Nederland verenigd in blinde haat tegen Koningslied

Ewbank: ‘We hebben ons doel nu al bereikt’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

alle nederlanse liedjes zijn bagger

Reageer
gravatar

Stukken beter zo!! Dit wil ik wel voor Piet Snot meezingen, het moet voor iedereen leuk zijn en blijven en ook al had ik het anders gedaan, hier kan ik wel in meegaan.
(mijn zinnen rijmen steeds vaker geheel per ongeluk en tegen mijn zin maar goed, om het anders te verwoorden is ook weer zo’n gedoe dus laat ik het maar)
De reactie van Wim Hamhuis was ook zéér snedig en gevat. Zoals je mag verwachten van de Gemiddelde Nederlander.
Al met al: een aanrader, kijken, luisteren, uit je hoord leren en uit volle borst meebrullen als dat pas geeft! Niet op 4 mei om 20.00 uur op de Dam, dat geeft geen pas.

gravatar

Als ik Willem-Alexander was zou ik het bijltje, pardon: de scepter, er bij neergooien. Stop dat lied maar bij die Ewbank op een plek waar de zon nooit schijnt en bekijk het maar met dat hele koningsschap! Ik ga wel lekker ergens water managen. Of pils.

Reageer
gravatar

VOOR vs TEGEN. Demonstranten veilig in banen geleid. Nou dat verACHTERLIJKE Wilhelmus nog afschaffen dan klinkt het alweer een stukje vrijer volgens mij.

Vind het Koningslied erg passend. Xtra PATHETISCH, precies zoals de situatie is. Met zijn vriendenkliek aan den bovenkant der comfortzone. Toch is dit het begin van het einde. Een laatste feestelijke stuiptrekkING.

Reageer
gravatar

Beste toekomstige stemmers op mij,

Het was de afgelopen dagen een gekkenhuis hier bij de Partij voor Aaibare Dieren. Duizenden, nee honderdduizenden dierenhebbers hebben ons gemeld dat hun huisdieren enorm waren gestrest door het Komischlied. Dierenpsychiaters maakten vele overuren.

“Blaf, woef, grom,” sprak mijn bouvier Baby, een van mijn schattige vierentwintig honden in mijn Haagse appartement. Zij wilde maar zeggen, dat bij het componeren en het tekstschrijven de makers ervan zijn uitgegaan dat honden hier wel brood van zouden lusten, maar mooi niet!

De Perzische kat طبقه, een van tweehonderdachtenveertig schattige katten rondom mijn Haagse appartement, zei zo juist tegen mij: “Miauw, Rrrrrrr”. Daarmee gaf ze aan, blij te zijn dat ze het kattengejank van het Komischlied niet meer zal moeten aanhoren.

Jullie zien dat ook de lieve huisdieren van het volk zijn gered. Stem dus de volgende keer op mij.

Reageer
gravatar

Correctie 1


Deze reactie hoort onder 83 en is hiero geplaatst, omdat ik geen zin had om te gaan scrollen.

Wat is er misgegaan met De Speld, terwijl ik enige tijd afwezig ben geweest vanwege de nieuwe Europese melkquotering, die er binnenkort staat aan te komen.

1. Ik kan bijvoorbeeld mijn vele fouten niet meer corrigeren (“U” had natuurlijk “Uw” moet zijn),

2. tijdens het typen floept de tekst af en toe weg en

3. nadat ik mijn publicatie heb geplaatst, moet ik gaan zoeken waar ik ook alweer ben gebleven.


Is het zo beter, Juf?

Reageer
gravatar

Deze reactie hoort bij onder 83 en wel hierom:

Wat is er misgegaan met De Speld terwijl ik enige tijd afwezig ben geweest vanwege de nieuwe Europese melkquotering die d’r staat aan te komen.

Ik kan niet meer corrigeren. (Tussen haakjes “U” had natuurlijk “Uw” moet zijn), tijdens het rikken floept de tekst af en toe weg en na publicatie moet ik gaan zoeken waar ik gebleven ben.

Reageer
gravatar

Zojuist Ali B. dit op tv horen oreren: “Wij zagen in de studio ook wel dat het een slechte tekst betrof, maar John Ewbank vertelde ons dat het moest van het Comité. Nou dan zet je gewoon je eigen ego opzij.”

Reageer
gravatar

Hola, dit lijkt wel een zin uit een politieverbaal: ..zag het voertuig met grote snelheid naderen en zonder snelheid te verminderen … , waar de getuige letterlijk zei: ‘die auto kwam aanscheuren en reed gewoon dóór ..’

Een Ali B. die zegt: .. wel zag dat het een slechte tekst betrof ..?
Die jongen kan niet eens normaal Nederlands práten, dus dit zal zo niet gezegd zijn.
Het torentje is weer eens aan het jokkebrokken.

gravatar

Nee nee heer Jeettje, ook ik heb het B. horen zeggen. B. was uitgenodigd bij die twee van rtl4 om dit alles uit de doeken te doen.

gravatar

Nou, dat is een revelatie dan. Waarom praat hij bij andere gelegenheden dan zo raar? Heeft hij geoefend omdat hij dacht een lintje voor zijn bijdrage aan dat lied te krijgen?
En wat voor kul is het om dan toch mee te doen aan iets waarvan je weet dat het niet klopt? Omdat iemand die je niet kent het zegt?
Hmmm, je ego opzij zetten: die had naadloos in dat lied opgenomen kunnen worden. Bezwaren zet je opzij, met je ego doe je wat anders; dat laat je niet gelden.
Vragen, vragen: eerst maar eens naar de chinees: ik krijg er trek van.
Nee, geen sambal bij.

gravatar

🙂
Meneer Bovenmeester 🙂

Dank U wel, ik moet me excuseren. Ik leer sinds alleen een jaar Nederlands of zo ongeveer. 🙂 Het was maar redelijk grappig.

Reageer
gravatar

Kan iemand me verklaren waarom alle mensen dit lied haten? Ik kom uit Newcastle en ik wil alleen weten wat voor meningen de mensen in Nederland over de koning hebben 🙂
Ik haat ook de konigijn van Engelaand haha 🙂 Bedankt!

Reageer
gravatar

Zie je wel, daar heb je al. Ik vermoed dat midden volgende week het Europees Parlement in spoedberaad bijeenkomt. Om te redden wat er nog te redden valt. Een speciale troika zal worden ingesteld om ons land permanent te gaan monitoren. Een vangnet zal moeten worden ingesteld. Dit is een mentale aardbeving waar ze in Groningen nog een puntje aan kunnen zuigen.

gravatar

Hallooooo!

