Harde kern Ajax op weg naar Museumplein voor feestelijke denovatie Rijks museum


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Ajax’F-Side wordt gemobiliseerd (tarieven op aanvraag) kan de klus meteen professioneel worden aangepakt. Van een genuanceerde ‘denovatie’ kan echter geen sprake zijn; er zal onvermijdelijk sprake zijn van een beeldenstorm-après-la-lettre; algehele demolitie. Dé wraak van het Amsterdamse grauw op de gesubsidieerde elite; in één moeite zullen ook de jubilerende KCO-muziektempel en -orkest onder handen worden genomen. Van der Laan trede (aanvoegende wijs) alvast in overleg met een Amsterdamse projectontwikkelaar die de vrijgekomen grond opkoopt. Basisidee voor nieuwbouw Rijksmuseum: aan de voorzijde; een Nieuw Yap Yum als vervangende toeristentrekker, aan de achterzijde; een authentiek chauffeurs- en bruinwerkerscafé en in de te herbouwen ‘Fietserstunnel’ een door Kardinaal Eik zelve in te wijden ‘Sint Prostatus-Kapel’, een ‘vrij’haven met separate ruimten voor dakloze Damesdisputen, Oude Ambachten zoals Knapenschenderij, Heterogeen Pedofilatelisme, SM en SIM Inquisitiespelen.

Reageer
gravatar

Zucht! Zullen we nou niet eindelijk dat dorp eens in z’n geheel oppakken, opsluiten in Kootwijkerbroek en dan DAT geheel afsteken en -in het kader van om het even wat- cadeau doen aan Albanië, Transretanië, Siberië of welk ander afgelegen gebied, waar we liefst nog nooit van gehoord hebben en -nog belangrijker- ook nooit meer iets van vernemen zullen?

Reageer
gravatar

Kijk, dat is nu echt hooliganisme die van wanten weet. Niks een bouwvallig keetje in elkaar hengsten maar gelijk Neerlands grootste en als nieuw in elkaar gezet kunstgebouw onder handen nemen. Hier zien we in Amsterdam eindelijk weer die door Bakellende gewenste VOCmentaliteit terug. Nog een paar weekjes wachten en dan zullen we eens echt zien in het centrum van Amsterdam wat de oude en nieuwe mores zijn!

Reageer
gravatar

De echte afbraak van de Amsterdamse binnenstad is gepland op 30 april. Eventuele voorafgaande schermutselingen moeten worden gezien als oefeningen voor het werkelijke x-inhuldigingsfeest in de hoofdstad.

Reageer
gravatar

Dienstdoende corrector van De Speld,

Het pleit niet voor jou, dat je niet weet dat Rijksmuseum één woord is.

Ik overleg met de Hoofdreacteur of wij je bij de directie zullen voordragen voor oneervol ontslag wegens onbekwaamheid. Of plichtsverzuim, als je tijdens het werk lag te slapen.

Reageer
gravatar

Een meer passende straf is om hem in een Ajax-hemd in Eindhoven los te laten. Wie Ajax zegt, moet ook de bal terugverwachten, slogisch.

gravatar

Wegens het uitblijven van de landstitel tussen 2005 en 2010 is het project 3 jaar uitgelopen. De kosten zijn wel binnen de begroting gebleven.

Reageer