Aanklager Pistorius heeft te weinig tijd om alle argumenten uiteen te zetten

‘Het wordt een kwestie van kill your darlings’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou die vent Pistolius prompt zijn rijbewijs afgepakt hebben als ik flik zou zijn. “om verdere vergissingen te vermijden”. Do you have a visual problem?

Ok, een paar jaar geleden stond er plots een zigeunerin in mijn situatie. En weet je wat die zei : meneer straks krijg je nog een hartaanval!! Het was alsof ze mijn gedachten raadde.

Reageer
gravatar

Van der Sloot was wel de strafste. Het begon met in Aruba de paljas te gaan uithangen. Dan stuurden ze er een ZEEROVER op af. Die intussen ook al weer tussen zus en zo hangt. In Peru bekijken ze Nederlandse overheid ook zo. Ze willen die kerel aan de USA weggeven, maar het is een Nederlander.

Reageer
gravatar

Heer Ahasverus denkt door zich stilletjes te houden in dit topic aan de aandacht te ontsnappen. In stilte werken aan een goede bloedsomloop.

Zo werkt het dus niet. In een kwaliteitsblad als De Speld ontsnapt niets aan de aandacht.

Reageer
gravatar

Ik ken noch de Aanklager noch ene Pistorius.
Zal wel een kruimeldief zijn met een beroemde vriendin of zo, dus nieuws..

Als crimineel mij niet bereiken, of te laat zoals hier, onbekend en onbemind, doe je media-tactisch toch wat niet goed.
Als ze hem nu bij Joran van de S weten te zetten, kan ie nog wat leren hieromtrent.

Reageer
gravatar

Heer Jeetje
Er bleef niets anders op gezien reactie 9.
Het is niet alleen dat je kunt aanzien komen je hoort het ook duidelijk.
Kwestie van het horen en zien vergaat je.
De borgsom wordt contant betaald door Bram M

gravatar

Overigens, het tijdstip van de argumentatie was waarschijnlijk voor half drie, of het viel samen met een eerdere zaak (dit mede vanwege het verzoek van Bant Luttelgeest):
‘Tydsberekening van aanklag is ongelukkig’
PRETORIA. – Niks het gekom van die teenklag wat ao. Hilton Botha, gewese ondersoekbeampte in die moordsaak teen Oscar Pistorius, teen die taxibestuurder gemaak het wat hom en twee kollegas van poging tot moord beskuldig nie.

Die dossier wat Botha, ao. Attie Bester en ao. Wynand Law­rence oopgemaak het, is sowat ses weke later as ongegrond (vals) deur die polisie afgesluit sonder dat die direkteur van openbare vervolging (DOV) hul bewerings onder oë gehad het.

Bewijst dus dat het in Zuid Afrika ook de hoogste tijd wordt voor strengere gedragsregels voor half drie, anders dreigen dergelijke belangrijke dossiers onder te sneeuwen (voor zover er sprake kan zijn van sneeuw in Zuid Afrika in deze tijd van het jaar).

Reageer
gravatar

Natuurlijk had hij te weinig tijd, want het blijkt al dat Steenkamp vorig jaar vermoord was:

Steenkamp , ’n skrander leerder van die Hoër Meisieskool Oranje in Bloemfontein, is eers verkrag voordat sy op Goeie Vrydag verlede jaar saam met haar ouers by Griekwastad vermoor is. Só sê die staat in sy jongste klagstaat teen ’n 16-jarige seun wie se verhoor op 11 Maart hier in die hooggeregshof begin. Dié gewysigde klagstaat is vandeesweek by die Noord-Kaapse hooggeregshof ingedien en kom ná maande se gissings.Destyds is dit afgemaak dat beserings wat sy opgedoen het weens perdry of ’n worsteling voor haar dood was. Nou sê die staat haar aanvaller het haar wederregtelik, opsetlik en teen haar wil seksueel aangerand, waarskynlik binne 24 uur voordat sy vermoor is.’n Verdere aanklag van regsverydeling is ook nou by die drie aanklagte van moord op die klagstaat gevoeg. Die staat voer aan die tiener het ná die moorde leuens aan die polisie vertel. Hy is die enigste getuie wat lig op die saak kan werp. Hy het vals verklarings afgelê en probeer om die polisie te mislei en op ’n dwaalspoor te plaas, aldus die staat.
Die seun word van die moorde vroegaand op Goeie Vrydag op Steenkamp, haar pa, Deon, en ma, Christel, op hul familieplaas Naauwhoek aangekla.
Na verneem word, sal die gewysigde klagstaat amptelik op 11 Maart by die hof ingedien word. Luidens die klagstaat het die lys van staatsgetuies intussen van 76 tot 91 toegeneem.
Die verdediging het vandeesweek ook glo van die jongste verwikkelings kennis geneem. Intussen het die seun se regspan en hul deskundiges die plaas besoek om hulle te vergewis van die geboue en waar dit op die werf geleë is.
Hulle beplan om hul eie misdaadontleders en ’n deskundige in forensiese en anatomiese patologie, prof. Izak Loftus, as getuies te roep.
Die seun is op 21 Augustus verlede jaar in hegtenis geneem, waarna hy op borgtog van R5000 vrygelaat is. Die verhoor is van 11 Maart vir drie weke op die hofrol geplaas.

Reageer
gravatar

Hiervoor is de Speld niet bedoeld.
Deze is bedoeld voor serieuze nieuwsverslaggeving. Dit is geen lijfblad voor ontwikkelingshulp. dan moet u zich abonneren op de Volkskrant

gravatar

Als hij gewoon het dode mens Steenkamp in de koffer van zijn SUV zou gezwikt hebben en ergens tussen Johannesburg en Swaziland zou gaan begraven hebben, zou hij er nu niet zo verweesd bijgstaan hebben.

Hij zou ze als vermist kunnen opgeven hebben en al. De flikken zouden er jaren zoet mee zijn.

Neen, die belde gewoon de beheerder van dat park op nog voor hij de hulpdiensten opbelde. Omdat hij ‘dacht dat ze achter hem zaten via inbrekers’.

In plaats van zijn eigen ‘rommel’ op te ruimen belde hij de parkbeheerder op. Die verschoot zich een HELE HOED en belde de flikken op.

Reageer
gravatar

Het mens Steenkamp moet wat verkeerds gezegd hebben gelijk STOP met anabolen en speed in je stompen te spuiten voor ze je ballen ook nog moeten afzetten! Ze ging zowaar zijn spullen door de WC sjassen in de hoop Pistolius een LOL te doen voor Valentijn. Het mens Steenkamp zal van Hollandsen bloede geweest zijn en Pistolius gewoon BOTWEG zijn waarheid verteld hebben. Hij zou ze ook na 2 maanden AUB gewoon aan de deur kunnen zetten hebben met ‘geld voor de taxi’. Wat een idioot.

Reageer
gravatar

Beste gebelgde Belg,
Eindelijk levert u een zinvolle bijdrage. In dit geval ging het echter niet niet zozeer om wat zij heeft gezegd maar om haar vocale bijdrage.
Zij zong namelijk “Hup met de Beentjes”
Hierop onstak Pistolius in razernij zoals u zult begrijpen. Dit is vastgelegd op de ook aanwezige zwarte doos.

gravatar

Dat Pistolius gekke bokkensprongen zou gaan maken, werd duidelijk toen hij naast zijn schoenen ging lopen.

p.s. Het slaat wel nergens op, maar het leek mij toch wel aardig om hier bij al die andere flauwiteiten te vermelden.

Reageer
gravatar

Ach heer Pal jas
Uw toevoeging is volstrekt overbodig.
Dit getuigt van valse bescheidenheid en is volstrekt onnodig.Het gaat hier om ernstige zaken daar zijn flauwiteiten niet op zijn plaats.
U slaat ijh het begin de spijker op de kop daar is geen speld tussen te krijgen.
Bijkomend probleem van Pistolius was dat toen hij naast zijn schoenen gijn lopen hij ook geen been meer had om op te staan.