Het schrijven van een goeie tekst is toch eigenlijk zo makkelijk. Binnen vijf minuten hebben mijn stomme zusje en ik een prachtlied in elkaar geflanst! Papa is nog bezig met het gappen van de muziek.

Komischlied
tekst Paulusje en Paulientje Paulussen

Refrein

Aaaaalex, op jou, op jou, op jou
Zijn we trots als op ‘n pauw
Zonder jou, jou, jou, jou
Smaakt de soep behoorlijk flauw
En daarom zingen wij samen nou
Met alle jongens van de bouw
Alex, we blijven je altijd trouw
Wij houden zoooooo zielsveel van jou
Maar meeeeeer van jou, van jou, van jou
Van jouw Argentijnse vrouw!

Kijk zo had het ook gekund!

De coupletten volgen overigens nog.

Reageer
gravatar

Lieve Paulientje en Paulusje,

De tekst is al veel beter dan het oorspronkelijke komischlied, dat door de componist al mopperende is verscheurd.

Voordat jullie het wereldkundig gaan maken, wil ik jullie toch adviseren om het lied eerst aan Wim Daniëls voor te leggen voor deskundig advies.

Misschien komen jullie dan ook bij Paul Witteman op de televisie!

gravatar

Zéér oud nieuws, hier bij De Speld zijn we al weer veel verder – zoals gewoonlijk.
Amalia, we zorgen er wel voor dat jij iets fatsoenlijks krijgt, als het zover is.
Hou je veilig!

gravatar

Daar zaten we nog op te wachten Belgen die een oordeel geven over ons nationale kutlied,
alsof die zo slim zijn. Over de prinsen van Belië zullen we het maar niet hebben die zijn niet een beetje dom die zijn te stom om voor de duvel te dansen.
Bovendien argumenten aanvoeren die wij nederlanders al lang hebben aangegeven.
Eerst maar eens even die grappenmakers die in Eindhoven huis hebben gehouden uitleveren dan praten we dan wel weer.

gravatar

Ja, Ouwe Hoer, die Belgen zijn slim. Het is hard, maar de waarheid moet gezegd. Ze spellen beter -kijk maar naar het dictee, maken betere muziek, brouwen beter bier (Maespils uitgezonderd: het heinekenpis van België) en ze waren in ieder geval zo slim een tijdlang een regering af te houden, zodat het lang geen permanente schade opliep.

Zucht …. weer een aanval van heimwee ..

gravatar

Nu het lied is teruggetrokken gaan we voor de volgende nummers:

1. Dikkertje Dap
2. Hoeperdepoep zat op de stoep
3. Willempie
4. Daar was laatst een meisje loos
5. Klein, klein kleutertje
6. Er staat een paard in de gang
7. Kleine kokette Katinka
8. Hop paardje Hop
9. Boer wat zeg je van mijn kippen
10. In de Haag daar woont een graaf.

etc. etc. etc.

En ik ben met mijn Catootje – Op een klein stationnetje – Mool’naar heb je iets te malen – Jan Tourelesjoer – Bim bam Beieren – Holle bolle Gijs – Wie gaat er mee – Berend Botje ging uit varen – Katje, poesje Nelletje – Jelleke was zo mager – Timpe tampe tovenaar – In Holland staat een huis – Zeg ken jij de mosselman – Ga nu zitten mijn rosa – Er liep een aardig meisje – Alle eendjes – ‘n Klein wit lammeke – Jan Huigen in de ton – Hop hop paardje – – Vinger in de roet wie d’r meedoet – Twee emmertjes water halen – Wij maken een kringetje – Wij zijn rijke marionse marionetten – Ben ik dan niet een flinke smid – Jan mijne man (Wou ruiter worden) – Naar bed, naar bed – In het bos – A, B, C, D, E, F, G, Meester de jongens nemen knikker mee – Heb je wel gezien – Ik stond laatst voor een poppenkraam – Alles in de wind – Amsterdamse meisjes – Groene zwanen, witte zwanen – Op de bibelebonse berg – Opa Bakkenaard – Tingeling – ‘k heb mijn wagen volgeladen – Daar liep een oude vrouw op straat – Als mijn vader en mijn moeder – Zakdoekje leggen – Wie in januari geboren is – Op een grote paddestoel – Zeg Roodkapje waar ga je heen? – Kabouter Pim-pam-ponnetje – ‘k Zag twee beren – Daar zaten zeven kikkertjes – 1, 2, 3, 4, Hoedjes van papier – Faïdolie – Moriaantje – Hop, hop, hop – Op ene boom – Ik voer laatst over zee – ‘k moet dwalen – Als ik rijk was – Rijen, rijen, rijen – Wij komen uit verre landen – Schuitje varen – Tussen Keulen en Parijs – In een tent – Kortjakje – Daar liep een meisje langs de straat – Hier is ’t groen – Boven op de bergen – Zeg ken jij de mosselman – Kareltje tsjiep – Ozewiezewoze – Boer wat zeg je van mijn kippen – Ik ben een muzikantje – De zevensprong – Toen onze mop een mopje was – Papagaai is ziek – O, wat zijn we heden blij – Ik stond laatst voor een poppenkraam – Mitte confitte – Clementine – Klepperman van elleven – In de maneschijn – De kikkertjes – Groen groen grasje – Hop Marjanneke – Auw ieuw-eeuw – Klap eens in je handjes – Poesje miauw – Piet de smeerpoets – Paraplu – Zagen, zagen wiede wiede wagen – Moriaantje zo zwart als roet – Alle eendjes – ’n klein wit lammetje – Een koetje en een kalfje – Din din din die kwam van Brugge – Grote verjaardagspotpourri – Lang zullen ze leven – Daar is er een jarig – Lang zullen ze leven – ’t Is feest – O wat zijn we heden blij – Hij leve hoog – Lang zullen ze leven- Vanavond wat een pret

Reageer
gravatar

Je opsomming is wat magertjes, Jorge, Moriaantje staat dubbel vermeld: op die wijze kunnen we allemaal wel suggereren dat we veel NL-talige liedjes kennen…

Overigens constateer ik dat zelfs die banale Boschkabouter aan zijn trekken komt met maar liefst twee kabouterliedjes. De pygmee doet ook mee is hier het idee.

gravatar

Tostibuster

Had ik zo mijn best gedaan om dissidente liedjes te verwijderen.

En ik heb daar ervaring mee.

Toch niet gelukt.

