Thatcher in besloten kring geprivatiseerd

Laatste wens ex-premier wordt gerespecteerd


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Margaret was altijd al dol op besloten kringen. Dus uit respect voor wat ze allemaal aan de economie heeft verprutst, lijkt mij dat ze ter aarde moet worden besteld in een besloten neoliberale heksenkring. Wellicht kan daarin ook alvast ruimte worden gereserveerd voor lieden als Bolkestein, Wiegel en Rutte.

Reageer
gravatar

Groot nieuws ! RTL heeft de rechten gekregen om een splinternieuw programma ter nagedachtenis van Mrs Thatcher uit te gaan zenden.
Het gaat heten: “So you think you can dance on my grave”. We verwachten een miljoenenpubliek.

Reageer
gravatar

Bizar ook, dat de politie een einde heeft gemaakt aan het logische, spontane volksfeest dat ontstond in Brixton bij het nieuws van haar -veel te laat- overlijden.
We zullen haar altijd herinneren om haar handje-klap met Videla, met wie zij een afgesproken oorlog begon om toch tenminste de onhoudbare positie van één van hen in stand te kunnen houden. Ook zullen wij nooit haar idee vergeten een belasting in te voeren die hoog zou zijn voor wie weinig heeft en laag voor wie toch al rijk is. Ook zullen we nooit vergeten hoe zij de arrestanten van de Poll Taxx Riots juridische bijstand ontzegde, door de sociaal-advocaten geen toelagen te geven voor het bijstaan van deze gevangenen, die arrestanten pakketjes onthield en hoe zij miljoenen mensen de armoede indreef.

gravatar

Gelukkig dan maar dat Markje Ruttetje net niet die ballen heeft die dit mormel wel had, maar hij, Opstelten en Teeven zijn goed op weg om rechtsbijstand te kelderen.
Met zijn 3-en kán het lukken. Nou ja, 3 1/2: laten we ome Alexander de veilingmeester niet vergeten.

gravatar

Het klusje van de as verstrooien boven de Falklands wil ik wel op me nemen.

As over het land bevordert de vruchtbaarheid en als oud mininster van Landbouw weet ik daar alles van.

Dat kan dan mooi op 30 april.

Eerst zou ik naar Nederland voor een onbenullig feestje van mijn dochter, maar ze willen me daar niet hebben.

Nou ja… graag of niet.

Ga ik lekker die dag nostalgisch Maggie uit een vliegtuig gooien.

En het is beter vlgs de ARBO, want die zware mensen zijn een belasting voor je rug. As is veel gezonder.

Reageer
gravatar

De RVD laat weten dat er zo weinig mogelijk aandacht aan het verscheiden van Margareth besteed moet worden omdat er eind deze maand iets veel leukers te vieren valt en dat is iets wat wij niet uit het oog moeten verliezen. Houdt u dus nog even de hand op de knip, blijft allen thuis en laat slechts op 30 april alle remmen los! Dan kunt u wederom koekhappen, zaklopen, zuipen en, wie weet, paalklimmen!

Reageer
gravatar

Verrek! Ik begreep uit het nieuws aangaande een bedrijfsinval, vanwege het verwerken van met asbest vervuild staal, dat ze dat geval reeds ontmanteld hadden. Blijkt ze nu pas -veel te laat!- zijn overleden. Of is zij pas overleden ruimschoots nadat zij door mensen met slijptollen in stukken is gesneden?

Reageer
gravatar

Nee, Margootje. Thatcher was een akelig wijf, dat de Britten naar de verdommenis dreef. Haar bijnaam was ‘Iron Maggie’ omdat zij in de ontelbare gevallen dat zij het bij het verkeerde eind had, nimmer van toegeven wist en elke gelegenheid aangreep nieuwe stommiteiten en onmenselijkheden te organiseren. In mijn eerste gezamenlijk huishouden buiten de ouderlijke woning, hing een prachtige filposter van een idolaat naar Reagan opkijkende Maggie Thatcher. Op de achtergrond steeg een atoomwolk op. De wervende filmtekst luidde: “She promissed to follow him to the end of the world. He promissed her to organize it.”

