Fuentes pakt bolletjesjas in doktorenklassement

Spaanse dopingarts nog zoekend naar juiste doseringen

Dopingarts Eufemiano Fuentes heeft zijn tweede ritzege gepakt. Door de overwinning neemt de arts van Movistar de bolletjesjas over van Geert Leinders.

De Belg van Lotto-Belisol had bij de eerste ontsnapping twee renners mee in de kopgroep. “Op dat moment denk je, dit ziet er goed uit. Die jongen van Fuentes was enkel nog knarsentandend aan het linkeballen,” aldus de Belgische teamarts.

Vlak voor de slotklim gaf Leinders de overwinning uit handen doordat Jelle Vanendert en André Greipel bewusteloos van hun fiets vielen. De valpartij zou een gevolg zijn van een overdosis van het prestatiebevorderende maar ook geestverruimende middel 2C-B. Vanendert: “Op zestig kilometer van de streep zag ik dat we ineens achtervolgd werden door een roze gorilla. Toen zijn we als kopgroep echt tempo gaan maken. Op een gegeven moment hadden we een voorsprong van een half uur en daarna weet ik eigenlijk niks meer.”

Leinders wijt de bewusteloosheid van zijn renners meer aan een conditieachterstand dan aan het gebruik van 2C-B: “We zijn nog op zoek naar de juiste dosering. In deze fase van het seizoen is ook nog niet iedereen topfit, dus dan zie je sommige renners te vroeg van hun stokje gaan, maar dat hoort erbij.”

Fuentes rustte zijn renners toe met een combinatie van EPO, CERA, cortison, testosteron, bloedtransfusies en clenbuterol. Die behoudende tactiek pakte goed uit. “Voor het publiek is het misschien saai, maar het gaat ons om het resultaat. Dit is niet alleen mijn overwinning maar zeker ook die van mijn renners, die mij elke keer weer op fantastische wijze ondersteunen.”

Leinders ontkent dat het klassement al beslist zou zijn: “In zware rondes heeft elke arts wel eens mindere dag, dus daar moeten we op hopen. Al is het zeker geen schande om te verliezen van een Fuentes in bloedvorm.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ Ouwe hoer… wil de echt ouwe hoer opstaan. Met zoveEl ouwe hoeren… onmogelijk… want ouwe hoer is troef.
Leg de kaarten van de 4 heeren maar op tafel. Zie je wel! ze spelen vals.
EN JUF PAULINE IS LESBIËNE.

Reageer
gravatar

Nee, slechts het luchten van een geprangd gemoed van een v/h publiek werkzame dienstverleenster (m/v). Identiteitscrises en travestitionele oprispingen wellicht die in de kolommen van De Speld net zo vaak voorkomen als onder generaties conferenciers.

gravatar

Met dit verschil dat ik enige moeite moet doen om zo’n conferencier aan het werk te zien: kaartjes kopen, naar de zaal gaan, of de televisie aanzetten.
Maar in alle gevallen is het vrije keuze; het wordt niet ongevraagd opgedrongen.

Ik zie trouwens een nieuwe kloon verschijnen onder nummer 25: een fan met lovende bewoordingen en aanmerkelijk minder taalfouten. Geschreven met de tong tussen de tanden, lijkt wel.

gravatar

Hier is dringend ingrijpen door mij gewenst.

Rancuneuze Hietbrink,

U zijt zeer diep gezonken met het gebruiken van andersmens namen.

U dient zich morgenochtend acht uur precies hier te melden:

Leeghwaterlaan 8, 5223 BA
‘s-Hertogenbosch

Bovendien zouden wij niet aarzelen u te schande te zetten, ware het niet dat u dat zelf al beter dan wie dan ook doet.

gravatar

Hee, is dat het nieuwe adres voor het feestje van Paulus, Hoofdreacteur? Ik dacht wel dat die Keulse pot te klein zou zijn.

Bijna medelijden met het menneke: staat met zijn kleine Brabantse worstvingertjes hele dagen in de keuken om alles maar op tijd gereed te hebben …

gravatar

Heer Hietbrink,

Mag ik u verdedigen? Met de casus Geert W. heb ik de nodige ervaringen opgedaan met het verdedigen van mensen die vreemde taal uitslaan.

Ik ben weliswaar nogal duur, maar wellicht willen uw nieuwe vrienden van De Speld wel een collectie houden.

gravatar

Mijnheer Jeettje,

Als u wilt weten waar en wanneer het grote feest van Paulus Den Boschkabouter gaat plaatsvinden, kunt u dat het beste aan hem zelf vragen.

U begrijpt dat ik mij daar in mijn delicate, objectieve positie als hoofdreacteur niet mee bezig kan en mag houden.

gravatar

Meneer Bram,

Ik heb een collectie postzegels. Ik ben blij dat ik die van u mag houden.

Houdoe meneer Bram,
Paulusje met de droevige blik

O ja,
Van mijn pappie mag ik geen vriend zijn van de meneer Hietbrink. Gemeen hè.

gravatar

Heer Hoofdreacteur, ik meen te mogen stellen dat wij met enig vallen en opstaan toch tot dezelfde slotsom zijn gekomen. Waarvan Akte!
Het mag immers ook wel eens gezegd worden als er iets goed gaat.

gravatar

U bedoelt dat dingen steeds omlaag blijken te vallen en niet omhoog?

Tja, dat is waar. Ik wilde natuurkunde gaan studeren, maar het laboratorium waar ik als experimentator werkte (merkt u zich dat, Heer Hoofdreacteur!) ging failliet. Toen is het later vanuit een geheel andere baan rechten geworden. Ik kan u verzekeren: juristen, dat is zo raar volk!

Ziet u wel. Wij worden het wel eens. Het is vandaag gewoon een beetje rommelig hier.

gravatar

Heer Paulus, hoofdreacteur,

Alhoewel ik uw masculiene opstelling behoorlijk discriminatoir acht, zal ik toch een antwoord proberen te geven op de kwestie Hietbrink, waarbij ik sans rancune zal uitgaan van uw missive op 27c.

Ik zal het korthouden. De onderhavige persoon voldoet niet aan de voorwaarden. De reageerders doen er deshalve goed aan zijn eerder gepubliceerde wartaal te ontlezen en de nog komende dwaasheden ongelezen te laten.

Reageer
gravatar

En dat is nu precies de kern van de zaak. Wartaal ontlezen en nog komende dwaasheden ongelezen te laten. Maar dan moet men wel weten hoe de populatie in elkaar zit. Wat wel/niet de moeite van het lezen waard is.

Vandaar mijn uiteenzetting in 20b:
“Ik vermoedde de aanwezigheid van het door u genoemde universum en wilde een indruk krijgen van de omvang van de populatie. Uiteraard is er een aantal zwijgenden. Ik ben in ieder geval niet ontevreden. Mijn onderzoeksvraag is in voldoende mate beantwoord, zodat ik belangrijker zaken kan gaan afwikkelen.”

Lees vooral die laatste zin. Proef de woorden op uw tong. De kwestie was afgewikkeld. Belangrijker zaken zouden de aandacht vragen. Kortom: bepaalde reacteuren ongelezen laten. De polulatie was nu bekend. Eerder was er natuurlijk wel een flauw idee. Mag men dan geen zekerheid krijgen?

Dit mag dus niet? Dit snap ik niet. Voordat ik grijs werd, was ik blond en kennelijk gaat dat nooit meer over.

Wat ik nu wel snap is, dat de één kennelijk meer mag dan de ander. Toch nog iets geleerd vandaag.

gravatar

Waarde hoofdreacteur,
Ik voel mij zeer gevleid door uw verzoek. Ik zal dit intern bespreken en mijn weloverwogen besluit aan u kenbaar maken.
Wel valt het mij op dat u op de kandidaten lijst weinig vrouwelijk schoon heeft gezet. Wellicht is Haagse Annie een goede keuze of mevrouw Plien.
Dit in het kader van de wens van Shula Rijxman.

Reageer
gravatar

Heer Zerk,

Vrouwen kunnen wij niet gebruiken, omdat zij u afleiden tijdens vergaderingen en al pratend multitaken uitvoeren met behulp van hun iPod, iPad en iPhone waarmee contact wordt gelegd met App Store, iCloud, iTunes, e-winkels (vooral e-kledingzaken), e-Coiffeur, vierenveertig ‘hartsvriendinnen”, de kinderoppas en hun partner (om te controleren of hij niet naast de oppas ligt). Daarnaast tekenen ze poppetjes op de notulen, breien een borstrokje voor de kleine en schenken de koffie in voor de andere leden.

Moet ik doorgaan?

gravatar

Tegen dat koffieschenken kan toch weinig bezwaar bestaan, dunkt mij. En met de hele Paulussenclan erbij zijn ze toch een wijle bezig.
Maar u heeft een punt bij de bestellingen: het geschreeuw bij Zalando bestellingen kan irriterend interrumperend werken.

gravatar

Het is een puik idee, Heer Spaland. Temeer daar mijn wandeling desastreuze vormen aannam: ik zocht een goede zaak waar men echte muziek verkoopt, en dan moet men ver gaan en uithoudingsvermogen hebben.
Plato gesloten, Van Leest is Free Recordshop geworden, merkte ik bij vh. Donner, onder de naam Fame, evenals onderin de Bijenkorf, met uiteraard aangepast (lees: uitgekleed) assortiment. Aangepast wil zeggen: herrie maar geen muziek.

Koffie dus, en ik heb nog ergens wat Armagnac uit een goed jaar. Soms moet men vieren dat men niets te vieren heeft.

gravatar

Heer Hoofdreacteur.
U heeft een punt gemaakt.
Vele van de door u aangehaalde punten zou ik moeiteloos van tafel kunnen vegen als niet ter zake doend.
Echter dat borstrokje dat kan ik niet negeren, dat stuit mij tegen de borst.

gravatar

Jeettje een kinder liedje uit mijn kinderlijke tijd… speciaal voor jou…
weet jij wat een aap op zee doet… zich vlooien, zich vlooien… weet jij wat een aap op zee doet… trala tralla la la… ref: en het is zo fijn… en het is fijn! floep Uit!

Reageer
gravatar

Ik moet toch echt hier ingrijpen.