Excuses, mea culpa, mea MAXIMA culpa

gravatar

Hé Paulus, gegroeid? De laatste keer was je toch 1.82. Of 83, daar wil ik vanaf zijn.
Maar toen ook al geconstateerd dat je een puntmuts van ruim een meter ophad: heb je een nieuwe die nog niet is ingezakt?

gravatar

Nu ik hoorde dat zelfs J. Ewbank weer bij zinnen was gekomen en het lied terugtrok heb ik geluisterd, een stukje, helemaal trok ik niet (halverwege de rappers afgehaakt) maar jezes wat heb ik gelachen zeg!!!
Soms ben ik blij dat ik niet de koningin van Nederland ben of ga worden binnenkort.. nu is het soms!!! *gaat weer schaterlachen en dijenkletsen*

Reageer
gravatar

Paulus, Paulus: mijzelve en Heer Spaland voor drinkebroers uitmaken? Je draait de zaken weer eens om, foei toch. En dat terwijl het bewijs toch echt jouw kant op wijst:
http://www.youtube.com/watch?v=HfUYMG4yWpk

Zou ik strenger zijn, zou ik spreken van liederlijk gedrag, maar allà; de zon schijnt en dat geeft een welwillend humeur.
Dus begin ik nu maar niet over een bepaalde chocolade overgoten lekkernij, toch wel aardig van mij, vind ik zelf.

gravatar

Heer Jeettje, Dank voor uw oplettendheid. Er is alsnog een prachtig nationaal geschenk uitgegaan naar ons toekomstige koning, namelijk: Géén koningslied. Tevens kan ik die ene vinger ook nog in m’n zak houden.

gravatar

In ons nationale koningslied wordt verwezen om bij bepaalde passages drie vingers op te steken. Dit alles bij een kroningsfeest welke in het kader van komende bezuinigingen toch vooral een sober karakter past. Ik stel dan ook voor om tijdens de passages in genoemd lied slechts één vinger op te steken.

Reageer
gravatar

Het allerleukste dat ik over het Koningslied heb gelezen wil ik u allen toch niet onthouden:
De ministers probeerden met uitgestreken gezichten te reageren op het Koningslied. Niet iedereen slaagde daar in: Minister Jeanine Hennis proestte het uit toen zij een paar regels had gehoord.

Reageer
gravatar

Droevig, dom en verschrikkelijk sloom, Kom aan zeg we hebben toch wel iets anders te bieden. .Lijkt te veel op candles in the wind van Elton John (nog plagiaat ook?). Om je als Nederlander voor te schamen. Zowel tekst en muziek BAGGER.

Reageer
gravatar

Dit nummer mag dan wel om te huilen zo slecht zijn, maar in Nederland heeft in principe iedereen de vrijheid om een liedje te schrijven – ongeacht de vorm of inhoud – waardoor we nu opgezadeld zitten met figuren als Zanger Rinus en Dries Roelvink. Het inhoudelijk en muzikaal technisch bedroevende Koningslied kan me daarom ook, net als de eerder genoemde lieden, gestolen worden. Het Neerlands muzikaal trots dat aan dit fantástische initiatief mee heeft gedaan, vond het immers een eer en heeft er dan ook niet betaald voor gekregen.

De dalende kwaliteit van de muziek die dit land produceert, is niets nieuws. Ik zal er ook niet van wakker liggen als Nederlands muzikaal scala wordt aangevuld met een of meer extra liederen – dat maakt in dit stadium namelijk toch niets meer uit. Wat mij wél kan schelen, is het feit dat ik door mijn Nederlandse nationaliteit een onontkoombare associatie met deze onzin heb en dat er van mij dan ook wordt verwacht dat ik 30 april luidkeels in belabberd Nederlands mee sta te blèren. Het vermogen om mij van dit Koningslied te distantiëren, is mij vanaf het officieel maken van deze poppenkast ontnomen. En dát, beste mensen, doet mij pijn. Daarom zal ik mijn mond stijf dicht houden op de kroningsdag (hier komt nog een petitie van online), tenzij ik er voor betaald word. Meezingen doe ik in ieder geval niet voor de eer.

Reageer
gravatar

Meezingen doe je ook niet voor de eer maar voor Piet Snot.
Niemand zal luisteren, ik weet nog niet eens wanneer ik ga luisteren naar het lied, laat staan dat ik weet wanneer ik in zingen uit dien te barsten. En waar. Kortom, zolang er geen kroningsliedweigeraars-razzia’s worden gehouden met als hoogtepunt niet-zingers M/V opknopen als afschrikwekkend voorbeeld in de gevangenenpoort alhier maak ik me geen zorgen en zing ook niet, zelfs niet voor Piet Snot. Niets persoonlijks Piet, echt niet.

gravatar

@Dipl Ing Paulussen, bijzonder hoogleraar Populistische geschiedenis:

Begrijpt u mijn angst? Ik heb zelf de kroningin van koningin Beatrix nog meegemaakt/overleefd en dat heb ik alleen te danken aan de rookbommen die de krakers zo royaal rond het kroningshuis rondstrooiden. Ook toen heb ik niet gezongen; gelukkig kan ik me ook geen kroninginnelied herinneren. Dus het is van tweeën één: ze hadden geen lied voor Bea of het was niet slecht en niet goed en daarom gewoon allang weer vergeten. Ons collectief geheugen is het dan zelfs totaal vergeten, prima lied dus! *gaat e.e.a. uitzoeken op het WWW*

gravatar

Inderdaad Henk, puur onversneden mannenvlees, geen antibiotica, synthetische testosteron e.d.
Heerlijk, van de restjes maakte mijn bet-overgrootmoeder’s oma kroketten. Ik ook, nog steeds, oud familierecept maar eet er zelf geen hap van, ik weet wat erinzit..

gravatar

Toch heeft het massale protest tegen het Koningslied (niet kroningslied, Annie) er voor gezorgd dat Ewbank de handdoek in de ring gooit. Is mijn vertoog in ieder geval niet voor Piet Snot geweest; ik ben een tevreden mens.

gravatar

Ja hoor, we hebben aan JOU te danken dat het kroningslied van de baan is. Op het tijdstip dat je je ‘betoog’ plaatste, hoe grappig en Speldwaardig ook, (NOT) was J. Ewbank al een geknakt hoopje ellende, dat werd pas iets later bekend gemaakt..
Maak jezelf niet belangrijker dan je bent Piet Snot! Je bent een uitdrukking, meer niet!

gravatar

Nou nou Annie, rustig aan. Lees even mijn bericht terug. Dan zul je zien dat ik nooit heb beweerd dat mijn vertoog alléén voor de verlossende woorden van J. Ewbank heeft gezorgd. Ik ben daarentegen wél een van de vele deelnemers van de anti-Koningslied beweging, net als jij dat bent. Dus wees een beetje blij en gun je zelf ook wat lof, wil je! We hebben dit immers met z’n alle voor elkaar gekregen. God, er besluipt mij nu in ene een ongelooflijk gevoel van nationale saamhorigheid. Misschien moet ik er een lied over schrijven.

