Koningin Beatrix krijgt lintje

‘Voor haar jarenlange inzet’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kum up Maxima, als ingeburgerde argentijnse moet je toch weten dat C&A op maandag gesloten is. Ben je wel echt voor je inburgering geslaagd of werd je bij het examen geholpen door een speciaal aangestelde professor, net zoals Alec nodig had om zijn loeizware studie geschiedenis af te kunnen ronden. Wist jij trouwens als oningeburgerde argentijnse dat Bonifacius in 754 te Dokkum vermoord werd? Nee zeker. En wat denk je dan van kroket, en die blonde gehaktbal van je?
En wie denk jij wel dat je bent door in een toespraak te zeggen dat appelmoes vies is? Jouw salaris wordt door appelmoeseters betaald! Vuile slang!

Reageer
gravatar

Lieve Ruud,

Natuurlijk gaat C&A naast de Nieuwe Kerk (dus we hoeven niet ver te gaan) zoals gewoonlijk speciaal voor Alex en mij gewoon open. Wij zijn namelijk buitengewoon.

Ja, die slang. Heeft die niet Adam verleid vanwege de appelmoes zonder suiker en kaneel of is dat in de protestantse bijbel anders? Dat zal ik Alex eens vragen. Volgens mij was hij overigens niet vuil, maar had hij net zijn handen gewassen in onschuld.

Kusje van jouw gewone koningin Máxima, zeg maar Maxi

gravatar

Maar toekomstige majesteit koningin Maxi,

Naast de Nieuwe Kerk is niet C&A gevestigd, maar Bijenkorf.

gravatar

Zal ik het dan maar gewoon doen, Aelx?

Lieve dr Hersenvijler,

Alex en ik mogen toch wel gewoon Geertruida zeggen?

Wij willen jou nog bedanken, dat jij ons gewoon weer bij elkaar hebt gebracht, zodat dinsdag het volksvermaak gewoon door kan gaan.

Alex en ik zijn ook erg blij dat je ons gewoon hebt geleerd bescheiden te blijven. Het was gewoonweg heel leerzaam hoe je ons als allereerste persoon ooit gewoon tutoyeerde, op enkele familieleden na uiteraard.

We zullen daarom ook nooit meer gewoon zeggen, dat wij buitengewoon verrast waren met het Komischlied, maar gewoon in gewone taal, dat we het gewoonweg een klote lied vinden met een gewoon meer dan belachelijke tekst.

Maar wij stellen het gewoonweg niet op prijs dat de Juf Anouchka op de eerste rij in de kerk zet. Straks denkt ze nog gewoon dat VVD’ers gewoonlijk altijd op de eerste plaats horen te zitten.

Wil jij daarover gewoon even met de Juf over praten? Alex en ik moeten nog gewoon naar C&A voor passende gewone kleding voor dinsdag. Dus wij hebben daar gewoonweg zelf niet de tijd voor.

Met gewone groeten,
Alex en Maxi

gravatar

Geweldig dat Sybrand zijn tanden laat zien. Zo timmert het CDA weer kei-duidelijk aan de weg. Op naar de dertig zetels over ?? jaar !

gravatar

Die jarenlange inzet kun je op dat troontje van haar wel zien. Door de eeuwen heen zijn de afdrukken van haar niet geringe zitvlakken enz. steeds dieper geworden zodat het leek alsof zij aan het krimpen was. Alex krijgt nu een nieuw troontje met gietijzeren zitkussen en daarop een donzen matrasje dat regelmatig vervangen kan worden waarna het door de TU Delft milieuvriendelijk (nieuw project)(toekomstmuziek!) vernietigd zal worden.

