Michael Boogerd bekent valse dopingbekentenis

‘Wie als ex-wielrenner wilde bijblijven, moest bekennen’

De afgelopen weken namen de twijfels over zijn dopinggebruik toe, maar nu heeft Michael Boogerd zelf toegegeven dat zijn dopingbekentenis verzonnen is. Hij zegt dat hij onder groeiende druk van pers, publiek en mederenners gelogen heeft.

Boogerd: “Na de bekentenissen van Armstrong en Rasmussen schreeuwde Nederland om een eigen dopingzondaar. Ik kon de wielerliefhebbers gewoon niet teleurstellen. Wie de eerste twee maanden van 2013 wilde bijblijven als ex-wielrenner, moest dopinggebruik bekennen. Ik wilde niet weer afhaken op beslissende momenten, zoals ik de in de Tour vaak moest doen.”

Aan zijn biecht werd al snel getwijfeld. Bram Tankink: “Zijn bekentenis was zo goed dat het niet waar kon zijn.” Floyd Landis liet in een reactie weten Boogerd een aandachttrekker te vinden met een stuitend gebrek aan respect voor grote renners als Marco Pantani, Jan Ulrich en Tom Simpson. Boogerd zal volgende week in een speciale uitzending van Koffietijd zijn valse dopingbekentenis toelichten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat hoor ik daar? De Amstel Goldrace? Mij niet gezien!

Evenmin als de Heinekens Tarwebokzesdaagse (Amsterdam), het Criterium van Lieshout (Bavaria), de Stella Artoistocht (Leuven), het Brouwersbierrondje rond de kerk van Oostzaan (Albert Heijn), de Grolsche Rit (Enschede) en de Pater Paulusprijs (Trapisten in Tilburg).

Allemaal niks.

Geef mij maar de enige echte wedstrijd om de tot de rand gevulde Hertog Janpilsnersuperbokaal in Arcen. En elke renner mag achter op de fiets een gevuld kratje meenemen naar huis.
Kijk, dan heb je ten minste wat.

Reageer
gravatar

Het geval Boogerd:
Ben benaderd door …? om een boekje open te doen over ons fenomeen.
Biografisch van Hiebrink, komt hij niet verder dan zijn 3e levens jaar
Myke kreeg voor zijn 3e verjaardag een drie-wieler. Had daar een drie-daagse op geoefend en bleek den vierde dag spoorloos. Buurtonderzoek… Opsporing verzocht, vermist… bleek dat hij de pillen pot van zijn moeder had geplunderd en er van door was. Maar daar mede was myke nog niet gevonden. Men vond het knaapje op den Cauwberg in Valkenburg… nou ja zeg… maar toen werkte die pillen al lang niet meer.

Reageer
gravatar

Maar de zwaartekracht werkte nog wel en toen het ventje de trappertjes van zijn goedkope driewielertje losliet rausjte het ding omlaag en brak hem beide beentjes waarna hij op de St. Pietersberg tot stilstand kwam. Vanwege die gebroken ledemaatjes zat het arme manneke de rest van zijn leven op de fiets, lopen ging niet meer, en trainde zo in het geniep voor de Ronde van Meerssen, het Circuit van Ulestraten, de Gang van Overbunde (waar het kind nog een tijdlang werd geïnterneerd) en tot slotte de Tour de France waar hij een eervolle 288ste plaats in de wacht wist te slepen. Daarna ging hij voor een andere dokter rijden en werden zijn presentaties allengs beter, 117e in de Vuelta, 111e in de Giro en 93ste in de Ronde van Meerssen!

gravatar

Heer Spaland hoe is het eigenlijk met uw oma gesteld? Ik heb haar de laatste tijd weinig vernomen en gezien bovenstaande reacties was zij toch in goed gezelschap geweest.

Reageer
gravatar

Oma laat u weten, hopende van u hetzelfde te mogen vernemen, dat zij goed gezond is.