Beste dames en heren mede-reacteuren,

Berend Willem Hietbrink, alias de “Duizenddichter” en recent “Suske Pluske” heeft net als ieder van jullie recht op vrijheid van publicatie in De Speld.

Uiteraard is men daarbij gehouden aan enkele geschreven en ongeschreven spelregels. De geschreven regels zijn natuurlijk preferent. Ze staan onder Disclaimer, die niet te missen is, want ze staat in de kop.

Toch zal ik de meest-cruciale regel citeren:

De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard.

Welnu, U dient bij de beoordeling van de berichten hiervan uit te gaan. De leden van de (potentiële) Reactieraad zal hierbij het goede voorbeeld geven.

gravatar

Broer Paulus,

Je kunt je nu wel de hele dag als wijze hoofdreacteur voordoen, maar geef dan ook het goede voorbeeld.

Lees de volgende zin, de jouwe, nog eens over:

De leden van de (potentiële) Reactieraad zal hierbij het goede voorbeeld geven.

Nou, wat is daar fout aan?

Je zult inmiddels wel teveel van de familiecognac, een Rémy Martin Louis XIII. hebben gesnoept en van Hietbrink is sowieso niks te verwachten, dus doe ik het voor jou over.

De reacteuren mogen van de (potentiële) leden van de Reactieraad verwachten, dat zij het goede voorbeeld van reageren in De Speld geven.

gravatar

Goedemorgen Heer Hoofdreacteur. Van zessen klaar, zullen we maar zeggen.

De afgelopen nacht heeft iemand de nacht van zijn leven gehad. Kortheidshalve verwijs ik u naar uw rubriek over de tien verschillen tussen Hitler en een geblondeerd type.

Nu zou ik graag van u willen vernemen wat er aan deze berichten – om met uw eigen woorden te spreken – persiflerend, satirisch of parodiërend van aard is.

Let wel: dit is geen vrijblijvende vraag. U dient dit te begrijpen als een aanvullende grond bij mijn eerder ingediende bezwaar waarop u nog niet hebt beslist.
Uw vrijblijvende leuterkoek over de verwijzing naar de disclaimer kunt u mij dus besparen. Het herhalen van wat reeds geschreven is, voegt immers niets toe.

Ik ben voor rede en argumenten vatbaar. Welnu, grijp uw kans. Op kracht van argumenten.

gravatar

Duidelijk: het was afgelopen nacht de manische fase en Hoofdreacteur is met een rood hoofd diverse naslagwerken aan het doornemen om aan de vraagstelling te kunnen voldoen.

Zo, nu éérst de koffie, het ontkolen komt later wel

(let op de fijne scherts: ontkolen / BWH, beiden hardnekkig weerkerende verschijnselen)

gravatar

@ Pauline: Van Hietbrink niets te verwachten… ?
Vergis je niet: Meld mij aan als pootencieele pennigmeester. Mits de kas gevuld; anders heeft dat geen zin.
Wat dacht u van reclame op wieler shirts? “De speld” of “de naald” kan ook. Het zal de zaak een winstgevende injektie geven… (blijft onder ons)

gravatar

Beste reacteuren,

Ik heb de grote eer en het buitengewone genoegen te mogen mededelen, dat er nog enige vacatures zijn voor het eervolle lidmaatschap van de Reactieraad.

Iets voor u, waarde heren Jeettje, Outsider, Van Mathenesse Spaland, Hoer, Viesman, Carrotte, Zerk, Paulussen, Luttelgeest, J.C., Jas en Polleke?

Reageer
gravatar

Heer Hoer,

U mag uw zegje doen en u ontvangt als lid van de Reactieraad een gratis abonnement op De Speld en een zilveren herinneringsspeld bij uw gouden jubileum als lid. Daar zult u het mee moet doen.

gravatar

Heer Hoofdreacteur, kortheidshalve verwijs ik naar mijn gemotiveerde bezwaar onder nummer 22f. Nu ik zelf voorwerp van onderzoek door uw Raad dreig te worden, lijkt het mij niet gepast om in deze Raad zitting te nemen. Er is sprake van een incompatibiliteit.

gravatar

Heer Hoofdreacteur.

Uw vlammend betoog heeft mij over kunnen halen om dan positief te reageren op uw verzaoek. Vooral mijn zegje kunnen doen spredkt mij aan.
Tot nog toe heb ik mij op de achtergrond gehoduen

gravatar

Speciaal voor de mannen/vrouwen die steeds zo hoog nodig in moeten grijpen, waar er niets in te grijpen valt dan dood eenvoudig kunnen begrijpen… Mijn boeken zijn op internet (soms) te koop.
Had laats het zicht op tien boeken tegelijk, doch… leest u zelf maar…

Hallo Willem Hietbrink,

Ik heb het teveel betaalde bedrag van 31,99 terug gestort omdat ik toch de boekjes kwispelen met taal niet kan kopen.
De school houd ze in de eigen bibliotheek voor groepswerk.

Alsnog bedankt voor de betaling van het boekje kwispelen met taal.

Met vriendelijke groet,
Ruud Wilstra

Kijk! zou niet anders willen… dat zijn de plekken waar men iets opsteken wil van alles dat toch anders schijnt te zijn. Dit betrof nog wel een school in Friesland. Het ging om boeken die deze schrijver als enige ter wereld graag terug koopt…. komen uit erfenissen wel te verstaan. Soms met opdracht van den schrijver him self.
En Hietbrink maar glunderen en de Heeren maar blunderen. Wat goed is komt langzaam en blijft! Kwispelen met taal is derhalve een ever Green! Ligt in de biep in de kluis. Maar mevrouw Jalouzie en mijnheer afgunst die kan niemand verslaan… Daar zijn geen recepten voor.

Reageer
gravatar

Ik begrijp er geen iota van: koopt u nu uw eigen boekjes terug? Om verkoopcijfers op te krikken? Als u wilt dat u begrepen wordt, zou het dan geen aanbeveling verdienen eens te beginnen met begrijpelijk de boodschap over te brengen?

Die jalouzie bestaat overigens alleen in uw eigen universum: voorlopig heb ik nog niets gezien wat de moeite waard zou zijn om jaloers op te zijn.

gravatar

Jou apenkop kan,mag,zal,wil, nooit begrijpen dan vreten dat je lust en wat de aap niet lust hoeft hij ook niet te schijten. Blijf maar mooi in je kooi. Daar ruimen ze ook nog de rotzooi voor je op.

gravatar

Tut tut, moet dat nu? Ik probeer u wat bij te brengen, namelijk dat de Newtoniaanse wet voor alles en iedereen opgaat, ook voor u: een kwestie van actie = reactie.

Dit soort wilde woede-uitbarstingen heeft echt niet tot gevolg dat u serieus genomen gaat worden: en dat is toch precies wat u aangeeft zo graag te willen.

Dus wilt u serieus genomen worden, dan zou het raadzaam zijn anderen óók serieus te nemen en niet bij elke confrontatie met inconsistenties in uw verzinsels als een kwaaie kleuter in een woedestuip uit te barsten en uw toevlucht te nemen tot scheldpartijen.

Dat is namelijk géén argumentatie met overtuigingskracht; slechts de uiting van een onvolwassen geest zonder deugdelijk tegenargumenten.

gravatar

Berend W. Hietbrink !@ Mooi te lezen dat het toch nog wat te weegbrengt. Je zult helaas een roepende in de woestijn blijven voor de gevestigde orde van taalwetenschappers. Zij hebben alleen oor en oog voor het eigen ‘gelijk’ en wensen het relatief luxe leventje wat hun de taalwetenschap oplevert, niet zonder slag of stoot prijs te geven. In die zin is het een niet te winnen gevecht zeker niet als het ook nog eens aan de meest fundamentele eerlijkheid ontbreekt. Het is helaas niet anders. Het is maar waar je geloof aan hecht, maar mocht jou een volgend leven op dit aardse gegund zijn, dan zal je nog meer dan in het huidige leven al het geval is, hameren op het aambeeld van taalwetenschappelijke valsmunterij. En wie weet, krijg je uiteindelijk alsnog loon (eer) naar werken.

gravatar

Hoofdreacteur, u tapt hier wel uit een nogal explosief reactievaatje. Met het verkeerde been uit bed gestapt? Een ultimatum voor één onzer meest gematigde forumleden komt mij erg prematuur en kort-door-de-bocht voor. U zoudt uw ongetwijfeld schaarse tijd en energie beter kunnen richten op lieden die dit bastion van vrije meningsuiting an sich trachten te slopen. Voorbeelden te over in deze kolommen. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar van sommige vogels wenste men dat zij iets meer hun bek hielden. Maar ja, de Hope des vaderlands heeft ook recht op vrije mensingsuiting, hoe dan ook. Het vraagstuk der Weimar-republiek komt hier in het klein terug; moet men neofascisten de mond snoeren of hen vrije tioegang tot het publieke domein toestaan. Wie het weet mag het zeggen. Hoofdreacteur: doe er iets aan, u lijkt mij niet op uw bek gevallen.

Reageer
gravatar

Heer Outsider, voordat ik mij aan de koffie begeef even dit ter overweging: Ja, men heeft recht op vrije meningsuiting, Nee, men heeft niet de plicht dit aan te hoeven horen.

Het is een lastige kwestie, doch ik neig steeds meer naar een bepaald standpunt, mede ingegeven door andere fora. En dat is dat wij de term ‘vrijheid van meningsuiting’ niet tot een nieuwe Godwin moeten verheffen, en dan maar in stilzwijgen verzinken bij aanhef van deze uitroep.

Als men onheuse bewoordingen wenst te gebruiken om niet terzake doende aanvallen te lanceren, of willens en wetens aperte beledigende onjuistheden te verspreiden, dan is er geen sprake van gestaafde meningsuiting, maar van juist dat: een ordinaire scheldpartij.
Die vrijheid dusdanig te misbruiken om van alles wat voor de mond komt eruit te gooien zonder te menen verantwoording daarover af te hoeven leggen, valt volgens mij niet meer onder diezelfde vrijheid.