Reageer
gravatar

Hij heeft ze op een rommelmarkt laten kopen (Geld speelt geen rol) en zijn allen van aluminium en plestik anders scheuren die uniformen ondere het gewicht. Het ijzeren kruis dat hij overerfde draagt hij alleen maar onder zijn pyama en in huiselijke kring op zondags in het zwembad van Villa Ongenoegen.

gravatar

Nogal logisch hè? Als Kroonprins ga je geen medailleloze stille tochten lopen, die medaillebalk op de linkerborst moet een keer Sovjetveteraan-achtige proporties krijgen. W.A. is tenslotte vandaag 46 geworden, hij is ook de jongste niet meer en ik schat dat hij de 33 jaar van zijn moeder niet actief gaat evenaren.

gravatar

Och kom, Heer Outsider, in een constitutionele monarchie is constitutioneel vastgelegd dat de vorst niks te zeggen heeft. Dus zich nergens mee mág bemoeien.

Als WA zich daaraan houdt, maakt het niet uit of hij jong, oud, seniel of knettergek is: die 33 jaar zijn dan een eitje, gewoon blijven ademen en oppassen met oversteken.

gravatar

Hij heeft wel het enorme voordeel dat zijn ouderdom hem onmogelijk lelijker kan maken. Het blijft toch een bijzonder gezegende frietzak die Alex!

gravatar

Ik zou geheel niet verbaasd zijn indien zij daadwerkelijk een lintje krijgt opgespeld door haar zoon. Dit zal niet meteen na de troonswisseling gebeuren, maar wel binnen een jaar of zo. Is er niet in september nog een afscheidsconcert voor de koningin gepland? Dit zou een mooie gelegenheid zijn.

Reageer
gravatar

Gezien de goede contacten van Mea Maxima met Het Vaticaan kunnen we t.z.t. wellicht ook nog een heiligverklaring van Beatrix -in vivo- tegemoet zien. Er zijn namelijk al precedenten: Dries van Agt, Hans Wiegel en Ruud Lubbers zijn al bij leven door VNO/NCW heilig verklaard en door Madame Tussaud gekloond.

gravatar

Dit bericht is niet geschikt voor kinderen en volwassenen met tere zielen.


Ik hoor zo juist dat het voorstel van Obama nog afschrikwekkender is voor illegale gevangenen, die zich ernstig hebben misdragen. Zij worden voortaan niet op met water en brood gezet, zelfs niet op tompoucen en beschuit met muisjes, maar op Heineken en Bossche bollen.

“That shall they learnen,” gaf Fred Teeven als reactie.

gravatar

Ja, ik heb een tere ziel en curiousity killed the cat, dat bleek maar weer.. Wat kunnen mensen toch gruwelijke perverse dingen bedenken. Van slapen zal niet veel meer komen vannacht. Alleen van de dreiging die van dit voorstel uitgaat zou men al een stevige PTSS oplopen; ik ga Amnesty erbijhalen. En mijn grote broer!!

gravatar

Sam,

Ik weet niet hoe het zit met de rest van de familie, maar van nu af aan ben jij geen oom meer van mij en Barack evenmin.

In de woorden van de minister: “That shall you learn, otherwise children abuse.”

gravatar

Jeettje, Jeetje toch,

Wat een eigenwijsheid! Stond jij erbij of stond ik erbij toen de onbewuste minister dat zei?

Ik beantwoord geen domme retorische vragen als daar zijn: “Wat maak je me nu?” en “Decolleté gluren?”

gravatar

Ja nee, duidelijk Paulus.
1, nee, jij stond er niet bij: je vergeet even dat Ivo burrie is geweest in Rotterdam: hij is gekend hier, dusss ..
2. had ik dus ook weer gelijk: je bent een decolleté gluurder. Geeft niks hoor; als er wat te zien valt, valt er wat te zien.
Het intrigeert me alleen hoe je dat aanpakt: ga je op je tenen staan of heb je een periscoop in je puntmuts ingebouwd?

gravatar

Jeettje,

1.
Hoe zou jij kunnen weten, dat ik er niet bij stond? Net doen of jij er bij stond omdat een of ander persoon burgemeester in jouw grote dorp is geweest, slaat nergens op, te meer omdat ik Opstelten helemaal niet op het oog had.