Het huidige lemma betreft het doen van bekentenissen. Oma laat zich echter niet de biecht afnemen. Zij meent zo af en toe te jeugdige lezertjes waar te nemen die zij niet wil laten schrikken. Opa Paulussen is natuurlijk andere koek, voegde oma daar nog aan toe.

gravatar

Heer Spaland mocht u oma weer spreken laat u haar dan vooral weten dat mijn gezondheid niets te wensen over laat.
Oma heeft natuurlijk volkomen gelijk dat zij zich de biecht niet af laat nemen want voor dat je het weet maakt Hietbrink daar weer misbruik van door oprechte bekentinissen van personen in het belachelijke te trekken. Dat kan gezien haar kwetsbare leeftijd niet de bedoeling zijn. Van de andere kant moet oma natuurlijk ook geen generatiekloof creën. Wij leven thans in een tijd waarop het uiteraard wel van belang is dat ook de ouderen zich uitspreken. De levenswijsheid van oma kan ook de huidige generatie van jonge kijkertjes er op atttenderen dat de ouderen ook recht hebben om deel uit te maken van de maatschappij.

gravatar

Als een schaapje over de brug; volgen er meer…
bedoeld het eenmalig gelijk gekregen van G.raf.zerk. Momenteel met spaland in chatten over de eventuele lijk bezorging van Oma. Hietbrink komt niet op haar begrafenis, daar zij komt ook niet op de zijne.

gravatar

Als inwoner van de 10e elfsteden stad weet ik als insider dat de rayonhoofden vanavond weer bij elkaar komen.

1 april is de vermoedelijke datum

IT GIET OAN!!!!

gravatar

Over Belgen gesproken. Die gaan binnenkort links rijden i.p.v. rechts. Op proef de eerste 3 maanden alleen de vrachtwagens.

gravatar

HOOFDREACTEUR toch !! Had ik net zo gehoopt dat half Nederland binnenkort eens over de grens zou gaan kijken hoe het zou aflopen daar, gaat u verklappen dat het een mop is !!

gravatar

Voor een leugentje om bestwil krijgt hij wel vergiffenis van onze lieve heer hij moet er alleen wel voor zorgen niet in zijn eigen leugens te stikken.

gravatar

natuurlijk telt dat niet mee u heeft toch ook geen citotoets gedaan?
Volgens mij kon u toch al niet tot tien tellen en wist uw linker hand ook niet dat u met uw rechter aan de sigaar stond te trekken.

gravatar

Heer Spaland een mens is nooit te oud om te leren. Ik leer ook elke dag nog bij. Dat is overigens ook wel nodig om niet helemaal gek te worden bij alle reactie van enen BWH.
Maar om u op weg te helpen het is algemeen bekend dat men bij paarden
wel gember in de r**t stak zodat zij de staart omhoog hielden. Dit omdat het dat aan het edele dier een fraaier figuur gaf bij keuringen enz. Ik kan mij voorstellenn dat Opa Paulussen hiervan ook kennis heeft gehad en daar de doping hem onbekend was op deze wijze
heeft getracht om zo snel mogelijk zijn rondjes te maken. U wordt aangeraden dit niet thuis uit te proberen.

gravatar

Oma zei altijd dat opa de gemberbolletjes op een speciale manier in winderige omgeving had bereid, waardoor ze een bijzondere smaak kregen. Dat heb ik dus altijd verkeerd geïnterpreteerd. Ik had het kunnen weten gezien de onaangename geur en de bruine kleur.

Ik lustte ze niet, maar ik mocht van mijn mams mij niet ondankbaar tonen.

gravatar

Dank u heer G. Raf Zerk, het komt zelden of eigenlijk nooit voor dat iemand mij verkiest boven een bolletje gember *pinkt een traantje van ontroering weg* u is een goed mensch!!

gravatar

Beste Frederik, is deze vraag aan mij gericht? Zo nee, dan toch het antwoord: met deze synthetische vlieg van Pfizer kan men wellicht langer doorgaan, doch niet sneller.
En het heeft weinig zin om na sluitingstijd van de koers over de meet te geraken.

gravatar

Michael hééft ook nooit gebruikt maar kwade geesten in zijn ploeg dwongen hem steeds maar weer te bekennen. Hij is slechts een keer gedurende vijf jaar tegen syfilis behandeld maar dat, zo vertelde een verpleegster, telde niet. Volgens zijn oude moeder (oma Boogerds) heeft Michael verkeerde vrienden en komt daardoor nogal eens in het café en heeft hij daar, en alleen daar!, wel eens een paar keer doping gebruikt om te biljarten, maar dat telde niet voor het wielrennen en bovendien verloor hij altijd bij het driebanden en balklutsen. “Hij is gewoon een prutser en daarmee moet ik – gelukkig niet zolang meer – leven” verklaarde Oma Boogerd opgewonden aan de Volkskrant.