gravatar

Oke oke, ik denk dat het sowieso een lied wordt waar we mee voor Piet Snot staan. Alles beter dan Hennie Huisman, de publiciteitsgeile paardenfukker. Kan niemand hem de koninklijke stallen inlokken met het bericht dat Snuitje daar op hem staat te wachten? Deur op slot, zo rond 5 mei weer eens kijken of hij het weer vergeten is. Zoals wij hem vergeten zijn al die jaren.. Het is nu zaak om samen en met zijn allen dat hele lied te saboteren, weg te honen enfin, alles wat bij J. Ewbank werkte weer uit de kast rukken. Vervelend; zeker, maar ik zie geen andere oplossing.
Ik moet geloof ik een nieuwe vensterbank laten metselen; zoveel stukken uitgebeten nu dat het niet meer te verbergen is. Ook dat nog.

gravatar

Annie Annie toch seks met dieren is verboden dat weet je toch?
Als je iemand voor paardenfukker uit wil maken moet je wel bewijzen hebben.

gravatar

@Marianne: maak je geen zorgen, ik ben bijna klaar met de foto’s van paarden die een treffende gelijkenis vertonen met Dhr. Huisman en dat waren er best veel hoor!
Ik moest even naar de tandarts, vandaar de vertraging. Komt goed en maak je geen zorgen, met de paarden is alles ok volgens de supermarkt waar ik het stukje paard kocht. Alleen de close encounter met Hennie hebben ze niet overleefd; voor medicatie was het al te laat zodra ze zijn snode plannen doorhadden. *gaat diepvrieslasagne met scharrelpaard opwarmen*

gravatar

Ik begrijp dat echte Brabanders niet in Tilburg wonen, ja sterker nog dat echte Brabanders niet in Brabant wonen. Brabant is uitgewoond.

gravatar

Dappere verwoester van een aangebrand sneetje brood,

Wat is ie toch weer leuk vandaag.

Brabant, beste jongen, is al geruime tijd de provincie waar het in ons land technisch en economisch om draait!

Zelfs Tilburg draait weer mee en dat wil wel wat zeggen.

gravatar

Om de dooie dood niet, Heer Jeettje. De kleine man heeft zich lang schuil gehouden in de hoop dat dit onderwerp zou overwaaien. Ik wil hem niet kopschuw maken door er direct weer over te beginnen. Het staat op de agenda en het blijft op de agenda. Maar men moet hem ook enige verpozing buiten zijn paddenstoel gunnen zonder het pijnlijke onderwerp aan te snijden. Vroeg of laat, als hij weer eens wat veel praatjes krijgt…

gravatar

De volgorde niet goed? Heeft je zus je gestuurd voor een extra portie aandacht voor haar verloofde? Wat is wel een goede volgorde mijn beste P.?
Alles goed en wel maar liever niet alfabetisch, dan sta ik altijd zo vooraan..

gravatar

Lieve, lieve Polleke, de berichtjes ZIJN in chronologische volgorde geplaatst, altijd al zo geweest. Vraag maar aan je zus wat chronologisch betekent en nee; heeft niks met horloges te maken!

gravatar

Nee hoor Haagsche dame,

Als je goed kijkt, zie je dat de reacties van vandaag bij het onderwerp “Nederland getroffen door muzikale aanslag” beginnen op nummer 75 en eindigen vóór de reacties van gisteren vanaf 20:11 uur (nu nog nummer 103). Alleen Henk (helemaal onderaan) is vandaag aan de malheur ontsnapt.

Overigens was ook enige tijd tussen de reacties een afbeelding van de gouden kots, pardon koets te zien.


Redactie,

Was er een hacker actief?

gravatar

Voordat er nog meer verwijten naar het arme hoofd van Polleke worden geslingerd, het volgende:

Hij heeft gelijk!

Tostibuster (hoe verzin je het) en Haagsche Annie, een excuus is op zijn plaats.


Collega Hoofdredacteur,

Wat was er vanmiddag allemaal loos?

gravatar

Jamaar Polleke, zo raak ik helemaal de kluts kwijt.. hier rechtzetten wat ergens anders misloopt!?!
Ik geloof je maar gewoon, al verdenk ik je er nog steeds van gewoon wat extra aandacht voor onze geelgebroekte topper Dries R. te willen genereren.. Missie geslaagd: hij is wéér onderwerp van gesprek!!
Altijd al gedacht hoe doet die man dat toch, doet niks, nou ja bijna niks want hij doet toch iets blijkbaar, weet bijna elke dag alle media, van de Story tot de Speld weer te halen. Al is het maar om te melden dat hij niks te melden heeft.
Ennieweetjes: alles ligt weer op schema volgens mij, de koets staat op stal, koeien in de wei, morgen uitslapen wat wil een mens nog meer?
Jaha.. een mooi kroningslied, ik weet het maar helaas, dát gaat nou nét ff niet door, is al af. Waar is Dries als je hem nodig hebt? Nergens, net als de politie..

gravatar

Hoofdredacteur: Ik weet het antwoord denk ik al maar ik zeg het lekker niet. Wel een wilde gok: Geen hacker, maar iemand nog veel gekker plaatste nogal wat cryptische boodschapjes die helemaal niet leuk, nee zelfs vervelend waren. Die werden gelukkig keer op keer verwijderd. Wie weet is zodoende en daarom e.e.a. compleet den kluts verloren qua timing en plaatsing. Excuus aan iedereen die ik misbehandeld heb door mijn onoplettendheid qua tijd plaatsing enzo.
Als ik het goed geraden heb wil ik de volautomatische electronische eierpeller. Niet nóg een waterkoker met zonder overkookbeveiliging lieve redactie, daar heb ik er genoeg van nu.
B.v.d., Annie

gravatar

Polleke, net te laat maar wel een leuk nummer; ik had al in het wilde weg excuses aangeboden aan iedereen die op wat voor manier dan ook door mij misbehandeld, bespot of uitgelachen is om een technisch mankement waar ook jij niks aan kon doen. Ik zal i.p.v. het kroningslied ‘Sorry Koning, ik heb geen zin in de kroning’ zingen. Sorry is niet bepaald een woord wat in me bek bestorven ligt dus schat het wel een beetje op waarde ok? Liefs, Annie uit ‘s Gravenhage.

gravatar

Hoofdredacteur: Er staat nog wat proza van de cryptische schrijvert op het hot-news topic over Dhr. Teeven.. lees en huiver tenzij uw collega het alsnog verwijderd; dan kan ik er ook niks aan doen.. Txt van zijn of haar hand herkenbaar aan een overmatig gebruik van CapsLock.

gravatar

Vincent op 69 en Victor op 70, zijn jullie een tweeling? De Bohemiam Rhapsody die ik ken spel je met een N Vincent, ga maar eens een weekje bij broer in de klas zitten; spijbelen doe je maar een andere keer.. Voor je het weet eindig je als componist/zanger o.i.d. dat wil je toch niet?