2.
Denk je nou echt dat ik inga op jouw stropopredenering?

gravatar

Sportief blijven Paulus: je had het over een minister, je had het over een gewraakte uitlating die via De Speld tot ons gekomen is: hoeveel ministers ken jij die dat gezegd hebben?
Over het tweede, nee, dat hoeft niet, het antwoord werd impliciet gegeven.
Maar dat je je er druk om maakt: je bent verexcuseerd: normale zaak toch?

Het zou pas echt erg zijn als je elke keer decent de blik afwend of de ogen sluit: de kans dat die Bol dan IN het decolleté verdwijnt is te groot om te willen lopen.

Tenzij je natuurlijk op de kans loopt te azen om hem er met blote handen uit te vissen, maar dat kan ik me niet van je voorstellen.

gravatar

Jeettje,

Heb ik ergens gezegd welke minister het geciteerde gezegd zou hebben? Waarom zou dat reeds in De Speld hebben gestaan? Omdat het misschien in de verste verte ergens op een andere uitspraak zou lijken?

Uit jouw voortdurende gezeur over een decolleté maak ik op, dat jouw smerige gedachten uit een smerige geest moeten stammen. Praat daarover eens met jouw geestelijk leidsman.

Ook heb ik de stellige indruk dat jij mijn reacties met die van een ander door elkaar haalt. Daarbij wijs ik met name op jouw reactie onder 17 op 26 april 2013 om 23 uur 20.

Wil je onderhand eens ophouden met dat gezanik over een puntmuts. Ik heb zo’n ding nooit van mijn leven gedragen.

Tenslotte nog dit: Spotten met namen is zeer verachtelijk. Mijn achternaam is mij gegeven door mijn voorvaderen, net als de jouwe door jouw pappie.

gravatar

Nu u het zegt heer Jeettje anders is hij er ook niet zo scheutig mee en verder zou het van de kleding afhangen. Maar nu u er toch over begint je weet natuurlijk nooit wat hij er in gestopt heeft.

gravatar

Mensen, mensen nog aan toe,

Nu hebben jullie Paulus echt op de kast gekregen en dan is hij niet te houden. Nu zit ik er weer mee om hem in het gareel te krijgen.

Ik hoop dat jullie een goed WA-verzekring hebben.

gravatar

Heer Jeettje,

Op verzoek van Paulus heb ik voor jou een geestelijk leidsman in de buurt gezocht. Voor iemand als jij wil Kamerdominee Kees van der Staaij vast wel enkele uurtjes vrij maken, maar uiteraard niet op vandaag. Zondags is hij immers de ganse dag in zijn staatkundig gereformeerde kerk te vinden. Vandaag en de afgelopen elf zondagen heeft hij De Heere gebeden om Alex en Maxi goed te keuren, zodat zij het goddelijk predicaat ‘Approbationis Deus’ krijgen.

Vlaardingen is volgens mij vanuit Hillegersberg goed bereikbaar op jouw gemotoriseerde fiets; een echte Berini meen ik, maar ik kan mij vergissen.

gravatar

Beste dokter, dank maar geen dank; geestelijke leidsmannen komen bij mij om raad van tijd tot tijd. De door u genoemde persoon is wegens chronische onbehandelbaarheid door mij de deur gewezen: profijt trekken van iemand met het geheugen van een goudvis werpt een smet op het beroep.

Ik begrijp dat u als familiedokter het een en ander te stellen heeft met een stukje familie: welnu, ik bied u collegialiter overleg aan tegen gereduceerd tarief.
Maar probeert u het eerst eens met een klodder advocaat in die sjekladebol: over het algemeen gaat daar een rustgevende werking van uit. Dit advies mag u gratis in ontvangst nemen.

gravatar

Paulus toch. Wat blaas je weer hoog van de paddenstoel. En dat allemaal om de aandacht af te leiden van de sjekladebol. Spaar je de moeite, ik zal je er op (on)gepaste momenten aan herinneren. Geen dank, Paulus. Graag gedaan.

gravatar

Zeurpiet, Henk van Mathenessebrug Spaland,

Begin jij nu ook al met dat domme gezwets over paddenstoelen. Ik heb niks met paddenstoelen, behalve in een delicaat gerecht natuurlijk.

