Volop speculaties over troonsafstand Willem-Alexander

Troonwisseling in 2041 op handen

Royaltydeskundigen zijn volop aan het speculeren over de abdicatie van de aanstaande Koning Willem-Alexander. Verschillende bronnen noemen 2041 als mogelijk jaar van aftreden, precies 228 jaar nadat Nederland een koninkrijk werd.

Mocht Willem-Alexander inderdaad uit zijn ambt terugtreden, dan zal hij worden opgevolgd door zijn oudste dochter. Royaltywatcher Peter van der Vorst: “Koningsdag zal dan vervangen worden door Koninginnedag. Voor veel mensen zal dat wel even wennen zijn.” De geruchten worden gevoed doordat de Staatsloterij inmiddels het domein koninginnedag.nl heeft geregistreerd.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil bevestigen noch ontkennen dat de troonswisseling van 2041 inderdaad op handen zou zijn. De gemeente Amsterdam houdt vooralsnog overal rekening mee. Burgemeester Eberhard van der Laan: “We kunnen de drukte van een inhuldiging alleen aan als de Noord-Zuidlijn af is. Het is nu nog veel te vroeg om te voorspellen of dat in 2041 het geval zal zijn.”

Criticaster Jan Kuitenbrouwer zou 2041 een ongelukkige keuze vinden: “Er zijn in dat jaar ook waterschapsverkiezingen, dus het is niet wenselijk om in hetzelfde jaar de troonopvolging te laten plaatsvinden, ook omdat Willem-Alexander bekend werd door het watermanagement. Dan krijg je echt chaotische toestanden.”

Volgens een peiling vindt drie procent van de Nederlanders dat Willem-Alexander begin jaren ‘40 plaats moet maken voor een nieuwe generatie. Opiniepeiler Maurice de Hond: “Veel mensen zeggen dat ze tegen die tijd toe zullen zijn aan iets nieuws. Dat sentiment proef je heel sterk bij die drie procent.”

De discussie over de monarchie zal tegen die tijd mogelijk echt gaan oplaaien. Theoretisch gezien zou een kamermeerderheid voor de afschaffing van het koningshuis denkbaar kunnen zijn. Toch is het nog maar de vraag of het zo’n vaart zal lopen. D66-leider Alexander Pechtold: “Het zou ongepast zijn om daarmee uitgerekend nu mee te beginnen. Daarmee besmet je de feestelijkheden van 2041 en word je toch gezien als de verstoorder van het feestje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Naast de zaak over het al dan niet gereed zijn van de bodemloze put onder Damrak en Rokin zijn nog de volgende zaken van belang ter overweging om in 2041 Amalia te kunnen inhuldigen als koningin:
– Heeft Amalia al 3 kinderen gebaard ?
– Zijn de postzegels op ?
– Is Willem in de voetsporen van zijn grootvader getreden en heeft hij Amalia, Alexia en Ariane met een paar halfbroers- of zussen opgescheept?
– Is de PvdA nog aan de macht in 020 ?
– Op welke dag van de week valt 27 April 2041?

En zo kunnen we nog wel meer vragen bedenken…

Reageer
gravatar

We kunnen maar op 1 vraag antwoord geven.

Op welke dag van de week valt 27 April 2041? En dat is op een zaterdag.

gravatar

Waarde van Bralhuysen,

In de sterren staat geschreven dat A, A en A in 2041 inderdaad zijn opgescheept met een schare halfbroertjes en evenzo zusjes. De sterren geven echter ook aan dat ZKH daar niet voor verantwoordelijk is.

gravatar

Ook in 2041 krijgt het volk dus weer een feestje op z’n sowieso al vrije dag. En wat denk je? Ook Koninginnedag op 7 december 2041 valt op een zaterdag!
Regeren is vooruitzien! Wij willen een doordeweekse feestdag! Krentenkakkers!

gravatar

Pottedrie, dan kunnen we dat feestje dadelijk maar ook beter niet vieren: anders wordt het een wel erg begrotelijk toneelstukje. En de kosten van allerlei nieuwe postzegels en munten en briefpapierhoofden lopen ook lekker op zo.