Reageer
gravatar

Gaaf lied, mooie gitaarakkoorden, diverse keren D4, mooie vragende akkoorden. Ik ga ‘m zeker deze week voor de klas spelen.
Enne.. niet zo zeuren mensen. Als je m niet mooi vindt, luister je toch niet

Reageer
gravatar

Victor en Vincent: jullie begrijpen het écht niet hé? Het is geen Nederlands wat er gebrald wordt; zoiets bied je niet aan aan de koning van een land: dat is gewoon een belediging.

En wat Kees van Kooten zei: het is gejat, en dan zegt die lul ter verdediging dat hij het al 10 jaar geleden heeft verzonnen. Wat het nog erger maakt: je wordt gevraagd een inhuldigingslied te schrijven en je trekt een laatje open van je archief.

Als ik mijn kind op jouw school had zitten haalde ik het er subiet af: tot imbeciel worden opgeleid is niet echt de bedoeling van onderwijs.

Niks niet niet luisteren: dit gedoe had niet gemaakt mogen worden: het is het failliet van Nederland, afgegleden van de middelmaat naar tokkiesniveau.

gravatar

Een prima lied! Op elke songtekst is wel wat aan te merken. Bohemiam Rhapsody: “Mamma, just killed a man.” Nou, leuke kerel is dat dan!!
Niet zeuren. Ik ga op de 30e wat anders doen, zing niet mee.

Reageer
gravatar

Leuke vent ben jij.. jouw opmerking dat je niet van plan bent om mee te zingen schijnt Dhr. J. Ewbank het laatste zetje te hebben gegeven.. hij kapt ermee, nou leuk hoor hebbie nou je zin???
Hij zit nu thuis op schoot bij moeders zachtjes te zingen: ‘mamma, didn’t mean to make you cry, blabdiebla kweetnognie komt morgen wel’ en het moet eindigen op ‘nothing really matters, anyone can see, nothing really matters to me’ mmm.. wat denk je mam, zal ik er eens iemand met verstand van muziek naar laten kijken, het zou zomaar een hit kunnen worden, beetje opera erin, beetje rock, beetje van alles MAARRRR niet overdrijven..
En dan laten zingen door een groep mannen, echte muzikanten dan hé?
En dan, en dan… noemen we ze QUEEN, ik zie een hermelijnen mantel, een kroon.. Als een ander mijn idee maar niet pikt, of dit al eens gedaan is..

gravatar

Jeettje,

Ik vind stampot helemaal niet stomzinnig. De stam der Oranje-Nassaus, waarin stom heel zinnig wordt gevonden – denk aan Willem de Zwijger – moet statistisch gezien wel ooit een lesbienne hebben voortgebracht.

Reageer
gravatar

Beste Paulus, wat maak je me nou? Of je hebt verkeerde zwammen gegeten, of je gelooft het sprookje van een zwijgende Willen de Zwijger: die man kletste aan een stuk door. Zelfs toen hij dood aan het gaan was kwamen er nog volzinnen uit.

gravatar

Jeettje,

Net als al zijn nazaten had Willem de Zwijger een tekstschrijver, die weliswaar al zijn al dan niet propagandistische teksten schreef (in Frans, Duits of Spaans naar keuze), maar die waren stukken minder stom- en stompzinnig dan die van het komischlied, pardon koningslied

gravatar

Stompzinnig met een P. Waarom vergeet iedereen die P toch? In stamppot ook al.

Het lied is wel een mooie gelegenheid om los te gaan op spelfouten teneinde iedereen goed Nederlands te leren: wie wil er nu bekend staan als een mogelijke auteur van het koningslied?

Mooie pedagogische opsteker voor onderwijzers: ‘let op de spelling jongens, anders eindig je net zo als John Ewbank.’

gravatar

Zojuist bijna wel, en stel dat ik -wild om mij heen klauwend naar steun- de tv had vastgepakt en zodoende per ongeluk aan had gezet.. De kat zit nu op de gang en komt er voorlopig tot ver na prime-time (tv-gewijs gezien) niet meer in! Mij iets teveel de Mol op zaterdagavond en dat is vragen om ellende in deze kwestie.
Maar: ik vergeet echt nooit de 2e p in stamppot, of die éne in stompzinnig, in lantaarnpaal vergeet ik ook geen enkele A. Trots!!!

gravatar

Netjes Annie, maar voor de gezelligheid lijkt het me toch aan te raden om de tv op de gang te zetten en de kat op schoot te nemen.
Kopje thee, mariakaakje erbij: de avond kan niet meer stuk.

gravatar

Goed plan! Hoewel ik inmiddels een nóg beter plan heb: De tv blijft staan, stekker eruit(!) en verder kat op schoot, thee, mariakaakje check check check, o nee toch niet, op naar appie, ik eet gewoonlijk geen kaakjes met een naam maar vandaag mag maria me wel bijstaan dus voor 22.00 uur (sluitingstijd appie) kaakjes in huis.
Dan; tadaaa om 23.00 uur precies de stekker er weer in en afstemmen op SBS6 waar dan het programma: ‘De beste liedjes van..’ de rest pastte niet in de gids denk ik (ik kijk pc nu) waarin een BN-er met Verstand van Muziek, ene Jeroen v.d. Boom die ik niet ken -maar dat zegt niks- een programma presenteert vanachter zijn piano én met band. Thema: liefde voor muziek. Mijn avond kan inderdaad niet meer stuk!
Dank voor de tip, ook namens de kat.

gravatar

Ja dat was en is nog steeds geweldig!! Maar ja, soms zijn die Belgen, hoe irritant om toe te geven ook gewoon, tsja, ehmm béter in sommige dingen, zoals grappen en muziek maken.
Ik hoop alleen van harte dat ik niet -dit nr. is tientallen jaren geleden voor het eerst in het openbaar te horen geweest tenslotte- over nóg eens tientallen jaren bij het woord kroning of koning aan het (door mij nog steeds niet beluisterde kronings/koningslied maar never mind, ik heb genoeg gelezen) meteen weer levendig in mijn brein rondspookt. Met Raymond’s ‘liefde voor muziek’ heb ik dat nl wél..
Ik moet echt Maria-kaakjes gaan scoren, zoveel is zeker!