Ik geef mijn mening -hier summier onderbouwd- graag voor een betere, mits degelijk onderbouwd: het is een heikel pad.
En nu de koffie.

gravatar

Daar staan de Heren in dan op een rij…
Paulussen, efin namen hoeft niet te noemen. Hun grofvuil weer buiten gezet; Gaan ze op de inhoud in dan hebben we daar vrede mee en kunnen we terug kletsen, maar het raakt allemaal kant noch wal. Het is prima alleen te staan in het universum, want daar staan slechts de Goden. Jules Verne, van Goch,
en vele met hen Hietbrink voelt zich in dat rijtje trots en thuis. Voorlopers had men in alle tijden doch gelukkig is den brandstapel taboe… de speld is voor Hietbrink slechts een podium, niet heet van de naald, als de boel eens opgeschoond zal Hietbrink wederom in zijn eentje ook daar blijven staan.
Namelijk dat dialekt-diets alle talen dialektisch van de wereld bevatten, grenzeloos en eeuwig.

in het kind ben ik als kind vergaan
moest leren op twee benen te lopen
en op de beide benen blijven staan
o was ik maar verder gekropen….

de duizenddichter

Reageer
gravatar

Het zijn wel allemaal heel erg dooie mensen waarmee u zich verwant voelt, is het niet?
Enige tegenspraak van deze lieden tot uw toetreden van die kring is dan ook niet te verwachten, wat wel zo goed in het profiel past.

gravatar

Hietbrink, u bent onmiskenbaar een Man Met Een Loodzware Missie. Niettemin adviseer ik u een blik te werpen op het onderwerp “Rutte wist van gedoogsteun Wilders” onder nummer 21.

gravatar

Ach, natuurlijk H.A. van Goch: “Van Arkels Oude Veste”, Geschied- en Oudheidkundige Aanteekeningen betreffende de Stad Gorinchem en Hare voornaamste Gebouwen en Instellingen door H.A. van Goch, Beambte der Koninklijke Akademie van Wetenschappen te Amsterdam.
Te Gorinchem, Teunis Horneer, Boekdrukker in de Gasthuisstraat, in “‘t Gulde Haantje.”
A.D. MDCCCXCVIII

Een hele mond vol, maar dan heeft men ook wat.

Tja, 1898, die Van Goch zal inderdaad wel dood zijn.

gravatar

Inderdaad, Heer Jeettje. Ook zo’n titelblad vind ik altijd indrukwekkend. Tja, ik had het maar eens uit de kast gehaald. De famielje is er altijd zeer trots op geweest. Het was een beperkte uitgave, achterin is de lijst van intekenaren afgedrukt. Tegenwoordig zou dat niet meer mogen in verband met de privacy.

gravatar

Ja, dan is-i “dôd, harstikke dôd”, zoals de Blieken dat zeggen. En dan gaan ze met de keinderwagen langs het Pèrdewater en met de bôd naar Sliwik. Ik moet het fonetisch schrift eens ophalen, geloof ik.

gravatar

Nu heb ik recentelijk de Luxe Editie (ingenaaid en gebonden) van de Bommel Glossy besteld bij voorintekening, als lid van de MTVC, en daar is zo een lijst ook in te vinden. Dus het kan nog wel, bij hoge uitzondering.

En nu bedenk ik mij dat ik mijzelve nog niet eens hen opgezocht in dit illustere gezelschap, sakkerloot!

gravatar

Ik moet hier toch echt ingrijpen.

Heer Van Mathenesse Spaland (21b),

Het kan en zal niet de bedoeling zijn van wie dan ook om hier zonder voorafgaande toestemming van de Reactieraad en kennisgeving aan de lezers experimenten uit te voeren.

Dit is de eerste maar laatste waarschuwing. Bij een volgende overtreding zult u dienen te verschijnen voor de Strafcommissie van de voornoemde raad.

Reageer
gravatar

Even een correctieve ingreep op de ingreep: het is onwenselijk experimenten uit te voeren en de beëxperimenteerde daarvan op de hoogte te stellen. Immers de aldus ontstane bias zou het onmogelijk maken tot het ontwarren van het opgeleverde gegevensdataveld.

Buitendien hebben wij die aanvragen van u leren kennen, men copiëert een en ander in viervoud: 1 voor eigen archief, 1 voor uw archief, 1 voor de beoordelingscommissie en 1 voor de afdeling financial control.

Daarna worden wij gemaand vooral met spoed een opgaaf in te sturen 2 maanden na dato uw beoordelingstermijn, terwijl de aanvraag al 3 maanden op uw burelen heeft liggen stof vergaren, totaal over het hoofd gezien door uw met RSI geplaagde medewerkers.

Zo komt de wetenschap geen steek verder.

gravatar

O geliefde hoofdreacteur
op die valse hoer van 03.24 is elk experiment geoorloofd. Deze dienen bijvoorkeur door de Patholoog anatoom te worden uitgevoerd.Het eindresultaat kan bij G. Raf Zerk worden afgeleverd.

gravatar

Heer Hoofdreacteur, een voorafgaande kennisgeving maakt het experiment op voorhand infaust. Daarom werden de Reactieraad en de lezers niet vooraf geïnformeerd. Uitgangpunt is, dat het experiment behoort te voldoen aan in internationaal verband geaccepteerde objectieve wetenschappelijke maatstaven. Van die dingen.

Nu aan deze maatstaven is voldaan, kan de enig mogelijke conclusie luiden dat de gewraakte gedraging niet klachtwaardig is en dat van een waarschuwing geen sprake kan zijn.

Wellicht ten overvloede – maar men weet het hier maar nooit – merk ik op dat het experiment een te rechtvaardigen doel had. Te weten: men wenst te weten met wie men correspondeert, aan wie men zijn zieleroerselen ontbloot.

Indien u hierover een andere zienswijze koestert, dan verzoek ik u om overlegging van jurisprudentie van de door u genoemde Raad waaruit blijkt dat hij een andersluidend oordeel te kennen heeft gegeven.

In afwachting hiervan zult u mijn standpunt kunnen billijken dat door mijn gemotiveerde bezwaar de werking van uw waarschuwing wordt opgeschort.

gravatar

Heer Henk van Mathenesse Spaland,

Uw reactie op 10h gelezen hebbende kan mij de indruk niet ontgaan, dat u de tweede alinea van mijn reactie op 10g op uzelf heeft betrokken, hetgeen geenszins de bedoeling was en nog is.

Voor de slechte verstaanders herhaal ik de alinea, die u heeft gewraakt nog eens, maar nu met persoonsnamen. Zie daarvoor de tekst hieronder.

Aanvankelijk dacht ik dat het een geslaagde parodie was van iemand die zich voordeed als Hietbrink. Maar het bleek alras dat het erger was; het bleek de echte Hietbrink te zijn, die zijn onzin serieus meent.

Reageer
gravatar

Heer Paulussen, dit is een misverstand. Ik heb geen moment gedacht dat u mij onheus bedoelde te bejegenen. De reactie maakte deel uit van mijn proefneming zoals beschreven onder nummer 20-b. De toepassing van een de bedoeling verhullende uiting paste hierin, alsmede het latere Q.E.D. De ingezette lijn moest immers worden volgehouden.

Het spijt mij dat ik u op het verkeerde been heb gezet. Wat mij betreft: zand erover. Mijn onderzoeksvraag is beantwoord en het is mooi weer buiten.

gravatar

@ Heer Spaland,
Wanneer er zand overheen moet moet ik dat doen uiteraard. Begint de levetijd parten te spelen heer Spaland?

gravatar

Wel, professor Paulussen. Inmiddels hebt u kennis kunnen nemen van mijn gemotiveerde bezwaarschrift aan de Heer Hoofdreacteur, waar ik u kortheidshalve naar verwijs.

De door mij genoemde in internationaal verband erkende maatstaven van objectief wetenschappelijk onderzoek zullen u – gelet op uw hoedanigheid van hoogleraar – genoegzaam bekend zijn: dubbelblind, placebogecontroleerd. Van die dingen, zal ik maar zeggen.

De door u gebezigde term “smoesjes” beschouw ik dan ook als een eenvoudige misslag. Ook een hoogleraar is immers niets menselijks vreemd.

gravatar

Professor, nu had ik voor de duidelijkheid mijn reactie dan ook maar bij nommertje 30 gezet en nu zet u het toch weer bij 21. Nu niet meer weglopen bij 21, anders wordt het zo’n duiventil hier.

Hier komt-i nog een keer:

U bedoelt dat dingen steeds omlaag blijken te vallen en niet omhoog?

Tja, dat is waar. Ik wilde natuurkunde gaan studeren, maar het laboratorium waar ik als experimentator werkte (merkt u zich dat, Heer Hoofdreacteur!) ging failliet. Toen is het later vanuit een geheel andere baan rechten geworden. Ik kan u verzekeren: juristen, dat is zo raar volk!

Ziet u wel. Wij worden het wel eens. Het is vandaag gewoon een beetje rommelig hier.

gravatar

Professor, u zei bij 30 – wat 21 had moeten zijn – het volgende:
—-
Heer Van Mathenesse Spaland,

Als spreekwoordelijke verstrooide professor heb ik hier een bericht geplaatst, dat onder uw reactie 21f behoort te staan.

Ik hoop dat de heer Hoofdreacteur mij hierom niet zal berispen of nog erger.
—-

Ik denk dat u niets te vrezen hebt. Met uw heen- en weergedraaf maakt u er een dolle boel van. Een talent waar hij zelf ook over moet beschikken want anders begint men niet een site als deze. Hij zal in u een geestverwant vermoeden en u daarom sparen.

gravatar

Het moet gezegd dat u er een rommeltje van maakt: het begon met ondeugdelijke ambigue communicatie, en nu ligt de hele kaartenbak doorelkaar.
Dit komt zowel reproduceerbaarheid als verificatie niet ten goede.

Behoudens dit staat is mij het verschil tussen dupliceerbaarheid en reproduceerbaarheid niet geheel helder voor ogen.
Als u zo vriendelijk zoudt willen zijn, een kort college?

gravatar

Wel wel wel, men begeeft zich even ter ruste en een gekrakeel barst hier los in het holst der nacht.
U wordt bedankt Heer Carrotte: de heer Hietbrink schijnt uw lijst aan middelen integraal tot zich genomen te hebben.

Wat u hebt aangetoond, Heer Spaland, is dat de heer Hietbrink zichzelve een universum heeft geschapen met hemzelf als enige bewoner. De alleenheerser die geen tegenspraak duldt.

