VVD: Blok moet van imago van feestminister af

‘Minister vooral te vinden op housewarmingparty’s’

Binnen de VVD is onrust ontstaan over het imago van minister Stef Blok van Wonen. De minister heeft in politiek Den Haag de reputatie opgebouwd een feestbeest te zijn. Hij heeft voor zichzelf een pretpakket samengesteld en verwaarloost de rest van zijn portefeuille. Verschillende VVD’ers zijn bang dat hun partij daaronder lijdt.

Het kabinet besloot een aparte minister van Wonen aan te stellen om te benadrukken dat de woningmarkt absolute prioriteit heeft. Blok heeft zich in enkele maanden tijd echter ontpopt als feestminister. Hij bezoekt regelmatig, met feestmuts en al, housewarmingparty’s en bespreekt bij RTL Boulevard de laatste woonontwikkelingen van BN’ers.

Een anoniem VVD-Kamerlid maakt zich grote zorgen. “Het is mooi om te zien dat de minister sociaal vaardig is. Blok moet echter niet vergeten dat zijn functie niet alleen maar ceremonieel is. De huizenprijzen blijven dalen, maar de minister zit met vastgoedjongens op een luxe jacht. Dat kan de VVD niet gebruiken. Wij zijn een serieuze partij met ernstige standpunten.”

Ook binnen coalitiepartner PvdA is men ongerust. Een anonieme collega-minister: “Blok ontwikkelt zich als een politieke flierefluiter. Tijdens de ministerraad is hij voortdurend aan het sms’en met studentenverenigingen. Als je dan probeert de hypotheekrenteaftrek ter sprake te brengen, trekt hij een gekke bek en zegt hij dat hij de studentenhuisvesting van binnenuit moet leren kennen.”

Een anonieme interieuradviseur bevestigt de verhalen. “De minister komt regelmatig een wijntje bij me drinken om te brainstormen over fancy manieren om je huis in te richten. Hij heeft daar ook echt kijk op. Maar soms zeg ik wel eens: joh, Stef, moet jij niet eens proberen de bouwsector te redden?”

Stef Blok zelf reageert laconiek op de berichten. “Een huis moet ook een thuis zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is feest bij de welgestelden maar sociale huurders staan met deze ‘minister’ met de rug tegen de muur en kunnen geen kant op. Kopen lukt ze niet, verhuizen is ook geen optie, moet je al zo’n € 7 tot 8000,00 meenemen voor nieuwe inrichting en verplaatsing van je spullen.Ook zijn er geen andere huurhuizen te vinden, tenzij in de particuliere en geliberaliseerde sector, waar de huren veel hoger zijn en geen huurtoeslag gegeven wordt. Blok heeft de woningmarkt nog verder in het moeras geduwd.

Reageer
gravatar

Laatste gerucht:
Volgens mevrouw Schulz (die met de foute Opa) is hij kortgeleden door Bøs Showfør uit de Bøs gezet wegens vernielingen na een kabinetspartijtje

Reageer
gravatar

Natuurlijk is het een feestbeest op het verkeerde feestje. Hij kijkt alsof of een paard heeft doorgeslikt ipv in de borrelnootjes te graaien om mvervolgens anti depresiva te slikken ipv party drugs

Reageer
gravatar

Hallo Lezertjes,

Ik heb weer een grapje: Blokkade van de Blokkade.

Doei,

Paulusje met de altoos droeve blik.

O ja,
Als je ‘m niet begrijpt, moet je de klemtoon anders leggen.
Mijn stomme zusje en mijn mammie begrepen ‘m na mijn uitleg nog niet, dus vergeet ‘m maar gauw.

Reageer
gravatar

Ik moet hier even ingrijpen.

Gezien hun lange reacties vallen enkele reacteuren als een blok voor Blok. Ik stel pluriforme reacties op prijs, dus pas alsjeblieft op voor blokvorming.