Beter dan in 2041 1 groot feest waarvoor we nu kunnen gaan sparen.
Maar dan is het wel welletjes geweest en geen malle fratsen meer, de rest doen ze maar via e-mail en facebook.

Reageer
gravatar

Catharina-Amalia, Prinses der Nederlanden, zag het levenslicht op 7 december. Houden we dan 27 april aan? Gaan we terug naar de 30e? Of, ook een idee, 27 april t/m 7 december. Veel andere feesten moeten dan wel plaatsmaken.

Reageer
gravatar

Ik ben groot voorstander van 17 mei, dan kan Amalia in traditie van Beatrix het ten ere van haar moeder houden. Want 7 december is ook zo niks en veel te dicht bij 5 december, de kalender is daar reeds veel te vol.

Reageer
gravatar

Zeer schrander voorstel, want die datum valt samen met “den syttende mai/17. mai”, de nationale feestdag in ons overzeese noorderbuurland Noorwegen. We kunnen de huidige kekke kroonprins Haakon, tegen die tijd een 68-jarige noordse vorst, voorstellen enige feestelijkheden en bijkomende kosten te delen. Bijvoorbeeld biertransport van Noors flutbier (‘lettøl’) via een aan te leggen pijpleiding tussen de Waddeneilanden en den bløde kyststriben (zachte zuidkust) van het Noorse Sørland. Of aardolieproducent Noorwegen, rijk genoeg, stelt een afgedankte pijpleiding voor dat doel beschikbaar.

gravatar

Die Willem is ook precies zijn opa uit Soestdijk: gék op uniformen, hier in de legervariant (generaal-majoor), dan weer als luitenant-admiraal bij de Marine en soms ook nog als commodore bij de Luchtmacht. Kleren maken de man, nietwaar. Ik kan alleen de roodharige Camilla Parker-Bowles-achtige rechtsachter Z.M. niet goed plaatsen. We weten hoe het afliep met Diana.

Reageer
gravatar

Jan: Dat 27 april 2041 op zaterdag valt is te vroeg om te zeggen, we hebben immers in het verleden ook wijzigingen van de kalender gehad. Bijvoorbeeld in de tijd van de Romeinen. Ik heb geruchten gehoord dat er een dergelijke wijziging zit aan te komen. Helaas zijn het nog erg zwakke geruchten zodat ik (nog) niet weet of het vóó’r of na 2041 de nieuwe kalender word ingevoerd. Het zou iets te maken hebben met de mayakalender die niet in 2012 zou zijn afgelopen. 😉

Reageer
gravatar

Ja , op 27 April 2041 vanaf 10:00 des morgens op de Dam te Amsterdam. Indien teveel opkomst gaarne aansluiten via Damrak, Beursplein, Nieuwezijds Voorburgwal en Paleisstraat. Mocht dat nog niet voldoende zijn dan wijken we uit naar het Museumplein.

gravatar

Naja, die toekomstige overheersing van Korea was toch ook eigenlijk niet iets om over te schrijven.
(davinnu zu niezobest)

gravatar

‘Opiniepeiler Maurice de Hond: “Veel mensen zeggen dat ze tegen die tijd toe zullen zijn aan iets nieuws. Dat sentiment proef je heel sterk bij die drie procent.”’ Misschien zijn we nu al toe aan een nieuwe opiniepeiler…

Reageer
gravatar

hietbrink draait alles om… behandeld de massa die tot vreselijk zielige troep kuddedieren zijn gedresseerd al eeuwen lang en daar zijt gij ook bij; onuitputtelijk van putten.

gravatar

Waarom niet gewoon op 30 januari 2014? Het duurt zo lang om postzegels en munten te ontwerpen, dat we maar één keer over hoeven te stappen. En we kunnen Koningsdag weer veranderen in Koninginnedag voordat er een Koningsdag is geweest.

