Koningin bezoekt slachtoffers Koningslied

 ‘Herdenking op de Dam’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] wordt een van de eerste publieke optredens van Beatrix sinds ze de slachtoffers van het koningslied bezocht, nadat Nederland getroffen werd door een muzikale aanslag. Bij de muzikale clusterbom zijn […]

Reageer
gravatar

Tof van Beatrix. Ook ik draag mijn steentje bij: hierbij trek ik mijn schreeuw van 4 mei 2010 in.

Beetje laat zult u zeggen. Maar tot zaterdag wist ik niet dat het mogelijk was om afschuwelijk gejammer, dat zo veel leed veroorzaakt, officieel in te trekken. John Ewbanks, bedankt voor het idee.

Ik trek ook, namens alle iets te luidruchtige feestgangers nu alvast alle dronkemansgelal in dat 30 april tot diep in de nacht eerzame burgers uit de slaap zal houden. Ze bedoelen het niet zo kwaad.

Reageer
gravatar

Jammer dat u geen sluwe advocaat in de arm genomen had om u deze suggestie te doen… Dat kon toen nog!!
De enige die op het idee was gekomen om deze sinds 1782 nimmer meer gebruikte wet aan te wenden (de sangh-ende muziekwet; lid a.; pleinen, dammen en stadsmuren, zie terugtrekken eenmaal geproduceerde muziek ende sangh) en u zodoende binnen 12 uur -met een riante schadevergoeding op zak voor de uren doorgebracht in de cel- is zéér onlangs nog uit zijn ambt gezet.
Gelukkig is nu deze wet ook bij het grote publiek bekend; we kunnen er ons allen op beroepen, gebruik ook gerust uw vuvuzela mocht u gezang van belabberde kwaliteit horen voor er een wetswijziging komt die het intrekken van geluiden onmogelijk maakt of er allerlei voorwaarden en uitzonderingen komen zodat je een advocaat van kaliber nodig hebt om zo’n zaak nog te kunnen winnen.
Maar waar haal je die vandaan nowadays..

gravatar

Het koningslied heeft al meer economische schade in NL veroorzaakt dan alle files bij elkaar :
16 miljoen * 3 minuten nutteloze tijd met luisteren
16 miljoen * 30 minuten nutteloze discussies over de zogenaamde kwaliteit
16 miljoen * 300 minuten gemiddelde tijdsduur psychologisch recovery traject

Het lied is gewoon ONBETAALBAAR !

Reageer
gravatar

Wat een onzin het is toch een mooi nummer als 95 mensenhet mooi vinden en 5 niet gaan die het verpesten voor die 95 mensen has de baas van qmusic nou gebeld want het is waar wat ze in qmusic zeiden en als je het niet mooi vindt HOU DAT VOOR JEZELF!!!!

Reageer
gravatar

Je hebt helemaal gelijk, Roos. Het is inderdaad volstrekte onzin om een lied terug te trekken op basis van de kritieken van slechts vijf mensen. Maar helaas, J. Ewbank is een met zichzelf ingenomen meneer en is door deze kritieken toch op zijn zonnebankgebruinde tenen getrapt.

Ik zal je eens een geheimpje verklappen. Meneer Ewbank had zelf ook in de gaten dat zijn nummer één grote faal was en dáárom, beste Roos, heeft hij het teruggetrokken – om er vervolgens over 8 jaar weer een nummer mee te schrijven, nu was de melodie overduidelijk nog ‘te groot’ voor Nederland.

Dus ga nu niet de schuld bij de verkeerde mensen leggen. Dat is namelijk oneerlijk.

gravatar

En Dhr. Huisman is allang vergeten; dat blijkt maar weer. Nergens is zijn naam genoemd en PATS!! Daar istie weer, die had ik niet aan zien komen.. Allemaal overnieuw, gewoon copy/paste en Ewbank vervangen door Huisman. Dries R. in het quadraat maar hij is dan ook een stuk ouder. Denk ik.

Reageer
gravatar

Annietje uit ‘s-Gravenhage,

Je maakt in jouw opstelletje meer taalfouten dan in één regel van het Komischlied stonden en dat wil wel wat zeggen.

De fouten

“Dhr.” (luiigheid en foutieve hoofdletter), “!!” (twee keer), “istie” (istie wat?), “overnieuw” (overdoen of opnieuw), “copy/paste” (Ctrl+C, Ctrl+V), “quadraat” (kwadraat) en als uitsmijter “Denk ik” (had je maar gedacht).

