‘Rutte wist van gedoogsteun Wilders’

Vriend ontvouwt superioriteitsdenken achter 'Rutte-1'

Premier Mark Rutte heeft altijd geweten dat zijn vorige kabinet gedoogsteun genoot van de PVV. “We wisten het allemaal”, zei zijn voormalig vriend en toenmalig coalitiepartner Maxime Verhagen afgelopen zaterdag in het Radio 1-onderzoeksprogramma Argos.

Verhagen werkte van oktober 2010 tot april 2012 met Rutte samen in het door hen beiden gesmede kabinet-Rutte 1. Hij was daarin vice-premier en tevens minister. Rutte-1 was een minderheidskabinet met als motto “Vrijheid en verantwoordelijkheid”.

Volgens Verhagen wist Rutte, in tegenstelling tot wat hij zelf beweert, wel degelijk dat zijn kabinet hing op de gedoogsteun van Wilders en zijn PVV. De details en de omvang van die steun kende hij echter niet. “Dat werd strikt geheim voor hem gehouden”, zegt Verhagen nu.

Verhagen stelt in het programma verder dat Rutte een onberispelijke, onbezoedelde persoon is. Hij schetst de context waarin de gedoogsteun volgens hem plaatsvond: “We hadden te maken met inferieure culturen, die van de moslims en Oost-Europeanen. De blanke Nederlanders hebben een superieure cultuur. Ze hebben meer capaciteit, ze zijn intelligenter en dus rijker. Het is achteraf dan makkelijk oordelen over de keuzes die Rutte en ik moesten maken.”

Geert Wilders zelf wilde geen commentaar geven. Volgens een woordvoerder behelst de radio- uitzending ‘ook maar een mening’. Verder verwijst hij naar openbare bronnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik algerijns vanaf 6 jaar kind niet gezien en nog kutten rechters spelers afgewees
warrom ben ik moslim
ik ben trots dat ben moslim homofielen en pedofilelen nederlands
fuk jullie regeles en jullie wetten en jullie land kanker varken nederlands
IK BEN ALCHTONEN INBURGERING NAAR RIENTEGRATIE
VRIJWELIGER EN DAG BESNEDEN
DAKLOOS EN WERKLOOS
DAT BETEKENT SPOORLOOS HOMOFILLEN

mark kut en kutten nederlands nog kutten rechters die heeft wilders gewraakt rechtbank homofiel nederlands
Rechten van de vader bij een kind | Mens en Samenleving: Diversen
mens-en-samenleving.infonu.nl › Diversen‎
Heb daardoor al zeker 6 jaar verloren van mijn kind en moet mijn dochter van 9 en nog 10 jaar berief scherijven voor kutten rechters . Als ik heb haar in dat jaar 6 heeft gezien is het veel geweest.

Reageer
gravatar

MARK RUTTE EN WILDERS HOEVEEL GELD STAAT OP HUN REKENING
ALGERIJNS TIP BLA BLA BLA
De Wahv, de Wet Mulder.

Iedereen die ooit wel een boete heeft gehad voor een verkeersovertreding heeft zeer waarschijnlijk te maken gehad met een Mulder beschikking, herkenbaar aan de grote M rechtsboven op de brief, opgelegd onder de Wahv. De Wahv staat voor Wet Administratieve Handhaving Verkeersvoorschriften. In de naam vind je al een beetje waar de wet voor staat. Kleine verkeersovertredingen worden afgedaan onder administratief recht. Je betaald een “kleine” boete en je bent er van af. Er vinden geen registraties plaats van deze overtredingen en ook voorzieningen van strafrechtelijke aard zijn uitgesloten. Deze wet kennen we ook als de Wet Mulder.

Snelnavigeren

-Hoe is de Wet Mulder (de Wahv) onstaan?
-Wat is de Wet Mulder (de Wahv)?
-Documenten, feitenboekjes, enz….
-Nog meer vragen?