gravatar

Ik zie er geen been meer in.
Ik begrijp alle commotie ook niet.
Een beetje advocaat (nee Dick niet voordringen) zal hier zo doorheen prikken. Pistolius kan het niet met voorbedachte rade hebben gedaan.
Natuurlijk was hier sprake van inbraak.
Op de beroepsopleiding voor crimenelen wordt al in de basis cursus met lunchpakket geleerd dan de inbreker begint in de badkamer en zich hier op dient te houden.
Pistolius heeft genoeg veerkracht om dat te onderkennen.
Helaas werd zijn uitzicht belemmerd door een gesloten deur die ook nog eens afgesloten was. Dat vraagt toch om een krachtdadige aanpak? Ik kan mij heel goed voorstellen dat je dan geen vragen gaat stellen maar direct op je doel afschiet.
HOE TRAGISCH MOET HET DAN WEL NIET ZIJN OM TOT DE ONTDEKKING TE KOMEN DAT JE JE DEERLIJK HEBT VERGIST. Ieder normaal mens zou vervolgens volkomen in de war zijn geweest en van hot naar her hebben gelopen. Ook dit behoort niet tot de mogelijkheden van Pistolius. Dit gevoegd bij het feit dat hij dat hij naast zijn benen nu ook nog zijn hoofd is kwijtgeraakt, om van zijn hart maar niet te spreken, moet wel tot de conclusie leiden dat Pistolius volkomen onschuldig is. O.J. Simson kan als getuige optreden nietwaar.
Het is alleen voor hem te hopen dat Peter R zich hier niet mee gaat bemoeien.
Als ik Pistlius was zou ik de verdediging door Bram M laten voeren.
Welk contant afrekenen graag.
Ik stop met mijn betoog want het is bijna half drie

Reageer
gravatar

Ouwe Hoeren kan ie, maar hij blijkt nu ook een man van de klok te zijn.
Tot nog toe heb ik altijd gedacht dat die twee zaken niet samen kunnen gaan.

gravatar

Niks daarvan! Elke vrouw zou emotioneel over verleiders als Pistolius, Simson en Bram M. hebben geschreven.

Bovendien zou een lichtekooi nooit potentiële klanten tegen zich in het harnas jagen.

gravatar

Maar beste plien toch.
U haalt oude hoeren uit de sloot.
dit onderwerp is reeds breedvroerig besproken in women INC door o.a heer Outsider die ook meende zijn fluit in het zakje te moeten steken. Ook op u is het spreekwoord “u heeft de klok horen luiden maar weet niet waar uw eigen tepel hangt” van toepassing.
Hiermee wordt maar weer eens aangetoond dat het volstrekte nonsens is om vrouwen aan serieuze praatprogramma’s deel te laten nemen. uitzondering hierop vormen natuurlijk de theekransjes, teaparties, bijeenkomesten van de bond van plattelandsvrouwen.
Heer vergeef het hun want zij weten niet wat zij zeggen.
Ook het artikel Women Inc is dus uitsluitend voor dovemans oren bestemd en heeft niet geleid tot positieve discriminatie.
Voordat u opnieuw denkt hier als orakel van New Dehli te keer te willen gaan wil ik aanraden de nodige zelfcenzuur toe te willen passen.

gravatar

OUWE HOER
Wat is dit nu toch. U gaat hier volkomen voorbij aan de uiterst positieve bijdragen van Haagse Annie en de fraaie teksten van Oma Spaland.
Nee je moet niet alle vrouwen met één kam scheren.
Zonder hen komt de Haagse lente nooit in zicht

gravatar

Ik zou ook wel mijn “pistooltje” in zo’n fraaie “inbreekster” als Reeva Steenkamp hebben willen leegschieten, als Pistolius dat niet al voor mij al te letterlijk had gedaan.

Reageer
gravatar

Uw pistooltje is genoegzaam bekend heer Viesman. Hiervan ben ik gisteravond nog getuige geweest bij het aanschouwen va het Frans erotisch werk Papy Voyeur.
Ik herkende u onmiddelijk

gravatar

Kom meneer Bøs Showfør,

Moet ik dan zo expliciet zijn, dat de bedoelde dubbelzinnigheid verloren gaat?