Helaas is alleen maar alleen, ook voor hem, wat het effect heeft dat men weliswaar geen tegenspraak krijgt, doch ook geen bijval. Dat moet dus georganiseerd worden en het verketteren van verstandige lieden kan een aanvang nemen: het is een variant van stemmen in het hoofd.
En juist dáár helpen de pilletjes van Heer Carrotte niet tegen, jammer genoeg.

Nu, BWH, kom er maar in: je hebt weer wat te schelden.

Reageer
gravatar

Jawel, Heer Jeettje. Uiteraard heb ik mij onbevoegd op uw vakgebied begeven, maar de mens is nu eenmaal het wezen dat zich vragen stelt. Vandaar.

Ik vermoedde de aanwezigheid van het door u genoemde universum en wilde een indruk krijgen van de omvang van de populatie. Uiteraard is er een aantal zwijgenden. Ik ben in ieder geval niet ontevreden. Mijn onderzoeksvraag is in voldoende mate beantwoord, zodat ik belangrijker zaken kan gaan afwikkelen.

Het is heerlijk weer en een wandeling ondersteunt de goede bloedsomloop.

gravatar

Even terug naar het onderwerp waar dit artikel over gaat… Stimulerende middelen zijn op de eerste plaats hulpmiddelen om prestatie’s te verhogen.
De roep om vrijgeving van het spul in het voor-leden is algemeen bekend en Hietbrink blijft daar neutraal in, wel of niet, oneerlijk blijft de mens toch op alle gebieden, en vooral de controle is dweilen met de kraan open, daar telkens weer iets nieuws in de truck der chemie. Het geval Tommy Simpson waar Hietbrink zelf bij stond op de mont ventoux=wind-hoek was doorslaggevend om te verbieden. Bovendien ter bescherming van de jeugdige coureurs… Ook de wet onbevoegd dokteren speelt een rol…
Fietsenrennen is een der zwaarste sporten, en wat Hietbrink niet aanstaat is het show spektakel waar het pubiek intrapt door de macht van de media maffia. Thans is het zelfde aan de hand met matchfixing.. ach ze doen maar… word er niet meer warm of koud van… het gaat met alles toch zo als het gaat.
en… en en… hoofdzaak geld verdienen blijft voor op staan. Dat is de eerste oorzaak. Het kan zo niet anders, lig nergens meer wakker van. Wie doping gebruikt komt zich zelve op later leeftijd tegen… net als het gros van de sigaretten paffers. Heb sportmensen en junks op latere leeftijd al in een inrichting op moeten zoeken, onherkenbaar. Daar ligt de waarschuwing dat men zich zelf straft.
zeven gele truien
zeven onweersbuien
zeven nat of droog
trui van regenboog

de duizenddichter

Reageer
gravatar

@ Mathenesse onwelgevoegd heerschap, die niet waard is hoe dan ook tegen te spreken. Laat hem in zijn gestotter stikken. De speld voor betrouwbaar nieuws, Berend Hietbrink voor ongehoord nieuws. Dat steekt de mensen daar ze met hun eigen domheid geconfronteerd worden. Berend doet er dan ook het beste aan, om deze kliek te omzeilen. Hoeft zich nergens meer te bewijzen, voor al die gene die genieten van zijn natuurtalent in eeuwigheid uitbetaald aan de toekomst aller talen. Mathenesse zegt dus: Ik kan helemaal met u instemmen, doch in mijn macht kan ik het niet met U eens zijn. Dat is dus de bekentenis van een machtswellusteling,
despoot en dat zijn gevaarlijke mensen, die zich eens zelf uit de weg ruimem.
Zijn laatste woorden: “hier moet ik even ingrijpen. Ik ga naar bed” In het vage besef dat hij dronken was. Roes, rust zacht.

Reageer
gravatar

O N G E L O O F E L IJ K ! dat daar eene Hietbrink als taalamateurtje mij ontzettende rooie oortjes bezorgt, inhoudelijk aan ongehoorde taal feiten ! Merkwaardig dat altijd maar weer amateurs,gepesioneerde boswachters, of Waalse malooten, prehistoire grotschilderingen ontdekken, vuistbijlen, speerpunten met of zonder windlak,zomaar opduikelen,ja! je moet eerst een ufo gezien hebben om er in te kunnen geloven. Ook meestal amateurs die als maar de kamergeleerde weer voor zijn. Hoe komt dat dan toch? Als dit toch allemaal maar half waar zou zijn…. dan nog is het helemaal te gek hoor.

Reageer
gravatar

Een bepaalde kliek noemt zich onder elkaar Heren hier op de speld. Nu wij hoorde het geschreeuw van de Heer Spaland in deze nacht. Heer Spaland, Oud van dagen, zullen wij morgen een afspraak maken?
Samen met de Heer G.Raf.Zerk, op een kerkhof naar Uwe Keuze Uw graf plek aan te wijzen. Een passend grafschrift zeven we wel uit van de vele one liners door U hier vol gespeld en gespogen.

gravatar

Welke idioot zit er ‘snachts om 03.27
op 17 onder mijn naam reacties te geven.
Heer Hoofdreacteur is eis dat u ingrijpt en dit sujet met alle u ter beschikking staande machtsmiddelen ingrijpt om dit in de toekomst te voorkomen. Hier dient streng tegen te worden opgetreden.
Dit kan niet worden getolereerd ook niet wanneer deze persoon onder invloed van doping, drugs of alcohol zou zijn. Dit is ontoelaat. Gezien mijn leeftijd zal ik op dit tijdstip nooit een reactie geven. Ik kan hier dan ook niet de lol van inzien.

gravatar

Ho ho, Ouwe Hoer: u heeft het wél over Hietbrink het Universeel Miskend Genie, laat u dat duidelijk zijn! Die kunt u niet zomaar ongestraft idioot noemen, foei.

Tegen naamkaping bestaat maar één remedie: even naar Gravatar. Zelf ook gedaan en sinds die tijd geen last meer.

gravatar

Pseudo ouwehoer. valse nicht de enige afspraak die ik met jou wil maken is de afspraak om jou ten grave te dragen.
Dit zoals beschreven in deel 14 Dood en Verschopt. Het grafschrift is al bekend MET LIEFDE BEGRAVEN MAY YOU ROT AND BURN IN HELL.
Ga iemand anders levenswerk verzieken of kies zelf een naam.

gravatar

@ Heer Jeettje
Ik heb dit al diverse malen geprobeerd. Ik moet tot mij schande bekennen dat het mij niet lukt. Elk passwoord dat ik
gebruik schijhnt al bekend te zijn. Zou Hietbrink hier debet aan zijn?

gravatar

Ouwe Hoer,

Het wachtwoord lijkt mij geen probleem in Gravatar, als het maar ingewikkeld is. Vul bijvoorbeeld: KLMNopqr67en89 volledig in. Dat kan zelfs een Ouwe Hoer wel onthouden, denk ik.

Het probleem is eerder de benoeming van de gebruikersnaam. In uw geval is “hoer” wellicht al tienduizend keer gebruikt, omdat dit het oudste beroep van de wereld is en derhalve al millennialang wordt gebruikt. Voer dus hoer10.001 in.

Tenslotte dient u op de toegestuurde link te klikken en aldaar bovenin My Account te bezoeken. De rest wijst zich zelf.

gravatar

Beste Nerd
Ik gebruik als cijfers altijd 69
Ook het account heb ik wel aangemaakt
het is zoals je terecht vermeld de gebruikersnaam die telkens mislukt
wat ik ook gebruik bij de controle gaat het telkens mis wat ik ook verzin en ik heb de meest gekke dingen bedacht

gravatar

Beste Ouwe Hoer: u kunt het best een nieuwe mailbox aanmaken, dus in plaats van [email protected], [email protected].

Dat adres maakt u bij Gravatar bekend en kiest er het plaatje bij.

Dat nieuwe mailadres hier gebruiken, en dat heeft als voordeel dat alléén met die mailbox Gravatar geactiveerd wordt. Het nieuwe adres voorkomt ook dat u in andere fora ineens hetzelfde plaatje verschijnt als u de reguliere mailbox gebruikt.

Zoek liefst een plaatje uit eigen voorraad: anderen kunnen anders via Gravatar hetzelfde plaatje nemen en daar schiet u geen fluit mee op.

gravatar

Mevrouw, het is inderdaad lastig. Ik heb dezelfde problemen ondervonden en heb een wachtwoord gemaakt van een welhaast onwaarschijnlijke lengte. Het was een hele klus om binnen te komen. Is men eenmaal binnen dan krijgt men een link toegezonden en dan wijst de rest zich verder inderdaad vanzelf, zoals heer Nerd al opmerkte.

Heeft men dan eenmaal zijn zaakjes daar gedaan, dan is een later opnieuw inloggen om een plaatje toe te voegen verder een fluitje van een cent. Bij de eerste inlog hebt u uw mailadres moeten opgeven en dat kunt u dan als gebruikersnaam gebruiken.

Kortom: de eerste keer is wat lastig, maar dan hebt u ook wat.

gravatar

Laat ik er voor de duidelijkheid aan toevoegen dat mijn naam helemaal aanelkaar geschreven al bekend leek te zijn, iets dat mij in hoge mate verbaasde. Om toch een eerste keer binnen te komen heb ik moeten uitwijken naar een ander werelddeel.

Dus niet te snel opgeven. De moeilijkheden zijn er om overwonnen te worden.

gravatar

Ik heb voor de familie de zaak simpel opgelost. Onder het familiedomein familiepaulussen.nbr heeft ieder familielid zijn eigen toegang. Zo ben ik dus bereikbaar onder [email protected]

U vraagt zich natuurlijk af waar de extensie nbr voor staat. Dat laat zich raden, voor Noord-Brabant natuurlijk.

Wij zijn overigens ook gezamenlijk bereikbaar via het gastenboek van http://www.familiepaulussen.nbr.

Het is maar dat u het weet.

gravatar

Alleen voor intimi natuurlijk, Heer Spaland, ons kent ons en die anderen zijn … vult u zelf maar in.