In de hoek en denk er maar eens over na.

gravatar

Een gezonde dosis luiheid kan nooit kwaad zei mijn oma altijd. Ik ga in de hoek van de douche staan om erover na te denken juf.

1 ding weet ik nu al zeker: Annietje is fout! Het is: ‘Annie’tje’ zo staat het ook bij de a.k.a.’s in mijn paspoort. Dus. (a.k.a. betekendtdtdt: Also Known As).
Ik gebruik overigens uitroeptekens soms wel een miljard keer als ik iets echt belangrijk vindtdt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vraagtekens: zelfde verhaal, is dat gek?????????????????
Maar mijn luiheid zorgt ervoor dat ik in een hoek van mijn douche nadenk, mijn haren was en mezelf meteen ook maar, mijn tanden poets en een sigaretje rook; zodoende toch weer 2 vliegen in één klap! (ik ben echt heeeeeeeeel slecht in rekenen dus laten we die kant niet opgaan a.u.b. of s.v.p., maakt mij niet zoveel uit..)

gravatar

@Nitwit: geen zorgen; ik rook alleen onder de douche en krijg derhalve geen hap rook binnen en zie er adembenemend mooi, schattig en ook beeldig uit. Echt. En dat roken onder de douche is sluw, wéér een klusje geklaard. Zodat ik oprecht kan zeggen:zo, weer een hoop gedaan vanavond. Een echte luiaard, altijd al geweest! Te lui om te roken zelfs..

@Henk, ik reken het goed hoor! O, wacht ff.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gravatar

Dames, heren, Het Neerlands Comité Inhuldiging heeft aangekondigd naarstig op zoek te zijn naar een vervangend lied. De bedoeling blijft dat de koning dient te worden toegezongen door de ganse natie. Nu de eerste vijftig b-artiesten zijn afgeserveerd, hulde daarvoor, zal een tweede generatie volkszangers staan te trappelen om een glorieuze come-back te maken tijdens het koningslied 2.0. Er zijn nog geen namen genoemd, maar bekend is dat Paul de L. boos is.Heel boos. Hij had het eerste zinnetje van afgeserveerd gedrocht mogen zingen. Voorts heeft de L. laten weten het podium niet te willen delen met Dhr. Roelvink, een naam die rondzingt binnen de organisatie.

Reageer
gravatar

Als iemand recht heeft op het zingen van een koningslied ben ik het wel !
En gezien de grote successen bij de songfestivals kan een passend wijsje met een mooie tekst geen probleem zijn.
Anders een bestaande song, zoals: “huilen is voor jou te laat” of “kijk me toch niet zo ondeugend aan”.

gravatar

Wat zeuren we hier nog nu het @#$&#@lied is terug getrokken. Laten we het er eens over hebben wie nu het Koningslied gaat maken. Wij denken nu aan Koot en Bie.

Reageer
gravatar

Hopelijk zijn Koot en Bie zo verstandig om in te zien dat er helemaal geen koningslied nodig is !
Eenieder is zelf wel zo verstandig om desgewenst nul, één of drie vingers in de lucht of de neus te steken, daar hoeft een lied ons niet op te wijzen.

gravatar

Nu het gelukt is om dit gedrocht af te laten blazen, kunnen wij ons richten op dat volgende gedrocht: Rutte 2.

Het is bewezen te doen, nu nog even een petitiesite in elkaar knutselen om de tegenstem uit te brengen; waar is Nerd als je hem nodig hebt?

gravatar

Meent de heer Aap uit Rotterdam wel dat de rechten van het aapvolk onvoldoende vertegenwoordigd zijn in het parlement en dat er zodoende behoefte is aan een Jeettje 1 kabinet, of toch liever Rutte 3?

gravatar

Hoezo DSM-5 terugtrekken ? Waar moeten wij dan onze chemicaliën dumpen, anders dan in mensen met allerlei psychische problemen ? Of sloeg “DSM” niet op ons ?

gravatar

Ik begrijp werkelijk niet waar u op doelt, heer Buster. Zoudt u mij beter kennen, dan wist u dat in onze famille politiek een lelijk woord is, wat derhalve niet in aanmerking komt gebruikt te worden in enige conversatie ten huize.

