Generale repetitie inhuldiging loopt uit op fiasco

Jean-Pierre Geelen: ‘Willem-Alexander viel uit rol, kinderen verkeerd gecast, drijvende olifantenact geschrapt’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb mijn 3 kindjes vanochtend geen fristi gegeven, anders moet zij zo plassen in de nieuwe kerk en dat mag niet.

Want:

De inhuldiging wordt mede gesponsored door:

TENA LADY

Reageer
gravatar

W.A. heeft al sinds driejarige leeftijd les gehad in inhuldiging maar hij raakte nu toch nog in de war omdat er ‘ineens’ (in zijn langzame schildpaddenoptiek) een vrouw (die hij en niemand anders trouwens verstaat) en vier kinderen bij waren. Die zaten niet in zijn mindervalide ceremoniële hersenpan gegrift. Plan is dan ook dat hij morgen vrouw en kinderen thuis laat en alleen naar de inhuldiging komt. Verzocht wordt ook om niet te hard te klappen om hem niet uit zijn concentratie te halen.

Reageer
gravatar

men was zo onverstandig om de olifanten in te smeren met zinkzalf, anders waren ze gewoon blijven drijven…ze konden dan zelfs nog overdrijven.

Reageer
gravatar

Is de drijvende olifant uit het programma gehaald? Waarom? Vond Alex het water te koud om erin te springen?

De dag van morgen roept steeds meer vragen op.

Kan de voorstelling op het IJ niet beter worden afgelast om Alex te tijd te gunnen voor het instuderen van een nieuwe voordracht. Hij wordt per slot van rekening voor jaren ingehuurd om het volk te vermaken.

Reageer
gravatar

Wij hadden best in willen vallen voor die olifanten.
Maar ons is weer eens niks gevraagd. Zo gaat dat nou altijd.

gravatar

Ik blijf er bij dat vier minuten en drieëndertig seconden, een compositie die in 1952 geschreven werd door John Cage (1912–1992), meer geschikt is om als volk ten gehore te brengen voor de persoonsverheerlijking van het koninklijk paar dan het Komisch lied.

De tekst is passender, zonder taalfouten en zal door gans het volk zonder morren worden gezongen. De melodie is weliswaar geplagieerd, maar dat is de compositie van het Komisch lied per slot van rekening ook.

Een bijkomende voordeel is, dat de generale en andere repetities niet lang hoeven te duren, hooguit 4:33 minuten en dat iedereen de tekst snel kan leren.

Hieronder staat de volledige tekst:


.

Reageer
gravatar

Meerdere bewindspersonen hard onderuit bij het uitspreken van het zinnetje: Dat verklaar en beloof ik. Een koddig gezicht, zo bleek. Maxima heeft er een slap lachje aan overgehouden.

gravatar

Als de olifanten dan ook in de Amstel in plaats van de Ee te water gelaten werden. Was er geen E geweest om met de oli te reageren om olie te vormen, maar hadden de olifanten door het bier hun act perfect uitgevoerd.

gravatar

Wat krijgen we nu, Annie? Geen Koninginnenach?

Overigens heeft die super adhd sukkel weer een nieuwe: hij noemt zich nu alg. Let maar op: hij begint altijd met ‘hi’ om te testen.
Kan De Speld Peter R. niet inschakelen om die braakbal te elimineren?

gravatar

Neee geen Koninginnenach voor Annie; veuls te druk en geen zin in ook nog. Hooikoorts is geen pretje maar daar zijn medicijnen voor; tegen oranjekoorts van provincialen die naar de Grote Stad komen in hun oranje pakjes is geen kruid gewassen.. het moet uitzieken, net als een flinke verkoudheid.
En ja, Alg, ik heb het gezien en dacht: AAAARGGGHHH. (schrok er zelf van!) Peter R. lijkt me de aangewezen persoon om Algje in de val te lokken; na mijn debacle met het K.lied dat ik -in mijn arrogantie- wel even weg dacht te kunnen spindoctoren durf ik niks meer te beloven, aan niemand. Ik ben een onzeker, bangelijk dametje geworden en verschuil me zelfs nu nog achter mijn rubberen vensterbank mét geraniums.
Ik ga Peter R. erbij roepen en voor de zekerheid mijn grote broer. Maar ik beloof niks!!

gravatar

Kan ik helemaal begrijpen, Annie; zelf heb ik de eerste Nachies meegemaakt, retegezellig, maar na de Nach met dat afgebroken optreden van Anouk heb ik het gelaten voor wat het was. Veuls te druk, veuls te slechte muziek, veuls te duur bier.