Nu had ik net wat gevonden, maar De Speld vond dat de link te link was en classificeerde het als spam. Slim ding.
Gezocht op paulussen zonder nbr, tja … waar je dan terecht komt …

gravatar

Bravo, laat ons het eens zijn, het onderling oneens te zijn; dat houdt de dialectiek gaande en de mens scherp. En, inderdaad, een middelbare heer moet zeker in middelbaar damesgezelschap bewust -en vierkant tegen de heersende mode in- een vlinder-of stropdas durven dragen en de Faustgespräche in Reclam-Taschenbuch-uitgave in de binnenzak durven torsen. Zo is men ordentelijk gekleed in een tijd dat overwegend t-shirts met inhoudsloze teksten, afgedragen spijkerbroeken en pseudo-Amerikaans lingo het straat- en communicatiebeeld bepalen: you know?. En wel hierom.

Reageer
gravatar

en ook hier nog een keer de onnadenkelijke stopregels van Spaland. De paus treed af… lang leven de nieuwe paus kletskous! Je hebt je zelf weer uitgeschakeld en jou gelijk ligt slechts op Het kerkhof bij alle andere zogenaamde geleerde wouwelaars. Contra-tekst, met Uwe instemming
bent U; het door machtsmisbruik niet eens! Dat is moord met on-na-gedachte beraden.

Niets dan instemming van mijn zijde. Uit principe ben ik het niet met u eens.

gravatar

10
berend willem hietbrink • 2 maart 2013, 01:40

Spaland net 65 geworden en al seniel=zie-nie-al. Dement=die-am-end. Weet niet wat je voor je kost hebt gedaan, maar dat het niet deugd is wel zeker… Weglopen geestelijke ? Mislukte leugenaar journalist. Fantast met emiraat? Einde van een poppenkast.

gravatar

@ heer Spaland,

Ik vind Hietbrink helemaaal geen knappe vent. Hij is zo lelijk als de nacht
bij mij hoeft hij niet langs te komen. Geef mijn portie maar aan flipper.

gravatar

In een filosofische bui en een straffe wind uit het noordoosten overvallen mij wel eens de vragen: wat is werkelijkheid, wat is waarheid en wat is zingeving? Ik constateer (slechts voor mijzelve) dat er niet een (1) werkelijkheid is; er zijn zoveel werkelijkheden als er mensen zijn, iedere mens als middelpunt van zijn eigen kosmos (en gelijk), idem zo met betrekking tot waarheid en wat zingeving is bepaalt ieder voor zich. Hetzij vanuit eigen opvattingen, hetzij vanuit socialisatie-processen, hetzij omdat we dat door bluffende doch goedbetaalde trendsetters laten bepalen. Reageren op en via De Speld heeft in ieder geval zijdelings met zingeving te maken, anders zouden we er niet zoveel woorden aan vuil maken en zoveel tijd aan besteden. Zolang er nog onderlinge verschillen in waarheids- en werkelijkheidsbeleving zijn, zolang zal er meningenstrijd woeden in De Speld. Es sind (om met Goethe te spreken) Ach, zwei Seelen in meiner Brust: deelnemer en toeschouwer. Een blik op de Buienradar toont mij dat filosofische buien en heersende windrichtingen nooit lang duren. Leve de veranderlijkheid, de dialectiek, de biodiversiteit, leve de Speld. Laten we onze Hietbrinken koesteren, zij bezorgen ons stof tot reageren, tot weerspreken.

Reageer
gravatar

Heer Outsider toch. U stelt de vragen en levert de antwoorden er direct bij. Dat stelt mij weer voor de vraag: valt hier nog iets voor mijn hand te doen?

Ik waag het het antwoord te geven: ja, driewerf ja. Want het was niet de vraag die uw gemoed bezwaarde, het gaat om de vraag achter de vraag. En daarbij moet ik u toegeven dat het altijd gekleed staat om Goethe in het betoog te betrekken.

Maar genoeg van dit ijdel gesnap. Het gaat om een goed onderbouwde slotsom op basis van een welberaden besluitvoming. Dit alles hebt u al zo treffend verwoord. Leve De Speld!

gravatar

@ Outsider
Mocht u willen reageren op reacties van Hietbrink dan wel een stofkap dragen.
Die in het licht bekeken van alle stof die zijn reacties doen opwaaien.

gravatar

Heren, zullen we het hier gezellig houden en de ontologie, de metabletica en de morosofie laten voor wat ze zijn?
Gewoon links laten liggen, niet op reageren, maar gewoon weer De Speld.
Zo ben ik benieuwd naar de bestuursproblemen bij Madurodam, de escapades van prof. Bokhoven, de reacties van de Paulussen enz.

gravatar

Viagra=effe-jagerja! en op jacht naar het stijfsel gedoe. Het zijn slechts hulpmiddelen, de natuur forcerend, het aan jagen van zaad verspreiding en verspiling, de wereld komt er niet eerlijk mee klaar. Dan liever Hietbrink, wie het kindje krijgt mag het houden. Wie was mijn vader? Sterker nog wie was mijn overgroot, dat zit nu een maal in Hietbrinks familie. Dat zijn tradiet’s=trouw-diets-zijn. Vaderloos opgegroeid de vader van… ?

Reageer
gravatar

in antwoord op u schrijven hier insider … mooi om de naam te noemen van Mario Simmel, en zijn beste seller ooit; es muss nicht immer kaviaar zijn… ook Hietbrink kon er niets aan doen het leven kwam op hem af… voor bestemd tot avontuur en zou het allemaal zo nog beter over willen doen. Thuis bestaat mijn behangsel 120 m. in het vierkant aan mijn levens werk als geboren organisator een zeer kleurrijk palet mag ik wel zeggen… staat nóg niet op internetjes. en dan nog immer betracht achter de schermen te werken. thans wat ouder wordend, eenzamer er mee naar buiten kom, omdat de tijd rijp. mijn huis is mijn museum en gelukkig ben ik er door eigen daad kracht niet uit kunnen zetten…. de moord met ze!!! het geld dat krijg ik nog wel… ook een oude dief heeft belastingen betaald en komt men niet aan zijn pensioen. Ach ja overal voor in… wat heeft hietjebrink niet gedaan in zijn turbulente leven…maar sport ook bestaat slechts uit poen…. aangejaagd door de sporters zelf… de suporter=suip-hard-door… niet in staat zelf iets te doen, dan te pronken met andere lieden hun vermeende prestatie.

Reageer
gravatar

@ Verwijzer=ver-wijzer en daar wordt de wereld toch niet wijzer van. Hietbrink is per definitie géén Morosoof… En zelfs de helft niet van den personen die Van Boxtel hier als zodanig benoemd. Het is weer eens een overkoepelende geleerdheids term in rage voor bedenksels van professoren. Trouwens nog geen letter maakt hij waar als zodanig te bewijzen waar dan ergens hietbrink onderuit te kunnen halen met ongelijk. Neen dan moet men wetenschappelijk ook vertellen waar de boel scheef zit. Sterker nog, anderen zien ook dat Hietbrink niet in dat boek thuis hoort en dat kan ieder weldenkend mens mede constateren.. Maar ja! dan komen we weer bij de macht van deze lieden die alles mogen verzinnen omdat ze gediplomeerd en daarom blindelings geloofd. Moresofie bestaat, maar dan moet hij de paus en alle geloofs belijders in wat dan ook daar in voorop stellen. En dat zijn telefoonboeken vol, begin daar maar eens aan.

gravatar

Wellicht tegen beter weten in, maar toch. “Trouwens nog geen letter maakt hij waar als zodanig te bewijzen waar dan ergens hietbrink onderuit te kunnen halen met ongelijk. Neen dan moet men wetenschappelijk ook vertellen waar de boel scheef zit.”

Dit is de omgekeerde wereld. U, morosoof, wenst de (bewezen) heersende leer niet te aanvaarden. Aangezien de heersende leer een reeds bezwezen leer betreft, is het aan u om te bewijzen dat het reeds geleverde bewijs onjuist is. En dáár struikelt u, telkens opnieuw. Dan gaat u onleesbare epistels opstellen, brabbelen, leuteren en beuzelpraat verkopen. Dit terwijl nu toch blijkt dat u ook redelijk normaal Nederlands kunt schrijven. Maar als u dan eindelijk eens tot iets moet komen, dan doet u dit niet. Dit is dus een bewuste keuze. Dan moet u ook niet klagen over de reacties. Wie zich als een hond gedraagt, moet verwachten dat hij benen te vreten krijgt.

Het staat u vrij om u niet te conformeren aan de heersende leer. Maar dan is het aan u om het ongelijk van die heersende leer (en dat zegt u goed: wetenschappelijk) aan te tonen. Zoals gezegd laat u het daar afweten. U kakelt wel, maar u legt geen eieren.

gravatar

Heer Henk van Mathenesse Spaland,

U heeft krachtig gesproken. Zo mag ik u horen. Ik ben trots en jaloers op het windje dat u Duizenddichter alias Morosoof Berend Willem Hietbrink heeft laten reuken. Ik had het waarlijk niet beter kunnen doen.

Aanvankelijk dacht ik dat het een geslaagde parodie was. Maar het bleek alras dat het erger was; het bleek de echte dwaze gast te zijn, die de onzin serieus meent.

gravatar

Professor Paulussen, het ontgaat mij wat u serieus vindt aan brabbelen, leuteren en beuzelpraat.

Het is een eenvoudige constatering van de feiten en het is nu eenmaal te doen gebruikelijk hiervan een proces-verbaal op te maken. Hierover bestaat een zekere consensus.

