Scheidsrechter mishandelt negen voetballers

Nieuw dieptepunt in arbitraal wangedrag

De wedstrijd VV Nieuw Buinen-Poldervogels in de Hoofdklasse C is afgelopen zaterdag volledig uit de hand gelopen. De scheidsrechter verloor zijn zelfbeheersing en ging negen spelers te lijf. De man is inmiddels opgepakt en de zaak is onder de aandacht van de KNVB.

Het duel was al vanaf het begin beladen. De 41-jarige arbiter reageerde vanaf de eerste minuut met doodsbedreigingen en racistische uitingen op iedere gemaakte overtreding. In de 54e minuut kwam het tot een escalatie na een vermeende buitenspelsituatie. De scheidsrechter ging een protesterende spits te lijf met karatetrappen. Toen medespelers zich met de zaak bemoeiden, sloeg en trapte de man willekeurig om zich heen. Negen spelers, afkomstig van beide clubs, moesten gewond het veld verlaten.

De afgelopen jaren zijn er geregeld incidenten waarbij de scheidsrechter met spelers op de vuist is gegaan. Met name in het amateurvoetbal is de scheidsrechter vaak de agressor. Nieuw Buinen spits Ron Heerink: “Vroeger werd je af en toe hondenlul genoemd door de scheids, tegenwoordig worden spelers voortdurend geïntimideerd met grove leuzen en spreekkoren door het arbitrale trio.”

KNVB-woordvoerder Dirk Verschuit: “We doen er de laatste jaren alles aan om geweld van scheidsrechters terug te dringen. Maar tegen figuren die zomaar ineens doorslaan op een voetbalveld omdat iets of iemand hen niet zint, valt niets veel te beginnen. Ze verzieken het imago van het voetbal.”

Uit camerabeelden blijkt dat de mishandelingen door de arbiter inderdaad onregelementair zijn. De KNVB bezint zich op maatregelen tegen de man.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dat er ook op de inhoud van de spray-bussen moet worden gecontroleerd.

Nú is het nog slagroom (ongezoet: ook dat nog) maar binnenkort gebruikt het dwalende-trio wellicht pepperspray of aanverwante gassen.

Sja, en dán, dán voorzie ik verregaande verruwing van het spel. Kunnen de spelers zich niet meer op de “scheids” revancheren: gaan ze mogelijk elkaar te lijf middels grove overtredingen.

Let op mijn woorden: dat gáát ooit gebeuren…..

Reageer
gravatar

Oh, even op een oud nieuwsbericht reageren:
9 Spelers van beide clubs? Zijn dit er dan 18? Of zijn dit 9 spelers, die bij beide clubs spelen?

Reageer
gravatar

Hoezo is agressie zo normaal geworden bij sport? Dat is toch helemaal niet sportief?

Reageer
gravatar

Alleen de spits was te snel en de doelman wist zich te verdedigen. Of had ie al eerder 2 man weggestuurd??

Sinds de WK-finale tegen Spanje ben ik er helemal van doordrongen dat het geen eerlijk spel is. Mannetjes die gewend zijn de baas te spelen, met kaarten strooien en op de fluit spelen. Meestal met een zwart pak aan. Ik pleit in dit geval voor beveiliging!

Maar supportersgeweld moet mogen. Geef die mensen gewoon een veld om vrijwillig te vechten! Dan mag deze scheids het als pauzenummertje opnemen tegen de stormtroepen daar. Toch?!

Reageer
gravatar

sommige arbiters fluiten da’s fout . . .

zij moeten > L-IJ-D-E-N……!

Reageer
gravatar

Als je een trio een arbitrale invulling wil geven dan krijg je snel frustraties. Ook het effect dat het op een voetbalveld moet gebeuren is niet arbitrair!

Reageer
gravatar

Tja, al die media-aandacht om een beetje frustratie. Had die scheidsrechter zich ook maar gewoon tot de reglementaire mishandelingen beperkt (uitschelden, in het gezicht spugen en dat soort dingen), dan hadden we er hier niets van gelezen.

Reageer
gravatar

Ik heb het artikel viermaal doorgelezen. U snijdt hier een punt aan, dat ontegenzeglijk waar zou kunnen zijn. Echter, u doet de aanname dat de foto willekeurig is, of tenminste willekeurige – en niet aan dit artikel gerelateerde – personen weergeeft.