Ik heb ook niks met bossen of zo, als je dat soms mocht denken. Zoals ik al aan Jeettje schreef, is spotten met namen heel flauw en vreselijk onbeleefd.

Als jij graag een sjeklade bol nuttigt, fiets je toch even naar de betere bakker.

gravatar

Paulus, er is vandaag geen land met je te bezeilen. Jij had de sjekladebollen in het vooruitzicht gesteld, dus jij moet ze halen. Bij bakker De Groot graag, Paulus. Gewoon het station uit en dan ben je er eigenlijk al. Als je dan uitkomt bij de rechtbank en Van Lanschot, dan ben je aan de achterkant het station uitgegaan. Dan moet je even omkeren en dan kom je er wel.

Je ziet Paulus, ik doe alle mogelijke moeite om je te helpen. Die Mathenessebrug vergeef ik je ook nog. Geen dank Paulus. Graag gedaan. En nu dan een sjekladebol?

gravatar

Ik doe er maar even het zwijgen toe, Heer Spaland: nu word ik klaarblijkelijk ook al verantwoordelijk gesteld voor drukfouten.

Kennelijk heeft iemand naar een film zitten kijken waar overmatig de frase “anything you say, can and will be used against you’ in gebruikt werd.

gravatar

Weest verheugd! Op dit forum wordt alleen geschreven, hiermee voorkomt U illegale strafbaarheid.

gravatar

Een wijs besluit, Heer Jeettje. Ons Paulus is vandaag op het oorlogspad. Gelukkig wordt over een uurtje de Algerijn weer wakker om ons kond te doen van zijn visie op de wereld. Vannacht heette hij zowaar al Jan zodat niet kan worden uitgesloten dat hij binnenkort als Paulus verschijnt.

gravatar

Hierbij wijs ik ieder verband met de zogeheten tompouce af, om te voorkomen dat ik op de lijst van terreurverdachten kom en op een kwade dag door een drone word geveld. Dank u !

gravatar

Ik wil hier graag het een en ander opmerken over de zogenaamde tompouce.

De tompouce is een combinatie van twee stukken knäckebrot en een laag onduidelijke, meestal gele vanillebanketbakkersroom, ook wel pudding genoemd, met een geglazuurde bovenlaag.

Deze zogenaamde lekkernij staat op de lijst van oneetbare producten, daar een beet in de tompouce onherroepelijk leidt tot neerwaartse verplaatsing van het grootste deel van de pudding. Dit goedje heeft een bijzondere voorkeur om te landen op kwetsbare plaatsen, zoals de zijde stropdas en het decolleté. De Arbowet verbiedt derhalve het eten van dit product op de werkplek.

De tompouce is goed betaalbaar vanwege de ruime subsidie die banketbakkers per exemplaar krijgen van de verenigde was- en vlekkenreinigingsfabrikanten. De beroepsverenigingen van tandartsen sponsoren het glazuur op de bovenzijde.

Over het levensgevaarlijke oranje glazuur en oranje vulling, die dezer dagen in trek lijken te zijn, wil mijn mijn oom en geleerde collega dipl ing Paulussen u te zijner tijd het nodige uitleggen.

Reageer
gravatar

Och wat leuk, een deskundige. Kunt u ons ook iets uitleggen over Sjéklade bollen, ook wel Bossche Bollen genaamd?
Recentelijk las ik een opmerking van een ervaringsdeskundige welke repte dat ‘God die dingen niet eet omdat hij weet wat er in zit’.

Zoiets werpt vragen op: Bestaat er gevaar voor de Volksgezondheid voor de rest van Nederland? Zo ja; in een klein gebied lijkt de inheemse bevolking resistent te zijn: valt deze resistentie te synthetisch te reproduceren opdat grote delen van Nederland niet lamgelegd zullen worden?