Uiteraard staat het u vrij hierin op uw beurt de morosoof te zijn.

gravatar

” FUNDAMENTEEL DIALEKT/DIETS/SPRAAKSTELS=360 GRADEN ”

aap-op-eep-up-oep-uup-eip-ip-iep-oup-uip-ap-eup-ep-oop
baa-bo-bee-bu-boe-buu-bei-bi-bie-bou-bui-ba-beu-be-boo
aat-ot-eet-ut-oet-uut-eit-it-iet-out-uit-at-eut-et-oot
daa-do-dee-du-doe-duu-dei-di-die-dou-dui-da-deu-de-doo
aaf-of-eef-uf-oef-uuf-eif-if-ief-ouf-uif-af-euf-ef-oof
vaa-vo-vee-vu-voe-vuu-vei-vi-vie-vou-vui-va-veu-ve-voo
aas-os-ees-us-oes-uus-eis-is-ies-ous-uis-as-eus-es-oos
zaa-zo-zee-zu-zoe-zuu-zei-zi-zie-zou-zui-za-zeu-ze-zoo
aar-or-eer-ur-oer-uur-eir-ir-ier-our-uir-ar-eur-er-oor
raa-ro-ree-ru-roe-ruu-rei-ri-rie-rou-rui-ra-reu-re-roo
aag-og-eeg-ug-oeg-uug-eig-ig-ieg-oug-uig-ag-eug-eg-oog
gaa-go-gee-gu-goe-guu-gei-gi-gie-gou-gui-ga-geu-ge-goo
aaj-oj-eej-uj-oej-uuj-eij-ij-iej-ouj-uij-aj-euj-ej-ooj
jaa-jo-jee-ju-joe-juu-jei-ji-jie-jou-jui-ja-jeu-je-joo
aak-ok-eek-uk-oek-uuk-eik-ik-iek-ouk-uik-ak-euk-ek-ook
kaa-ko-kee-ku-koe-kuu-kei-ki-kie-kou-kui-ka-keu-ke-koo
aal-ol-eel-ul-oel-uul-eil-il-iel-oul-uil-al-eul-el-ool
laa-lo-lee-lu-loe-luu-lei-li-lie-lou-lui-la-leu-le-loo
aam-om-eem-um-oem-uum-eim im-iem-oum-uim-am-eum-em-oom
maa-mo-mee-mu-moe-muu-mei-mi-mie-mou-mui-ma-meu-me-moo
aan-on-een-un-oen-uun-ein-in-ien-oun-uin-an-eun-en-oon
naa-no-nee-nu-noe-nuu-nei-ni-nie-nou-nui-na-neu-ne-noo
waa-wo-wee-wu-woe-wuu-wei-wi-wie-wou-wui-wa-weu-we-woo
Haa-ho-hee-hu-hoe-huu-hei-hi-hie-hou-hui-ha-heu-he-hoo

haan-volk-heet-brug-boer-guus-reis-slim-riem-koud-huis-staf-leuk-held-roos…. deze soort van “aap-noot-mies” klanken willekeurig gekozen maar in exacte uitspraak-schrijftaal te volgen. Zoedoende bekomt men….in de mathematiek berekend…

DE BABBEL-IOONSE-SPRAAK ONTWARRING. B.W.HIETBRINK 1983.

gravatar

Het is hier niet de juiste plaats om mijn taaluitvinding nog maar weer eens voor-te-spellen. Ons ABC is slechts een rest van 26 letters; ander alfabetten een paar letters meer of minder. Uitspraak op papier gezet hoort men bee cee dee ef gee haa jee kaa el em em pee kuu er es tee vee wee ix zet. Doch die klanken schrijft men nergens meer. En zo vond hietbrink dus in de dialekt-diets het ganse Spraakstelsel de driehonderd zestig resterende letters…die men in alle talen kan maken… géén één letter meer of te minder
En wat is er dan fout aan deze ontdekking….? dat een ongeschoolde Hietbrink dat heeft ontdekt en niet een van die achterlijke nep geleerde die door macht en valse diploma’s dit dood kunnen zwijgen. Doch ééns komt dé dag!
( de 15 aap-noot-mies klinkers hebben geen vaste waarde.) en door kennis van dit gegeven kan men alle woorden ter wereld in en uit elkaarschuiven als puzzelstukken. Alstubliefte=al-isut-U-te-bij-lief-de.

gravatar

Het bewijs Spaland van jou corupte reaktie hier in nog geen 5 min is dat jij blindganger der maatschapij niet de moeite nam, om maar even het Fundamenteel dialekt-diets te bestuderen in haast met blindelijkse commentaar slechts om te kunnen reageren om te reageren. Domme man! Je hebt je zelf ontmaskerd en blijft met deze tegen reaktie voor eeuwig op internetjes staan als kip zonder kop die nog een paar meter doorlopen kan.

16
Henk van Mathenesse Spaland • 2 maart 2013, 00:43

Niets dan instemming van mijn zijde. Uit principe ben ik het niet met u eens.

Het woord PRINCIPE betekend ” M A C H T ”
en daar maakt domheid misbruik van. Hietbrink koud gesteld… dacht U! Historisch onverantwoord gaat Spaland hier af!

gravatar

Heeft Hietbrink ook doping gebruikt?
Mocht dat niet het geval zijn, iets wat ik mij gezien al zijn reacties niet voor kan stellen, dan dient hij toch onmiddelijk naar de doping controle te gaan.

gravatar

Ook dokter Jansen Steur gooit volgens mij hoge ogen (die hij dan weer ter hoogte van de heup implanteert).
En dan in het verre verleden Dr Dushkind, waar veel reclame voor werd gemaakt, zonder dat ik opmerkelijke prestaties heb kunnen constateren.
En het was zo simpel voor de organiserenden van wielerronden : “an apple a day keeps the doctor away”. Voor de geringe kosten had niemand dat hoeven te laten !

Reageer
gravatar

Hier even een kleine aanvulling op het lijstje van Fuentes. En dan heb ik het alleen over de anabole steroïden:

18a-homo-17ß-hydroxyestre-4-en-3-on
5a-Androstaan-3a,17a-diol
5a-Androstaan-3a,17ß-diol
5a-Androstaan-3ß,17a-diol
5a-Androstaan-3ß,17ß-diol
Androstadienon
Androstanolon (dihydrotestosteron)
Androst-4-een-3a,17a-diol
Androst-4-een-3a,17ß-diol
Androst-4-een-3ß,17a-diol
Androst-5-een-3a,17a-diol
Androst-5-een-3a,17ß-diol
Androst-5-een-3ß,17a-diol
Androsteendiol (androst-5-een-3ß,17ß-diol)
1-Androsteendiol
4-Androsteendiol
Androsteendion
1-Androsteendion
5-Androsteendion
Bolandiol (19-norandrosteendiol)
Bolasteron
Boldenon
Boldion
Calusteron
Clostebol
Danazol
Dehydrochloormethyltestosteron
Desoxymethyltestosteron
Drostaandiol
Drostanolon (dromostanolon)
Epi-dihydrotestosteron
Epitestosteron
Ethylestrenol
Etiocholanolon
Fluoxymesteron
Formebolon
Furazabol
Gestrinon
3a-Hydroxy-5a-androstaan-17-on
3ß-Hydroxy-5a-androstaan-17-on
7a-Hydroxy-DHEA
7ß-Hydroxy-DHEA
4-Hydroxy-19-nortestosteron (4-hydroxy-nandrolon)
4-Hydroxytestosteron
7-Keto-DHEA
Mestanolon
Mesterolon
Metandiënon (methandrostenolon)
Metenolon
Methandriol
Methasteron
Methyldienolon
Methylestrenolon (methylnortestosteron)
Methyltestosteron
Methyl-1-testosteron
Metribolon
Miboleron
Nandrolon (19-nortestosteron)
19-Norandrosteendion
19-Norandrosteron
Norboleton
Norclostebol
Norethandrolon
19-Noretiocholanolon
Oxabolon
Oxandrolon
Oxymesteron
Oxymetholon
Prasteron (DHEA, dehydroepiandrosteron)
Prostanozol
Quinbolon
Stanozolol
Stenbolon
Testosteron
1-Testosteron (delta-1-dihydro-testosteron)
Tetrahydrogestrinon (THG)
Trenbolon
Clenbuterol
Tibolon
Zeranol
Zilpaterol

Reageer
gravatar

zie dat stinemine ontbreekt… zal verouderd zijn of gemengd met andere preperaten? pep is dan nog onschuldig en pepsi helemaal. de oude Grieken kende het al…. vandaar de olumpische=olielampisce spelen. heel vroeger nog fejeriek verlicht met olie-lampjes des avonds.

gravatar

Heer Carrotte,

Deze opsomming staat niet in alfabetische volgorde hoor.
Zo snapt werkelijk geen (geordend) mens er nog iets van.
Clenbuterol zou tussen Calusteron en Clostebol moeten staan, en 1-testosteron (delta-1-dihydro-testosteron) zou natuurlijk helemaal bovenaan moeten staan.
Vanaf Androsteediol sluipen er steeds meer ommissies in.
Doet u ons een plezier en plaats de lijst nogmaals in correcte alfabetische volgorde. Dat leest heel wat comfortabeler.
Dank U.

gravatar

Meneer Kniesoor,

Persoonlijk lijkt mij rangschikking op moleculaire massa logischer, slogisch.

gravatar

@ Flopperd Groenloh Wat is volgens u mijn hobby?

@Kniesoor Scherp opgemerkt. Mijn complimenten. De volgorde is inderdaad niet correct alfabetisch. Ik beraad mij op verdere stappen.

@BWH Ga ergens anders spelen.

@JC Persoonlijke massa? Hebt u dan werkelijk overal verstand van?

@Outsider Viagra hoort niet op de lijst, want geen anabole steroïde, maar een slapheidsblocker (dus verwant aan beta-blocker).

gravatar

@ Ouwe Hoeren is ook een vak en kent vele deelnemers. Ja kant miljoenen in dit land. Het is daarom nog al geen kunst om zich achter deze naam te verschuilem. Ouwe Hoer=al-weer-horen.

gravatar

@ Joost zeer juist allemaal… en dat “de speld” dit mogelijk maakt… zoek het maar eens in de rest van de media, die slechts mede gebaat tot het dom houden van de suporters massa. @ Jeettje, In opdracht van; moest Hietbrink medicijnen halen bij Italiaanse dorps Apotheken die nog geen verboden lijsten bezaten van stimulerdende middelen. Soms kocht hietbrink de ganse vooraad op en gingen de haren van den Bejaarde Apotheker gans recht opstaan… Later pas beseffend waarom. Voor de lol voerde de jongens pilltjes aan de goud vissen in de fontijnvijver op de binnenplaats van het Hotel in Italia… en dan hap hap, slik, slik begonnen die vissen steeds sneller rondjes te draaien tot dat ze de vijver uitvlogen en in een hoek werkelijk lagen te droogeren, naar adem te snakken. Die vissen gooide ze dan terug, tot dat ze op hun rug lagen. Hietbrink was toen naief en pas 18 jaar.