Reageer
gravatar

Persoonlijk vind ik 2031 een interessanter jaar. Het is dan 200 jaar geleden dat we het zuidelijk deel van de Nederlanden hebben verloren. Ik stel voor het dan weer terug te pakken en W-A meteen koning van het hele nieuwe oude Rijk te maken. Vinden de Belgen helemaal niet erg. Ze wachten nu met angst en beven op het moment dat Philip de troon zou moeten bestijgen daar in Brussel.
A propos, de hoofdstad van het nieuwe oude Rijk dient natuurlijk Delft te worden gezien de historische gebeurtenis in 1584. Bovendien liggen daar alle Oranjes bijeen.

Reageer
gravatar

ik kan op vraag 3 antwoorden
dat Willem in iedergeval geen buiten echtelijke kinderen er op na zal houden, want mij vader heeft mijn grootvader ook niet nagedaan(mijn grote voorbeeld ;)) en dat betaamt een koning niet(er zou direct een ceremonieel koningschap komen)

en iets minder belangrijk misschien, maar dat kan ik mijn lieve vrouw maxima toch niet aandoen

Reageer
gravatar

Het idee dat Wim-Lex bekend is geworden door het watermanagement is een grote Miss Vatting. Hij was vóór die tijd al bekend om zijn parkeergedrag (doodleuk op een invalidenplek), om zijn roekloze weggedrag, waarbij hij meermalen zijn bolide tijdens het rijden van model wist te veranderen, om zijn onvermogen zelf zijn liefje uit te zoeken, om zijn passie voor schaatsen (liefst in een door een tabaksfabrikant gesponsord jasje) en om zijn voorliefde voor pils. Dat hij van pils naar water overstapte zou je als een stap in de goede richting kunnen beschouwen. Wie weet wordt het nog eens wat met hem. Zelf heb ik het volste vertrouwen dat hij zich net zo goed zal manifesteren als zijn grootvader van moeders kant.

Reageer
gravatar

Je weet toch hopelijk wel dat als je antwoord op plek zeventien komt, dat, erm, naja;

‘aan mij zal het niet liggen’

gravatar

Amalia is in 2041 36 en zal er op haar 70e wel genoeg van hebben dus hoe moet het dan in 2075, dat is eigenlijk de belangrijkste vraag. Regeren is immers vooruit zien!

Reageer
gravatar

Laten we dan meteen postzegels en munten met Koniging Amalia slaan, scheelt weer een boel geld

Voor diegene die zich zorgen maken, 7 December is een prima dag voor koninginnedag, door de opwarming van de aarde is het tegen die tijd een mooie 22graden op 7 december

Reageer
gravatar

Het is beslist goedkoper, als we nu die… kom hoe heet ze ook al weer… de oudste dochter van Alex en Maxi… kom, jullie weten wel wie ik bedoel. Even opnieuw.

Het is beslist goedkoper, als we haar nu alvast koningin maken. En er hoeft minder te veranderen. Alex maken we haar voogd-regent. Zoiets als Emma destijds.
Het verschil merken we slechts twee keer per jaar, als ze moet voorlezen op de derde dinsdag van september en met kerstmis. Duurt iets langer, maar is een stuk schattiger.

gravatar

Plien, dit is de eerste verstandige opmerking die ik gehoord heb sinds afgelopen maandag het gedoe over deze kwestie begon. Hulde, driewerf hulde! Eindelijk verheug ik me weer op de kersttoespraak!

gravatar

De Heere heeft mij via de hemelfoon laten weten, dat hij na duizenden jaren eindelijk zal meegaan met de moderne tijd. Een rare nieuwlichterij als de democratie omarmt hij weliswaar niet, maar nu de kerken leeglopen is het stategischer om erin mee te gaan. Dit indachtig zal de Heere monarchen en monarchinnen niet langer autoriseren.