Reageer
gravatar

KIJK ALGERIJNS AFKOMST OPGEVOKT 10 JAAR
KIJK DIE FOTO VAN 3 BESTURDER VAN EEN SCHIP KAPOT
ZE MOETEN OPLOSSING VINDEN OM MEER KAPOT MAKKEN

HORA HORA HORA ORANJE SCHAPEN ZITTEN THUIS TE KIJKEN NAAR DIE BALON HOE MOETEN AL 3 BLAZEN HAHAHAHAHAHAHA

Reageer
gravatar

MARK KUT EN WILDERS BESTUURDER VAN NEDERLAND
16 MILLION SCHAPEN PANIEK ZIEK EN MOE
EURO EURO EURO EURO EURO EURO EURO

Reageer
gravatar

Hietbrink, van mij hoeft u niet zo uitputtend uw best te doen om aan te tonen dat u de Dietse taal (én haar gebruikers) dóór heeft, qua syntax en semantiek. U verdedigt zich vaak, waar ik u niet aangevallen acht; hooguit ironisch terechtgewezen. Neem eens wat gas terug; nu drukt u iedereen met de neus op het naadje van uw kous; ook als men daar niet om vraagt of allergisch blijkt voor nylon. In Alg. Gesch. én in Vad. Gesch. komen wij vele goedbedoelende doch onstuitbare gedrevenen tegen; te beginnen met Cato die mordicus tegen Carthago was, dan die 11 (+ invaller) van Jezus Christus, hageprekers, zedenprekers, Zwingli, Calvijn en Colijn (die zo’n 80 jaar geleden humaan stelde dat ‘men van viskoppen óók soep kon trekken’). Nadien kwamen nog Van Riel en diens klonen Wiegel en Rutte die meenden dat het gewone volk uitsluitend leefde om een werkend leven lang rijken te dienen en daarna zwijgzaam af te sterven. Allen deden hun uiterste best om iedereen (in hun waarheid) zijn plaats te wijzen en op zijn volgnummer te zetten. Is de wereld daar moreel ooit beter van geworden? Recht en onrecht zijn inherent aan menselijk gedrag, wen daar aan BWH. P.S. dit is een aanvoegende wijs, geen imperatief.

Reageer
gravatar

Weet ook wel dat men Hietbrink zoekend uit de tent proberen te lokken. Vaak met een regel en dan moet er bij gestuurd worden met als maar meer bewijskracht en dan loopt alles door elkaar. Wat nieuw is wordt niet geakcepteerd om op de oude voet door te kunnen gaan in een systeem van geld verdienen; ook al is alles voor 99% zo vals als de nacht… het systeem verdiend en daar mee basta. En dan maakt Hietbrink vijanden die even vals als hun systeem en angstig om hun baan te verliezen. En toch gaat het op zekere tijd er allemaal aan. Baron de rijkholt niet…. 100 jaren later Hietbrink niet… 2050 betaat er geen enkel universiteit meer en is er de vrije keuzen op internetjes… en daarop dan ook dit hietbrink verhaal… wij snijden dat kanker gezwel van arogante macht profesoren gans weg.
Het is is is gewoon de waarheid als Hietbrink dit tuig oplichters noemt.

gravatar

Hietbrink is A politiek en politie slechts één letter verschil. Doch als we deze drie gansters zien denkt Hietbrink aan bende vorming en diefstal in vereniging. Geld moet namelijk ten alle tijden rollen. Met geld maakt men geld. Het komt toch naar de schatkist terug. Op-potten is dood geld.
Coiffeur wat halen die fransen een toeren uit om hun woorden te verminken, niet te min de mooiste taal om te horen; zo als ze hun landhuizen met bijelkander raapte stenen bouwen of in elkaar vogelen.
Tuinier=tuinheer,herbergier=herbergheer,
poortheer,slager=slachtheer,visser= visheer,winkelheer,handelheer,grifier
=schrijf-heer. Kunt U best vervelend vinden, doch en zo staan alle woorden boeken vol met miljoenen taal fouten of woord betekenisonduidelijkheden en beschuldigt u Hietbrink er van ook wel eens een foutje te maken… het zijn gewoon toets mis-slagen en het niet nakijken op fouten… ook heeft hietbrink geen woorden corekt-heer aan staan. Dus jullie maken geen woordfouten omdat je de juiste antie taalfouten-hulpmiddelen gebruikt… ….A B C. geen kunst aan. Dan schrijft hietbrink liever met de franse slag… coiffeur=kopf-heer-kop-heer=kapper… Friseur=frisheer of barbier=baard-heer. Baard=behaard. Zo akleijk precies zijn al onze woorden ontstaan. Politiek=bepaal-‘t-eyk. Het bepalen en keuren=eyken van onze gedrag regels.

