SC Veendam opgebroken in goed en slecht deel

‘Een paar van die jongens kunnen prima meekomen met de E-tjes’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik loop hier door het hartje van Veendam in het Julianapark. Ik zie uitsluitend bleke mensen, die kennelijk vannacht door groot verdriet niet hebben kunnen slapen. Ik probeer iemand aan te schieten om hem te vragen naar de reden van het algemene verdriet hier in Veendam. Ah, daar zie ik een huilende jongeman die net een touw met een lus over een stevige boomtak heeft geworpen.

“Mijnheer, wat gaat u doen?”
“Dat zie je toch of bent jij misschien blind.”
“Ik zie hier alleen droevige Veendammers om mij heen. Wat vind u ervan?
“Dat kan mij niet verdomme, ik kom uit Maastricht!”

Nou, daar worden wij ook niet veel wijzer van.

Dit was Paulien Paulussen uit het treurende Veendam.

Reageer
gravatar

Gisteren zag ik het leed van SC Veendam supporters oude school. Mensen die hun hele ziel en zaligheid hebben verknoopt met hun voetbalclub, die ooit kampioen van Nederland was. En dan te denken dat voor slechts een maandje zakgeld van de eerste de beste bancaire prostituee’s zoon, zingeving in deze levens hersteld kan worden. Was er ooit een ander recht dan het recht van de sterkste, vastgelegd door en voor de sterksten, men noemt dat ook wel de essentie van de democratie: juridische bescherming van eigendomsverhoudingen.

Reageer
gravatar

Een leuke suggestie voor de KNVB: start een competitie voor failliete en anderszins ons ontvallen profclubs met gratis kaartjes voor failliete burgers.

Wie herinnert zich niet FC Wageningen, SC Amersfoort, HFC Haarlem, RBC Roosendaal en dan recentere deelnemers als AGOVV en nu Veendam. En wat te denken van ‘t Gooi, Zeist, Xerxes, Limburgia en andere kanjers uit de toenmalige 2e divisies.

Reageer
gravatar

Dat moet wel want een bel chinees heb ik nog nooit op de Lange Leegte gezien laat staan een afhaal chinees. Het stadion heeft destijds al een volkomen terechte naam gekregen met een visie op de toekomst. Ze hebben er lang over gedaan maar het stadion doet straks zijn naam alle eer aan.

gravatar

Je zou er een punt muts van krijgen maar nog veel erger is dat die klootviolen van beter een verre vriend dan een cambuur nu naar de tweede plaats stijgen. Er is veel onrecht in de voetbal wereld

gravatar

Wat te denken van MVV zonder de failliesementen van agovv en veendam zouden zij nu koploper zijn i.p.v. sparta, en den bosch en mvv zijn niet de enige, echt pure competitievervalsing van de knvb. Hoe maak je de jupiler leaugue zo ongeloofwaardig mogelijk? de knvb weet het!

gravatar

Tja Henk, regeren is vooruitzien. WETEN in welke wedstrijden je het rustig aan kunt doen en je krachten wijselijk inzetten is een Kunst die niet iedereen gegeven is.
Binnenkort zullen ook Eindhoven en de Hoer van Kralingen definitief het veld ruimen. Aldus zal Sparta dan direct Kampioen zijn en reeds op de verjaardag zelve het Feest kleur kunnen geven.

gravatar

Tja sport is niet meer wat het is geweest vroeger wist je wie er winnaar was ook al ging het er niet altijd eerlijk aan toe. Tegenwoordig kom je er zeven jaar later achter dat je de tour niet hebt gewonnen en denkt Sparta aan het einde van het seizoen dat ze promoveren maar uiteindelijk blijkt dat ze naar de amateurs gaan.

gravatar

Amateurs, wel zeker, maar dan in de letterlijke betekenis: liefhebbers! Bij Sparta treft men de ware voerballiefhebber. De promotie is aanstaande, Sparta komt weer terug op het niveau waar het hoort (en nooit uit had horen te degraderen)

gravatar

Ik gun het u van harte heer BS, dat uw geliefde clubje weer een niveautje hoger zou mogen spelen.
Maar, a propos, ik had het u al eens eerder gevraagd, doch geen antwoord ontvangen. Dus nogmaals:
Als een Amsterdammer op uw bus staat te wachten, rijdt u dan voorzichtig door, of schopt u hem er hoogstpersoonlijk zelf af?

gravatar

Broeder Bøs toch. De door u aldus bestempelde ‘Hoer van Kralingen’ heeft de financieel sprakelende Grote Broeder van Zuid als beschermengel. Te Kralingen worden onze dappere rood-witte broeders getraind voor de Heilige Oorlog in De Kuip. En zegevieren zullen zij, Insh’Joszef Kiprich

gravatar

Laat mij eens raden: FC Veen en SC Dam, misschien ? Een Dam lijkt mij steviger dan Veen, dus zal de laatste wel het slechte deel zijn. Wat heb ik nu gewonnen ?

Reageer
gravatar

Nee Broeder, u zit ernaast. Het wordt SC Veen en BV Dam. De laatste zal wellicht worden afgekort tot BVD. Het mag duidelijk zijn, dat BVD de slechte van de twee is.