Studente weigert op te staan voor bejaarde

Yvette van Duijvestein (20) geroemd als nieuwe Rosa Parks


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bejaarden misbruiken de morele afspraak om voor ze op te staan. Lichamelijk zijn ze niet te vergelijken met de mensen uit de tijd dat de regel opgeld deed. Bovendien weten we nu dat de inspanning van het staan hun gezondheid juist ondersteunt. Het zal wel een oude gereformeerde moralistische zeik-Nederlander zijn geweest. Die staan nou eenmaal voor hun vastgeroeste denkbeelden. .

Reageer
gravatar

In de reacties bij dit item bespeur ik enig zwart-wit denken, waarbij gehele maatschappelijke groepen over één kam geschoren worden. Ik juich dit ten zeerste toe. Hoe meer polariteit hoebeter, dit zal immers leiden tot een statische ontlading die heel Garijp een jaar van stroom kan voorzien.

Uiteindelijk voelt iedereen zich verongelijkt en dat moet vooral zo blijven. We zitten momenteel in een unieke situatie in de Nederlandse geschiedenis, waarin de jongeren van nu het (na decennialange vooruitgang) minder welvarend zullen hebben dan hun ouders.
Ter bevordering van de polarisatie zou ik daarom voor willen stellen de studiedruk nog verder op te voeren en de jongeren enig uitzicht op een hypotheek te ontnemen. Om alle begrip voor ouderen in de kiem te smoren, zouden de media het beeld moeten schetsen dat alle ouderen lui zijn en niets meer voor de maatschappij betekenen.

Ouderen, op hun beurt, zouden zich dag in dag uit aan jongeren moeten ergeren. De media zouden het beeld moeten schetsen dat de jeugd van tegenwoordig lui is en slechts profiteert van wat zij sinds de oorlog hebben opgebouwd.

Ouderen kijken slechts naar het verleden en jongeren slechts naar de toekomst, en dat is voor de polarisatie en wederzijds onbegrip zeer gunstig. Ik wacht daarom met vreugde af wat de toekomst brengen zal.

Reageer
gravatar

Misschien is het verstandig om eerst eens bij jezelf na te gaan waarom Yvette niet wou op staan voor een ouder iemand. Zelf kom ik regelmatig in zulke situaties terecht en sta ik ook niet op. Ik krijg dan vaak een boze blik terug. Maar de reden waarom ik niet op sta is omdat ik een reumatische aandoening heb. Dus voordat je meteen een mening/oordeel klaar heb liggen vraag je zelf af: Waarom?

Reageer
gravatar

Niet meer dan logisch dat jongeren niet voor bejaarden opstaan. Betalen maar de helft en dan nog ook een zitplaats willen? En waar komt toch dat misverstand vandaan dat babyboomers hard hebben gewerkt? De vrouwen van de babyboomleeftijd zaten over het algemeen thuis en de heren deden het werk wat tegenwoordig door 1 man gedaan wordt met minimaal 3 man. En meestal door soepele wao of andere vut regelingen gestopt op hun 52ste of hooguit 60ste.. probeer dat nu nog maar eens?. Ja de ouders van de babyboomers die hebben met hun poten in de klei het land opgebouwd en werkten al vanaf 12 jarige leeftijd…. maargoed. ach en wee… boeiend…..
En waarom ging de betreffende bejaarde niet gewoon 1 rij achter haar zitten op de lege plaats?

Reageer
gravatar

Dat kan 2 redenen hebben. of:
1: De balk zit er niet…
2: Zit een balk in de weg wat mij het goed kijken belet….

beide gevallen, heeft de bijbel er niets mee te maken bijdewee..

disney’s verhalen bundel bl3-5

gravatar

De vergelijking met wijlen Rosa Parks gaat hier uiteraard niet op. Mevrouw Parks handelde in strijd met de toen geldende wetten en werd daarvoor dan ook beboet en berecht.

Deze studente kan op grond van geen enkele wet verplicht worden haar zitplaats af te staan aan wie dan ook en kan dan ook juridisch geen enkel verwijt worden gemaakt.

Reageer
gravatar

Bij ons in India kan zij wel worden verplicht haar zitvlak ter beschikking te stellen van de medepassagiers

gravatar

Het tóppunt van ironie: een blinde geleidehond. Wat is een blinde geleidehond? Dat is een hond die middels een witte stok met rode ringen vóór zijn blinde baas(je) de stoep aftast op omgevallen fietsen, grijze of groene kliko’s, tram- en busabri’s en achteloos achtergelaten hondendrollen van > dan 2 kilo.

gravatar

Op de foto bij het redactioneel artikel is rechts naast Yvette een duidelijk herkenbare en gecertificeerde vlinde bink (of blinde vink) zichtbaar, de in Amsterdam e.o. bekende straatvechter Harry Schiffmacher (inderdaad: de zoon van). Op zijn gelaat is door zijn verwekker een niet van echt te onderscheiden blindenbril getattoëerd en op zijn linkeronderarm zijn personalia, adres en bloedgroep. Yvette schijnt zich vaag bewust te zijn van de biologisch getinte belangstelling van Harry S., getuige haar licht zijwaarts gerichte blik.