Reageer
gravatar

Ganster typfout, moet natuurlijk gangsters zijn.
Die werden vroeger naar het gehang gestuurd… kijk dan!!! Gangsters=ga-hang-stuur. Meester=mee-stuur… om op de kinderen te passen. enz….

gravatar

Ik vraag bijaldien even uw aller serieuze aandacht voor een analyse van de foto en de symboliek die daarop tot uiting is gebracht.
1) Qua achtergrond (wandtapijt) staan Verhagen en Rutte er gekleurd op terwijl
2) Wilders voor een kale muur staat
3) Verhagen en Rutte kijken naar rechts; Wilders kijkt naar links, wellicht flirtend naar de oppositionele SP
4) Rutte en verhagen hebben een goede coiffeur, Wilders echtgenote knipt en verft Geert zelf
5) Rutte en Verhagen (beiden gelijkelijk “corto de vista”) dragen hier een echte ‘Allo ‘allo Herr Flick-bril, Wilders daarentegen moet zijn usantiële kortzichtigheid compenseren met lenzen.

De symboliek achter en in deze foto is veelzeggend: Geert mag instrumenteel meedoen, maar niet te dichtbij komen i.v.m. reputatieschade van de beide partners-in-crime; men behoeft bij alle CDA/VVD-combinaties voldoende ruimte om de konten strategisch uit de sfeer van politieke en morele verantwoordelijkheid te draaien. PvdA en CDA strijden om de eer de schone bijslaapster van de VVD te worden. Diederik Samson als slaafse sidekick en Delilah Spekman stilletjes in de luwte.

Reageer
gravatar

Beste Outsider,

Het komt mij voor dat U het verschil tussen links en rechts niet duidelijk kunt weergeven. In het geval van deze foto dient er duidelijk bij vermeld te worden of het linkskijken van Wilders gezien is vanuit het standpunt van de kijker of het standpunt van Wilders zelf. Indien we uigaan van het standpunt van Wilders zelf dan zult U het met mij eens zijn dat linkskijken niet aan de orde is: er wordt naar rechts gekeken. Dat er ter rechterzijde van Wilderrs (in politieke zin dan) geen politieke stromingen te vinden zijn, bewijst dat de man naar nog meer leegte op zoek is dan er bij zijn partij al aanwezig is.

gravatar

Van Bralhuysen; een wat ecclectische reactie uwerzijds vandaag op een idd arbitrair point-de-vue mijnerzijds. Inderdaad kijkt Wilders, vanuit eigen standpunt bezien, naar rechts en Verhagen en Rutte (slechts symbolisch) naar links. Maar het ging mij er om, om vanuit het oogpunt van het electoraat een 2-D waarneming te doen. Het was niet de bedoeling vanuit het standpunt van HH politici te kijken/oordelen; die hebben doorgaans weinig oog voor de belangen van het electoraat. Men wil vanuit een partij-ideologie het landsbelang dienen, maar in feite het groepsbelang en -in essentie- slechts het loutere eigenbelang (in de zin van salaris, onkostenvergoeding en verdere fringe benefits). Maar toegegeven, alle politieke standpunten zijn arbitrair en gebonden aan geestelijke reikwijdte, morele horizon en materiële belangen van de drager(s).

gravatar

Ik moet toch even ingrijpen.

Zeg Oude Prostituee,

Dit is de laatste keer dat ik u waarschuw. Pas erop, want anders ben ik gedwongen passende maatregelen te nemen.

gravatar

Ik kan de uitspraak van de heer Viesman beamen. We hebben inderdaad niet schriftelijk gecommuniceerd over wie onder welke voorwaarden hier schuine grapjes mag inzenden, want dan zou het immers geen ongeschreven regel meer zijn.

Het moge de goegemeente duidelijk zijn, dat als iedereen hier naar hartenlust van die makkelijke onsmakelijke reacties gaat inzenden, het volledig uit de klauw zou gaan lopen; met als gevolg dat De Speld tot de categorie porno zal worden gerekend.

gravatar

@ heer Viesman
Dat kunt u wel denken maar dat moet u de honneurs ook waarnemen.
U bent zo lang afwezig geweest dat er niet meer aan de vraag werd voldaan op dat moment zien anderen een gat in de markt. Het is mij verder niet duidelijk waarom u mij iets verwijt, ik heb namelijk nog nooit geweten dat buizen ook iets met vieze grappen te maken hebben. Palen wel uiteraard.

gravatar

De Heer Viesman heeft een punt. Hij is de onbetwiste meester en hij weet dat die zich kenmerkt door de beperkingen.