Het is aan zijn eigen succes ten onder gegaan – net als de rest van Den Haag: alles wat het gezellig, leuk en levendig maakte is er rúcksichtloos uitgesloopt.

Oh ja; ik gooi eigenlijk op bijna alles kaneel zo’n beetje: mijn favoriete specerij. Op aardbeien is dat ook zéér aangenaam, tip.

gravatar

Hola, storing op de lijn?

Kan ik helemaal begrijpen, Annie; zelf heb ik de eerste Nachies meegemaakt, retegezellig, maar na de Nach met dat afgebroken optreden van Anouk heb ik het gelaten voor wat het was. Veuls te druk, veuls te slechte muziek, veuls te duur bier.

Het is aan zijn eigen succes ten onder gegaan – net als de rest van Den Haag: alles wat het gezellig, leuk en levendig maakte is er rúcksichtloos uitgesloopt.

Oh ja; ik gooi eigenlijk op bijna alles kaneel zo’n beetje: mijn favoriete specerij. Op aardbeien is dat ook zéér aangenaam, tip.

gravatar

Nounounou, waarom lukt mijn reactie nu niet?

Ah joepie, hij doet t weer:
Kan ik helemaal begrijpen, Annie; zelf heb ik de eerste Nachies meegemaakt, retegezellig, maar na de Nach met dat afgebroken optreden van Anouk heb ik het gelaten voor wat het was. Veuls te druk, veuls te slechte muziek, veuls te duur bier.

Het is aan zijn eigen succes ten onder gegaan – net als de rest van Den Haag: alles wat het gezellig, leuk en levendig maakte is er rúcksichtloos uitgesloopt.

Oh ja; ik gooi eigenlijk op bijna alles kaneel zo’n beetje: mijn favoriete specerij. Op aardbeien is dat ook zéér aangenaam, tip.

gravatar

Nou zeg, word ik gemarkeerd als spam?

Ik wilde alleen maar zeggen, Annie dat ik het goed begrijp: van Koninginnenach het ik het begin meegemaakt toen het nog klein en gezellie was. Daarna ging het aan het eigen succes ten onder: te veel mensen, te veel slechte muziek en te duur bier.

gravatar

Ach ja; hoogblonde, weldoorvoedde kinderen die in hun guitigheid net niet zover gaan dat ze stronteigenwijs gevonden zouden kunnen worden. Het is ook allemaal zóóó stereotiep… Zoiets onstaat niet vanzelf, dat moet inderdaad wel getypecast en gecoacht zijn. Ik kijk er niet van op. Het aanstaande koningspaar had er beter aan gedaan een paar Mozambikaanse weesjes te adopteren in plaats van daar een villa te bouwen.

Reageer
gravatar

Beste Jan, na de overigens terechte boosheid van Eusebio, die destijds nog zelf (en na hem nog velen) op het desbetreffende strand in Moçambique leerde voetballen, heeft prins Hinneken het toch niet aangedurfd die villa daar te laten bouwen. (Wereldwijd heeft een geniaal oud-voetballer nu eenmaal meer aanzien dan een zo goed als onkundig, pils lebberende paf-prins.

gravatar

Een zwarte prins van oranje had ik wel geinig gevonden. Kan dat: erfopvolging bij geadopteerde kindertjes?

gravatar

W.A. viel uit de toon door te zeggen:

Hierbij doe ik afstand van de monarchie en roep de REPUBLIEK uit.

Het kabinet zal voor 1 september de Staten Generaal ontbinden en presidentsverkiezingen uitschrijven.

Zijn vrouw is het hier niet mee eens, vandaar dat er contact is gezocht met de echtscheidingsmakelaar.

Reageer
gravatar

Gekke Hanky,

Scheert u weg, schavuit dat gij zijt. Ik laet mijn vrind Johan van Oldebarneveldt nooit ende te nimmer insulteren. Als gij dat maer weet, gij onverlaet!

gravatar

Ik heb het idee dat ik stemmen uit het verleden hoor. Het doet mij denken aan de serie de Tempeliers dan zag je ook ouwe lijken uit het verleden weer in zalk en as opstaan en te paard de streek onveilig maken. Op de speld heb je nu het zelfde eerst een koploze ouwe barnevelder en vervolgens komt zijn uitgestorven neef de dappere dodo er ook nog bij.
nu nog wachten op de plofkip.
Of komen er nog meer ouwe lijken uit de kast?

gravatar

Men heeft mij in vroeger jaren gruwelijk verminkt, edoch ik kom spoken op de 30 ste april.

Ook mijn geest zal rondwaren door Amsterdam en vanavond tijdens het lied zal ik (gezeten op een Ewbankje) roepen:

IJ, IJ, Alea Jacta Est