gravatar

Pas aan het einde van de dienst. Heer Bøs heeft een zittend beroep.
Let wel: een zittend beroep. Hij heeft dus niet gezeten en evenmin is hij een gezeten burger. Dat is weer iets anders. Men kan in deze dingen niet precies genoeg zijn.

gravatar

Hietbrink had op dit belachelijke onderwerp nog niet gereageerd. Waarom niet ? daar het is nog veel erger… wat is een student/studente? Komt hietbrink in de tram/bus en kinderen staan niet op voor den oude; dan gaat hij naar de microfoon van den bestuurder en roept om dat: de jeugd wel-is-waar den toekomst; maar op dienen te staan voor het kreupel, afgeleefd mens. dat roep ik om in vier talen daar multicultie hem anders niet verstaat.
Move jour ass, bitte abhouen, partir directe moi en tutti corridori in partenza, ultmo giro. En kijk ieder stapt uit en wij rijden verder!

Reageer
gravatar

Volgens mij zit Yvette in de trein. Zo reis ik ook vaak, en velen met mij. Lekker rustig en als je te laat voor college bent heb je altijd een geloofwaardige smoes

Reageer
gravatar

Aan de hond hing een punker van het soort waarvan je denkt dat ze buskoten bekladden. Zegt die punk tegen mij : meneer dit is een narcoticahond en die geeft aan dat je narcotica bij hebt. NARCOTICA? Ik ben gewoon tegenover het station een zakje wiet gaan kopen. De punk pakte mijn wiet af. Bedankt zunne.

Reageer
gravatar

Jazeker, ik hoor haar in gedachten al uiten: “O my, you dó rise to the occasion”, dear sir”; want zoals elk lid van de moderne globetrottende jobhoppers- en backpackersgeneratie denkt, schrijft, facebookt, pingt, twittert en vibreert Yvette van Duijvestein (20) uitsluitend in correct Amerikaans/Engels: “O-My-God!”. Overigens moet aan deze exclamatie geen religieuze connotatie worden toegekend; het is slechts de standaardnormale reactie op een onverwachte gebeurtenis van een standaardnormaal U.S.A.-georienteerde en multimediaal gemarineerde tiener of twen. Overigens Van Duijvestein? Nog familie van Adri van Duijvestein, het bijzettafeltje van Annemarie Jorritsma?

gravatar

Ach ouwehoer, er zijn soms van die dagen dat men zich getergd aan het toetsenklavier zet om uiting te geven aan opborrelende emoties en/of gistende galsappen. Ik kom u trouwens ook vaak tegen, de laatste dagen. Toeval?

gravatar

Weet je waarom ze zo weigerachtig staan tegenover de speekseltest?

Sommigen testen heel hard positief ‘terwijl er niks mis mee is’. Ze kunnen het alfabet opzeggen van E tot P. Zatten gaan niet stoppen bij de P. Ze gaan bij de A beginnen om pas bij de Z te stoppen waardoor ze denken dat de test goed was.

Je mag ook niet gaan vragen ‘waarom moet ik met de E beginnen’?

Je moet ook een uitleg hebben gelijk ik probeerde zo rap mogelijk van Boerengat naar Stampersgat te rijden.

Als ze geen grote Zwarte Hond bij hebben die plots aan je hand komt likken komt het wel goed.

Reageer
gravatar

Gij getergde Belg, vanwaar die Alpha en Omega van E en P? Is dit een stille referentie naar het voormalig hoofdpijndossier EPD? Wij zijn tegenwoordig mensen van glas, men kijkt van voor naar achter, van links naar rechts en van boven naar onder door ons heen. Met onze GSM die voortdurende gelocaliseerd, gevolgd en afgeluisterd wordt, met onze betaalpas die bij elke transactie te bestemder plekke doormeldt waar wij waren, hoe laat, hoeveel wij besteed hebben en met onze nieuwe sociale media waaraan wij vrijelijk alle schone én vuile was ophangen, met onze TomTom of goedkoper equivalent die bijhoudt waar en op welk adres u was en hoe lang. Kortom, die speekseltest is eigenlijk al niet meer nodig; uw DNA is allang bekend, in een vrijwel onbeperkt toegankelijk (want licht kraakbaar) deel van uw EPD. Het begrip “Privacy” kan worden bijgezet in de crypte der vergetelheid. Maar zet gij vooral uw kruistocht van Boerengat naar Stampersgat onverdroten voort, via de snelste route: over Sint Herejezus-Eik (B).

gravatar

Vanaf dat je je ‘anonieme’ OV pas met je pin pas betaalt is hij niet anoniem meer. En weten ze LIVE waar je uithangt. Ik vind dat ENG. Als er straks een kerel met een snor opduikt kan die mijn hele hoedanigheid zomaar opzoeken, zelfs waar ik ben.