Reageer
gravatar

Als ik zo eens uw klankenoogst uit vrije uren beschouw, waarde Hietbrink, dan bent u een multi-talent. Wat zeg ik? Een omni-talent vergelijkbaar met Leonardo da Veni-vidi-Vinci. Er is geen métier of u heeft het in dit leven uitgeoefend, behoudens de horizontaal gestructureerde bezigheden van onze wederzijdse collegaa d’Oude Hoer, die zich als gevallen vrouw, liggend moest proberen staande te houden. Maar “es kann nicht immer Kaviar sein”; ook omni-talenten hebben hun fysieke beperkingen; daar zijn het (nog nét) mensen voor.

gravatar

Dit klinkt verdacht. Dat kan hij nooit op eigen kracht hebben gedaan. Hij MOET iets hebben gebruikt.
Ik ken die wereld erg goed en wat Fuentes heeft gepresteerd is bijna boven menselijk. Ik verwacht een grondig, diepgaand onderzoek. En een bekentenis bij Oprah.

Reageer
gravatar

Het lijkt mij ook wel eens heerlijk als de hypocrisie van de hedendaagse Nederlandse sportpers ironisch aan de kaak wordt gesteld

Slap en half-kritisch kijken ze terug op hun gebrek aan kritiek op de wielersport van de afgelopen jaren, terwijl de tekenen aan de wand alom waren. Jammer genoeg beseffen ze zich niet dat niet alleen de wielersport dit soort symptomen ten toon spreidt, maar dat dezelfde tekenen ook bij andere sporten te zien zijn. Maar wellicht verrast Dione de Graaff mij nog eens als ze haar lachende gezicht thuislaat en ook bij het schaatsen eens een uur ploegleiders over dopinggebruik uit gaat horen. Schaatsen laat dezelfde percentages van renners met verdachte bloedwaarden zien in de periode tot 2008 (rond de 15%), heeft net als bij wielrennen gebrek aan positieve testen, maar, zoals oud lid van de medische commissie van de internationale schaatsbond Jim Stray-Gundersen zegt, zijn veel bloedmonster zo verdacht dat het zeer waarschijnlijk is dat er op grote schaal doping werd gebruikt door de toppers.

Tennis heeft tot 2009 een gedocumenteerd vrijwel afwezig systeem van dopingcontroles en na 2009 is alleen het gedocumenteerde van het voorafganade veranderd: Ze deden er al nauwelijks mededelingen over, maar nu zeggen ze gewoon helemaal niks meer over dopingzaken. Tennissers als Federer geven echter aan dat ze nauwelijks gecontroleerd worden, laat staan bloedtesten moeten doorstaan buiten het competitietreffen om (Federer laat zelf bloedmonsters invriezen om zijn onschuld bij grootschalige schandalen in de toekomst te kunnen bewijzen; blijkbaar verwacht hij dat er nog wel wat aan zit te komen). Ook hier blijft het akelig stil bij, bijvoorbeeld, de NOS.

Over voetbal praten we helemaal niet, zelfs het bericht dat arts Fuentes ook met veel voetballers werkte verdween bij de NOS onder het kopje “Wielrennen”. Via het voetbalportaal was er niks van terug te vinden. Ook beweerde ‘wielerverslaggever’ Gio Lippens dat tijdens het huidige proces voor het eerst naar buiten kwam dat Fuentes met voetballers heeft gewerkt, maar blijkbaar is wat simpel google-werk voor deze journalist al te veel werk, want reeds in 2007 (na het opkomen van het eerste schandaal met deze arts, Operacion Puerto) gaf de arts al meerdere interviews waarin hij zijn verbazing uitsprak over het feit dat er alleen gebruikt werd over de wielrenners als zijn cliënten en niet over de voetballers (‘drie van de grootste clubs van spanje’, zijn woorden), tennissers (‘meerdere wereldtoppers uit de top 50’), atleten, langlaufers, zwemmers en sporters uit andere takken van de professionele bedriegerij.

De NRC vindt het ook veel interessanter om gedurende bijna een half jaar als een roddelkrantje achter het sensationele schandaal binnen de wielersport aan te lopen, met voornamelijk oud nieuws op de voorpagina (e.g., bonnetjes van Bogaard welke al maanden geleden naar boven zijn gekomen), maar over andere sporten lekker te zwijgen of nieuws af te doen met een klein berichtje in de kolom.

Blijkbaar verkoopt sensatie, maar ik vraag me wel af waar het ethisch besef van de journalisten in kwestie is. Selectief één sport uitmoorden, terwijl dezelfde aanwijzingen aanwezig zijn in veel meer sporten. Ook de Speld blijft liever hangen in de sensatie en kijkt blijkbaar niet verder dan het wielrennen, want dat is makkelijk scoren met de satire.

Zelf houd ik niet eens zoveel van wielrennen, mannetjes die uren achter elkaar aan fietsen met een tijdsverschil van 3 minuten tot de laatste paar kilometers, maar ‘mijn’ sport krijgt toch niet zoveel zendtijd (boogschieten). Ook daar gebeuren dingen die niet mogen, trouwens, maar daar zal voorlopig geen journalist achteraan gaan, dat levert niet genoeg sensatie op. We blijven de lijken natrappen tot onze zakken gevuld zijn met sensatiegeld.

Reageer
gravatar

Toe maar, ik wist niet dat er doden vielen bij het boogschieten. Maar ja, een ongeluk zit in een klein hoekje en bewijs maar eens dat iemand opzettelijk een tegenstander uitschakelt. Wel begrijpelijk eigenlijk.

gravatar

Iemand die ellenlange verhalen schrijft, omdat hij zichzelf zo graag hoort; Joost moet een pseudoniem van Mart Smeets zijn, slogisch.

gravatar

J.C.: Wat een inhoudelijke reactie! Leuk! Om maar terug te ad hominemen, blijkbaar kost het lezen van een paar regels tegenwoordig zoveel moeite dat de schrijver ervan snel moet worden weggezet. Foei, meer dan 160 tekens!

gravatar

Waar je de viagra onder doet of insteekt zal mij een worst wezen. Maar ik heb het wel tekoop tegen een redelijke bijdrage. Ook viagra light voor in de zwembroek is nog voorhanden.

gravatar

Nu ja, heer Joost legt wel de vinger op de zere plek. Ik vind het een aannemelijk verhaal omdat het vreemd zou zijn als de kwestie alleen maar bij het wielrennen zou spelen. Ook in andere sporten draait alles om veel geld. Sport is al heel lang geen spelletje meer. Dankzij zijn bijdrage zijn de lezers van De Speld weer goed geïnformeerd.

gravatar

@ Heer Spaland,
Ik moet er niet aan denken dat er geen doping meer zou worden gebruikt.
Natuurlijk is dat niet alleen bij wielrennen het geval. Die zijn alleen zo onnozel om het toe te geven.
Op Boogerd na dan maar die was altijd al aan de late kant.
Wat zou de sport dan oersaai worden en de duren de uitzendingen de helft langer omdat de tijden dan enorm gaan tegenvallen. Er zal dan niet meer sprake zijn van een WR, Er, TR of welke R dan ook behalve een nieuw diepterecord qua tijd dan want hiermee wordt niet gerefereerd aan het diepzeeduiken. Bij het gewichtheffen krijgt men geen gewicht meer van de grond ook al doen ze nog zo gewichtig.
Nee zonder doping geen ping ping.
Dan ga ik subiet al mijn abonnementen op de sportzenders opzeggen.
Wellicht kijk ik dan alleen nog naar het speerhappen, kogelkoppen en de 100 meter wakhappen met hindernissen.
Nee ik herinner u graag aan de lijfspreuk van een voormalig DDR Arts;
Doping muss sein.
Ik denk ook nog steeds met weemoed terug aan Ben Johnsen en Marian Jones.
De doping controles moeten ook onmiddelijk worden afgeschaft. De leden van de WADA dienen te worden gearresteerd, leden van de Stichting anti doping autoriteit moeten worden verbannen, Doconed moet worden opgeruimd en vernietigd.
Als er alleen nog maar “schoon” gereden mag worden zal de Tour de France een heel jaar duren en kan men bij aankomst op de Chanselysee. De volgende dag weer met de nieuwe tour beginnen.
Bij zwemwedstrijden zal men het bad tussentijds moeten verschonen.

gravatar

Trek het je niet aan J.C.

Joost heeft kennelijk geen greintje humor. Daardoor kan hij niet Mart Smeets zijn. Dat had je dan toch mooi mis.

gravatar


Er is nog wat anders, Pal Jas,

Joop begint met de aankondiging dat “… Nederlandse sportpers ironisch aan de kaak wordt gesteld“. Zo’n aanvang schept verwachtingen, maar helaas is zijn relaas wat dat betreft teleurstellend.

Of heeft hij een nieuwe definitie van ironie?


Prwlski kan ook uw stalker worden. Schrijf voor inlichtingen naar naar [email protected].

gravatar

Boogschieten, met een apparaat met allerlei toeters en bellen? Met een laser? Na een hele middag staafjes op een baal hooi schieten gaat er één naar huis met een paar punten meer dan een ander. Zo makkelijk is het nu, Joost, om een sport belachelijk te maken. Omdat het competitie is: dat is van nature belachelijk als het nergens om gaat.

Wat kan een normaal mens die doping en de sportpers nou schelen? Waarom die pers aan de kaak willen stellen terwijl de rest braaf de regering nareutelt en ons de nieuwe bezuinigingsvoorstellen presenteert.

Een echte pers zou dat niet overkomen, op zo’n opzichtige manier staatsvoorlichting propageren, maar zou tot de conclusie komen dat er niks wordt bespaard doch lasten worden verzwaard voor de burgers.

Dat is meer verontwaardiging waard dan je druk maken over lullige spelletjes die nergens toe dienen: brood en spelen, je bent er in gestonken.

gravatar

Iets met vriesdrogen schijnt in de mode te zijn tegenwoordig: makkelijk op te snuiven via het reukorgaan. Men neme in ogenschouw dat die spuiten steeds groter moeten worden teneinde hetzelfde effect te bereiken.
Zoiets eindigt dan met een darmspoeling, en dat fietst minder prettig, schijnt.

gravatar

Zo ziet u maar weer. Op de Solex hoeft men niet te trappen en dat maakt het toch weer wat doenlijker. Pollens, wat een dekselse kerels, die R.S. Stokvis & Zonen. Aan alles hebben ze gedacht.

gravatar

Het zij mij vergeven, maar bij het lezen van dit bericht over oud-collega Dr. Eufemanio Fuentes, wordt ik wat euforisch. In de tijd dat ik zelf nog actief aan wielrennersbegeleiding deed (in de tijd van De Kneet) werd er nooit over doping gesproken, men had daar toen eufemismen voor als: sterke koffie, Sperti (anti-aambeienzalf) en smeerolie.
Wij hebben Hein Verbruggen elk jaar weer, de nodige sterke koffie moeten toedienen om toegang te krijgen tot de Tour de France, de Giro d’Italia, Luik/Bastenaken/Luik en kermiskoersen als de ‘Acht van Chaam’ de ‘Rund um den Henninger Turm’. Eerlijk gezegd waren zelfs soms wijzelven, als afgestudeerd dopingarts, ook hard toe aan een bloeddopinkje uit het vriesvak. Eén onzer werd deswegen ironisch ook wel eens Graaf Dracula genoemd.