En hoeveel kost dat?

gravatar

In aanvulling van het leerzame bericht van de hooglerares wil ik de lezers waarschuwen voor het prikken met een vork in de tompouce. Dat leidt/lijdt tot nare gevolgen. Pogingen tot het doorsnijden van de tompouce leiden evenzeer tot teleurstelling.

Uit ervaring weet ik, dat er er drie probate oplossingen zijn, waarvan ik zelf zo mogelijk altijd de derde toepas.

1.
Verwijder de bovenste knäckebröd met de glazuur en de eventuele toef slagroom. Schraap de banketbakkersroom en de slagroom van beide helften af. Eet alle delen afzonderlijk op.

2.
Trek voordat u begint aan de tompouce werkkleding aan.

3.
Als uw gastvrouw en/of uw gastheer even onoplettend zijn, verwijdert u heimelijk de “traktatie” met behulp van een meegebracht zakje. Ook zeer geschikt voor biscuit, vooral die met muisjes.

Mocht uw kleding ondanks alle voorzorgen toch zijn getroffen, dan kunt u proberen de reinigingskosten bij de aansprakelijkheidsverzekering van uw gastheer of uw gastvrouw te declareren.

p.s.
Sjeklade bollen kunt u het beste eten, zoals u dat doet met sappige peren, meloenen of perziken (naar keuze), dus voorovergebogen.

gravatar

Cholesterol-arm paardenvlees wordt overwegend aangetroffen in partijen rundvlees van Nederlandse leveranciers en in -uit Argentinë geïmporteerd- corned beef. Het is bekend dat Argentijnse gauchos hun afgereden paarden met een hoog kilometrage ter recycling aanbieden bij slachterijen. Nu en dan valt er ook nog wel eens een afgereden gaucho ten offer aan de vleesindustrie, men zegt dan dat hij “met de laarzen aan” eervol is gestorven in dienst van het Vaderland. Ook werden -in één moeite door- wel lieden die vanuit vliegtuigen op de pampa’s werden geworpen, meegenomen als zij over voldoende mager spierweefsel beschikten. Met dominante ingrediënten als paarden, politieke tegenstanders van het regime Vidéla, gauchos, vilten hoeden en leren laarzen is de kans op overdracht van de Dwaze-Moeders- en Gekke Koeien-ziekte BSE (de ziekte van Creutzfeld-Jacob) vanuit Argentinië naar West Europa statistisch verwaarloosbaar. Zo berichten althans het RIVM en Razende Roel (Coutinho).

gravatar

Majesteit heeft al laten weten dat zij bij het uitreiken en opspelden van haar lintje een pantser-BH zal dragen, omdat bij de uitreiking van het vorige lintje aan haar als ereburgeres van Bad Amsberg te Pruissen in 1936, haar vormloze borst lek werd gestoken en zij de hele zomer en ook de daaropvolgende opvallend zachte winter door wolken vliegen omgeven werd hetgeen zij, alhoewel een uitgesproken dierenvriendin, als onprettig ervoer.

Reageer
gravatar

Nou nou, jeetje, Jeettje. Berufsverbote bestaan er zo lang als ons land ING (sponsor van) Oranje is. Uw impliciete suggestie dat de aangesproken Gemiddelde Burger inmiddels al van het toneel zou zijn verdwenen door toedoen van RVD en AIVD lijkt nogal voorbar.. hallo? ….. Vollek …!!

Reageer
gravatar

Even los van de positieve, neutrale of negatieve kanten van vorstelijke personen, monarchiëen zijn en waren nooit koosjer, maar nu kan je dat zeggen zonder in het gevang of op het schavot te belanden, toch ?

Reageer
gravatar

Ik zou maar oppassen, misschien is het wel zo’n strafbare illegaal en anders kan hier sprake zijn van illegale strafbaarheid. Om nog maar te zwijgen over de verdenking van hulp aan bovenstaande.

gravatar

Haar grootmoeder nam als een haas de benen toen de oorlog nog maar een paar dagen oud was.