gravatar

@NITWIT: Durex of anders gono in de disco.. Ja, dat was vast ook beter geweest, denk ik. Tijd dat ik toch eens ga luisteren ben ik bang..
Ik hoor mijn lieve buuf thuiskomen; ik ga vragen of ze een uurtje of een paar uur, dat ligt aan mijn reactie, bij me wil komen zitten en samen voorzichtig luisteren. Mute onder de rechterwijsvinger en gaan. Eerst nog even moed verzamelen en hopen dat buuf geen zin heeft in hysterische jankpartijen en achterlijke gevaarlijke races door de drukke stad om me -als het heel erg is- naar het Haga-hagtziekteziekehuis te brengen. Ik heb sowieso niet zoveel vertrouwen in die instelling, soort gut-feeling!?!
Op maandag is de huisarts gewoon bereikbaar, ik denk nog heeeeeeel even.

gravatar

Tja heer Nitwit, het deed een belletje rinkelen. Dit is wat nog ik kon vinden:
http://www.nomorelyrics.net/nl/Noodweer-songteksten.html

Maar ja: Raymond is voor mij toch de niet te kloppen man;
http://www.youtube.com/watch?v=SewzC-FmDE0&list=PL33A6979666594DA5

Annie, doe het niet meid: voor je het weet wordt het mooi weer morgen en is je weekend vergald omdat je niet over het strand kan lopen zonder de veels te kouwe zee in te willen springen van ellende. Lekker samen met buuf Raymond luisteren, veel beter feel good gevoel.

gravatar

Jeetje: Inderdaad.. dan maar een extra blue monday. Mijn buuf is blij met mijn wijziging in de plannen; ze zei letterlijk: je gaat vooruit, je gaat verbazend goed vooruit!! Wat plagiaterig maar wel waar.. hoef ik dan ook geen vieze Maria-kaakjes te eten? Doe mij maar een bitterbal of een oerhollandsch blokje kaas om het NL/B conflict (wie is beter in wat) enigszins buiten de discussie te houden.

gravatar

Pfoei, gelukkig. Zelf ga ik meer voor de Nizza’s met kokos, dat geeft me een mooi blij gevoel wat bij Mariakaakjes nooit lukt.

Wist je dat elk Trappistenbiertje ook een bijbehorend Trappistenkaasje heeft? Heb ik in mijn Brusselse tijd geleerd.
Oe, een aanval van heimwee …

gravatar

Jeetje, Nizza’s met kokos… ik weet het nog niet. Kokoskoekjes over het algemeen: BAH!! Het trappistenbiertje met bijpassende kaas (nieuwe én nuttige info, dat kom je zelden tegen, tnx!) hebben mij doen besluiten er een Belgische avond van te maken. Zeker weten dat de appieXL alhier dat in huis heeft en anders pas ik zelf wel een kaasje bij een biertje. Gewoon, wat me lekker lijkt of beproefde combi’s. Ik ga rennen voor ze opeens vroeger dichtgaan bij wijze van 20-april grap, sommige mensen hebben aan 1 dag niet genoeg heb ik wel gemerkt hier de afgelopen weken en mijn avond mag/moet niet meer stuk kunnen!

gravatar

Jeetje gaat het nog een beetje met de heimwee? If not: neem een trappistenbiertje met een bijpassend kaasje, Raymond G. voor de muziek en je avond kan niet meer stuk! Denk ik. Wim Helsen wil ook nog wel eens helpen trouwens. Mijn aanrader voor heimwee-lijders: Wim’s geruststellende theatershow Bij Mij Zijt Ge Veilig.
En voor wie wil: koekje erbij?!?

gravatar

Paulusje,

Jouw vader heeft geen volwassen smaak.

Mijn vader kijkt liever op YouTube naar filmpjes van de Spice Girls, Atomic Kitten, Sugababes en Pussycat Dolls.

gravatar

Kan iemand misschien voor opheldering zorgen? Ik ben namelijk vreselijk in de war. De zangeres Anouk zou ons dit jaar toch vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival?

Reageer
gravatar

Ik wilde u nét complimenteren. Enige vooruitzichten omtrent een eventueel nieuw kroningslied? Ik voorspel het Wilhelmus (al zijn die Utrechtse studenten ook in trek, maar u heeft daar natuurlijk meer kijk op.

gravatar

Piet Paulusma: En morgen, wat kunt u mij vertellen over morgen? Ik maak me steeds meer zorgen.
Dat rijmt, ik weet het maar dat is echt per ongeluk. Sorry ik hou er ook niet van, die flauwe rijmelarij maar soms kom je er niet onderuit.

gravatar

Ik snap niet wat iedereen zeurt. Zo’n oorspronkelijke melodie, een bijna foutloze tekst die de fantasie prikkelt en ook nog grotendeels rijmt… En dan die waanzinnige flow in de gerapte delen. Eén van de beste hoogstandjes uit de Nederlandse klei, vergelijkbaar met de deltawerken! We hebben er weer een prachtig exportproduct bij…

Reageer
gravatar

Heb gisteren met stijgende verbazing de commotie rond dit bagger lied aangehoord.

Is het eigenlijk wel een lied ? Met een tekst, waar de honden geen brood van lusten.?

Ik troost mij met de gedachte dat ik in deze lentemaand elke ochtend tegen het ochtendgloren verblijd word met de meer dan muzikale klanken, die de merels en lijsters (alsmede diverse andere vogels: tjiftjafs (tjiftjaffen), mussen, mezen) in mijn tuin produceren.

Als rechtgeaarde REPUBLIKEIN is dit vogelengezangh voor mij waarlijk een koningslied.

Mijn plaats op het schavot sta ik gaarne postuum af aan degenen die deze muzikale diarree van John E en Marco B wel mooi vinden

Reageer
gravatar

Weet u, de gedachte bekruipt mij dat we hier met een soort computerkunst van doen hebben.
Het lijkt wel of de tekst diverse malen heen en weer is gehaald door diverse talen heen met Google translator, dit om het multiculturele aspect te benadrukken, en, tongue in cheek, en passant de draak te steken met de zogenaamde talenkennis van de Nederlander.

Of zoek ik er nu te veel achter?

gravatar

Heer Jeettje,

Misschien moeten wij terug naar onze oorsprong, nl.

Hebban olla vogala nestas

De oudste in nederland gevonden tekst.

Geparafraseerd: Als alle vogels nesten hebben, zingen ze als een tierelier en daar word ik ‘s ochtends wakker en vrolijk van.

