DWDD komt met klusprogramma: De Wereld Stuka Door

Spin-off moet concurreren met Eigen Huis & Tuin


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeettje: ik ben blij dat ik niet de enige ben die dit fenomeen opviel. De redactie van De Speld maakt zich vaker schuldig aan dit soort hinderlijke gemakzucht; men plaatst eenvoudig een foto onder een actueel aandoend hoofd; met een gratuite oneliner eronder en de lezersschare mag de rest doen. Ik krijg hier sterke associaties met de zelfbouwsel-instructies van Ingmar Kamprad En Anderen.

Reageer
gravatar

De Wereld Stuka Door en Eigen huis & Puin kan uitstekend gepresenteerd worden met twee linkerhanden, bvk in de broekzak.

gravatar

De wereld zwikt door.
De wereld zweet door.
De wereld zweeft door.
De wereld zwemt door.
De wereld zwelgt door.
De wereld zoekt door.
De wereld zingt door.
De wereld zet door.
De wereld zeeft door.
De wereld ziet door.
De wereld zeurt door.
De wereld zakt door.
De wereld zaagt door.

Volgende keer de overige beginletters.

Reageer
gravatar

U vergat nog: De wereld zwalkt door en De wereld zeikt door. Evengoed verdienen uw hardnekkigheid en aangekondigde voortzetting een officiële erkenning. Tevens wordt u eenmalig geëerd voor uw titanengevecht in het nog immer lopende ‘Oranje’-debat. u bent voorgedragen voor een rôti en een vetleren plak in de Orde van de Surinaamse Steel- en Kouseband: “Honni soit, qui mal y pense”
De bijbehorende versierselen zullen u worden uitgereikt door de plaatselijke burgemeester of VVD-wethouder.

gravatar

Dank voor al uw lovende woorden, beste Outsider, maar…
zijn ‘doorzwalken’ en ‘doorzeiken’ wel bestaande werkwoorden?

gravatar

Het is een kwestie van semantiek, m’n beste Carrotte: we kunnen door-zwalken en dóór-zeiken naar verkiezing beschouwen als
a) zelfstandig gebruikte werkwoorden voorafgegaan door een voorzetsel en een lidwoord (het doorzwalken en doorzeiken)of als
b) neologismen op werkwoordelijk gebied; immers Kabinet en Staten Generaal doen beroepsmatig niets anders onder werktijd.
c) tenslotte is dóórzeiken ook aan de orde in de gevallen waarin een benigne prostaatvergroting zich voordoet.
Toegegeven: mijn toelichting is arbitrair, maar voor de wat meer ontwikkelde Speld-contribuant wel acceptabel, meen ik. Tussen twee (); Werd u al getwitterd door B&W met een uitnodiging ten Stadhuize?

gravatar

Allereerst twee dingen: 1) het getuigt van moed (voor een niet geintegreerde buitenlander) om met zo’n evident gebrek aan kennis van de Nederlandse taal aan een openbaar forum deel te nemen en 2) de gehanteerde argumentatie doet erg ‘Oosters’ aan. De naam “Sam” is, net zoals “Moos”, intrinsiek Joods. Hebben we hier te maken met a) kolonisten van Nathan Yahoo of met b) een Tali-baan onder leiding van El Taqqiya? Of gewoon toch met een ontsnapte TBS-er uit het PBC of de EBI? En wat verhindert Sam dit onzalige land te verlaten? Mogelijk het coulante VVD-uitkeringsklimaat; beter hier een goddeloos doch arbeidsloos inkomen dan daar godvruchtige doch inkomenloze arbeid.

Reageer
gravatar

Niet waarschijnlijk; gezien Fred’s sub-modale inkomen kan hij zich niet meer ‘vasthoudend’ manifesteren, hooguit kan hij nog wat vocht vasthouden: te oordelen naar zijn boordmaat. De dagen van de ‘crimefighter’ lijken voorgoed voorbij. Wellicht heeft mevrouw Teeven hem teruggefloten

gravatar

HANDEL MENSEN ZIJ ALTIJD SLIM MENSEN MET DIE EURO BEZUINIGING DOM MENSEN
NEDERLAND IS TROEP LAND
GELOOF ME MENSEN DAT KOM JIJ GEZOND EN NA TIJD WORD JIJ ONGEZOND ZIJN
10 JAAR MISHANDELAAR MARTELAAR
ZELF ADVOCAAT OF RECHTER OF POLITIE ZIJN HELMAAL ZELD
MOETEN DVD PORNO PUBLECEEREN DOM EN RAT MENSEN

Reageer
gravatar

Lees de teksten van SAM eens hardop. Een paar keer achter elkaar. Er zit een zeker ritme in, wat bijna poëtisch aandoet. Beat eronder, geinig filmpje erbij: YouTube-hit.

gravatar

Beste Filosoof dat laat ik graag aan u over. Ik lees ze niet eens want ik raak in het begin het spoor al bijster en Sam spoort ook niet.