En nog maar eens: de gorilla is geen onderdeel van het familiewapen, slechts een allegorie ten aanzien van een gemoedelijke inborst die men echter beter niet kwaad maakt.

gravatar

Wat jammer dat het koningslied is teruggetrokken ! Het niveau kwam zo leuk overeen met de feestelijkheden op 30 april (gaap). Straks komt er nog een relatief te leuk lied; zijn we echt verder van huis.

Reageer
gravatar

Enfin, het is een ramp met dat Koningslied. Neerlandicus Daniël Wims heeft zich bij P & W dan ook zeer negatief over het prul uitgelaten, en maakte ons opmerkzaam op de vele fouten. Een qoute van Daniël: “Het is ON-VOOR-STELBAAR…”.

De Nederlandse taal is geheel aan het verallochtoniseren, kennelijk een voortvloeisel der multiculturele verrijking.

Reageer
gravatar

Ik sta geheel in voor de juistheid van de quote. Overigens bevonden er zich in één zin van het gewraakte koningslied al ACHT fouten, ik heb er niet van kunnen slapen en zat met een bleek gezicht bij Jeroen en Paul aan de borreltafel.

Ik ben er nog niet helemaal overheen, zo constateer ik dat ik al twee keer een zin ben aangevangen met het woordje ‘ik’.

Ik word er niet goed van…

gravatar

Doch een koningsliedER wel: herkenbaar aan de dommige uitstraling, de hem begeleidende geblondeerde geïmporteerde latina en de verschaalde bierlucht.

gravatar

Zeev’tien miljoen mensen,
Op dat hele kleine stukje aarde,
Die geef je niet zo’n koningslied,
Die laat je in hun waarde.

(Met dank aan de Rabobank)

Reageer
gravatar

Bij reactie 16 zag ik zo’n mooie foto van de gouden kots. Maar de kots is daar weer weg. Daarna was de gouden kots elders op De Speld geparkeerd (op zes onder “Nederland verenigd in blinde haat tegen Koningslied”), maar inmiddels ook daar weer vertrokken. Waar is de kots nu, want ik moet ‘m opruimen van de dokter.

Reageer
gravatar

Ik wil mijn recht op een tweede paspoort gaan uitoefenen. Hadden we Annie nog dan zou het refrein luiden “vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe, vluchten kan niet meer, ik zou niet weten waar naar toe, hoe ver moet je gaan….”. Dat was nog eens een tekstschrijver met visie!

Reageer
gravatar

HADDEN we Annie nog maar??? Hier ben ik, één en al visie en nog veel meer.
Ga maar weer rustig slapen, ik los het wel weer op hoor..
Vluchten is geen optie, dat kan ik alvast wel verklappen.

gravatar

Het is een gave mijn beste; alleen lees ik net tot mijn grote schrik -zie televaag- dat Hennie Huisman echt waar en serieus binnen 10 minuten een nieuw lied heeft gemaakt. Allemaal meezingen op de muziek van: ‘Met ze alle, met ze ahalle’ Dit is helaas geen grap en daar gaat mijn vrije zondag.
Ik neem nog een paar happen vensterbank, één hapje was bij lange na niet genoeg.. Voor de liefhebbers: de txt waar 10 hele minuten over nagedacht is staat in voornoemde krant, op het http://WWW.. zucht..

gravatar

Klopt, dat kun je geen werken noemen, geen krant ook en mijn goed doortimmerde plan bleek een mislukking.. Gevalletje van zelfoverschatting mijnerzijds; excuses voor de valse hoop die ik velen heb gegeven..
Daar koopt men geen vuvuzela voor; ik weet het; maar ik sta verder machteloos..
Er zijn overigens mensen die binnen een minuut alle échte Couranten halen, frontpage ook nog.
Door hard BOE te roepen op de Dam om maar iets te noemen. Nauwelijks tekst, geen melodie en succes verzekerd! Voorbereiding: nihil.
Jammer dat ook deze bijdrage van zomaar een enthousiasteling bijna niemand kon waarderen; wat dat betreft verdient Sjon E., -mocht zijn duivelse plan doorgang vinden- dezelfde behandeling die de BOE-roeper kreeg, in proportie uiteraard; van Sjon E. en zijn kornuiten -die hun plannen n.b.lang voor het uitvoeren al bekend maken- zijn veel meer mensen geschrokken en in paniek geraakt tenslotte. En dan tel ik de huisdieren, de kippen die van de leg zijn, de koeien die op slag geen melk meer geven nog niet eens mee!

gravatar

Jo

Degenen die wij op 4 mei om 20.00 uur ECHT gedenken, hebben er voor gezorgd, dat wij Nederlanders anno 2013 een gewaagde grap kunnen en mogen maken over een draak van een lied van John E. en Marco B.