Ergo, koning Alex en koningin Maxi zullen niet meer kunnen regeren namens hem. Wat de Heere betreft zal het adellijk bloed voortaan gewoon rood van kleur zijn en het vorstelijke DNA zal ook de speciale godsgen worden ontnomen.

Wat hem betreft vallen ze van hun troon, aldus de Heere.

Reageer
gravatar

hoy naamnoot; we krijgen er een geduchte naam genoot bij met koningendag
dit jaar. maar de ridder blijft willem de 1e voor mij. willem IV moet
dat nog helemaal waarmaken en ons maar eens voorbij zien te komen…
ik word mijn huis uitgezet op 20 feb. door een zeer laffe streek van justitie.
woonde in turkije en marroko maar ze hebben me voor voort vlugtig verklaard
en 8000 euro niet betaald van mijn aow nog wel. dat kan natuurlijk niet!
daar de kosten lopen wel door.
kreeg plotseling geen geld meer en kon niet eens terug komen om een straf
van 14 dagen uit te zitten. 70 ben ik thans welk een vernedering om dit anno
2013 in nederland mee te moeten maken. je gelooft het niet om een treinkaartje
van 150 sittard maastricht.
ik zal je op de hoogte houden en dan maken we een afspraak. groet van
willem de laatste.

> Subject: niet alleen mailen
> From: [email protected]
> Date: Thu, 31 Jan 2013 15:23:40 +0100
> To: [email protected]
>
> hi willem
>
> je bent niet van je computer weg te slaan…
> wordt het niet eens tijd dat wij je weer eens
> aansluiten op ridderradio, zodat je wekelijks
> weer te horen bent door al je toegewijde fans?
>
> hartelijke groeten
>
> willem

Reageer
gravatar

Zeg dat wel generaal.

We hebben ze destijds voor het vechten tegen de Spanjaarden binnengehaald. Maar ze durven niet te begrijpen, dat we ze al meer dan twee eeuwen niet meer nodig hebben.

Het zijn net tuiniers die niet weg willen, ondanks dat de tuin allang is betegeld.

gravatar

BMM: leg eens even uit hoe dat gegaan is? Ik heb altijd geleerd dat ergens in het volkslied staat: “de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd”‘ Daar is toch weinig knokkerigs aan?

gravatar

Altijd goed om wat verder vooruit te kijken. Alleen wordt wel iets heel belangrijks over het hoofd gezien. Máximà is nu poeslief, maar wacht maar tot zij Koningin is. Binnen 5 jaar verwacht ik een scheiding tussen bed en troon, waarbij Máximà de eerste er met de troon vandoor gaat en Wim-Lex naar Moçambique wordt verbannen.

Reageer
gravatar

Er is in de driehoek met geen woord gesproken over de uitspraak van burgemeester Van der Laan, dat de feestelijkheden van ’41 alleen kunnen plaatsvinden als de Noord/Zuidlijn af is. Hij had die uitspraak nooit mogen doen. Zijn gezag als korpsbeheerder van de driehoek is daardoor ernstig aangetast.

De politie zal namelijk elke toegang naar de Dam vanaf van het Noord/Zuidijnstation Rokin afsluiten. Mensenmassa’s vanaf het Centraal Station zal de politie met cordons drijven door de Lange Straat, Herengracht, Oude Leliestraat, Torensluis, Torensteeg en de Molsteeg, die uitkomt bij de Nieuwe Kerk en de Dam.

Drommen vanaf ‘Zuid’ komen gewoon met lijn 1, 2 of 5. In de Spuistraat worden daartoe nieuwe ondergrondse tramstations gebouwd waar nu nog de subversieve panden Vrankrijk en Handelsblad staan. Deze worden gesloopt. Woningstichting Rochdale zal daartoe investeren met privévermogen dat de top heeft ontrokken uit de stichting.