Hij geeft daarom geen doorlopende voorstelling hetgeen ook zijn perioden van afwezigheid verklaart. Hij beseft dat er meer is in het leven en ook daaraan besteedt hij kennelijk tijd.

Het is gewoon maar een idee.

gravatar

Inderdaad Henk, een Viesman kent zijn grenzen en weet daarom hoe ze voorzichtig moeten worden overschreden.

Ik ben als het ware de erotische smokkelaar van De Speld.
Haha, een grapje. Dat mag ik toch ook wel eens een keertje maken?

gravatar

@ heer hoofdreacteur
Het is van essentieel belng dat u de hoofdzaken van de bijzaken scheidt.
U bent zo geosedeerd door uw ingrijpen
dat uw gezichtsveld klaarblijked ingrijpend belemmmerd wordt.
Ik kan mij nog heel goed herinneren dat u zich stoorde, zo niet schromelijk te kort gedaan voelde door de toevoeging van een extra letter. Nu begaat u zelf dezelfde fout waardoor ik mij benadeeld voel.
Ook in diverse onderwerpen is dit reeds breedvoerig door diverse personen.
Het is ouwe hoer en dat is wezenlijk anders dan oude prostituee.
Uiterste zorgvuldigheid mag op zijn minst van een hoofdreacteur worden gevraagd teneinde misleiding van de lezers te voorkomen.

gravatar

Ik kan Van Bralhuysen [op 1] antwoorden dat ik en de Heere uiteraard van niets wisten aangaande gedoogsteun van die brulaap met die geblondeerde kuif, kom hoe heet hij ook al weer?

Dat ik de heer Rutte gesteund zou hebben, berust eveneens niet op waarheid. Ik steun ten principale geen homo’s.

Reageer
gravatar

Trekken van Drees… Naam genoot van Willem Hietbrink.
Ja vroeger toen we nog staatsmannen hadden… Torebecke=taarten-bakker of tortenbecker van het duits afgeleid…
Hij verloogende zijn duitse afkomst niet en trouwde met een duitse… dat deden ook de meeste van ons koninklijk huis… En wij maar zingen elke dag ‘ben ik van duitse bloed…’ Ja en toen dacht adolf… o daar kunnen we dus zonder waarschuwing gewoon binnen vallen…. dort sind wir zu hause; en zo is het gekomen…
Maar den rutte dat is flutte naar je AOW.
een zeer smeerige misdaad van mijn pensioneel eigendom. Doch we draaien dat weer om! Ons pensioen slinkt ziender ogen… Spaland zal het nog wel onder vinden. Hietbrink WAARSCHUWT IEDREEN.

Reageer
gravatar

Vooropgesteld dat Rutte niet van veel weet en van veel niets, kan ter verdediging worden aangevoerd dat hij wellicht op het verkeerde been is gezet: immers de figuur waar hij afspraken mee maakte had zwart haar en bruine ogen.
Je kunt er moeilijk mee rekening houden dat iemand in een wilde bui naar de kapper gaat en langs de lenzenboer voor een paar feestlensjes.
Die Rutte dacht natuurlijk dat die blonde gozert een CDA-lid was.

Reageer
gravatar

Heer Jeettje Rutte is een specialist.
Specialisatie is: steeds meer weten over weinig, todat je uiteindelijk alles weet over niets!

Hiervan is Rutte een lichtend voorbeeld

gravatar

Heer Spaland, Rond dit tijdstip moet ik natturlijk de tv in de gaten houden. De wereld graait door en POW nieuws kunnen interssante gezichtspunten opleveren.
Bovendien uw heeft het hele weekend vrij genomen, op een paar korte berichtjes na, om uw verjaardag te vieren.

gravatar

In feiten weten deze mensen niets. Om in de
kamers te komen geen diploma’s
je kostje is gekocht. Boekhouding ho maar! Declaren uit de kunst. Zet de boel opstelten en je bent minister.
Jonge ongetrainde honden dat zijn het.
gedogen en gelogen, liegen is hun vak.