Reageer
gravatar

Dat wicht heeft ook haar ticket gekocht. Ik ben nog niet oud genoeg om ongestraft op haar schoot te gaan zitten. Eens ouder dan 80 kun je eigenlijk overal op gaan zitten. Je moet daarbij wel uitkijken dat ze er niet met je spullen vandoor gaan.

Reageer
gravatar

Niemand zal mijn een blauw oog slaan want ik ben brildragend en dan kun je niet op het oog slaan. Maar daarenbuiten zal zo’n jonge deerne een bejaarde toch niet slaan omdat hij haar uit noodweer moet beklimmen? Dat zou wel helemaal tegen alle fatsoensregels en etiquette ingaan!

gravatar

Als ze mij dat had geflikt had ik haar gewoon beklommen met al mijn prettige gevolgen van dien.
Is er iemand die mij kan informeren wanneer Yvette van Duijvestein wederom in de bus zal plaatsnemen, op welke lijn om welk uur? Ik verheug me er al op!

Reageer
gravatar

Ho ho, waarde Doekle, “beklimmen” oké, maar of alle gevolgen prettig zijn is de vraag. Een blauw oog is zo opgelopen met de tegenwoordige assertieve jeugd.
Mijn advies is haar minstens met studentenhaver mild te stemmen en dan suikerzoet uw zorgen uit te spreken over het dreigende leenstelsel en het mogelijk verdwijnen van de studentenkaart. Dan kunt u wellicht beginnen aan wat u beklimmen noemt.

gravatar

Wellicht dat in uw tijd studentes nog met studentenhaver waren te paaien maar in de tegenwoordige tijd moet je wel met iets anders op de proppen komen voordat er gepaaid kan worden

gravatar

Tja, zelf ben ik ruimschoots de norm gepasseerd, maar ik weet niet of ik dat hele 50+ wel zo’n goed idee vind. Polariseren naar leeftijd als je eh, OUD bent? “we all get old, and the young get stronger” zong ooit een jonge babyboomer; en met een venijn..

Reageer
gravatar

Toch wel, Heer Zotheid: ergens moet men een duidelijk te onderscheiden lijn trekken, waarom dan niet leeftijd? Die is niet aan arbitrage onderhevig.

Zoals u weet is men zo oud als men zich voelt, en dan neem ik waar dat er zeer oude mannetjes en vrouwtjes zijn van 25 jaar en jonge goden van 75.

50+ als grens schept duidelijkheid, en het polariseren doen die ouwe jongelui zélf wel; dat hoeven wij niet voor ze te doen.
Bovendien is de ambtenarij begonnen met deze vorm van discriminatie: van de ene op de andere dag is men officieel oud, dus het mag kennelijk.

gravatar

Discriminatie kan uiteraard ook functioneel zijn. Zo heeft het weinig nut om een 50-plusser te vragen hoe de moderne babyvoeding hem smaakt. Ik zou werkelijk niet weten waarom hier sprake zou zijn van het maken van een verboden onderscheid.

gravatar

Wij moeten eens laten zien dat wij, ouderen, niet over ons laten lopen ! Helaas zijn we te stram om de barricaden te beklimmen, maar demonstreren, plakkaten plakken, stiptheidacties en zulks moet ons toch lukken.
Ook moeten wij eisen dat onze acties een paar uurtjes onderbroken kunnen worden voor een middagdutje, maar dat spreekt.

gravatar

O zot der Zotheden The young don’t get stronger they only get older!
Helaas hebben ook zij dat niet in de gaten

gravatar

Tja, u zult het wel weten ouwe hoer. Uw longitudinaal veldonderzoek naar de krachten van jong en oud is ongeëvenaard. Hulde daarvoor!

Helaas heeft niemand opgemerkt dat de tekst moet zijn “The old get old and the young gets stronger” Maar ik begrijp dat de heer Morrison abuis is?

Ach wat doet het er toe, als men zo oud is als men zich voelt kun je toch alle dagen zitten in de bus. Yvette kan dan ook niets verweten worden.

gravatar

Heer Spaland,
Vaak zitten wij op dezelfde lijn (13 geloof ik) maar vandaag moet ik u helaas tegenspreken.
Het is pertinent onjuist dat de gemiddelde 50+ er niet zou weten hoe de moderne babyvoeding smaakt.
Dat is namelijk wel het geval.
Zij moeten namelijk op de kleinkinderen passen terwijl de ouders aan het werk zijn. Dit gebeurt veelal niet op vrijwillige basis maar wordt van hen verwacht. En vervolgens maar afgeven op de ouderen.
Het kan verkeren sprak Brederolator

gravatar

In onze famille was het usance personeel daarvoor in te huren. Voorproevers werden deze lieden genoemd.

Men kan ook té ver gaan in het opvoeden: men wil op latere leeftijd toch niet voor de voeten geworpen krijgen dat men altijd te kleine porties serveerde omdat de oudere het ervan nam onder het mom van proeven.
Iets wat heden ten dage nogal opgeld doet, dat verwijt.

gravatar

Hier is niets mis mee. Ouderen hebben al lang genoeg kunnen zitten en jongeren moeten nog een flinke tijd mee.