Reageer
gravatar

Oma Boogerd moet niet zo hoog van de toren blazen die nam vroeger zelf doping tijdens verjaardagpartijtjes om sneller te kunnen breien dan de rest van de vrouwelijke familieleden om van de naaikransjes maar te zwijgen.
Zij heeft zelf de nodige steken laten vallen en dan past het niet om je kleinzoon om deze manier in een kwaad daglicht te stellen.
Omdat oma geen vriendinnen had kan haar slechte omgang met verkeerde vriendinnen niet worden verweten.
Wel schijnt zij epo te hebben gebruikt om eerste te kunnen worden bij het programma Sticht ‘n Bitch.
Nee oma is een opgewonden standje die er beter het zwijgen toe kan doen.

gravatar

Zeg quadtvlieg, heb jij niks beters te doen in jouw korte tijd van leven? Neem een voorbeeld aan ons strontvliegen. Wij doen ten minste iets nuttigs voor het voortbestaan van ons soort.

gravatar

Rutte wil ook personen boven de 65 verplicht een dopingtest laten ondergaan om te kijken of zij zichzelf niet kunstmatig in leven houden en daarmee onregelementair de staatskas benadelen.

gravatar

Zeg idioot figuur, ben je van de ratten besnuffeld. Een beetje mij gaan zitten demoniseren door je schertsend over mijn persoon uit te laten.

Bram, waar zit je?

O ja, nog even dit. Ik ben uiteraard voor het preventief dichtbinden van de zaad- of eileiders van alle moslims, de complete linkse kerk, alle multiculties, EU-fanaten en alle Oost-Europeanen. Oh ja, en natuurlijk de Paulussentjes.

gravatar

Geert was vroeger ook een goeie jongen, dat is wel lang geleden natuurlijk, maar is snel achteruit gegaan toen hij epo door zijn haarwasmiddel deed.

gravatar

Het is toch echt ongelofelijk met dat geblondeerde wildemanneke. Nu hij tegen zowat alles haat zaait, begint hij met verspreiden van ongenuanceerde rancunes tegen de zaad- en eicellen. Het moet niet gekker worden.

gravatar

En dan te bedenken dat hij zelf van een zaadlozing afkomstig is. Maar als eicel was hij sneller van begrip dan op latere leeftijd.

gravatar

Die SP actie is uiteraard verplicht en op eigen kosten zodat de daaruit voortvloeiende winsten direct in het fonds ter voorkoming van de Exodus Cyprioticos. Dan heeft Jeroen Dijsselbloem ook weer een zorg minder.

gravatar

Uit welingelichte bron heb ik vernomen (RABObank) dat dit niet de echte heer Boogerd is, die deze uitspraak heeft gedaan.

Het is een nicht van Marianne Vos, die zich heeft laten ombouwen.

Reageer
gravatar

Daar zit wat in, beste Jeettje – Rotterdammer z.h. maar wat als ook deze bekentenis vals blijkt? *verderpiekert*

gravatar

Dan loopt hij, Vrouwe Suus, vanzelf tegen de Wet van de Remmende Voorsprong aan: de Man Met De Hamer zal hem weten te vinden.

Ik zou daar niet te veel over piekeren: dat geeft denkrimpels die zelfs dokter Schumacher niet kan wegspuiten.

gravatar

Ik verdiepte mij in het wielrennen omdat ik afleiding zocht voor de zorgen over mijn spaargeld, heer Jeettje. Ook dat is geen beste keus geweest. Ik vrees dat men nergens meer veilig is voor rimpels.