Reageer
gravatar

Waarachtig heer Spaland hoe treffend geformuleerd.
Het schijnt dat men een meisje van 18 heeft ingehuurd om dit te kunnen beoordelen.
Deze kent namelijk het verschil tussen pijpen en buizen. Alles wat zij niet in de mond kan nemen zijn namelijk buizen

gravatar

Een mond vol, zeg dat wel, voor de liefhebbers! Pijpen=pap-in en ze lusten er wel pap van… Papa=pijpen… Ach vroeger was alles toch zo onschuldig.. Mamma=memme, niets kon toen nog kwaad.
Natuurlijke wetten behoeven niets te weten. En de kat? die likt zich zelve de godganselijke dag.

gravatar

Politiek, het moge u bekend zijn, is een vuil spelletje.
De enige die niet wist dat het om gedoogsteun ging, was het blonde idool zelf. Hem was in de achterkamertjes, (nog voor de belonende peeskamertjes), verteld dat hij Minister van Geheime Zaken was en als zodanig geen eigen leven moest gaan leiden, geen ongeleid projectiel moest worden, in het openbaar geen openbare ambities moest koesteren. Hij mocht echter wel een hond hebben.

Reageer
gravatar

Niks van waar. Ik denk dat Verhagen ZELF die gedoogsteun gegeven heeft. En dan nu die arme Mark alle schuld in de schoenen schuiven, ik vind het een lage streek.

Ik heb die Verhagen nog nooit geloofd. En ook niet vertrouwd. Ik zou mijn eigen moeder nog niet van hem terugkopen.

Reageer
gravatar

Gezien je VVD propagande zal dat andersom ook wel het geval zijn.
Ik kan mij zelfs niet voorstellen dat een moeder zo’n kind gratis terug wil hebben. Ik zou jeugdzorg inschakelen.
Wellicht dat een belchinees je wil adopteren.

gravatar

Ik val van verbazing van mijn stoel hij wist het altijd al. Waren hier ook afspraken over gemaakt want dan Moet Nee Lie Smit Kroesus worden ingelicht.
Kartelvorming is dan aan de orde

Reageer
gravatar

Dit is al zeer oud nieuws. Dat weet de Speld ook wel. Ik had het liever gehad over een artikeltje over de opwachting van Lens (PSV) tegen Joris Dinges van (Feijenoord). Dat is pas actueel…

Reageer
gravatar

Wilders is een loot of aftakking van de VVD. Weg-gelopen van dat filiaal en onbezonnen voor zich zelf begonnen. VVD<PVV beiden even slecht en echt slecht, slechter kan niet. Wegloper, overloper, terug en het heen en weer, likken, flikken wat kan een dom blondje nog meer ? De ouder partij in opkomst… = wijsheid, van fouten geleerd, geld gespaard en besparend, bewarend, rust, verstand en niet die jonge honden troep van Rutte… de oudjes doen het nog best!
en niemand beter dan levens-ervaring.
Krol, Hietbrink, en de pensionaris.
Blijf van onze centen af! Pensioen is het fundament van koopkracht. Vroeger gespaard, nu pas uitgeven en dat terwijl ons geld steeds duurder wordt.
100 gulden werd 50 euro, De smeerigste wissel truck aller tijden; wat een misdaad! Ons geld gewoon gehalveerd, ja! en dan kom je nu dus te kort! Daar hoef je geen boekhouder voor te zijn.
"het bedrag van Maastricht" (bedrag=bedrog) uitverkocht.

Reageer
gravatar

Dat pensioen het fundament van koopkracht is, is een gedachte die ook Bismarck voor ogen heeft gestaan. Hij voerde een ouderdomsvoorziening in met ingang van de 72-jarige leeftijd. Overigens wel nadat hij had laten uitzoeken dat de Duitse arbeider gemiddeld slechts 73 jaar oud werd. Die arbeider mocht dus op kosten van de Staat één jaar op het bankje voor zijn huis zijn pijpje roken.