Reageer
gravatar

Wat een brutaal wicht ! Dat vraagt om actie, dus hierbij eis ik dat in alle bussen enkele ligplaatsen komen, alleen voor bejaarden en zoniet, dan zet ik de 50+ partij erop !
Ik zal de oude Viesman niet het gras voor de voeten wegmaaien door te opperen dat leuke studentes er wel ……. Ach, doe ik het bijna toch.

Reageer
gravatar

Ach, Heer Groenerik. Laat zo’n wicht eerst maar eens leren op een behoorlijke manier de kost te verdienen.
Over kost gesproken. Hoe vindt u het dat u de kosten van de verzorging – wellicht door haar – zelf moet gaan betalen?

gravatar

Geen zorgen voor de dag van morgen ! Ik ben nog rap ter been en vlot in het verkeer met mijn snorfiets.
Als ik zorg nodig heb hoop ik daar extra AOW voor te krijgen, zeker als de 50+ partij blijft groeien en bij de volgende verkiezingen de allergrootste partij wordt ! Kortom: niets is te dol voor Henk Krol, ozo.

gravatar

Tja, als hij de allergrootste partij wordt, dan heeft hij een probleem. Dan moet hij gewoon het hele land gaan regeren en moet hij geschikte mensen vinden die elkaar na verloop van tijd voor de verandering eens niet de tent uitvechten.
Het paard dat men het beste berijdt, is het stokpaard. Daarvoor zal hem dan de tijd ontbreken. Voor hacken trouwens ook.

gravatar

Dat van die snorfiets is nu jammer, Heer Groenerik. Als ouderen moeten wij elkaar solidariteit betuigen en één blok vormen: een Solex is hierbij hét vervoermiddel om de oude waarden te demonstreren.

Een snorfiets is toch meer voor de jeugd van tegenwoordig, zijn niks gewend; knetteren moet het.

gravatar

Ik zit met de kwestie een beetje in de maag, Heer Jeettje. Uiteraard was mij opgevallen dat de Solex niet met name werd genoemd en het op een snorfiets werd gehouden.
Mijn gedachte is nu dat Heer Groenerik een Spartamet berijdt maar daar niet voor uit wil komen.

gravatar

Zo wordt gelijk alweer aan de poten van het Staalgrijze Collectief gezaagd, Heer Spaland: wij kunnen slechts hopen dat het een Spartamet is, en geen rare buitenlandse vouwfiets met accu als bagagedrager, gekocht bij een fietsenstoemper door de kleinkinderen.

“Voor Opa, voor zijn verjaardag”; jaja, en dan maar hopen dat die ouwe zo snel mogelijk voorgoed opgevouwen het verkeer verlaat.

Maar toch: als die Krol …. dan kan de oudedagsreserve nog aardig aangevuld worden met een politieke functie.
Ik meen dat de leuze “Wij Pikken Het Niet Langer” nog vrij is: enkele partijen met een hoog bankgehalte hebben van deze leus afgezien, is mij verteld.

gravatar

Ik begrijp dat u het bezit van een Spatamet niet te streng wilt beoordelen. Ik voel daar wel wat voor. Een ieder heeft recht op een enkele jeugdzonde. Er staat de heer Groenerik dus niets in de weg om hier opening van zaken te geven.

Of de leuze nog vrij is,weet ik niet. Ik las hedenavond wel de volgende inspirerende gedachte: “Dat er geen tekort aan tandartsen is, betekent niet dat er geen schaarste is.” Een variatie op het klassieke”: “Zo niet, dan toch.”

Kortom: komt tijd, dan komt er wel een goede leuze.

gravatar

Enigszins besmuikt moet ik bekennen dat ik op een knalrode Tomos met redelijk kleine wielen pleeg te rijden. Maar alleen als de temperatuur aangenaam is en de kans op regen nihil.

Mijn vrouw, Oma Groenerik-Kirenörg (ja, deense afkomst), is altijd wat bezorgd, maar daar is geen reden voor, aangezien mijn snorfiets de enige in de wijde omgeving van Amersdoorn is, die niet harder dan exakt 25 km/u rijdt.

Hopelijk heb ik hh Jeettje en van Mathenesse Spaland nu van de gewenste duidelijkheid voorzien. Maar desgewenst onthul ik verdere details.

gravatar

Als de “partijen met een hoog bankgehalte” “het” niet langer pikken dan zal genoemd bankgehalte er onder gaan lijden, met of zonder gebruik van de leuze.

gravatar

Kijk, het zit zo: uit goede bron vernomen dat men een leuze wilde om het kabinet onder druk te zetten.
Achter het “Wij Pikken Het Niet Langer” was bedoeld te staan “Handen Af Van Onze Bonus”.

Helaas is deze leus te lang om goed zichtbaar op een spandoek te zetten; men moest kiezen voor het eerste of tweede gedeelte.