En haar schoonzoon was een schuinsmarcheerder die op onze kosten feestvierde en steekpenningen aannam.

En op zo’n familie moeten we trots zijn ????

DACHT HET NIET !!!!!

IK VIER DUS OOK GEEN FEEST. IK HEB MIJN BUIK VOL VAN ORANJE !!!

Reageer
gravatar

Het is wel duidelijk waar u staat.

Uw ouders hebben – zoals ik reeds eerder stelde bij de SPELD – een fiscale constructie bedacht die u een grotere erfenis oplevert.

Geld vangen van de staat (lees het VOLK) en dan ook nog de fiscus ontduiken.

Maar ja………het zit in de genen. Ik neem het u niet kwalijk dat u behept bent met een beperkt verstandelijk vermogen.

Maar houd u dan stil over zaken waar u geen verstand van hebt.

gravatar

Ouwe Barnevelder je hebt zeker te veel oranje bollen van de Jumbo gegeten?
Wil je verder insinueren dat Wilhelmina haasje over deed naar Engeland?

gravatar

Jongens, een beetje kassie-an hè? Trix mag dan het middeleeuwse “Majesteit” hebben heringevoerd, maar ze is wel de enige ‘kerel’ in het Koninklijk Oranjehuis geweest die de Oranjegevel heeft gestut en beschut tegen omvallen. Net zoals haar grootmoeder die in haar eentje het Vaderland bevrijd heeft. Nou ja, samen met de schoonzoon van dienst: Prinz Bernhard, die al kort na 5 mei 1945 met zijn Spitfire enkele heldhaftige vluchten uitvoerde boven bevrijd gebied.

Reageer
gravatar

Herr Immer zonder sde steun van Emma geeft u wel vaker aan de situatie niet goed in te kunnen schatten.
Voor het volkomen negeren van een clubje zonderlingen, met dank aan Maarten van Rossum, krijg je echt geen lintje. Dan zou bijna iedere nederlander in aanmerking komen.

Reageer
gravatar

Het lintje is een welverdiende bekroning voor haar jarenlange inzet voor het behoud van Het Sprookje van Oranje en de blijvende verheerlijking door haar onderdanen

Dat werd mede mogelijk door een mooie overheidssubsidie voor de bv Oranje, waarvoor ze jaarlijks met succes een verhoging wist te bedingen.

Natuurlijk is het lintje ook wel haar beloning voor het vinden van een geschikte echtgenote voor haar zoon, wier glamoureuze voorkomen een vanzelfsprekende enorme liefde bij het volk uitlokte, zodat Bea hier zelf geen kostbare tijd aan behoefde spenderen.

Reageer
gravatar

Mijnheer de Voorzitter van het Allernieuwste Republikeins Genootschap,

Als ik u goed begrijp, krijgt uw bijna voormalige vorstin het lintje niet voor jarenlange verdienstelijke inzet, maar voor haar jarenlange verzet tegen nuchtere onderdanen, zoals u, met bijdetijdse staatsrechtelijke inzichten.

gravatar

Beatrix,super,krijgt van mij een GOUDEN ROOS..
Voor de veiling Oranjefonds heb ik de
Beatrixboom gemaakt(broche /object). Staat op mijn site bij foto,s..

Reageer
gravatar

Het is welzeker opmerkelijk, dat gekleef aan de troon, ieder normaal mens zou allang gezegd hebben: ‘bekijk het maar met je klompendansen en koekhappen, doe ff normaal, grow up malloten; ik ben weg’.

