Telefoongids gaat verder als glossy

Thema eerste editie: Nederlanders en hun telefoonnummers


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om nou een leestekengebruiker als kommaneuker weg te zetten, waarde Kommatief, is wel wat kort door de bocht. Maar goed – geef ik toe – ik mag graag met een leuke puntkomma of apostrof een avondje doorbrengen!

Reageer
gravatar

Met kommaneuker wist u nog mijn beide hobby’s gevat in een woord samen te vatten maar met insecten heb ik geen ervaring. Ik mag graag een punt zetten, inderdaad, maar heb daarvoor een charmant uitroepteken beschikbaar.
On topic: u wilt toch niet ontkennen dat het gebruik van een leesteken een hoop verwarring in de aanhef van dit item had voorkomen?

gravatar

Ik ben er wel eens in begonnen, maar er komen naar mijn smaak teveel verschillende personages in voor, die dan weer niet lekker uit de verf komen.
Ook plot en dialoog komen maar moeizaam op gang.
Ik begrijp echt niet hoe dit één der populairste boeken van het land heeft kunnen worden.

Reageer
gravatar

Houdt u de km stand wel in de gaten?
u mag dan wel een mening hebben maar daar trekt die solex zich geen moer van aan. Het telefoonboek mag dan geen wielen hebben de banden van de solex dienen wel vervangen te worden en als het zo door gaat kunt u wel permanente winterbanden aanschaffen.

Reageer
gravatar

Lesje Nederlandse taal voor iedereen die nog steeds denkt dat de titel “Telefoongids gaat verder dan glossy” had moeten zijn: “gaat verder als glossy” betekent in dit geval “wordt voortgezet als glossy”, ofwel “zal in de toekomst verschijnen als glossy”.
Enfin, laat maar, de grap is toch al kapot gezemeld. Dank daarvoor. NOT. 🙁

Reageer
gravatar

Inderdaad, men heeft weer eens een mening -joepie ik heb een mening- zonder van de hoed en de rand te weten en voor nader onderzoek een hoeden- en pettenwinkel binnen te stappen.

Dan had men kunnen leren dat hoeden randen hebben en petten kleppen, zodat men wel over hoofddeksels praat, maar toch over verschillende.

Dat gezegd hebbende zou de bedoeling duidelijker zijn geweest als ‘glossy’ was vervangen door “Solex”.
Onder een telefoonboek zitten geen wielen, vandaar gaat de vergelijking meteen mank.

gravatar

Over ‘lipglossy’ gesproken, dit is weer zo’n lippendienst aan het fantoom van de hoogweledelzeergeleerde B. Bokhoven. Dit wekt, naast mentale weerzin, ook onaangename kramp in de peristaltiek en fantoomjeuk op rond de anus. Kan deze Bokhoven niet mét zijn C.V., mudvol van eredoctoraten, langdurig als gastdocent naar een sponsorend oliesultanaat worden gezonden? Zij blij, wij blij.

gravatar

Het is nog even wachten op de app. Dan wordt het helemaal te gek. Je kunt dan van alles zoals de app gebruiken. Ook heel veel BN’ers zullen er in staan. Dus dat komt wel goed. De app. zal ook lijstjes genereren en je kunt ook SMSjes sturen voor slechts 2 Euro POB.

Reageer
gravatar

Dan…

Telefoongids gaat verder dan glossy.

Ik vindt een glossy over het algemeen erg inhoudsloos, meestal sterk gericht op een soort publiek. Een telefoongids is toch wel een blad voor iedereen. In die zin gaat de telefoongids verder dan een glossy.

Wellicht kan de redactie er
‘telefoongids gaat verder dan *een* glossy’
van maken. Om verdere splaakverwarring te voorkomen.

Reageer
gravatar

Bij mijn weten heb je er nooit voor hoeven betalen zolang je geen advertentie plaatste.

gravatar

Ik vind het thema van de eerste editie wel een beetje discriminerend hoor. “Nederlanders en hun telefoonnummers”. Pffft. Nu wordt onze Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse (etc.) medemens gewoon buitengesloten. Dat kan toch niet in een vrij land als Nederland?!!!!

Reageer
gravatar

Jammer dat er alleen op de grammatica gelet wordt en niet op de inhoud. Het is natuurlijk zonde dat zo’n ‘anker’ in de samenleving, De Telefoongids het moet afleggen tegen internet en dergelijke. Dat ze nu kiezen om er een glossy van te maken kan ik wel een beetje begrijpen, maar het is toch wel het einde van een glansrijk tijdperk.

Reageer
gravatar

Het enige wat de telefoongids niet heeft is glans. Dat papier schittert niet echt. Dat is wel het duidelijkste verschil met een glossy

gravatar

Er wordt bedoeld dat de telefoongids voortaan een glossy is. Dat valt op te maken uit de tweede regel. Dan is ‘verder als’ dus correct. Er wordt niet bedoeld dat de glossy ver gaat, maar de telefoongids nog verder. In dat geval zou het inderdaad ‘verder dan’ geweest zijn. Nog steeds geen grapje, denk je?

gravatar

Ik merk dat u niet veel op heeft met de diepgang van het telefoonboek. Heeft u het wel eens aandachtig gelezen?
Volgens mij moet het zijn “als lipglossy”. Dat bekt echt vet!
Zo nu weer naar school…

gravatar

Baukje, graag verduidelijking over hoe de tweede regel: “Door Thomas Hogeling • maandag 18 maart 2013, 15:37” leidt tot de conclusie
“dat de telefoongids voortaan een glossy is”. Ik zie de link niet zo 1-2-3. Ben ik nou net zo dom als (dan??) Barbara?

gravatar

Ik heb niemand dom genoemd. En uiteraard bedoelde ik de zin “Thema eerste editie: Nederlanders en hun telefoonnummers”.

gravatar

Nu we toch bezig zijn, iets wat mij ook al erg lang bezig houdt, is de volgende zin:

Home Video Podcast Binnenland Buitenland Economie Entertainment Kunst & Wetenschap Sport Regionaal Opinie Webshop

ik zit er iedere keer echt heel raar tegenaan te kijken.

gravatar

Slechte humor joh.. Die comment kan niet serieus zijn want dan is Barbara wel een beetje dom.

gravatar

Misschien moet je eens kijken naar de subregel, Barbara. En daarna maar terug naar school gaan.

gravatar

Terecht opgemerkt, Barbara! Verwarring had kunnen worden voorkomen als de Speld een komma achter verder had geplaatst. Zo zie je maar weer wat een komma kan doen!
zie Lynne Truss, Eats, Shoots and Leaves

gravatar

In plaats van een komma:
Telefoongids gaat verder, als glossy
had ook een dubbele punt kunnen staan:
Telefoongids gaat verder: als glossy
of zelfs een puntkomma:
Telefoongids gaat verder; als glossy
kortom, leestekens zijn een welkome verrijking van onze taal!