Wientjes zelf heeft de knoop doorgehakt: dan maar géén leuze.
Het eerste gedeelte slaat nergens op (zo’n belofte kun je niet maken in de sector), en de tweede uitspraak is té brisant op dit moment: waar topmensen met het dreigement van vertrek naar het buitenland hun bonussen veilig stellen, zouden zij dan zichzelf veilig moeten stellen in een buitenland zónder bonus.
Vandaar.

gravatar

Hier grijpt nostalgie mij bij de strot; de Solex was indertijd DE norm voor verplaatsing in selectieve sociale strata, maar ik herinner mij ook minder geacheveerde producten als de Kaptein Mobylette, later de -uitsluitend in muisgrijs leverbare- Franse nierenschudder, de Mobylette tout sec, maar ook tankachtige bouwsels als de Batavus, het Ei van Berini (de gebroeders Bertus, Rinus en Nico)en buikschuivers als de Benelli. Maar het Icoon van de wederopbouw in mobiliteit was zonder twijfel toch de Solex die, in nood, ook gefietst kon worden zoals voorkwam als het brandstoftankje leeg bleek. Ik zeide u (Jeettje en v.M.S.) reeds dat ik een schaalmodel van dit legendarische vervoermiddel binnen zichtafstand bewaar. In gedachten doorloop ik soms nog de procedure van ontkolen, dé- en montage. O tempora, o mores.

gravatar

Inderdaad, Heer Outsider. De Solex was zeer fietsbaar wat goed van pas kwam als men via de Maastunnel naar Zuid wilde.
Heer Bøs Showfør zal mij willen tegenwerpen dat een fatsoenlijk mens daar nix te zoeken heeft. Daarin heeft hij gelijk, maar dat is het punt niet. Het gaat om het belichten van de kwaliteiten van de Solex.

gravatar

Nee heer Spaland
Het worodt weer tijd voor het collectief.
Ik zie tegenwoordig te veel geschreeuw en weinig wol in deze rubrieken.
Gezien alle ophef rondom het paardenvlees heb ik dit thema niet eerder aan willen halen. Maar het hobbelpaard en het stokpaard moeten weer de vobentoon gaan voeren.

gravatar

Ouwehoer, m.b.t. tot uw meest recente bijdrage onder 22: u beschikte toendertijd al over een T-Ford. Was dat een automobiel die u zakelijk en professioneel benutte, dus mét aftrek-regeling, of was u als begunstigde van een aan het toenmalige Koninklijk Huis gerelateerde Prins van Dietschen Bloed in de gelegenheid kostenloos te rijden?

gravatar

“””Henk van Mathenesse Spaland • 28 februari 2013, 21:09
U vergeet dat ook een eigen bus wel eens pech kan hebben.”””

Vooral als het een collectebus is.

gravatar

In dat geval betreft het een electrische collectebus die staan er om bekend veel pech te hebben.
Te weinig oplaadstations vrees ik.

gravatar

Jaja, hier wordt de halve waarheid verteld. De bus was praktisch leeg – zie de foto – maar die AOW’er wilde toch per se op de plaats van Yvette zitten. Waarom? Geen idee.

Maar dat de Telegrof die blondine daarom in grote chocoladeletters op de voorpagina uitroept als de nieuwe Rosa Parks, vind ik wel een tikkeltje overdreven.

Reageer
gravatar

Lieve Plien,

Ik heb wel een idee.

Dat jonge ding had natuurlijk een naveltruitje aan en wellicht ook zo’n heel kort rokje. Die ouwe snoeper bekijkt zo’n wicht dan toch liever vanuit een lagere positie, want de bovenkant van een weliswaar blonde kop is ook niet alles als er ook al niet in een decolleté gekeken kan worden.

gravatar

O, wat doen jullie allemaal zielig. Het lijkt mij heel erg leuk om als bejaarde (ik dus) bij een jongeman op schoot te zitten; mocht de jongeman dit willen mag hij ook bij mij op schoot komen. In de zg duopassagiertbankenzit. Lees ipv jongeman in voorkomende gevallen jongedame, mocht het om een oudere heer gaan.

Reageer
gravatar

Dubieuze opmerkingen van dit gehalte zijn uitsluitend voorbehouden aan de heer Viesman. Die heeft hiervoor een opleiding gevolgd met weinig succes overigens maar dat terzijde.
Voordat u het weet is uw IP adres opgespoord en word u gearresteerde voor Pedofilie gezien uw leeftijd.

gravatar

Ik kan je na al die jaren wel verklappen, dat het kind ook niet van mij was.

Maar ik moest wat. Ik zat zonder geld en studiebijdrages moesten toen nog worden uitgevonden. Je had toen zo’n achterlijk leenstelsel voor studenten.

Overigens was jij niet de enige die er intuinde.

gravatar

@ Heer Viesman
Dat is ook niet meer van deze tijd ouwe viespeuk je had dat kind bij de buitenschoolse opvang af kunnen leveren.

gravatar

BTW
die studente heeft voor de maatschappij geen sou opgeleverd.
Die oudjes, waar het merendeel hier op afgeeft, hebben wel gezorgd dat jullie kunnen studeren.
Hopelijk levert het nog wat op

Reageer
gravatar

Dat is niet helemaal waar, ze levert toch aardig wat op aan werk: een hele horde babyboomers probeert wat orde in het chaotische koppie aan te brengen. Wat zouden leerkrachten zonder studenten zijn? Inderdaad, zonder werk, dus zonder inkomsten.