Ergo: de cirkel is rond

gravatar

U heeft daar een goed punt, alhoewel mijn adagium is: niet zeuren vóór de koffie, ook niet met gekwinkeleer.

Daarna liever ook niet zeuren, maar dan is het gevaar geweken: kans op gebroken neusbotjes en blauwe tenen e.d. is exponentieel afgenomen dan.

Ons comt noch huden een salijch dag.
Vaer henen mijn ongheluc!
Ende al dat mi beswaren mach
Dat settic achter rugghe.

gravatar

And I opened my heart to the whole universe,
And I found it was loving,
And I saw the great blunder my teachers had made,
Scientific delirium madness.

gravatar

goeie tip: eerste alle reacties lezen, dan kom je goed in de stemming.
Daarna het koningslied beluisteren.
Ik heb zelden zo gelachen!! Volkomen over de top. Alle complimenten voor de makers en niet te vergeten de mensen die het aandurfden om het voor te zingen.

Reageer
gravatar

Ik kan er ook niet bij zijn ik zit nog op mijn vakantie adres. Ik laat mij vertegenwoordigen door mijn advocaat Knoops.

gravatar

Al mijn familieleden zijn het huis uit gerend, de dieren er achter aan, daarna begaf mijn radio het spontaan. Ik denk dat hij zo depressief is geworden van dit schandalig slechte koningslied. Misschien hadden we dit beter als inzending op kunnen sturen naar het Eurovisie songfestival

Reageer
gravatar

Sorry maar toen ik vanavond het koningsslied hoorde dacht ik ben ik op een begravenis want daar hoort dit lied thuis vind het lied van RTL beter is teminste niet zo triest.

Reageer
gravatar

Wat te denken van de suggestie van Dhr. Huisman? Ook heel bruikbaar op een begravenis, of zoals ze in Den Haag schrijven begrafenis.

Heer G. Raf. Zerk; zeg er nou eens wat van, moet ik nou echt alles zelf doen? Dit is toch overduidelijk uw pakkie-An..

gravatar

Arrggghh!! Dit kan echt niet hoor. Wat een BELACHELIJKE tekst, wat een jankerige musical tune, net de Lion King in het Nederlands. Dan die absurde rap (hoeveel krijgen ze daar voor betaald?!) met 3 seconden een caraibisch riedeltje er doorheen om dit enge VOC lied nog wat multicultureels mee te geven. Brrrr… Echt rillingen van afschuw over mijn rug. Direct in de prullenbak er mee en NOOOOIT meer over praten.

Reageer
gravatar

Een te mijnent logerende Labrador reageerde op de bijdrage van Anonymous als eerder op de bijdragen van v/h de duizenddichter en zijn alter ego BWH. Is er een resurrectie of kloning van BWH gerealiseerd? Waarom heeft men mij niet ingelicht?

gravatar

Wat een raar topic is dit! Iedereen reageert ironisch, sarcastisch, of op zijn minst niet-serieus. Meestal reageren de lezers van de Speld zo feitelijk, ter zake en nuchter. Wat is hier aan de hand?

Reageer
gravatar

Kom kom, Filosoof: we gaan toch niet iets serieus nemen wat niet serieus te nemen valt? Dat laten wij liever aan Mark Prutser over, die ik net op de Belgische radio begon te horen zeggen dat het wel mee valt en dat Nederlanders altijd kritisch naar culturele ….

Toen heb ik het maar even afgezet: Prutsers debiele halfneef heeft al genoeg schade aangericht, en om hen dan het begin van het idee te geven dat zulke lui serieuze aandacht verdienen, nee. Pas als ze op de strontkar naar de guillotine worden gereden: dan is het laat genoeg voor serieuze aandacht.
Van de beul, die mag er geen rommeltje van maken.

gravatar

Wat een waardeloos lied!! En wat een blunder voor o.a.radio 2 voor het enorme gepromoot van dit koningslied. Ik zou me als dj én BNer diep schamen om hieraan mee te werken. Ik boycot de media die ons hiervoor proberen te laten warmlopen komende dagen, want dat vergalt gewoon voor mij de voorpret in aanloop naar de vast prachtige dag op 30 april.

Reageer
gravatar

wat een kutzooi, dit lied. zijn vader Chris en stiefmoeder Iris moeten hem maar eens een pak op zijn blote billen geven. ik heb de hele dag lopen kotsen en loop met moordplannen rond!

Reageer
gravatar

Kan iemand bij de tekst van het Wilhelmus een tango-melodie componeren? Voor hét Traantje. De moeder van alle traantjes, waar gans het volk op 30 april op zit te wachten.

Reageer
gravatar

We mogen er toch wel van uit gaan dat de muzikaal zeer onderlegde gemalin van de Koning haar tranen de vrije loop zal laten als ze dit hoogstandje hoort…

(En het begint met de bandoneon.)

gravatar

Weet u het zeker? Juche, zei u? Dit komt al aardig dicht in de buurt van plagiaat van Vader Abraham’s opus magnum: “Uche, Uche, Uche, het stikt hier van de mugge”!, waar voornoemde eerwaarde beursgenoteerde aartsvader indertijd nog terecht de Reina Geerligsen/AKO-Literatuurprijs voor mocht incasseren.

gravatar

Nu de melodie toch geplagieerd moet worden, vraag ik me af of Dancing Queen van Abba niet een goede optie is. De tekst hoeft maar licht te worden aangepast. Vertalen is overbodige, de meest Nederlandse liederen zijn immers toch al in die taal.

Reageer
gravatar

U heeft ons behoorlijk onderschat voormalig toekomstige koningin van Nederland.. excuses graag, schriftelijk en in alle mogelijke media. Laat de RVD ook maar e.e.a. uitleggen. Als het erop aankomt zijn we nergens niet bang voor en zijn wij allen één volk. En nee, we lustten dat lied ook niet natuurlijk..
Wie tóch en nog steeds voorstander is kan een rondvlucht boven de Noordzee krijgen met de bijbehorende Argentijnse folklore die uw vader zo waardeerde, maar daar hoor ik u niet over..
Ach, zeker al terug (per vliegtuig zou van lef getuigen!!) naar uw geboorteland. Als een dwaze moeder in de ware zin van het woord, de kindertjes worden vermoedelijk naar een niet nader te noemen land in Afrika verbannen waar ze nog geeneens hun eigen startbaan krijgen. De garnalen gaan inderdaad naar de klote zoals uw a.s. ex destijds al brabbelde in Mexico, zelfs 3 spindoctors konden niks beters verzinnen.. Om uw geheugen even op te frissen: http://forum.fok.nl/topic/1364369/1/999
Dat was óók een beetje dom zeker!?! Tssss.. zoals we hier in Den Haag zeggen.

gravatar

Als je er niet naar luistert, hoef je je ook niet te ergeren. Het koningshuis bestaat niet meer, dat wordt ons alleen maar wijs gemaakt door mensen die er belang bij hebben. Het is ondemocratisch en waanzinnig om gewone mensen, zeker die opportunistische vrouw uit Argentinie (“als W A een loodgieter was geweest , was ik niet met hem getrouwd”), koninklijk te noemen.
IK willem niet.