Ik zie echter in en om het artikel geen bewijs voor uw aanname. Ik raad u dan ook af ongefundeerd het voor andere mensen op te nemen.

gravatar

KNAPpe aktie! Die MAN hep ze kaarten verdiend. ALleen helaAS de verkEERde sport. EN die lijmrechters, stonden die weer te KIJKen, is dat niet STRAFbaar…

GEEF ons DE camerabeelDEn! OF zijn die reets verkOCHt??

DENK oOK dat er een educaTIEF computerspel inZIT. GAME on boyZ.

Reageer
gravatar

Ik geloof in voetje bal.
geloof in match fix und fertig.
in het geld van mijn suporters.
miljoenairs achter één bal aan rennen.
dat het spelletje zo gespeeld moet.
tijd verdrijf in schijn vertoning.
we het afgeproken spannend houden.
dat wie waar en wanneer welk doelpunt
waar, wanneer en waarom ooit afgekeurd.
dat de bal rond en de uitgaven gezond.
brood en spelen om ons niet te vervelen.
wij gaan winnen ook als we niet winnen.
deze uitvinding zo gespeeld moet worden.
het laatste fluit signaal het einde is.

Reageer
gravatar

Gaat het nog over voetballen of een pedofielen westrijd ? vertrouw nooit een jeugschijtsrechter want hij staat stijf van de zenuwen. Sus Plus Spreekt uit ervaring.

gravatar

Och ach hee wat een stomme vent toch!
Was het jeugd elftal… durft hij wel?
Geweld brengt geweld… wacht maar tot ze ouder zijn… dan zoeken ze ieder voor zich een scheidsman uit en is het bots weder bots. Kunnen we 8x op wachten. Oorzaak en de gevolgen.

Reageer
gravatar

Een agressieve scheidsrechter is nog daar aan toe, maar erger wordt het als lijnrechters (ass. scheidsrechters) met hun vlaggenstokjes gaan slaan en een mep met het cijferbord van de vierde man is al helemaal onprettig.
Stiekum hopen de arbiters in de meerderheid te komen; met b.v. 4 doelrechters erbij komen ze al op 8 man.

Reageer
gravatar

misschien gewoon is een keer accepteren dat de scheidsrechter een keuze maakt en gewoon niet protesteren. respecteer de arbiter, heet dat. Scheids maakt een beslissing eens of niet eens, bek houden 🙂 zou de sport aardig verzachten.

Reageer
gravatar

Dat men dit niet meteen doorziet! Het is gewoon een alternatieve manier van matchfixing. Er zijn Colombiaanse maffiosi die gokken op de speler die het eerst gediscrimineerd wordt, wie het eerst een doodschop krijgt, of wanneer in een arbitraal spreekkoor het eerst met woord “boerenbraadlul” gebezigd wordt.

Reageer
gravatar

Ik ben er mij mijn hele leven al van bewust dat dat Scheidsrechter niet te vertrouwen zijn. De vormen die het scheidrechterlijk geweld nu aanneemt gaan alle perken te buiten.
Vroeger werd alleen de kijker mishandeld, u dient te denken aan het niet opmerken van buiten spel, fluiten wanneer het geen buitenspel is.
In dat alleen worden geaccepteerd wanneer het zaalvoetbal beteft, anders is het altijd buitenspel en dient er dus gefloten te worden.
Goals die ten onrechte werden goed- of afgekeurd enzn enz. De vormen die dit nu anneemt zijn niet te acceptepteren (ook voor de meest doorgewinterde pessimist niet).
De KNVB moet krachtdadig optreden, voor je het weet fluit zo’n imbeciel voor een doodschop ipv een strafschop en kijkt de vierde man toe bij het uitvoeren hiervan.
Ik stel voor een onderzoek naar deze wantoestande op te starten onder voorzitterschap van Gert Jan Verbeek.

Reageer
gravatar

Ik wil de filmrechten, waar kan ik de man contacteren?
Er is al decennia gemis aan een NLse ‘steven seagal’ actie held.

Voetbal is oorlog en deze man dus een slachtveld held.

Reageer
gravatar

The Soccer Matchfixing film wordt een combinatie van First Blood 5, Karate Kid 4, Star Wars 3.1415926 en New Kids Nuclear 2.718281828, met de cast van de The Expendables. U gaat er aan bijdragen via de Belchinees bij u in de buurt.

gravatar

Kijk eens, het respect moet weer terugkomen in het gevoetbald. Als scheidsrechterd moet je gewoon een knappe overtreding weten te respecteren. EN niet meteen zielig op het fluitje gaan blazen.