Die jeugd zelf voorziet ons van geld; gelukkig hebben ze het zelf nog niet door.

gravatar

Tismergudutwit, in jouw tijd zorgden de oudjes wellicht dat jij kon studeren! Tegenwoordig begin je zodra je werk hebt gevonden mee te betalen aan je eigen en andermans pensioen en dan heb je nog een enorme studieschuld af te lossen ook!

gravatar

@ Erusukkel
Gelukkig er was alleen maar sprake van een tijdelijke opleving deze bijdrage toont je ware intelligentie.

gravatar

Och, zoiets is toch makkelijk op te lossen? Men informeert beleefd of het kind al eens van een erfenis heeft gehoord, en dat de stappen notaris, onterven tegenwoordig erg makkelijk zijn.

Mocht dat niet helpen, dan kan zo’n minuscuul gehoorapparaatje makkelijk omgebouwd worden tot taser teneinde tot wat gehoorzaamheid aan te sporen.

Om nu gelijk luxe bussen met opschrift ‘slechts voor ouderen van dagen’ te laten rijden, gaat wat ver. hoewel het wél een aantrekkelijk idee is, bij nader inzien, mits met vergunning A en koffiebar.

Reageer
gravatar

@ Heer Jeetje
U steekt mij een riem in het hart. De erfafscheiding dient in ere te worden hersteld en hiervoor dient subsidie te worden gegeven.
Jongeren kunnen worden verbannen naar Blijdorp

gravatar

Ik vindt hed so wie so schandalig dadt mensen de bus nemen. Dadt is natuur lijk een studente med zo’n studenten kaardt en een bejaarde met een 65 plus kaard en dat alle maal van mijn belasting geldt. Waarom gaan ze niedt gewoon medt de auto, dadt doe ik toch ook?

Reageer
gravatar

Voorwaar u pakt dee sporeekwoordelijk koe al bij zijn meven spreekwoordelijke horens.
De OV jaarkaart dient te worden afgeschaft jongeren en studenten mogen geen gebruik meer van het openbaar vervoer maken.
Ga maar fietsen en dat is ook nog veel gezonder.

gravatar

Fietsen.. ik heb vanmiddag een uur gelopen met een fiets aan de hand waarvan de ketting er opeens genoeg van had. De 3 fietsenmakers die ik passeerde hadden geen tijd; ik kan u verzekeren dat e.e.a. heel slecht voor mijn hart en humeur was. Nee, fietsen is geen goed idee, een auto heb ik niet en ik ben bang dat ik nog jeugdig genoeg oog om in de bus op te moeten staan voor bejaarden. Al doet een kussen onder je jas wonderen; een hoogzwangere tikkeltje belegen vrouw is meelijwekkend heb ik ondervonden. Tip voor de dames hier, profiteer ervan!

gravatar

Al die actievelingen doen van alles om mij “achter de geraniums” en “achter de voordeur” vandaan te halen om mij “uit m’n isolement” te halen zodat ik “niet vereenzaam”.

En dan kóm ik ‘s op straat en in het OV, moet ik blijven staan omdat zo’n snotneus het vertikt om die 24 haltes van het station naar d’r school te blijven staan.

Moet ik allebei de haltes tegen die jonge knul aangeleund doorbrengen…

Zeg nou zelf, dat had toch andersom gemoeten!

Reageer
gravatar

Uiteindelijk draagt dit ook bij aan de emancipatie van de bejaarde. Niet meer geforceerd uit je isolement hoeven te komen, is ook vrijheid. Blijf lekker achter de geraniums zitten, houd de voordeur lekker dicht en kijk de hele dag naar omroep MAX!

En mocht je toch de deur uit gaan, verras de wereld en sta op voor een jongere in het OV.

gravatar

Zo absurd zijn die reacties niet. Lees op het internet de commentaren bij de Telegraaf maar eens. De oude generatie heeft de boel leeggevreten; dat is zo ongeveer de strekking. Er is hier niets nieuws onder de zon.

gravatar

Henk, ouwe gabber,

Dat stelletje chocoladelettervreters bij de Telegrof zitten de hele dag zich onledig te houden met van alles bij elkaar te verzinnen in plaats van de bus in te gaan om ervaring op te doen.

Lees het bericht van mijn lieve kleindochter Plieneke op 19 maar eens.

gravatar

Opa Paulussen, zo leeg in het openbaar vervoer is het alleen maar onder schooltijd. Een duidelijk geval van spijbelen. Dan moet ze niet zeuren dat ik op haar plaats wil zitten. Haar plaats is in de schoolbanken.

gravatar

Ik ben het helemaal met u eens jongeren behoren een schrijf- en spreekverbod te krijgen. Dit dient streng te worden gehandhaafd ook in eenmanshorecagelegenheden en zuipketen.

gravatar

Het is niet meer dan normaal dat bejaarden en andere niet-actieven de toegang tot de openbare wordt ontzegd tussen 07.00 en 11.00 uur in de morgen en 16.00 en 19.00 in de namiddag.
Bejaarden die er toch voor kiezen naar de supermarkt te gaan of voetpaden te gebruiken moeten anderen voor laten gaan onder het toeroepen: Nee gaat uw gang, u bent bezig mijn inkomen te verdienen. Het is me een eer u alle ruimte te geven. Een hele fijne dag verder meneer/mevrouw!

