Talentenjachtwinnaar blikt vooruit op bewogen ‘carrière’

‘Bramm’ schrijft op zijn eigen manier geschiedenis

Met de eerste auditierondes van het vierde seizoen Voice of Holland in het vooruitzicht, blikt Bram ‘Bramm’ van der Wervenburgen (20) vooruit op zijn naderende carrière. Hij laat weten vooral veel te gaan leren van de creatieve impasse die hij zal beleven bij de opnames van het gevreesde tweede album.

Van der Wervenburgen zal beter bekend worden onder zijn pseudoniem Bramm. “Mijn coach Marco en ik zullen daarvoor kiezen omdat het lekker vlot en internationaal bekt, maar toch dicht bij mijzelf ligt. Voor fans van het eerste uur blijf ik natuurlijk gewoon Bram.” Met deze keuze zal Bramm meteen de toon zetten voor zijn ‘carrière’.

Bramm scoort zijn eerste hit met een cover van John Lennons ‘Imagine’ dat hij tijdens de finale van de talentenjacht ten gehore brengt. Het nummer zal met stip binnenkomen op één en daar ruim een week niet vandaan gaan. Met een 29e plaats doet de zelfgeschreven opvolger ‘Innocent like childs’ het iets minder, maar Bramms naam is gevestigd.

Het tweede album ‘Love is like a very pretty woman’ (2016) en het kerstalbum ‘Peace under the christmas three’ (2017) verkopen bij elkaar ongeveer een tiende van het debuut. Hierdoor zullen jaren van TV-schnabbels en een lange clubtour door Nederland nodig zijn. Bramm: “Toch zal ik deze albums zien als persoonlijke hoogtepunten. Wat ze missen aan creativiteit zal ik compenseren met doorzettingsvermogen. Daarin ligt dan ook mijn kracht.”

Het succes van het begin zal Bramm nooit meer evenaren, maar daar leert hij mee leven. “Ik kom in een fase waarin ik stilsta bij wat echt belangrijk is: oosterse filosofie en de kleine dingen in het leven. Ik zal merken dat optreden in cultureel centrum De Kom in Nieuwegein ook heel veel voldoening kan geven. Uiteindelijk eindig ik als muziekvraag bij Triviant. Zo schrijf ik op mijn eigen manier geschiedenis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik maak bezwaar tegen de inbreuk op mijn namenrecht. Abject en infaam, dat zo’n kunstenvertoner zich Bramm durft te noemen.

Toevallig ken ik het talent al vanaf dat hij nog in de luiers lag, en mijn secretaresse hem steeds de borst moest geven. Waarbij ze mij trouwens altijd verwijtend aankeek, en schaamteloos om voorschotten vroeg. Of ze pakte het gewoon uit de hutkoffer van Willem H.

Maar het joch heeft inderdaad talent, en daar ben ik best trots op. Als peetoom natuurlijk. Toch had ik hem liever bij de maatschap gehad.

Reageer
gravatar

Laten we wél wezen, iedereen die NIET onder het impresariaat valt van Joop v.d. E. of John de M., loopt voortdurend risico’s op vorm-, stem- of publieks- en dus gezichtsverlies. Bij grootmogul Joop kan men altijd nog op de bühne komen te staan van Het Circustheater, weliswaar ver ná sluitingstijd; dus in het donker en voor een lege zaal, maar toch…

Reageer
gravatar

Vreemd, maar ik zie een heel ander toekomstig scenario voor me, namelijk dat Bram(m) de bus mist en te laat komt voor zijn eerste auditie.
Hij is dermate teleurgesteld dat hij het zingen eraan geeft en hacker wordt met veel succes, omdat de miljoenen uit slecht beveiligde banken binnenstromen en hij nooit gepakt wordt. Leuk, hè ?

Reageer
gravatar

Broeder Tuck, u zou het wel eens heel goed kunnen hebben gezien. Ik heb nml. helemaal niemand gezien. De halte was leeg. Ik ben doorgereden, want had helemaal geen uitstappers. Het koppie komt mij onbekend voor en zal wel nooit op de buis verschijnen. *Laat hem idd maar eerst zijn tweede album uitbrengen, zodat daarna zijn debuut ons bespaard kan worden. Stel je toch eens voor…..

gravatar

Wat een geluk dat Bramm al een carrière gehad heeft voordat hij aan de Voice begint. De meeste deelnemers kunnen dat na deelname aan de Voice niet zeggen.

Reageer
gravatar

Ja dat is uit het leven gegrepen
ja dat is uit het leven een greep
het geluk is altijd met de lepen
ja daar zit hem nou net nou de kneep

gravatar

Ik vindt het smakeloos van de Speld om grappen te maken over aankomende talenten die hun uiterste best doen.
Heer Jeettje doet u het plagiaat nog even dan hebben we dat ook weer gehad.

Reageer
gravatar

Jerney Kaagman (ex-Idols jury) zei op 30 maart jl. over zogenaamde talentenjachten:
 
“Dat zijn geldopslurpende commercieshows waarin jonge mensen winnen die nooit blijverdjes zullen zijn.”
 
De woorden “geldopslurpende” en “blijverdjes” worden door mijn browser gemarkeerd als foutief geschreven woorden, maar desalniettemin vind ik het een rake uitspraak.

Reageer
gravatar

Nounou, je hebt het nog niet geschreven of hij heeft zijn look al aangepast: geen Rotterdammer dus.
(voor mensen die later hebben ingeschakeld: de eerdere Bramm-foto toonde iemand met een tamelijk Aziatisch uiterlijk)