Koninkrijk der Nederlanden wordt KDN

Rutte: ‘We willen tegenwicht kunnen bieden aan kanjers als de VS en de USSR’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

KDN is net als NPO een DLA (Drie Letter Acroniem), deze vorm van managementspeak is een teken dat de managementlagen de kritieke massa bereikt hebben om te imploderen tot een zwart gat (bodemloze put) waar uw belastinggeld in verdwijnt.

Reageer
gravatar

Haha. KDN? Dat is een kopie van ons prachtige KDW in Berlijn. KDW – het koophuis des westen, ‘Kauf Dir Was !’.

En wat is KDN? Een klein land met kleine zieltjes, zonder economie en zonder geld om iets te kopen. Daarom zitten jullie helemaal goed, proficiat, met ‘Kauf dir Nix’.

Reageer
gravatar

Drie letters, perfect voor de app (want ook drie letters) dus dan kan iedereen zo onder de KDNapp en zijn eigen naam Googleearth zo instellen dat je jezelf via de camerasateliet kunt volgen. Weet je tenminste waar je bent in het KDN. En: grote broer KDN waakt immers over ons!

Reageer
gravatar

Wij vernamen dat enige corrupte toekomstige onderdanen de euvele moed zouden hebben om Ons land op de Nyse te gaan verkwanselen.

Hier zullen Wij een flinke stock voor steken, immers het land behoort na Onze kroning tot Ons privébezit, dat wij helaas nog even zullen moeten delen met Alex. Maar het gepeupel is op Onze hand.

Minister Camerlengo, oefent u nog maar flink, want het komt er nog niet luid genoeg uit.

Reageer
gravatar

Ik wijs de redactie en de lezers op een ernstige fout in de titel.

Het gaat niet zo zeer om de afkorting, zoals de reacteuren hier menen, die is overigens ook fout, maar om het volgende.

Op democratisch verzoek van onze reeds-nu-al-geliefde toekomstige Koningin zal na Haar kroning Haar kroondomein, dat nu nog bekend staat als Nederland, voortaan het Koninklijk Land van Maxima heten, afgekort met KLM.

Habemus Maxima!

Reageer
gravatar

Wellicht, met de aanvoeging GOC nog om het compleet te maken: God’s Own Country.

Bij 5 nog volledigheidshalve de bemerking dat die beroepshalve volledigheid zich niet per se hoeft uit te strekken tot declaraties: daar is enige creativiteit geoorloofd.

gravatar

Heer Jeetje, ik moet U hier toch even corrigeren: de US of Blody A mochten willen dat ze Gods Own Country waren! Deze eretitel is vooralsnog voorbehouden aan Nieuw Zeeland.

gravatar

Ja, daar heeft u mij betrapt op een ondeugdelijke fact check, Heer Bralhuysen, maar ik ben dan ook geen notaris- of advocatenkantoor; dit ter verdediging.
Wél had ik nog Frankrijk in gedachten -immers leven als God in Frankrijk- doch heb ik dit land niet vermeld.

Naar blijkt zijn er meerdere gebieden die deze benaming voor zich reserveren:
http://en.wikipedia.org/wiki/God%27s_Own_Country

Eigenaardig genoeg staat Vaticaanstad hier niet tussen; wat daar nu weer van te denken?

gravatar

Vaticaanstad is ook niet meer van God, maar schijnt verkocht te zijn aan Disney. Binnenkort opent Disneyland Rome daar zijn poorten.
Het gerucht dat in Apelfoort “Kardinalenheul” op stapel staat, is echter onjuist.

gravatar

Heer JEETTJE komt zeker van een advocatenkantoor. Maar toch: niet in elke branche wordt het hebben van een overmaat aan letters als stoer gezien hoor…

Ik vind KDN wel aardig, en als we nog een echte beursvloer hadden ook lekker verwarrend met het staatsbedrijf met bijna dezelfde naam.

Reageer
gravatar

Welke branche had u precies in gedachten? Overigens duiden advocatenkantoren, gelijk notariaten, zich met de volledige namen, een volkomen begrijpelijke beroepsafwijking: zo precies mogelijk moeten zijn.
Ontwerpbureaus en architectenclusters is andere koek, en ook de branche van Regeringen hebben een grote voorliefde voor letters, véél letters; zo multi-interpretabel als mogelijk.

gravatar

“En dan nu economisch nieuws. Het aandeel KDN ging vandaag verder onderuit. De raad van bestuur heeft desalniettemin ingestemd met een flinke loonsverhoging voor CEO Mark Rutte.”

Reageer
gravatar

Gaarne het hele bericht citeren, beste Niels:

“Om het concern te redden wordt gedacht aan een sterfhuisconstructie, waarbij de verliesgevende onderdelen worden afgestoten en het winstbrengende deel een joint venture aangaat met een grote wereldspeler om een Hedgefund te vormen.

De concernleiding is voornemens tot een personeelsreductie van 85% over te gaan waarbij de categorie koffiejuffrouwen, portiers en secretaresses met grote borsten ontzien zullen worden.”

gravatar

Jeettje,
Ik vind het wel gewaagd om in dit verband de woorden “winstbrengend” en “joint” in 1 zin te gebruiken…

gravatar

Hallo Speld, even een kleine update: de USSR is al even niet meer. Hoewel dit voorstel wel weer getuigt van onvervalste VOC-mentaliteit. Nederland niet langer “gidsland” met Calimero-complex, maar gewoon opnieuw wereldspeler-ambities!

Reageer
gravatar

Wanneer is de beursgang eigenlijk?
En krijgen wij als ingezetenen dan de mogelijkheid tot aankoop van preferente aandelen?

Hoewel het wel weer zuinigjes oogt, die drie letters; om echt tegenwicht te bieden zou HGKDLL de voorkeur verdienen: Het Groot Koninkrijk Der Lage Landen.
Dáár kun je mee aankomen. Met KDN roept men toch een beeld van postbestellers en telefoonmonteurs op.

Reageer
gravatar

Zodra er een goede due diligence is gedaan en de contracten met de jongens en meisjes op Broadstreet 85 rond zijn kan er alvast met voorkennis gehandeld worden. Ik raad ten zeerste aan om de U waarschijlijk toegewezen stukken direct na de eerste beursgong te dumpen danwel alvast short te gaan.