Tijdens de les werd verteld dat hij dit niet deed omdat hij zo’n aardige man was, maar dat het een maatregel was om de noodlijdende Duitse huisindustrie te ondersteunen door de koopkracht te bevorderen.

gravatar

Heer Zerk, ik bedoelde slechts dat ik de laatste tijd het getal 72 voor de lange termijn heb horen rondzingen op straten en pleinen. Waar men het vandaan haalde begreep ik niet. Totdat op mijn interne diaprojector een beeld van een avond in een leslokaal verscheen. Geen idee wie de docent was. Wellicht kom ik er nog op.

gravatar

Luguber idee eigenlijk, Heer Spaland: kennelijk had de oude Drees in de gaten dat de gemiddelde Nederlandse arbeider hooguit 66/67 zou worden, zo bekeken – de man was zuinig, zonder twijfel.

Zo zuinig, valt mij net in, dat een Solex al als te verspillend werd ervaren: hij ging van de Beeklaan met een oude damesfiets naar zijn werk.

gravatar

@ heer Jeetje
Zou dat de reden zijn van een kabinet met de PVDA. Drees kon het berekenen
en Rutte zorg ervoor dat zij niet ouder kunnen worden.

gravatar

Het blijft lastig, maar als ik het goed begrijp is die zogenaamde vergrijzing al in 1990 onderkend en is er al dan niet adequate actie op ondernomen. Hetgeen in 2011 door vrindje Rutte is weggespoeld. Dan ook niet kwaken over die vergrijzing.
Die gezien het uiterlijk van de aanstormende jeugd meer als verkaling moet worden aangeduid,

gravatar

Die fiets. Het is merkwaardig dat u daarover begint. Met mijn broer heb ik zitten praten en later zitten mailen over een uitdrukking die we niet meer konden achterhalen: “Die […]fiets met dikke banden.”

Als kenner van de Solex kunt u daarover bij gelegenheid eens uw licht laten schijnen.

Wij brachten dit overigens niet in verband met Drees.

gravatar

Het is erger dan u denkt, Heer Jeettje. U doelt kennelijk op het in in de jaren 90 opgerichte AOW-fonds dat de problemen moest opvangen en waarin nooit iets werd gestort.

Rijkelijk laat.

Als er na een oorlog een geboortegolf is, dan valt ongeveer te voorzien wanneer al die kinderen tot de arbeidsmarkt toetreden, naar de universiteit willen (lotingen), met pensioen gaan en zullen overlijden.

De opkomst en neergang van – bijvoorbeeld – de uitvaartonderneming als “the place to be” valt aldus op de achterkant van een sigarendoos te berekenen. Onze scribent de Heer Zerk zal een tamelijk duidelijk beeld hebben van de ontwikkeling van zijn toekomstige werkgelegenheid.

Regeren is vooruitzien, maar ook het maken van een betrekkelijk eenvoudig sommetje.

gravatar

Als schoolkinderen hadden wij een doorlopende grap -running gag bestond toen nog niet- over Belgische banden ( http://books.google.nl/books?id=PM6RSydhRIwC&pg=PA377&lpg=PA377&dq=belgische+ballonbanden&source=bl&ots=BaJ-VsaSQk&sig=ISLjLjPS2OVqEWYLmG3pn0IuY-Y&hl=nl&sa=X&ei=X4osUf-hLoPIhAfUt4GgDg&sqi=2&ved=0CGUQ6AEwCQ#v=onepage&q=belgische%20ballonbanden&f=false ), maar ik kan me de finesses niet meer voor de geest halen.

Wellicht had het iets met oorlogservaringen te doen dan wel schunnigheden op een ander vlak, welke ook maar halfbegrepen waren: wij maakten de oorlog alleen nog mee door standjes als; ‘in de oorlog waren wij blij met een droge boterham’, en; ‘lust ik niet bestaat niet, want in de oorlog ….’, en pittige grappen lagen overal op de loer.

Illustratief hiervoor is het liedje “dubbele buitenbanden” van Willy Batenburg: ‘…. zijn op de bon …” http://www.youtube.com/watch?v=K6OXIwXr_GA .