Reageer
gravatar

Ik breek hier een lans voor Stef Blok en zijn VVD op het altaar van Hans Wiegel (eeuwig geloofd zij zijn Naam); zij allen pogen uit naam van de Democratie onvermoeibaar zowel scheve áls onvermogende huurders het leven zuur te maken: iedereen moet nu eendrachtig de handen ineenslaan aan de ploeg der Hypotheek om de crisis op de huizenmarkt op te lossen. Bij voorkeur natuurlijk bij de Profeet van Het Anglo-Amerikaans Kapitalisme Gerrit Zalm (geprezen zij Zijn Naam), van de staatsbank ABN (geschoond zij Deze Naam) die met een schamel schaalsalaris van slechts € 850.000,– per jaar moet zien rond te komen, exclusief bonussen en het Basispakket Bankier der 1e Klasse AAA mét Vooruitzichten. Dit pakket omvat naast standaard fringe benefits zoals gratis (top)hypotheek, 24/7 auto met chauffeur, een maandelijkse onkosten- en representatievergoeding van € 25.000 en standaard met dubbelkrijt geschreven maatpakken van Armani en schoenen uit de ateliers van Floris van Bommel, ook gratis belasting- en beleggingsadviezen van Henk Knol s.t. van DNB, plus goed betalende PR-optredens in prime time bij mede-VVD’er Harry Mens’ Business Class. De toekomst van onze staatsbankiers Zalm, Hommen en Van Keulen (geprezen zij Hun Naam) ziet er extreem zonnig uit, nu de Balkenende-norm niet meer op hen van toepassing mag worden verklaard. Geloofd zij ook de naam van Wouter Bos die dit alles mogelijk maakte tegen alle interne oppositie in.

Reageer
gravatar

Stef Blok is altijd in staat om mij een glimlach te bezorgen. Wat heerlijk toch, dat een minister zo’n feestbeest kan zijn, en daarbij ons volk zo voortreffelijk weet te dienen! Dat kunnen die zure partijbonzen dan misschien niet goed volgen, maar wij wel! Vooral starters op de woningmarkt zijn zo blij met Stef, dat ze spontaan spandoeken over de gevel hangen bij het betrekken van de nieuwe woning met “Bedankt Stef!”. Ook de bouwjongens zijn erg blij met hem, want de verkopen jagen thans snel naar een record dat de komende eeuwen zeker stand zal houden. We moeten nu zelfs bouwvakkers uit de voormalige Oostbloklanden en het Middenlandse Zeegebied halen om het tekort aan werkkrachten aan te vullen. Er is, naar ik heb vernomen, gisteren een aparte commissie in het leven geroepen om te controleren of er niet teveel nieuwe huizen worden gebouwd!

Reageer
gravatar

Met zo’n idiote kop kan de arme blok ook weinig anders dan feesten. De man is gelaatelijk gehandicapt en er is niets meer aan te doen, geen hoop meer, geen land dat hem nog toe wil laten, brandend zand en nergens water. Soerabaaaia, Soooooooerabaaaaia, mijn chredachrten zijn altijd bij jou.

Reageer
gravatar

Mijn buurvrouw, nou die lust er wel pap van. Nymfomane in hart en nieren.

Die heeft laatst een feestje met Stef (“Stijf” voor intimi) gehouden en kon 3 dagen niet lopen. Ze wilde niet vertellen wat er gebeurd was, maar noemde Blok wel de “Minister van UITwonen”.

I rest my case. De man is een held.

