Friesland verbiedt als eerste provincie plezierjacht

‘Barbaarse hobby niet van deze tijd’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, inderdaad. Op het plaatje zie je de voorbereidingen op de walvisjacht. Dat mensen daar voor hun plezier op jagen zeg! Pff!

gravatar

Juist Greate Pier, door het plezierjachtverbod wordt het eindelijk weer veilig voor de echte toerist om naar Friesland te komen en wordt derhalve de Friese economie weer gestimuleerd. Jammer dat men dit niet reeds een paar jaar eerder heeft bedacht, dan was die hele Eurocrisis niet nodig geweest…

Reageer
gravatar

Het gaat schijnbaar zo goed met Friesland dat zij geen toerisme meer nodig hebben. Gaat wel in tegen Rutte zijn betoog dat Nederlanders niet moeten “somberen”, maar weer geld moeten gaan uitgeven.In Friesland gaat dit dus niet gebeuren.

Reageer
gravatar

Stef als je wat beter had gekeken naar de foto had je kunnen zien dat door het verbieden
van de plezierjacht de economie weeer op gang kan komen. Nu stagneert de hele boel.

gravatar

In Belgica zijn er niet echt wetten. Ook niet daaromtrent. Maar als er een dooie valt, dan gaan ze daarop af.

Gelijk die dooie die ze vorige week net over de grens in een Belgisch bosje teruggevonden hebben. Ik dacht : misschien wilden ze de justittie wel in de war brengen?

De vorige dag zat die vent nog in een tram in Amsterdam. IK had gedacht dat ‘m uit Roemenie kwam.

Ken je die grap over die terroristen die de FYRA wilden opblazen?

Reageer
gravatar

Een plezierjacht = leute. Dat moet dus bestraft worden. In België moet ik mijn rubberfluisterbootje gaan REGISTREREN en er een plaat op hangen. En een MARIFOON kopen. In Frankrijk moet ik een brandblusser, een weerhaak, EHBO een, enfin een hoop spullen bij hebben.

Reageer
gravatar

Dat jachtige gedoe past niet bij Friesland. En waar stopt dit? Eerst jachten van plezier en later dames van plezier of iets met het Zuid-Brise woord gay er in?

Een Hietbrinkje: Het woord sluis komt van sluiten. Oude stadswalsluizen hadden maar 1 sluisdeur om die plezierige lui buiten te sluiten. Dat moet met een dubbeldeurig schutsluis 2x zo goed lukken.

Reageer
gravatar

Dit lijkt mij niet zo’n goed idee. In de diverse sluizen zie je al dat er veelal geen plezierjachten liggen, maar chagrijnjachten. Meestal met mevrouw op de voorplecht, gezicht op onweer, en aan het roer, gezicht op donderstorm. Als we dat ook in de rest van de provincie gaan moeten meemaken, lijkt mij dat slecht voor het algehele moreel.

Reageer
gravatar

We moeten dus juist chagrijnjachten verbieden. Als je op een jacht vaart is het verplicht vrolijk te zijn!

gravatar

Erusuke entameert heel vrolijk een heksenjacht op chagrijnen. Verwerpelijk: heksenjachten zouden verboden moeten worden.

gravatar

Natuurlijk bedoelt u de jacht op weerloze en onschadelijke dieren en betreft de foto het massaal arriveren van deze “plezierjagers” met hun boten in Friesland.

Naar ik vrees zullen ze nu gaan stoppen in Drenthe en de kop van Overijssel, dus ook in deze provincies moet de plezierjacht worden verboden. Dank u !

Reageer
gravatar

Waren het ook niet de Friezen die een strenge Vorst eisten?
Zo zie je maar weer dat het oudste autochtone volk van Nederland toch wel erg progressief is. Daar kan men in Den Haag met hun stadsefratsen nog iets van opsteken!

Reageer
gravatar

Wat u zegt, Heer Jeettje! Bedenk daarbij dat die man ook nog eens een Roomse gehuwd heeft. Het mag bekend heten te zijn hoe men in Friesland met papen placht af te rekenen.

gravatar

Goeie zaak. Meer zeilwater voor ons. Want wij hebben (zeil)lesboten. En daar is niets plezierig aan haha!

Reageer
gravatar

Dat zegt natuurlijk helemaal niets. Het verbod op plezierjacht is zeer recent en sindsdien bent u vast nog niet geweest.

gravatar

Maurice, het is juist onzin om jaarlijks naar Friesland te gaan met het vooropgezette plan daar te gaan varen. Het is erg goed dat daar nu paal en perk aan gesteld wordt. (Je gaat toch ook niet speciaal naar Lelystad om daar een rondje met de bus te gaan?)

gravatar

In Apelfoort hebben we dit alllaaanng geleden verboden. Al die bruggen die maar open staan, al dat wachten voor mensen hun domme pleziertjes. Bij ons loopt e.e.a. inmiddels als een trein!

Reageer
gravatar

Soms twijfel ik ook wel eens aan de betrouwbaarheid van de Speld, maar volgens mij is het onderhavige bericht waterdicht.

gravatar

Namens Provinciale Staten van Friesland deel ik mee dat het bericht van de Speld op volstrekt betrouwbare informatie berust.
Een nadere verklaring via de media volgt nog.