Misschien moeten u en uw broer het langs deze lijnen zoeken?

gravatar

Heer Spaland, in de jaren ’90 was men wel degelijk slim bezig: Het AOW fonds werd inderdaad niet gefourneerd, echter de pensioenfondsen bulkten van het geld. In opdracht van de toenmalige regeringen hebben de bedrijven in die tijd behoorlijk in de pensioengelden lopen graaien, hetgeen uiteindelijk tot de (politieke) verdeeldheid van heden geleid heeft. Rutte dacht nog door een of meerdere gedoogpartners aan te stellen dat hij hier mee weg zou komen, maar de roep om de legaal gejatte pecunia terug te storten begint nu toch wel weer toe te nemen. Daar helpt geen Wilders of van der Staaij gedoger tegen.
Sterker nog: de gedogers willen zelf uiteraard ook van een goed voorziene oude dag genieten!

gravatar

Inderdaad, Heer Van Bralhuysen. De AOW (eerste pijler van het pensioen) zou te maken krijgen met een voorzienbare nood terwijl bij de fondsen (tweede pijler van het pensioen) het geld tegen de plinten klotste.

Zo dit beeld al juist was, dan zou het verstandig(er) zijn geweest om vanuit dat toen veronderstelde overschot het AOW-fonds te voeden. Men heeft echter voor gekozen voor een werpspelletje met een balk.

Heer Jeettje: uw ballonbandengegevens sluis ik aan hem door. Maar ook ik herinner mij dat als ik mijn bordje niet leeg wilde wilde eten een preek over de oorlog onontkoombaar was.

Rutte moet daarom wel van de gedoogsteun hebben geweten; dat kan niet anders.

gravatar

Dat het geld in die jaren ’80 tegen de plinten klotste, kan wel gesteld worden, sterker: het klotste over de plinten heen.
Meneer mijn vader was in die tijd boekhouder/procuratiehouder en hoorde nog wel eens wat vanuit het Belastingcircuit: het was de bloeitijd van de koppelbazen.

Zo was er een koppelbaas die gevat werd, en eigenlijk blij was dat hij gevat werd: het geld lag letterlijk langs de muur in zijn slaapkamer opgestapeld, en hij wist zich geen raad meer wat er mee aan te vangen – had zelfs al een muur met bladgoud laten behangen.

Zo ziet men maar weer dat geld en goede smaak niet altoos hand in hand gaan.

Maar het geld klotste, en niemand die er erg veel drukte om maakte, qua geld dan: wél om de sociale positie van de uitgebuite werkers van die koppelbazen.

Hoe schrijnend te moeten constateren dat de teneur heden ten dage precies omgekeerd is, ook al klotst het geld nu ook. Alleen de verkeerde kant op.

Ik neem aan dat u mevrouw Kleinsma ook geen warm hart toedraagt als zij zegt dat het jammer is en dat U pech heeft gehad?

Ja, die Rutte weet wat.

gravatar

Och, een paar bonnetjes ter declaratie van “werkontbijt” en “passende kleding voor een gelegenheid” en “kappersbezoek voor kroning” en ze zijn weer helemaal het mannetje/vrouwtje, Heer Spaland.

gravatar

Het is de vraag of hier gedoogsteun voor kan worden verkregen, Heer Jeettje. Ik herinner mij wel de variant van de inkoopvereniging, waarvan het lidmaatschap soms werd aangeboden bij indiensttreding bij een werkgever. Een soort voorloper van de bonuskaart.

gravatar

Dat is waar, Heer Spaland, echter men maakt zelf de wetten waar men zich meent niet aan te hoeven houden: men neemt op het Binnenhof een natuurlijke voorsprong op de lieden waarvan men geld trekt.

gravatar

Het is van een uitzonderlijke orde dat blijkt dat Mark Rutte (je zult maar Kutmarter als anagram hebben) toch wat blijkt te weten of geweten blijkt te hebben. Blijkt hij toch ten onrechte weer niet voor een Oscar voorgedragen te zijn. Want zijn talent om onnozelheid uit te stralen verdient wel een prijs. Of zou Maxime Mark in een kwaad daglicht proberen te zetten voor electorale winst van zijn zo geliefde CDA?

Reageer
gravatar

We hadden te maken met inferieure culturen, die van de moslims en Oost-Europeanen. De blanke Nederlanders hebben een superieure cultuur. Ze hebben meer capaciteit, ze zijn intelligenter en dus rijker.

Als dit zo gezegd is dan is dit een nogal erg arrogante opmerking moet ik zeggen. Heftig.

gravatar

De dubbele aanhalingstekens suggereren dat het een citaat is. Maar in hoeverre Vlakland gebruik maakt van zijn journalistieke vrijheid is voor u en mij niet na te gaan.