gravatar

Rotterdam is gewaarschuwd, elk zichzelf respecterend crematorium zal M.T., houdster van een ongekende hoeveelheid zware metalen, ter verassing weigeren. Er gaan nu geruchten dat het laatste deel van de uitvaart bij de AVR plaats zal vinden!

gravatar

Hier in de kantine gaat het gerucht dat het laatste deel van de uitvaart van mw. Tatcher, gezien de naar verwachting grote hoeveelheden zware metalen in het stoffelijk overschot, in het Rotterdamse plaats gaat vinden. Bij deze is de regio gewaarschuwd om op 17 april aanstaande ramen en deuren gesloten te houden. Ga alleen de straat op als dit dringend noodzakelijk is.

gravatar

Naar verluidt is den duvel onlangs tot CEO benoemd en zal Mrs Thatcher worden aangezocht voor de Raad van Bestuur, waarin ook enkele pausen en ex-dictators zitting hebben.

gravatar

IJzer begint pas te koken bij de 2750° Celsius. Dus dat wordt nog een heel karwei voor het crematorium om die Iron Lady te verbranden. Ik raad aan om haar tot poeder te vermalen en dan mee te stoken in een afvaloven.

gravatar

Moesten meneer en de kinderen Tatcher vroeger wel erg lang wachten op het eten, als ze pas bij 2750° begon te koken.

gravatar

Hier doe ik niet aan mee.
Ik verzorg geen buitenlandse begrafenissen en ik wil de mummie ook niet op mijn begraafplaats hebben. De Engelsen mogen haar houden wat mij betreft. Wellicht is België een optie kan zij mooi in het graf van de onbekende soldaat.

gravatar

Het moet wél twee keer gebeuren, Heer Zerk: ze sprak altijd in de pluralis majestatis, dus 1 begrafenis voor de prijs van twee is een mooie deal.

Aan de andere kant wil men natuurlijk niet graag naast een knettergek geschift politiek vrouwmens liggen; Mark Rutte uitgezonderd. Niet bepaald statusverhogend, nee. Schrapt u mij in dat geval maar van de lijst.

gravatar

Maar ze gaan eerst nog even gezellig met haar barbecue-en (wat een rotwoord om te schrijven…).
Gezellig met z’n allen om het vuur van de crematie, Indiase stijl.

gravatar

Het schijnt dat de IJzeren Dame eerst in delen wordt opgesplitst en dat alleen de bruikbare delen worden geprivatiseerd. Met name Richard Branson schijnt interesse getoond te hebben in delen die voor zijn Vrigin van belang kunnen zijn.

Reageer
gravatar

Thatcher haar ideeën leven nog helaas, gelukkig zijn er nog protestsongs
Een paar variaties op het thema van Margaret Thatcher, opgelijst door Gérard Modillat:

Er is geen alternatief
(Margaret Thatcher)

Er is geen alternatief
voor kernenergie (Valéry Giscard d’Estaing)

Er is geen alternatief
voor het besparingsplan (François Mitterrand)

Er is geen alternatief
voor het verdwijnen van de Franse metaalindustrie (François Mitterrand)

Er is geen alternatief
voor de privatiseringen (Jacques Chirac)

Er is geen alternatief
voor de Golfoorlog (George Bush)

Er is geen alternatief
behalve jongeren minder dan het minimumloon betalen (Edouard Balladur)

Er is geen alternatief
voor een belastingverlaging voor bedrijven (Laurent Fabius)

Er is geen alternatief
voor het verdwijnen van het bedrijf Moulinex (Pierre Blayau, algemeen directeur die opstapt met een premie van 2 miljoen euro)

Er is geen alternatief
voor de verhoging van de pensioenleeftijd (Nicolas Sarkozy)

Er is geen alternatief
voor het verdwijnen van de solidariteitsbelasting op vermogens (Nicolas Sarkozy)

Er is geen alternatief
voor er is geen alternatief…
http://louderthanwar.com/top-13-anti-margaret-thatcher-songs/
http://www.hln.be/hln/nl/9092/Nieuws/article/detail/1610917/2013/04/08/Hoe-Thatchers-beleid-een-stroom-protestsongs-ontlokte.dhtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Protest_song
http://www.pvda.be/nieuws/artikel/schrijver-gerard-mordillat-newspeak-van-liberalen-verbergt-werkelijkheid/print.html