Autos met niet-actieven en bejaarden dienen verplicht de sticker met de tekst; We support onze actieven!” op beide zijkanten en de achterzijde te tonen zodat actieven weten dat ze voorrang hebben bij het naderen van kruisingen en dergelijke.

Reageer
gravatar

Hetzelfde dient te gelden voor dagjesmensen die met name in de middagspits de OV voorzieningen vanuit Amsterdam bevolken en daarmee de uitgeputte, hardwerkende medemensen in de weg zitten terwijl ze beter voor 16:00 of na 18:00 uit 020 hadden kunnen vertrekken.

gravatar

Weer zo’n relnicht die ook al in Heren is gesignaleerd. Dat dit tuig van de ouderen gescheiden moet worden gehouden is volkomen terecht. Voor de ouderen dienen speciale rolatorpaden en Scootmobielsnelwegen te worden aangelegd.
Dat stimuleert ook de werkgelegeheid. Maar daar zijn die jongeren niet in geinteresseerd vanzelfsprekend. Alleen de ouderen afzeiken maar een positieve bijdrage tot stimuleringvan de werkgelegenheid
heb ik nog nooit gehoord. Maar dat kun je van hangjongeren ook niet verwachten.
Die willen helemaal niet werken.

gravatar

Marc,

Het beste is om het meiske rustig schrijlings te laten zitten in verband met het wippen van de bus over de vele drempels in ons hedendaagse wegennet. Ze zit dan stevig, want je wilt niet weten wat haar in zo’n hotsende bus kan overkomen.

gravatar

@ Wilhelm U moet de feiten wel juist weergeven zo komen er vegissingen in het spel. aan de rand van de polder is geen afgrond

gravatar

Terecht, iemand moet maar het voorbeeld geven. Er komen steeds meer bejaarden en als het zo doorgaat is er voor ons jongeren straks geen zitplaats meer beschikbaar.

Reageer
gravatar

Let wel wel stelletje jonge luie piepers. Als jullie ook bejaard zijn worden jullie ook aan de kant gezet. Helemaal niet meer mee met openbaar vervoer. Ja, of stapvoets rijden in jullie oude autootje. Vanwege de enorme files die er dan nog meer zijn in dit knettergekke A- sociaal land.

gravatar

Bejaarden reizen graag in de spits met volle tassen van het winkelen, ik heb meer recht op een zitplaats na een dag hard werken. Nou ja, als ik zou werken; het gaat om het idee.. Tegenwoordig kun je je boodschappen, kleding, schoenen e.d. ook thuis laten bezorgen. Gewoon even bestellen op internet. Dan hoeven mensen ouder dan 65 de deur niet meer uit. Opgelost!! Verder hebben ze buiten niets te zoeken, thuis achter de geraniums is gewoon de beste zitplaats. En veiliger ook; als ze gewoon thuisblijven kan ze niets gebeuren tenzij ze klakkeloos de deur voor iedereen opendoen. O wacht… bezorgen… niet opendoen want niet verstandig.. het plan moet nog wat verder uitgewerkt worden geloof ik.. Ik kom hier nog op terug!

gravatar

Ik moet hier even ingrijpen.

Heer Collega (van een ander dan),

Wij zijn hier gewend te voldoen aan de belangrijkste fatsoensnorm: Gij zult anders naam correct schrijven. Pas daarna komt het opstaan van een dame, pardon voor een dame.

De juiste schrijfwijze is Heer Bøs Showfør, als ik het goed heb.

Knoop dat goed in uw oren met een paalworp.

gravatar

Beste Hoofdreacteur
Het moet mij van het hart dat u al geruime tijd roept “Ik moet ingrijpen”.
Dit lijkt zo langzamerhand op een loze kreet. Waneer worden er passende maatregelen genomen?
Deze dreingende taal heeft geen enkel effect als dit vervolgens niet in krachtdadig optreden wordt omgezet.
Op deze wijze wordt u het lachertje van de speld ipv een ware Hoofdreacteur wiens woorden men met respect opvolgt.

gravatar

Ja hoofdredacteur:
-ik begrijp uw verontwaardiging
-ik sta open voor kritiek
– ik respecteer de juiste schrijfwijze van de naam van mijn gewaardeerde collega
– ik ben van goede wil
– heb al bijna mijn bromfietsrijbewijs
– en (als de volgende kraak eindelijk eens lukt) een paar miljoen op de bank,

MAARRRR …

– ik kan die “o” en die “/” niet over elkaar heen typen.