Nu ja, omdat u het bent. Benen die aan iemand vastzitten, kun je moeilijk nemen zonder die persoon – dus met pistool in dit geval – op de koop toe te nemen. Begrijp je?

gravatar

Vreemd, ik meende begrepen te hebben dat Pistorius de verdachte is, niet de aanklager.
Of is het een familiekwestie? Heet de advocaat van Pistorius dan ook Pistorius?
Spannend en illustratief hoe de mores in Zuid Afrika zijn.

Reageer
gravatar

Jawel, Heer Jeettje! Illustratief daarbij is de lijst met Afrikaanse landen, waar het goed toeven is. Hoewel Zuid-Afrika afgetekend het rijkste land van Afrika is, staat het toch slechts op die lijst op nummer 5. (Op 1 staat Mauretanië, meen ik en op twee staat Cabo Verde.)

gravatar

Vanwaar al die vraagtekens heer Jeetje.
Uit uw foto maak ik op dat u zelf uit afrika komt en dus meer ervaring zou moeten hebben op dit gebied dan de ervaringsdeskundige of bent u al op jonge leeftijd geadopteerd?

gravatar

Ik vind hem als verdachte toch behoorlijk klagen. Hoezo geen tijd? Hij krijgt alle tijd, en als hij niet kan staan mag hij alle tijd zitten

gravatar

Jeettje u hoeft niet zo aangebrand te reageren.Ik ben nog maar kort met het reactionele werk bezig.
Dat betekent dat ik mij nog niet volledig in alle persoonlijkheden heb kunnen verdiepen. het redactionele werk vergt al het uiterste van mijn kunnen.

@ keukenmof het verbaast mij een dergelijke uitspraak uit uw mond te horen.
Waren het niet de moffen die massal riepen: Wir haben es nicht gewust.
Daarvoor zijn juist zij in de beklaagdenbank terecht gekomen

gravatar

Beste Keukenmof,

Dat hebben alle moffen altijd volgehouden dat was juist het probleem.
Uw geluk is dat Simon Wiesenthal dit niet meer uit kan zoeken.
A propos bent u ook in het bezit van een fiets?

gravatar

Ik gok net zoveel familie als alle Nederlanders die “De Jong” heten, of alle Koreanen die “Kim” heten.. (Botha is een nogal veel voorkomende naam in ZA)

gravatar

Het wordt ook steeds gekker op deze site.
het is niet bij te benen.
Iemand met de naam John Doe in eigen land volkomen onbekend, niemand die ook maar enig idee heeft wie het is doet nu voorkomen alsof hij alles weet over de families van andere personen.
Daar zal Botha de pik over in hebben.

gravatar

U hebt helemaal gelijk meneer van Mathenesse Spaland. Ook de andere grote online nieuwsdiensten hebben het er moeilijk mee en niet eens alleen op de vroege morgen. Juist daarom dacht ik dat een beetje hulp van een wakkere reacteur die het minder druk heeft wel welkom zou zijn.

gravatar

Exact. Overigens staat de vuilnisbak blijkbaar buiten en is de koffie op, want de naam van de verdachte is inmiddels aangepast!

gravatar

Heer Spaland,
Maakt die Erusukkel nu ook al deel uit van het collectief?
Is hij wel door de ballotagecomissie gewogen en te licht bevonden?
Bøs Showfør is al jaren een geronnomeerd lid van het collectief die ga je niet in twijfel trekken. dit is de tweede keer al zie ook artikel over half drie.

gravatar

Tja mevrouw, ik zou geneigd zijn om hem het voordeel van de twijfel te geven. Hij heeft vandaag de redactie uit een benarde positie gered. Dit verdient aanmoediging.

De heer Bøs is een ander verhaal. Die is uitstekend in staat zich te verweren. Bovendien hebt u in het artikel over half drie al adequaat ingegrepen. Het collectief ligt dus krachtig op koers en vanuit het kraaiennest worden geen bijzonderheden gemeld. Er is dus niets aan de hand.

gravatar

Daar kon je op wachten. Er is heel veel criminaliteit in Zuid-Afrika, Pistorius heeft zelf ‘het goede voorbeeld’ gegeven en overigens ook geen poot om op te staan.
Het zou hem sieren als hij voldoende veerkracht toont om deze race te winnen.

Reageer