Reageer
gravatar

Is er nog gedacht aan de drommen mensen die ongetwijfeld uit zuidoostelijke richting naar de Dam op zullen rukken? Waar laten we die de Metro verlaten? Op de Nieuwmarkt om grote drukte bij het CS te voorkomen?

gravatar

Wat ontzettend spannend… ook voor Hietbrink. Tot de 30e April houd hij zich schuil om maar niet opnieuw in de handen van justitie te vallen. Moet namelijk nog eens 14 dagen zitten wegens wildpoepen in het amsterdamse bos. Ze roken het; en zo is het gekomen.
Proces verbaal maar… Wacht thans op algemeene amnestie=heem-na-huis-toe; bij troonswisselingen gebruikelijk internationaal om gevangenen naar huis te sturen. De laatste koning die daar een geweldig sucses mee had was de koning van Marokko. Liet 13.000 gevangen vrij, op voorwaarde bij recidive als nog alles uit te moeten brommen.
Deze kwamen allen naar Nederland. Dat beviel den Majesteit zo goed dat bij de geboorte van zijn troonopvolger de koning er nog eens 30.000 liet gaan! Ook die zijn in ons mildstrafbare land.
Laat Willem de IVe nu alle Marokanen gaan op den zelfde voorwaarde… Misschien is Geert Wilders dan ook wel voorgoed overbodig.

Reageer
gravatar

Volgens mij kunt u, als persistent recidivist, zoveel is nu wel duidelijk, het beste op Koninginnedag een waxinelichtje in een waxinelichtjeshouder naar de koets of de koninklijke familie gooien: dan is uw huisvestingsprobleem voorlopig opgelost.

Amnestie zal voor u niet opgaan: u houdt zich immers schuil en zit niet in de gevangenis, een voorwaarde om amnestie te verkrijgen.

Reageer
gravatar

Waxine lichtje= waak-zijn-lichtje… deze man haalt onze geschiedenis boeken als U tenminsten dit lichtje op gaat?

en kent jeettje de wet zo goed dan pleit hietbrink hem ook niet van schulden vrij.

gravatar

Hietbrink, u maakt er een zootje van. U het het over het verlenen van amnestie onder de voorwaarde dat bij recidieve de straf alsnog moet worden uitgezeten.

Maar hoe kan er bij amnestie sprake zijn van recidieve? Bij amnestie wordt het strafbare feit uitgewist, het strafbare feit is er nooit geweest. Men is onschuldig. Een feit dat er nooit is geweest, kan toch niet worden herhaald?

gravatar

Pollens, Heer Jeettje. Inderdaad kan met een eenvoudige werpbeweging het huisvestingsprobleem worden opgelost. Het scheelt mevrouw De Vilder ook weer werk.

Een interveniërende complicerende moeilijkheid is echter, dat het recht op AOW vervalt voor de tijd die men in detentie doorbrengt.

Wat nu te beginnen?

gravatar

Het heeft er alle schijn van dat dhr. Hietbrink amnestie met amnesie verwart, maar dit terzijde.

Gezien de recidivist toch niet betaalt: huur, kaartjes en boetes, lijkt me de opschorting van de AOW niet onoverkomelijk, Heer Spaland.

gravatar

In dat geval zal hij over voldoende middelen beschikken om zelf een Solex te bekostigen, Heer Jeettje. Uw gedane aanbod om 20 cent bij te dragen werd nog niet aanvaard. U kunt er dus nog vanaf.

gravatar

Tja. Als het anders is dan had u het anders moeten noemen, toch? Als iets geen amnestie is, dan moet u het geen amnestie noemen.

AOW is geen opgespaard werkgeld. Er is geen potje met uw naam erop. Het is anders geregeld dan u verkiest het zich te denken. Uw geweldsargument maakt dit niet anders.