gravatar

PRAAT OVER DUBAI OF CHINA OF ENGLAND OF CANADA PRAAT JIJ OVER TROEP VARKEN MENSEN

Reageer
gravatar

NEDERLANDS ZIJN MORDINAREN EN MARTELAREN EN GEIRIG MENSEN
SINDS EURO ZIJN VERANDERD NEDERLKANDS

Reageer
gravatar

Er zit bij mij een toets op het toetsenbord met de tekst ‘Caps Lock’. Bij u ook? Gewoon een keertje indrukken. Het resultaat zal u verbazen.

gravatar

nederlands kanker varken die heb nooit in mijn leven gezien
10 jaar misgehandeld nederlands

Reageer
gravatar

Matthias van N, die verdiende te weinig
en bedacht een nieuw programma dat vond hij wel geinig.
Hij kon daar zijn zakken mee vullen
door over het klussen te lullen.
Ali B. deed daaraan niet mee
en dat vond de Trendvolger een prima idee.
Jeettje uit Rotterdam gaf ongevraagd zijn advies
Over schroefjes en nippeltes of zoiets.
Giel Beelen zag het even niet zitten
Die zit namelijk over koolhydraten te twitten.
Goh waarom heb ik eigenlijk het Koningslied niet geschreven.

Reageer
gravatar

Een puik stukje rijmelarij Nico! Niks mis mee. Ach, het koningslied, te beschouwen als een verloren zaak lijkt me. Is er willicht niet een mooi liedje met een prachtige tekst te componeren om ons kabinet verwachtingsvol toe te zingen? En dan bedoel ik massaal, met z’n allen!

gravatar

Mathijs: Dit schroefje hier, ja, dit, dit houdt alles zo’n beetje op zijn plaats, maar het zit wat los, geloof ik. Moet ik het nou vastdraaien met een posidrive, of heb ik zo’n hexagonaaldingetje nodig? Kan ik het ook vast solderen?
Of moet ik het vervangen omdat het misschien is doorgedraaid – eh dolgedraaid?

Reageer
gravatar

Dat is nou ook weer overdreven om dat vanuit Bant Luttelgeest te beweren.
Daar gebeurt alles 15 jaar later. Wanneer de wereld zou zijn vergaan merk je daar in Bant Luttelgeest voorlopig nog niets van.

gravatar

Jouw broertje is helemaal niet vervelend en heeft ook geen stomme grapjes. Jij bent zelf een stom mokkel die geen grapjes kan maken.

gravatar

Mis ik iets? Wat betekent de afkorting DWDD? Dankzij Willem Dinsdag Dansen of zo? Nou, ik heb niks daar niks mee.


Even een woordje aan de heer Viesman. Nu weer geen grapjes over mijn naam maken. Dat vind ik heel flauw.

Reageer
gravatar

Waarde Dominee, u mist werkelijk NIETS. Bij mij is er geen sprake van ‘iets niet mogen'(Ik ken God noch Gebod) Dat beruchte ‘kastje kijken’ doe ik zo af en toe buitenshuis wel eens. (Thuis wil ik die rommel niet hebben) Ik kan u verzekeren dat het niet voor niks ‘Te lelijk-visie’ heet.

gravatar

In dit speciale geval begrijp ik de Heere Jezes Gristus eigenlijk wel.. Humaner dan je overigens -als leek- zou verwachten van Hem.
Toch zijn a.k.a. ‘de Verlosser’ waardig!?!
Bravo en vooruitwaaromookniet: Amen! Kan mij het schelen.

gravatar

Om deze ongein te kunnen begrijpen, moet je zeker weer verslaafd zijn aan kastjekijken.

Kan iemand mij uitleggen wat een “spin-off” is dat moet concurreren met mijn huis en mijn balkonplanten? Het klinkt nogal angstaanjagend.

Reageer
gravatar

Spin off kun je van je balkonplanten als volgt verwijderen:
Zet de plant in een wat grotere pot en in nieuwe grond, geef nooit te veel of te weinig water en plaats de plant in voldoende licht. Al naar gelang de plant regelmatig bijmesten en liefst regenwater geven. Plaats voor de luchtvochtigheid in huis bakjes met water en sproei de planten regelmatig.

gravatar

Dat opent mogelijkheden. Wat te denken van “De wereld recht door” als tegenhanger voor de rijdende rechter? Alle onderwerpen zijn hierbij toegestaan, behalve als het de erfgrens betreft.

Reageer
gravatar

Stuka is een afkorting voor ‘Sturzkampfflugzeug’.
‘De Wereld’ is het hotel waar de vrede werd getekend. Deze tekst staat dus bomvol verwijzingen naar WOII. Wellicht is dit een Wiedergutmachungs aktie.

Reageer
gravatar

Die kletsmajoor van een Matthijs van N. wekt niet de indruk dat hij weet wat ‘stukadoor’ en wat stuken (oorspr.: stuccen) is; of zijn tekstschrijver wist geen raad met het werkwoord stuken. Matthijs huurt voor het stuken van de gang in zijn Gooise villa gewoon -zwart- een Pool in, à € 5,- per uur zoals alle BN’ers doen. Vraag het Gerd Leers maar.