Hans Wijers stopt als voorzitter Nationaal Comité Inhuldiging

‘Motivatie voor nieuwe termijn ontbreekt’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ikzelf ( ruud baartscheer 67jr) heb de waardebon en daarmee ook het
meedoen a/d inhuldiging, teruggestuurd naar het COMITE . Niet als zou ik een extreme hater, of anderszins tegenstander v/h koningshuis zijn. De mensen op zich zijn wel in orde. Echter de historisch verkregen bezitting
en van vorstenhuizen in het algemeen, bestaan moreel gezien groten deels uit ‘fout’ geld. Ik kan dit op gematigde wijze,niet omarmen, heb dan
ook het COMITE bedankt voor de aanbieding en verzocht ‘mijn portie’ te
schenken aan hulpbehoevenden.

Reageer
gravatar

De heer Wijers kan zich nu voorbereiden op het voorzitterschap van het Amsterdamse Comité voor de inhuldiging van AFC Ajax, een neven functie naast zijn functie als president commissaris van deze NV. Dan kan hij zich gaan laven met Heineken alwaar hij dezelfde titel heeft verkregen als bij Ajax NV.

Reageer
gravatar

Daar ga je dan.
We zijn er mooi klaar mee.

Maar Wijers komt er niet mee weg zonder Nationaal Afscheidslied, mocht’ie dat denken. Ik roep hierbij alle inwoners van dit land op, om een lied in te sturen. Uit de beste zinnen stel ik dan de nationale versie samen.

Met het overschrijven van de muziek ben ik al begonnen, dat wordt dit keer de Vogeltjesdans. Graag korte zinnetjes maken dus.

Reageer
gravatar

O, ik zie dat iemand me voor is geweest, Moosje Ewbank. Daar ben ik mooi klaar mee, kan ik dat ooit zijn!

Maar Moosje is de dochter van John, dus dat is je reinste nepotisme. En ik ga met Wim Daniëls samen naar Pauw en Witteman, om te zorgen dat zij haar lied terugtrekt. En ik zie nog meer nepotisme, dat die Wijers ook al zijn dochtertje naar voren schuift. Maar daar ga ik me niet over opwinden, want de volgende voorzitter van dat comité wordt zuiver ceremonieel. Het hele comité wordt trouwens ceremonieel, en Joanna d’Arc van de Republikeins Partij is nu al ceremonieel. Zelfs de ceremoniemeester van het afscheidsgaladiner is ceremonieel.

Ik hoop maar niet dat nu iedereen ceremonieel wil worden, want dan stelt dat ceremonieel zijn straks niks meer voor.

gravatar

Papa, bedankt.

En lief van je, dat je voorziter wilt worden van het nationaal komittee ter inhuldiging van mij, als nieuwe voor zitster van het nationaal komietee inhuldiging voor de volgende koningin wiseling. Mama zegt ook dat ik er helemaal klaar voor ben met die mooie uitslag op de Cito. Op rekkenen dan.

P S waneer krijg ik nou me niewe fiets?

Reageer
gravatar

Wat een slapjanus! Nog maar 34 jaar te gaan maximaal voor het volgende inhuldigingsfeestje en regeren is juist vooruitzien. Deze kanjer moet blijven al is het alleen maar om de boel voor Amalia net zo vlekkeloos te laten verlopen als voor Willem-Alexander. Straks zitten we nog met Erica Terpstra of ander volk van olympisch enthousiast allooi.

Reageer
gravatar

@moosje melodie Ach margrietje van Louis Neefs.
mannenkoor
Ach Margietje,
Lowietjuhs willen groehoe?jen ook al zie je hen misschien steeds weer.
Droog je tranen en eens zullen wij lahhachen, net zoals die eehehene keer.

En al denk je hij komt nooit weer, hij komt nooit of ooit misschien weer terug.
Ach margrietje etc etc

Reageer
gravatar

Dat is een goed idee Moos! Laten we een prachtig afscheidslied voor John Ewbank en consorten maken. Ik ben er van overtuigd dat we hier op de Speld een dijk van een gedrocht voor de heren in elkaar kunnen flansen. Geschiedenis kan hier worden geschreven!

gravatar

Ach, in de psalmen staat geschreven:
Dochters van Koningen zullen uw minaressen zijn. Indien nu de dochters zelf koningin worden en er bovendien zouden moeten zijn om mij te behagen, hoe kunnen zij dan het hoogste ambt dragen indien zij gelovig zijn ?
Dat wordt nog een heel gedoe over 25 jaar of zo. Mogelijkerwijs doen we verstandig aan om dochters van koningen van dit soort plichten te ontslaan. Wijers heeft een vooruitziende blik ten toon gespreid door zich tijdig terug te trekken, voordat dit een serieuze discussie gaat worden. Ik vraag me af of de overige speld reacteuren dit met mij eens zijn, de juiste vraag die in dit kader aan hen gesteld kan worden is dan ook: Wat vinden jullie er van ?

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd vind ik er niet veel van: zoals het zich laat aanzien ben ik over 25 jaar lijdend onderwerp bij 3500 begrafenissen in één keer.

Moet wel gezegd worden dat de heer Wijers geen doorbijtertje is: wegwezen schijnt zijn specialisme te zijn, destijds bij zijn eigen bedrijf en als minister voor D’66. Dit vertrek is dus een déjà vu, herhaling van zetten.

gravatar

Zijn opvolger zal een meisje worden in de leeftijd van 8-11 jaar, die zich voldoende kan inleven in de wensen van de toekomstig koningin voor haar inhuldiging.

Reageer
gravatar

Erg jammer. Als hij nu met de fondsenwerving begint, kan er mogelijk een nieuw lied worden gemaakt. Je moet er toch niet aan denken dat het oude lied opnieuw wordt gebruikt uit zuunigheid.

Reageer
gravatar

… is eindelijk hier