Reageer
gravatar

En U noemt zich Outsider? Wel, wel, weer een karretje in de poep gereden.

Op De Kneet: lang leve de gladiolen!

Inmiddels zijn de HR managers collectief aan de RSI bezweken: dat komt ervan als men doping afwijst.

gravatar

Legt dat iets beter uit dan… U bedoelt toch zeker duidelijk de bolletjes-slikkerstrui. Ik wil Bolletje!
Hietbrink handelde vroeger zonder te weten wat hij kocht; uit de Itliaanse dorpsapotheken Stinemine= steun-de-mijne. Hietbrink 2x tour de France, 1 x Giro en 14 zesdaagse meegemaakt als als 1e suporters Petjes, hoedjes,vaantjes, sjaaltjes en dergelijker verkooper, later ook voor vele euopeese voetbalclubs en zodoende de suporters verdwazing leren kennen en dat vooral de wielerwereld bestond uit louter combine=kom-bij-eene om uit te maken wie waar wat winnen gaat. Alle prijzen werden vaak voor de meet verdeeld. Peter Post was daar de weredlkampioen in. wielrenners hebben daarin boven het equu van een fruit vliegje. Gerben K. was mijn beste vriend. Doch ook de kunstwereld is vaak voorgekookt en in handen van speculanten en wat de gek er voor geeft. Ach wat is niet fixtief? Sta nergens meer versteld van.
Zuiderlucht | Cultureel Maandblad | Amstel Gold Race 1966 door … http://www.zuiderlucht.eu/amstel-gold-race-1966/In cache

4 apr. 2011 – De allereerste Amstel Gold Race startte in 1966 in Breda en finishte in … zeggen nog steeds: Wim Hietbrink heeft de Gold Race uitgevonden.” …
Historie – Amstel http://www.amstel.nl/evenementen/amstelgoldrace/wedstrijd/historieU heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
Herman Krott peetvader van Amstel Gold Race De op 20 … Toen we buiten kwamen stond daar ineens de Limburgse wielersupporter Willem-Berend Hietbrink.

gravatar

Wat u zegt Jeettje: Outsider is -óók- een Eufemisme, zoals ook Carlos Fuentes zich soms voorstelt als Eufemiano Fuentes als hij niet herkend wil worden door dopingcontroleurs van UCI of USADA. En tja, de HR-managers die collectief bezweken aan RSI, dat moet toch iets met beroepsdeformatie te maken hebben. De vele uren die zij dagelijks in ijdelheid doorbrengen, gekluisterd aan het beeldscherm ingelogd bij bepaalde sites, liggen in het logische verlengde van hun NLP-taakaspecten: door lang lullen werknemers de kant uit masseren van vrijwillig ontslag, never a dull moment in this line of jobs.

gravatar

Ja Jeetje, Hietbrink draaide gans zijn leven avontuurlijk nergens zijn hand voor om… Van dief tot dichter, ik steel niet alles ligt er. Der wille zum macht, heeft Nietzsche nooit als boek titel uitgegeven… daar die wil bestaat eigenlijk niet, daar altijd tot macht tegenkracht. Die macht die Hietbrink heeft ten opzichte van zijn taal kunsten wordt zo grandioos tegenwerkt door de gevestigde orde… omdat zij ‘de macht van het tegenwerken’ vals gelegaliseerd bezitten. 40 jaar tegenwerking door valse machten in krachten… Het zijn wetenschappelijke ambtenaren die dat doen. Bij machtswisselingen van Koningen en Keizers gingen die er allemaal aan. Omdat zij de opvolgers in eerste instantie zolang mogelijk hadden belemmerd. Als den eene komt, moet den andere gaan! Gelukkig maar… dat is pas evolutie!

gravatar

Hm, ik wilde maar aangeven dat de HR managers op onreglementaire wijze uit de kolommen zijn verdwenen, terwijl zich daar toch aardige discussie begon af te tekenen: weer de jeugd die toesloeg en geen plek wilde maken? Bovendien is het lemma Gorcum niet lang niet uitgeput.

En wat Joost hieronder betreft: ewh .. hij mag het weten, maar of hij het ook weet?
De Speld betichten van het serieus nemen van en niet aan de kaak stellen van (sport)journalistiek: geen regelmatig lezertje, denk ik maar.

gravatar

Het lemma Gorcum is nog niet verloren, Heer Jeettje. Ik hen genoteerd staan dat wj waren gebleven bij de Lingewijk, in het bijzonder bij de Hugo de Grootstraat met halverwege het pleintje.

Mijn aandacht gaat echter soms ook uit naar de ernst des levens. Zo dien ik soms mijn woning te verlaten om mij te overtuigen dat anderen aan het werk zijn gegaan om voor mij het pensioen bij elkaar te schrapen.

Dit indachtig het het motto: vertrouwen is goed, maar controle is beter. Verder is het natuurlijk ook voor mijn eigen bestwil. Door te lopen profiteert mijn bloedsomloop optimaal van de pompwerking van de beenspieren.

gravatar

Inderdaad, Heer Spaland, wandelen is goed voor de bloedsomloop en het humeur. Zo mocht ik graag door Gorcum wandelen rond de Groenmarkt en zo de steegjes door, Langendijk af naar de Lingehaven en Het Eind: gewoon om nog het restje Middeleeuwse sfeer te proeven.
De bibliotheek zat toen nog in de veste aan de Tolsteeg, alwaar men niet vreemd zou opkijken Hugo de Groot uit een boekenkist te zien oprijzen.

Mijn bootje lag in het Kanaal van Steenenhoek, en af en toe ging ik door de sluizen buitengaats in Gorkum en via Hardinxveld weer terug. dat was geen klein bier: het was een klein bootje en de Merwede heeft de eigenaardigheid in hoogte te verschillen met plateaus van voetbalveldgrootte.

gravatar

Ach, de boekenkist van Hugo de Groot. De in genealogiekringen (waar ik overigens niet aan doe) niet onbekende heer Arie Jan Stasse heb ik eens ontmoet. Hij vertelde mij dat men op deze kist zo zuinig is dat deze op twee plaatsen in Nederland wordt bewaard.

Gorcum ligt voor de watersport ideaal. Bij het Einde is een jachthaven. Buiten de Waterpoort opstappen op de Jannie Hudi en dan over de Merwede naar Woudrichem ofwel Woerkum varen en eventueel door naar Loevestein. Heerlijk is dat.

gravatar

Inderdaad lijdt die kist aan poly-locatie: mij is verteld dat elk zichzelf respecterend kasteel of groot huis de originele kist bewaart. DNA onderzoek kan behulpzaam zijn om hier klaarheid in te brengen.

Of verder de Linge afzakken, ook zeer rustgevend, en langs Arkel terug.
De mogelijkheden zijn tal: eigenlijk moet men dit stilhouden om geen volksoploop te veroorzaken.

gravatar

Die volksoploop zal wel meevallen, Heer Jeettje. De charme van een klein stadje zien valt velen te zwaar. Als men geveltjes wil zien, reist men naar Brugge. Maar het pand “Dit is Bethlehem” in Gorcum loopt men voorbij zonder het te zien.

gravatar

Het is waar wat u zegt, Heer Spaland, men heeft er geen oog voor. De ene man zijn kleine stad is de andere zijn metropool.

Men had toen nog buurtschappen rondom; een schamele 4 á 5 keuterboerderijtjes bij elkaar ergens in de ommelanden verstrooid, en ik sprak op een boerenverjaardag eens iemand die daar woonde.

Deze verklaarde ééns per jaar naar de grote stad te gaan. Rotterdam? Neeje, neeje, dat was Sodom of Gomorra en waarschijnlijk allebei tegelijk. Dordrecht dan? ‘Neeje, neeje, veels te druk. Al die mensen.’
Maar waar naartoe dan? ‘Gorcum natuurlijk’ en dat op een toon alsof ik niet goed wijs was.
Ik heb toch een aantal minuten moeten zitten zwijgen om deze revelatie te laten indalen, mag ik u zeggen.

gravatar

Dat DNA in de boekenkist is een heikel punt. Wat zijn de gevolgen als men in die kist tevens het DNA van Elsje van Houweningen aantreft?
Uiteraard zal heer Viesman De Speld volpennen, dat is voorzienbaar. Wellicht wordt een bevolkingsonderzoek gestart dat zich uitstrekt van Gorcum tot Zaltbommel aan toe.

gravatar

Maar dat is ook typerend voor zo’n klein stadje. Veel dingen lagen in die tijd gewoon vast. Werken deed men bij De Vries Robbé, kleding kocht men bij Bergeijk & Stufkens (Heeren- en Kinderkleeding, gemaakt en op maat), muziek haalde men bij Sommer en boeken bij Horneer / Boekhandel v/h Knierum.

Dáár en nergens anders.

gravatar

Heer Jeettje, u gezamenlijk werk lezend viel me op:

…’Men had toen nog buurtschappen rondom; een schamele 4 á 5 keuterboerderijtjes bij elkaar ergens in de ommelanden verstrooid’…

zijn dit de latere, infame, kleuterboerderijtjes?

gravatar

Oei, beste Organza, een excuus is op zijn plaats: die puntkomma is totaal misplaatst daar.

En er liepen aardig wat kinderen rond, jazekers. Allemaal eigen broedsel uit hooiberg of bedstee.
Infaam? Geen idee.

gravatar

Vind je het gek Paulus, ik gaf je altijd voldoende frisgewassen onderbroeken mee voor onderweg.