Carnaval 2013 afgelast wegens voortschrijdend inzicht

‘Met de kennis van straks hebben we besloten om het niet te doen’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met de kennis van straks is het ook veel beter om het in de zomer maanden te vieren. Sta je niet te blauwbekken van de kou….Kan alles nog veel bloter….

Viesman kom der maar in?

Reageer
gravatar

Even snel voordat Viesmann hierin duikt: Margootje: hier weer typisch “das ewig Weibliche”, verbaal heel decent en preuts (hard to get), maar onderhuids toch licht libidineus en exhibionistisch (come and get me).

gravatar

Niet alles hoeft in de zomermaanden en niet alles hoeft even bloot ik hoop dat ik Viesman daar van kan overtuigen zodra ik hem tegenkom. Hier heb ik een voorbeeld. Nachtkledij kan zeer bloot getoond worden en is soms zeer spannend, echter indien ik in de zomermaanden, deze wereld tot mijn slaapkamer onderverdompeliseer, dan kunnen ook de dames van andere culturen, deze kleding op straat dragen,omdat het ook over je normale kleding heen gedragen kan worden en dat is een zeer bijzonder gezicht.

gravatar

Wat krijgen we nou ? Mijn voortschrijdend inzicht is dat mijn saaie leven wordt opgeleukt door het carnaval en nu kan dat niet meer ??
Wilt u soms dat menig inwoner van Lampengat zich ophangt aan zijn boerenkiel ?? Nee toch !!

Reageer
gravatar

Sjefke, U bent kennelijk aan de verkeerde kant van de grote rivieren geboren. Hier in het Westen des lands bestond het voortschrijdende inzicht al in de tijd van Calvijn en Willem van Oranje. Bij ons geen carnaval, behalve bij een stel idioten die denken dat ze het zuiden zonodig moeten imiteren. De Randstad is altijd een welkome asielplek geweest voor carnavalsvluchtelingen van beneden de grote rivieren.

gravatar

Zeker nu nog niet Sjefke, dat kan later altijd nog. Ik zie vele soorten carneval, het hangt er maar vanaf wat je niet gedaan of gegeten hebt en hoeveel seconden je hebt volgehouden.

gravatar

In Apelfoort liepen we eeuwen geleden al voor op dit voortschrijdend inzicht, hebben we de beelden destijds al bestormd en carnaval in de ban gedaan. Met -5 buiten in de kou staan hossen daar komen slechts ziektes van.

Reageer
gravatar

Bij ons wordt de wat triestige carnavalsoptocht direct gevolgd door een wagentje van de Stadsreiniging die de spaarzame confetti en slingers op de straat kundig opruimt; lekker feestelijk.

gravatar

Toe maar, meneer Spaland! Een Mariakaakje. Toch wel zelf door u medegebracht mag ik dan hopen. De bezuinigingen hebben Amersdoorn immers hard getroffen!
Terzijde: een mariakaakje bij een katteliek feest is wel zéér passend.

gravatar

Ik mag toch aannemen dat we weer heel veel ongewenste kindertjes en soa’s krijgen, nu dat niet meer voorkomen wordt door het carnaval in het zuiden des lands.

Reageer
gravatar

Deze lariekoek komt zeker weer van boven de grote modderstromen.

Hier veinde un veurbilt van un echt carnavalslied:


Ik ken munne mens nie veinde

http://www.youtube.com/watch?v=UEG0lvkf8x0

Tekst: Antoine Uitdehaag
Muziek: Jan Tervoort
Solo: Sophie Peeters


Ik ken munne mens nie veinde

refrein:
’t Is overal zo vol en ik kèn munne mens nie veinde
Ik wou de’k thuis zat bij dun hond en bij de keinder
’k Wor ziek van de muziek
van dè gejank, die stank van drank
Zat ik mar thuis, veur m’n buis
mee bei mun bene op de bank.

couplet:
Ik mocht vanaovund veur ut eerst un keer alleen op sjouw
Kees zee vol emansiepaosiedrift:alleen dè’s goed veur jou
Om acht uur ging ik lekker dur alleen vandeur
Un goeie babysit daor zurregt ons Kees wel veur

Nou ben ik minstens al een uur of drie op sjouw
Ik ken mun draoi nie veinde, nee: alleen wè is dè nou?
’t Is zo heet en al dè zweet en niemand die ge kent
’k Hèb gewoon een bietje heimwee naor mun eigen vent

Mee duuzende om me heen
Vuul ik me zo alleen…

refrein:

couplet:
Een paor uur dweile en dan zouwe we mekaor wir zien
ik staoj hier op mun eentje al bekant sinds halluf tien
Misschien leet onze Kees wel dronken in een sloot
Of in het kanaol, gin zwemdiploma: Kees is dood

Of slaopt vanweges dronkenschap zun roes uit in un cel
Dus toch nog bij de pliesie, dè wou die altèd al
Of hij ging naor huis gegaan en toen… verrèk wie wit
Dè ’t ie mee dien babysit un bietje babysit.

Mee duuzende om me heen
Vuul ik me zo alleen…

refrein:

Reageer
gravatar

U bedoelt eigenlijk dat u in Nederland woont, en niet in een stuk aangeplakte overerving met losse zeden en dito moraal waar men dingen doet die niet door de beugel kunnen onder het uitroepen va; “agge moar leut het”? Om dat vervolgens op een versierde platte kar belachelijk te maken, en dan op door naar de volgende ronde van onbetamelijk gedrag?

Dat brengt mij in een lastige positie vanwege het Rotterdams Zomercarnaval; een korte periode waarin blootheid de boventoon schijnt te moeten voeren. Niet dat daar iets op tegen is, die blootheid, slechts het verdovend volume waarmee men dit tracht op te leuken is betreurenswaardig. Voordeel is wel dat alcohol voor die verdoving een bijrol speelt.

gravatar

Dus gin:
“Me gòòie n’onze nette n’uit
‘t Krabbegat da d’is ons visserijke
Om’òòg oew tengels éél wijd uit
Zo dweilde lengst d’n Am en ‘t Klein Weike
Me legge n’aan (tsieng boem), de Kaai ‘s aan (tsieng boem)
Tot da me mette stròòm mee wijer gaan
‘k Eb leut tot mè Sint Juttemis
Omda d’t Vastenavend is

Ik sting lest aan de Kop van ‘t Òòfd en witte wa da’k zag?
‘n ééle n’òòp me Krabbe, die in ‘t Scheld in ‘t water lag
Toen kwame d’r twee géépe lengst mè d’nne visserspet
En witte wa ze zeeje, nou da d’oorde ik nog net

refrein

Gòòi d’ammaal ‘s oew nette n’uit, ginniemand vang t’r bot
Ginééns nog gin ansjovis, nog gin bliekske nog gin sprot
Mar nette vol mé Krabbe vangde zonder veul kebaal
Die steke zo d’r tengels uit en zinge dan ammaal”

meer?

Reageer
gravatar

A’k mar wel wir uit Reimerswale ken komme om de toekomst te vertelle! Samen mè m’n koffiedik en mè d’n ei!

gravatar

Karnaval=keer-na-val… de zonne-wende een feit. Karnaval… is geen maskers op, maar maskers af. Dat de mensen 3 dagen zich zelf zijn, ten op-gezichten van de rest van het jaar.