We leven in een vrij land en laten we dat zo houden.

Geen inquisitie of religieuze rechtbanken of noem het maar op.

En smaken verschillen natuurlijk.

gravatar

Dus staat het Jo vrij om dit smakeloos te vinden.

Waarin ze mijns inziens gelijk heeft: uw damage control werkt niet echt. De verbinding 2e WO met dit horreur van een lied was wel degelijk de bedoeling.

De aanname dat die mensen zijn gestorven om het mogelijk te maken dit soort grappen te maken zou wel eens heel erg fout kunnen blijken te zijn: waarschijnlijker is dat zonder de oorlog diezelfde mensen u het onmogelijk gemaakt zouden hebben om dit soort grappen -en andere- te maken: dan waren we nu nog maar net langzaam uit de jaren 40-50 gekropen. Men was nogal behoudend, weet u.

Overigens vind ik het sterven voor het recht om slechte grappen te maken nogal onvoordelig.
Maar dat is slechts mijn mening.

gravatar

Heer Jeettje,

We kunnen gelukkig de klok niet terugdraaien, maar ik proef uit uw reactie dat wij zonder deze verschrikkelijke 2e WO misschien
in een behoudender en restrictievere samenleving zouden leven.

Misschien heeft de 2e WO ons wel bewuster gemaakt van het belang van vrijheid en persoonlijke opvattingen.

Dan zou de oorlog een louterend effect hebben gehad, maar wel ten koste van miljoenen slachtoffers.

En is het dat dan wel waard geweest.

Een discussie om over na te denken, zonder direct met een moreel oordeel te komen.

gravatar

Op 4 mei om 20.00 uur zal er een kranslegging plaatsvinden bij het monument op de Dam voor de slachtoffers van dit lied.

Voor hen die die daarbij niet aanwezig kunnen zijn, is er een alternatief op de Waalsdorpervlakte.

Reageer
gravatar

Bijzonder vind ik deze ophef rondom een lied…. Snobistisch azijnpissen, jammer dat dit het opbouwend tegengeluid-niveau is. Fijne troonwisseling allemaal (met of zonder lied) ;).

Reageer
gravatar

Nou, vertel het maar: waarom is dit dan een goed lied? Jouw eigen kans om snobistisch azijn te pissen op snobistische azijnpissers, die laat je toch niet verloren gaan door een loze kreet te slaken?

En hoezo fijne troonswisseling? Bent u een van de gegadigden?

gravatar

Nikki,

Zul je voorzichtig zijn in jouw conditie. Azijnpissen kan heel gevoelig zijn, vooral als je het ook nog eens een keer snobistisch doet.

Pas je ook op als je ter hoogte bent van de gouden kots voor de opbouwende tegengeluiden van tomaten en theelichtjeshouders en dergelijke.

En vergeet ook jouw oordopjes niet.

gravatar

Er is een verkeerde foto geplaatst.
Niet zo zeuren en klagen over een lied ga dan maar in een ander land wonen als je het hier niet meer leuk vind !

Reageer
gravatar

ja dat komt ervan als iedere tbser proefverlof krijgt. en dan gaat een of ander eidioot je vertellen dat je het land maar moet verlaten.

gravatar

Ik heb toch wel medelijden met WA en Máxima. Zij moeten straks zeggen dat ze het mooi vonden. Ik kan het tenminste gewoon een k**lied vinden en dat ook zeggen.

Reageer
gravatar

Waarom zeg je het dan niet?

gravatar

En als ik het lied wel mooi vind!

Reageer
gravatar

Op ns.nl kun je opzoeken wanneer de volgende trein passeert. Op buienradar.nl kun je kijken of het ook bij regen kan (makkelijker schoon te maken achteraf).

gravatar

Geachte Neerlanders, onder de ochtendzon in heerlijk Neerland gebeurde er iets tussen mijn oren, als het ware een Geistesblitz, dus er ging een lampje branden, waarop een gedachte vanuit achter een hoek opdook die me liet zingen het nieuwe lied voor de inhuldiging van de nieuwe koning. Rekening houdend met het verval van het intellect van de Henks en Ingrids onder de koningsliedzangers en -zangeressen zal dit lied u enigzins bekend zijn, een pilootversie van het lied heb ik immers al eerder laten horen, met toen indrukwekkende reacties vanuit een groot publiek, gevolgd door wekenlange beschouwing in alle grote kranten, zoals in alle staatstelevisienetwerken. Het lied, zonder ingewikkelde melodie, refreinen en woordspelletjes, maar ook zonder frustratie-, vervelings- en verontwaardigingsmomenten, gaat als volgt:

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
van willem alexandaaa

de muzikaal gevorderden mogen invallen met een kanon:

BOM !
van beatrix oranje en maxima

Reageer
gravatar

Dat zal wel loslopen. In Amsterdam kan het intellectuele niveau toch niet veel lager? De Wijzen komen uit het Oosten.

gravatar

Kon Geert W.* zijn bewakers niet meer betalen, dat hij nu zelf in de beveiliging is gegaan getuige de bovenstaande foto?


* Voetnoot van de Hoofdreacteur

De Speld conformeert zich aan de afspraak van de Nederlandse pers dat de achternaam van een boosdoener niet wordt gepubliceerd i.v.m. mogelijke demonisering.

Reageer
gravatar

“mogelijke” boosdoener? Die man houdt tienduizenden Nederlanders van een baan af, dwingt ze tot tasjesroof!! (Want, te trots voor een uitkering)

gravatar

Als ze rekening gehouden had met de dag die ze wist dat dit lied zou komen, was ze vast nog wel even blijven zitten op die troon.

Reageer
gravatar

We hadden de maatschappelijke onrust toch een beetje zien aankomen. De Heer van Vollenhoven is in eerste instantie benaderd om het Grote Koningslied te componeren maar heeft daar van af gezien
vanwege zijn werk voor de Raad voor de Veiligheid. Deze raad gaat nu onderzoeken wat de negatieve effecten zijn voor de samenleving op de lange termijn.

gravatar

Suggestieve berichtgeving. Beatricks bezoekt slechts de vertegenwoordiger der slachtoffers, de heer D. Amschreeuwer. Een volledig bezoek aan alle 17 miljoen slachtoffers was immers niet af te ronden voor de abdicatie.

De mogelijkheid dat zoon Willem het bezoek zou overnemen na 30 april is nog overwogen, doch de portabele koninklijke biertap vertoont al sinds enige tijd de nodige mankementen, hetgeen dit uitstapje voor de troonopvolger tot een ergerlijke hindernis zou maken.

Reageer
gravatar

Wat een tragische situatie. Niet alleen voor de 17 miljoen inwoners, maar ook voor het aanstaande koningspaar. Een zwarte bladzijde in de vaderlandse geschiedenis.
Ik vraag me af of we hier als collectief ooit nog overheen komen.

Reageer
gravatar

Ja, als we het koningslied gewoon door laten gaan!
Het moest toch een lied worden van de gewone mensen, en dat is het geworden en dus geen hoogdravend gebeuren zoals waar mensen zoals Daniels en Schnabel nu over zitten te zeuren! En, laten we wel zijn, zolang ik brieven zie van management van Internationale bedrijven met spelfouten, moeten we dan zeuren over een lied geschreven door “gewone mensen” die het recht uit hart menen en daar gaat het om en het gaat hier niet over het nationaal dictee!

gravatar

Er is geen wet die u verbied om nog wat extra onderwijs te volgen zodat u zelf die rommel kan beoordelen voor wat het is: rommel.

Ook gewone mensen zijn in staat goed Nederlands te leren, TVZ, we eisen het van buitenlanders die het in hun harses halen hier te willen komen wonen, dus van die normale mensen zoals u mogen we het ook eisen, nietwaar?

Want u wilt er toch niet verantwoordelijk voor zijn dat die gewone mensen, waar u zichzelf ook onder rekent, als debiele kleuters lopen te brabbelen en dan nog te verlangen dat de rest van Nederland zich verlaagt door ook debiel te lopen brabbelen?

gravatar

Daar ben ik het wel mee eens. Een koningin, en ook een paus, horen niet af te treden. Die moeten sterven in het harnas. Als die lui aftreden, vinden ze het dus gewoon een tijdelijke baan. Dan vind ik van mijn kant dat wij zelf mogen bepalen wie we die baan gunnen. Ik vind mezelf wel een goede kandidaat eigenlijk, mits dat vakantiehuis in Mozambique in de secundaire arbeidsvoorwaarden blijft zitten.