gravatar

Beste heer Jeettje
Meestal zijn uw reacties heel goed getypeerd maar nu slaat u de plank een beetje mis. De meeste mensen moeten hun klompendans in de vrije avonduren uitoefenen, koekhappen gebeurt in de pause tijdens het werk, dus ook al in eigen tijd. De Koninging mag dit alles gedurende haar ambtstermijn uitoefenen en wordt daar noch vorstelijk voor betaald ook.
Dan heeft zij noch een jacht in Friesland en mag tevens als secundaire arbeidsvoorwaarde nog gebruik van regeringsvliegtuig maken voor privé uitstapjes. U als oud werknemener van een echte baan bij R. S. Stokvis en Zonen hebt dit alles niet gehad en moet nog maar afwachten u u uberhaupt nog een pensioen krijgt. Evenmin wil ik het in het bezit hebben van een nSolex onderwaarderen maar is m.i. toch niet te verkiezen boven een koninklijke status. Om dan 1 keer per jaar de malloot uit te moeten hangen samen met al die andere idioten in den lande lijkt mij, voor dat bedrag, toch te verkiezen boven een modaal salaris met een freelance functie zonder vergoeding bij de speld. Dan zeg je toch echt niet bekijk het maar.

gravatar

Joyce,

Vraag je niet af wat Bea voor zichzelf heeft gedaan, maar wat zij voor jou deed.

Het lintje is bedoeld voor het eerste, niet voor het laatste.

gravatar

Heer Zerk, ik wilde de feestvreugde niet bederven met deze (uw) harde conclusies, wees gerust: ze zijn ook de mijne.

Daar komen nog bij het onderhoud van die zeilboot -gebeurt door de Koninklijke Marine: we hebben geen personeel genoeg om de boten te laten varen, doch in onderhoud zijn we de beste- en het autopark waarover geen belasting wordt betaald, noch parkeerboetes, noch de benzine en als klap op de vuurpijl een familiepraalgraf in een kerk waarover geen grafrechten worden betaald. Dit laatste zou u een gruwel moeten zijn: geen flessen dure wijn meer, mocht dit gemeengoed worden.

Maar goed, de keerzijde is natuurlijk dat de kinderen met pleepotten gaan smijten, en eens in de zoveel tijd staat het politieke rapaille op de stoep. Ik bedoel; zoudt u vrijwillig 6 keer ene Balkenende over de vloer vragen? Een Rutte? Een Wilders, een … nu ja, u begrijpt wat ik bedoel.

Een normaal mens dat aan rente per jaar meer, veel meer geld vangt dan de grijpstuiver die het salaris is, was iets nuttigers met het leven aangevangen: fulltime kunstenaar – beeldhouwen of zoiets.

Overigens ben ik geen oud-werknemer van de firma R.S. Stokvis & Zonen, en verruil somtijds voor het vervoer de Solex voor de cabriolet. Jazeker; met een gerust geweten, hoewel de cabrio niet van de firma R.S. Stokvis & Zonen’s hand is.

gravatar

Het enige lid van het kabinet waar ik vrijwillig een afspraak mee zou maken is Edith Schippers. Dan kunnen wij samen een spelletje Schippers mag ik overvaren doen.

gravatar

Ja wij zijn een onderhoudend volkje.
In de letteerlijke en figuurlijke zin.
U heeft gelijk dat praalgraf is mij een doren in het oog. Onvervalste belangenverstrengeling.
Nee vrijwillig zou ik Balkenende niet over de vloer vragen maar zakelijk zou dit niet als een molensteen om mijn nek gaan hangen.
Business is business nietwaar.
Zie hier voor ook deel 13 Dood en verschopt.
Ja een extra zware steen lijkt mij voor Balkenende wel op zijn plaats. Daar pas ik de Balkende norm op toe.
Dat geldt overigens ook voor al dat andere politieke gajes van de bende van de bokkeschieters. Ik wordt er weekers van in mijn knieën.
Nee de jongens van Jan de Wit moeten het gelag weer betalen en mogen als dank
aan een oranje tompouce gaan likken.

gravatar

Even hoopte ik dat ze voor de verandering het ontvangen lintje in het haar zou doen, in een paardenstaart of zo.
Maar nee, het wordt weer opgespeld en weg is de kans op een origineel kapsel, vlak voor de troonswisseling; jammer, hoor.

Reageer