Reageer
gravatar

als je er niet naar luistert, zoals ik, hoef je je ook niet te ergeren. Het koningshuis is al lang dood . Ons wordt nog wijs gemaakt dat het nog bestaat: IK willem niet!!!

Reageer
gravatar

Ik vind het een fantastisch lied.
Het adresseert precies waar deze maatschappij nu mee te maken heeft, nl:
“Hoe verhoud JIJ je tot een ander?”
Wat je uitstraalt, krijg je terug.
Zie je een goede koning, krijg je een goede koning.
Zie je iets anders, krijg je iets anders.
Welke keuze maak jij?

Reageer
gravatar

Ik zie Teeven; krijg die pafferige rotkop niet van mijn netvlies. En het ergste is dattie het haar heeft van Rutte en de dunne bloedeloze grijns van Samsom.
En daar zie ik weer een kroontje op: het lijden houdt maar niet op.

En dat terwijl ik oude vrouwtjes help oversteken en aardig ben voor dieren, toch krijg je een waterhoofd opgedrongen: het is niet eerlijk, oh nee!

gravatar

De W van Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom? Zelden liep kreupelrijm zo krom! Het thema van de koningsvaart is ‘Dit is uw land’. Als ik dit lied beluister is dit land en onze monarchie blijkbaar een Disney-dynastie doordrenkt met oranje boven prietpraatpoëzie. Beneden zeepeil L.O.I. Code oranje K.N.M.I.
Hooghakkend Dolly Bellefleur

Reageer
gravatar

Ik heb het nog steeds niet gehoord, de tekst nog niet gelezen en wil dit zolang mogelijk volhouden!!
Wellicht valt het dan mee tegen de tijd dat ik -verzekerd van steun en nazorg van mijn lieve buuf- een op een door mijzelf gezozen moment(!!) luister; ik ben wel een beetje bang toch -alleen en onvoorbereid- door het lied overvallen te worden als ik alleen thuis ben.. De kat zou de tv aan kunnen zetten om maar iets te noemen, ik ben behept met zwakke zenuwen en gevoelige trommelvliezen.. Maandag of dinsdag moet het er maar eens van komen. Brrr….
Tot die tijd: enorm leedvermaak voor Annie hier op de Speld, er mag gerapt worden begrijp ik??? Woehaaaaa!!!! *begint toch nieuwsgierig te worden*

gravatar

Zou dit zo’n kado van het Nederlandse volk aan de Koning zijn? Dan wil ik hierbij een nieuw Nederlands volk oprichten, want dit wil ik niet op mijn geweten hebben. Wie doet met me mee?

Reageer
gravatar

Ik mis in het lied heel erg de Hazes- en Bauerstemgeluiden en de fijne ritmes van BZN. Verder een werkelijk voortreffelijke weergave van onze ‘state of the union’. Of is het onion?

Reageer
gravatar

Zojuist heb ik het lied beluisterd toen het op de nationale radio werd uitgezonden. Zodoende kan ik nu mijn gefundeerde mening geven:
Wat een K***E-lied!!!
Het kan niet anders dan dat de gehele natie het hiermee eens is, dus die opzet is inderdaad goed geslaagd!

Reageer
gravatar

En je vraagt je toch steeds harder af waar Buma Stemra en de auteursrechtenorganisatie blijven om de rechten van de originele componist en schrijver van dit gestolen nummer te verdedigen??? Het is allemaal nep we worden allemaal belazerd en heel hard in de poepert gevisiteerd John Ewbank heeft onbewust een groot aandeel bij de Buma maffia vandaar dat ze hem niet aanpakken maar wee degene die een video of muziekje deelt FAIL FAIL FAIL NEP

Reageer
gravatar

Willempie hoor je overal,
Willempie is een raar geval.
‘k Geloof dat niemand weet hoe of ik heet, maar het kan me niet schelen.

(Koningslied van A. van Duin bestond al sinds de jaren 70. Waarom iets vernieuwen als het oude nog goed is?)

Reageer
gravatar

Wie beter had verwacht, is een beetje dom, dom, dom.

Reageer
gravatar

Shit ik kan niet rappen!

Reageer
gravatar

jammer dat ik niet gevraagd ben om mee te werken aan dit nummer waarschijnlijk omdat ik persona non grata ben na mijn iets te kritische protestlied met de titel daar moet een koning in over toen willem alexander met maxima ging trouwen anders was het wel een mooi nummer geworden

Reageer
gravatar

De AIVD had wel een betere backgroundcheck kunnen doen, zeg. Als je oranjegezind bent, schrijf je niet zo’n slecht lied.

Reageer
gravatar

Die twee clowns, Pauw & Witteman gebruiken de konings-smartlap nu ook al enige tijd als programmavulling. Straks komt Ali B. ook nog met een lofzang op de koning van Marokko, vreselijk.

Reageer
gravatar

… slecht gejat, slechte uitvoering, slechte muziek: nou, dan klopt het toch helemaal?
Niks arme man: a. is-ie rijk en b. zijn het zijn favoriete artiesten. Arm volk: ja, dat steeds meer.

gravatar

“Volgens onderzoek in 2012 kan hij dit echter niet gezegd hebben, omdat hij op slag dood was”…

gravatar

Heer Nitwit, dit is nieuwlichterij met een hoog Stapelgehalte omwille van subsidie.
Iedereen die zich verdiept heeft in die oude tijd, wéét dat alles veel trager gebeurde.
Experimenten met afgehakte hoofden hebben bewezen dat er nog enige tijd werd doorgeleefd door het antwoorden op vragen met oogknipperen.

gravatar

Yes yes.

The new song should be about pairs of cunts, much more fitting since he told us to go eat cake last September.

gravatar

om het eens treffend in zijn vaders, grootvaders, betovergrootvaders en bet-betovergrootmoeders taal te zeggen:’Zum kotzen’

Reageer
gravatar

Gelukkig merk ik nu dat dus
Guus M, Marco B, René F, Gerard J,Paul de L,Gordon, etc.
allemaal klote muziek maken.
Dank, dank,dank, lieve nederlanders daarvoor