Reageer
gravatar

Vooruit met de geit: het moet maar eens gezegd worden, deze keer geeft de Speld echt geen nieuws. Nieuws, beste Speldredactie, gaat over iets wat anders is dan gewoonlijk, iets wat wij vaak nog niet wisten of vermoeden. Als het kan heet van de naald, zoals de Speld in het verleden vaker wel lukte. Maar wat er nu in dit bericht gebeurt is niets anders dan de overbekende werkelijkheid nabootsen. VVD´rs zijn feestgangers en de VVD is uiteraard ook DE feestpartij. Opgericht als partij voor het liberale individu is dat niets anders dan een goedkoop frame voor het verspreiden van een ongekend egoisme en een na mij de zondvloed mentaliteit. Dat VVDmenssoort feest met Erica Terpstra overal ter wereld waar er maar een klein beetje gesport wordt /WK Koekhappen/ om onder het genot van menig glas champagne iedereen tot kanjer te verklaren en eveneens aan te zetten tot nog grotere consumptie. Het uiterlijk van VVD´rs, denk hierbij aan een Vonhoff maar toch ook een Opstelten spreekt hier boekdelen. Bourgondisch leven hoort er niet bij, neen, het is een doel op zich geworden, de mens dient zich iedere feestdag volkomen Bourgondisch klem te eten en te zuipen in de dagelijkse overconsumptie wedloop. De zaken van alledag worden intussen snel geregeld via het oldboys netwerk wat via de studentenverenigingen en de herenclubs verder de samenleving ingefeest wordt. Dat het leven een zin zou kunnen hebben is deze partij volkomen ontgaan want het leven dient om te consumeren, te feesten en het grenzeloze egocentrisme verder te etaleren en uit te partybeesten. VVD en CDA daar gaan feestbeest en koning Carnaval hand en hand door de laan der onbeschaamde alcoholische zattelappen. Het enige puntje wat de Speld hier nog als nieuws bij kan scoren is de foto van de heer Blok. Hierop is met dank aan fotoshop zijn door de alcohol rood doorlopen neus helaas niet goed te zien. Graag een volgende keer een foto van in slaap gesukkelde VVDbewindslieden in het kabinetsvak na weer een nacht flink zuipen, brallen en doorhalen.

Reageer
gravatar

Met 12000 euro per maamd aan inkomen. Gewoon hup gedoneerd gekregen van het volk. Tuurlijk waant hj zich een feestbeest. En dat geeft gelijk het probleem aan. Onze politiek is een ziekte.

Onze landsbestuurders krijgen dikke uitkeringen van het volk. In ruil daarvoor gooien zij ons steevast in de uitverkoop richting corporaties, bankwezen en Brussel.

Dit is geen onzin. Het is helemaal WAAR. En wordt steeds moeilijker te ontkrachten. De praktijk onderbouwt mijn beschuldigingen omiskenbaar en helder.

Reageer
gravatar

Ik vind dat de foto geen recht doet aan ‘s mans imago. De Speld had er toch minstens een rode feestneus aan zijn voorgevel moet Photoshoppen en misschien ook nog een leuk hoedje moeten opzetten. De huidige foto is veel te serieus.

Reageer
gravatar

Toen hij bij ons in de buurt een rijtje nieuwbouwhuizen feestelijk opende liet hij een plaquette inmetselen met als tekst: Het Stef Blok.
Zeg niet dat hij geen humor heeft!

Reageer
gravatar

Ik ken Stef Blok uit de studententijd en ik kan iedereen garanderen dat hij wel degelijk humer heeft maar hij is geen grappenmaker die op een podium gaat staan om dat te doen. Hij maakte toen vooral woordgrappen en die waren toen zeer geestig. Als ik hem op TV serious zie te zijn moet ik altijd aan 1 van zijn grappen denken, dat is nu 25 jaar geleden. Ik geloof dat “Het Stef Blok” meteen, dat past precies in die lijn.

gravatar

@Pieter: studentengrappen zijn over het algemeen niet leuk, iets wat Jiskefet bewezen heeft. Woordgrapjes? Geef er eens een paar? Dan kan ik zelf bepalen of ik het leuk vind.
Die Balkenende was ook best wel grappig, zeiden de hielenlikkers in zijn omgeving; is dat het niveau van Blok?

gravatar

Zéér begrijpelijk, die zorgen van die VeeVeeDeeërs: als fuifneus Blok langs is geweest is de drankvoorraad er nog erger aan toe dan na een verblijf van een paar maanden in de Cote d’Azurvilla, terwijl de jongste zoon op het huis past.

Dat is misschien wel goed voor de Gall&Gall, Makro en de Mitra, maar de woonmarkt help je er niet mee.

Reageer