngezond. De oudste rookt niet alleen als een ketter, maar is er ook eentje. Er zitten wel wat brandplekken op, maar volgens Kunst en Kitsch is’ie bij Christie’s zo achthonderd florijnen waard.

gravatar

inderdaad, beste heer Tevens, wat is daar nu leuk aan? Ik sta dan wel als staatssecretaris voor een consequente, snelle aanpak en het snel en op maat straffen van daders; ik wil u toch waarschuwen dat uw voorstel tot een onrechtmatige daad zou kunnen leiden.

gravatar

Neen, grappig is het niet. Kindermoord op termijn wel, waar een flinke vergelding tegenover mag staan.

gravatar

@Kookgek: bedankt voor de tip, mijn dochter van 11 rookt nog steeds niet!! Ik heb haar al van alles beloofd, een rijbewijs, scooter op haar 16e, piercing of tattoos maar nee… gemekker over zere longen en hier en daar een hoestbui. Ik hoop nu meer en betere argumenten te vinden om haar bijtijds -voor zover mogelijk nog- te leren roken. Rekenen moet tenslotte ook; leuk of niet (zij zegt natuurlijk dat dat geen vergelijking is, zucht, kinderen…)
Ik blijf het goede voorbeeld geven, misschien helpt verbieden en dreigen beter gezien haar eigenwijze karakter!!

gravatar

Jeetje: dat is mijn dochter van 12; het wandelende bewijs dat roken wel degelijk een verouderende werking op de huid en haren heeft. Nou ja, wandelende.. sjokkende is meer to the point. Gelukkig heb ik alleen denkbeeldige dochters nu ik dat zo zie. Het zal je kind maar wezen pff eng!! Mijn zoon stoomt alleen uit zijn oren en is de 30 gepasseerd; een hopeloos geval.
Ik zal zelf weer moeten gaan roken vrees ik.. geen pretje maar een aardbeien-kaneel sigaretje gaat er wel in denk ik, gok ik, hoop ik.. desnoods ananas-kaneel, watermeloen-kaneel liever niet wéér appel-kaneel. Klassieke combi, zeker maar zo afgezaagd. Morgen maar eens kijken wat de mogelijkheden zijn en of ze ook verzoeknummers maken!

gravatar

Oh, nou, in dat geval: dat bloemetjesgordijn kleedt geflatteerd af, hoor! Enne, dat vriendinnetje van haar waar ze altijd mee speelde, die blonde; is die nog in de buurt?

Wat leuk dat jouw zoon stoomt: zelf verzamel ik blikken stoomtreintjes, dus ik heb daar verstand van.
En ik zou gewoon voor de kaneel-kaneelsigaret gaan: gewoon doen, wham, ze reel stuff.

gravatar

Ja, Tatjana bedoel je neem ik aan. Toen ze nog niet rookte, nu lijkt er een enorm leeftijdsverschil te zijn ontstaan wat ook wel zo is eigenlijk.
Mijn zoon bestaat wel echt en stoomt echt heel goed bij opkomende woede, vooral uit zijn oren doet hij dat virtuoos al ben ik zijn trotse mams wat mijn kijk op bepaalde zaken over het algemeen behoorlijk kan vertekenen maar toch.
U kent vast het spreekwoord: Ieder meent zijn uil een valk te zijn.
Verder zeg ik niks want als hij dit leest gaat hij stomen en bellen dat ik hem overal buiten moet laten.
En ja, mijn eerste verzoekpeuk word de kaneel-stink-stok.
Ook leuk als roerstaafje in de koffie lijkt me; ik ben nu al enthousiast aan het worden!
Ik hou u op de hoogte!

gravatar

Dit lijkt me een onzinbericht. Zelfs het Trimbos instituut moet toegeven dat dit een volkomen plantaardig materiaal is. Is dit bericht weer iets van de vleeslobby?

Reageer
gravatar

Niet zelden zijn die kinderen vóór de toediening van die kleurstoffen ook al ettertjes, maar dit terzijde.
Vroeger waren het natuurlijk al draken, maar nu wordt er een diagnose opgeplakt. Dat spaart het moeite van het tot de orde roepen uit.

gravatar

Inderdaad: de afwijking is benoemd, dus men kan een pilletje in het systeem gooien.
Gehuld in een kleurig jasje van E-nummers, zorgend voor een prettig gestage inkomstenstroom naar de fabrikant.

gravatar

Je bent warm. Het heeft te maken met de vleesmafia, maar anders dan jij denkt. Er zijn in die kindercoke namelijk paardenmiddelen aangetroffen. Geen hele paardenmiddelen natuurlijk, die zijn veel te groot. Het spul was tot poeder gemalen. Van één enkel paardenmiddel kunnen wel 600 zakjes kindercoke gemaakt worden. De winstmarges zijn dan ook enorm.

gravatar

Zo, NA de vervelio-wortelklik is het nu tijd om te constateren dat Heer Henk wel een belangwekkend punt aanreikte: verreweg de meeste kinderen zijn gewoonweg vervelend. Doorgaans zijn zij zo afschuwelijk, dat het inschakelen van de Nationale Kinderbestrijding een logische vervolgstap zou zijn. Waarom niet het een combineren met het ander? Als we die kindercoke nu eens gewoon versnijden met crack? Mocht het akelig gebruikende kind er NIET aan bezwijken, zal het in elk geval zodanig behoeftig naar een nieuwe snuif worden, dat de winsten stijgen, terwijl de overlast van het kind zodanig gereduceerd zal worden, dat er sprake is van een heuse win-win-situatie.