Excuses dus!

gravatar

Daar zijn speciale machines voor, typemachines geheten. Je tikt eerst de ene, dan backspace en dan de andere.
Daarna inscannen en in je tekst inplakken.

gravatar

Juist! Want door die babyboomers hebben wij straks geen pensioen en moeten wij werken tot onze 70e. In de jaren 80 zijn de rijksuitgaven betaald uit de pensioenpotten, omdat er toch genoeg in zat volgens Lubbers. En ze woonden in slecht geïsoleerde huizen, omdat stoken toch niets kostte.

gravatar

Tja Mamaloe, wij babyboomers mogen nog maar tot ons 45ste jaar werken en dan worden we als te duur en onflexibibel afgeserveerd.

gravatar

Ik moet toch even ingrijpen.

Mevrouw Mamaloe,

Ik mag u er op wijzen dat het hier geen usance is om pasfoto’s van elkaar te kapen. Omdat u nieuw bent zie ik het dit keer door de vingers.

gravatar

Dank u wel mijnheer de Hoofdreacteur.

Die grote mevrouwen doen maar waar ze zin in hebben en ze staan ook nooit voor mij op al is ik moe, want zij zijn groot en ik is klein. Het is niet eerlijk!

gravatar

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat jongeren tot hun 70e MOETEN werken.
De vraag is alleen wanneer gaan zij ook daadwerkelijk beginnen.
Het zijn gewoon een stelletje luie flikkers met hele grote bekken.
Nooit iets gepresteerd maar wel overal over mee willen praten. Op school de helft van de tijd gespijbeld en afgestudeerd op het pretpakket met een 6,5 als eindcijfer. Wat in bars rondgehangen en in zuipketen geweest.
Wedstrijdje comazuipen gedaan op kosten van de door ons betaalde zorgpremie.
Wat lopen snuiven en blowen en op de verjaardagsfeestje spacecake eten.
Jaartje studieverlof terwijl dat per definitie al niet gebeurde.
Nu weer lopen zeuren dat je tot je 70e moet werken terwijl je niet eens een baan hebt. Ondertussen wel kritiek leveren op hardwerkende babyboomers die al vanaf hun vijftiende aan het werk zijn of geweest zijn en overal zelf de premies hebben betaald waar jullie nu (nog) van profiteren.
Dat Yvette niet op wil staan zal ook wel niet waar zijn, zij kan het gewoon niet omdat zij nog te stoned is van de vorige avond.
En dan Mameloe, niet te verwarren met de ware Mameloe waar wij nog met weemoed aan terugdenken, maar het zal wel weer een tienermoeder zijn. Niet in staat om voor zichzelf en haar kind te zorgen maar ondertussen wel mee willen bleren hoe slecht het allemaal is geregeld.
Ga eerst maar eens wat presteren dan pas heb je recht van spreken

gravatar

Zet dat stuk verdriet maar eens bij ons in een bus in India. Dan hoeft zij ook niet op te staan. Dan krijgt ze alle ruimte ze mag er zelfs bij liggen.

gravatar

Dag mevrouw Ouwe Hoer,

Het lijkt erop dat u geen idee heeft waar u over praat dus laat mij het u even toelichten.
In 1956 is de AOW ingevoerd, de mensen die toen met pensioen gingen kregen (jaja, zonder te betalen) pensioen uitbetaald! Vanaf dat moment heeft iedereen pensioenpremie moeten betalen om AOW te krijgen. Dus tenzij u uit het jaar 1940 komt heeft u dus elk jaar van uw werkende leven betaald voor uw pensioen. Fijn is dat he!

Nu leven we in het jaar 2013 en betalen we aanzienlijk meer pensioen dan in de periode dat u begon met werken, toch krijgen we in verhouding minder uitbetaald dan dat u krijgt, dat vind ik niet zo heel erg fijn.

Nog sterker zelfs: de buurman die al met pensioen is krijgt meer geld dan dat u krijgt! Terwijl u er 3 jaar langer voor heeft moeten werken!

En dan het comazuipen, u heeft vroeger vast niets verkeerd gedaan. Nooit alcohol gedronken of dingen gedaan die uw ouders hebben verboden, want u bent namelijk de uitzondering. Vroeger was het normaal dat er gevochten werd in de kroeg, je hoorde het alleen nooit en u was er tenslotte niet… hoe kunt u dat dan beoordelen?

Daarna over uw lieve dochter Mameloe, wie heeft die opgevoed? Ze is niet uit zichzelf haar kind gaan verwennen, ze is een welvaartsslachtoffer van u met als gevolg: ze kan haar kind niet meer opvoeden. Wat sneu voor haar en wat dom van u. Nog vervelender is het feit dat u haar er de schuld van geeft.

Dus als u het over presteren heeft, dan heeft u het wel erg goed gedaan… u heeft tenslotte de roots gelegd voor de huidige samenleving. Als ik u moet geloven een enorme bende dus, en dan schuift het af op uw bloedeigen kinderen. Wat een fijn mens zal u in het echt zijn… ik kan niet wachten u te ontmoeten.