Februari krimpt significant in laatste voorspelling

Wetenschappers waarschuwen voor uitsterven van maand


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit was nooit gebeurd als februari op tijd geprivatiseerd was. Dan zou de maand februari voor de minvermogenden inmiddels gewoon 28 dagen beslaan. Daarentegen zal er een februari plus pakket komen, met de keuze voor 29, 30 of 31 dagen. Zo kan de klant kiezen voor een uniek stukje februari beleving.

Reageer
gravatar

Stil nou, heer Filosoof. Ik word deze maand 65 en vanaf nu gaat daarom mijn pensioengat in. Nu ging het met dit complot net zo lekker en nu komt u roet in het eten gooien door iedereen wakker te schudden. Ik geloof dat het Bertus Aafjes was die eens heeft gezegd: “Als de bloemen konden spreken, dan zouden zij zwijgen.” Een filosofische gedachte waar u misschien iets mee kunt. Een voorbeeld aan nemen, bijvoorbeeld.

gravatar

Ik weet niet zeker, Heer Spaland, of dit nu in deze tijden een felicitatie waard is. Natuurlijk wel met het bereiken van een zekere leeftijd, opgedaan naar ik aanneem door vasten, versterving, een rein en zuiver leven en enige voorzichtigheid betracht bij het oversteken met de Solex.

Het complot heeft echter beletselen uit de weg geruimd, wanneer ik het wel begrepen heb, na het verstrijken van dit levensjaar nog bij te tekenen. Men zegt dit zelfs aan te moedigen: is u niets gevraagd?

gravatar

Een felicitatie wordt altijd in dank aanvaard, Heer Jeettje. Het is alleen al een felicitatie waard omdat deze mijlpaal werd behaald in een prettige gezondheidstoestand. Velen gaan rond het 40-e jaar al sukkelen en nemen plaats achter de rollator.

Wat betreft uw hint naar het langer doorwerken het volgende. Ik ben 2 jaar geleden in de VUT gegaan met enige tegenzin. Doorwerken tot de eindstreep had mijn voorkeur aangezien ik beslist nog niet naar mijn pensioen zat uit te kijken. Prettig werk, fijne collega’s, men bouwt nog wat rechten op en uiteraard zal het u niet verbazen dat de voorkeur uitgaat naar een volledig salaris boven een VUT-uitkering.

Echter: de laatste 10 jaar ieder jaar een reorganisatie met ontslagronden wordt een mens ook wel eens zat. Ook al overleeft men het iedere keer, het is eentonig. Als men dan twee jaar voor het bereiken van het pensioen wordt uitgenodigd om op de eigen functie te solliciteren inclusief brief, C.V., test en gesprek, dan is de maat vol. Het mankeerde er nog maar aan dat men verlangde dat ik de propedeuse over zou doen, nietwaar? Vandaar de keuze voor de VUT met als gevolg dat er op het punt van bijtekenen niets meer viel te vragen.

gravatar

Ach zo, ik herken dat: eenzelfde situatie aan mijn kant, bedrijfsgewijze. Ware het niet dat er nu zovelen de brui aangeven dat men grappig genoeg ineens mensen tekort komt in plaats van teveel heeft.
Dat wordt dus ongevraagde plaatsing, het zou niet moeten kunnen, maar het gaat gebeuren: reglementen en rechtsposities zijn mooi, maar nu even niet. En het solliciteren op de eigen plek met test of men wel voldoende competenties heeft zal een irritante wassen neus worden.
Men zou er depressief van worden.

Mijn interesse ging uit naar de handelwijze van het bedrijf in deze: of men het doorwerken volgens de wettelijke termijn inderdaad navolgt.

Maar ik begrijp nu dat u al VUTter bent. Een status waar door mij reikhalzend wordt uitgezien ondertussen: het scheelt mij een hond.

gravatar

Ach ja, zogeheten “competenties” worden verlangd. Op welke gronden vraag ik mij wel eens af. Bij het ontbreken daarvan had immers nooit een aanstelling kunnen plaatsvinden en zo men van die aanstelling achteraf spijt had, had men daaraan gevolgen moeten verbinden. Satirisch dat men dan zelf niet beschikte over de competenties om de onterechte aanstelling ongedaan te maken.

Pollens! Als men bij uw organisatie zoveel mensen zoekt, dan kunnen zij putten uit een rijk aanbod van werkzoekende 50-plussers. Een gouden kans om de naam van het instituut te verheffen tot in de sterren door het goede voorbeeld te geven.

Hebt u nog lang te gaan voor de aanschaf van een hond kan worden overwogen?

gravatar

Ach, Heer Spaland, helaas worden de competenties niet afgemeten aan degenen die ze onderzoeken: menigmaal heb ik lieden terecht moeten wijzen vanwege een ondeugdelijke opzet, foutieve interpretatie van gegevens en ambigue vraagstelling – een afwijking overgehouden aan een hogere opleiding.
Ik heb zelfs overwogen om lesgeld te vragen voor mijn docentschap in dezen.

Ik heb ooit een assesment moeten ondergaan met een laptop waarvan de muis niet werkte. Men was hevig verontwaardigd dat ik weigerde: de test was duur. Men kon echter niet om mijn antwoord heen dat zij dan alleen maar zouden meten hoe beroerd ik met het padje van de laptop kon omgaan, en niets anders.

Helaas zal de hond nog 3 jaar de gastvrijheid van de plaatselijke opvang moeten genieten, zo het er nu naar uitziet. Tenzij de heer Poortwachter anders beslist …

Erg zielig voor het beest, temeer ik op de valreep werd teruggefloten eind 2011, aldus verhinderend dat ik met een redelijke regeling de eer aan de jongeren zou overlaten. En ja, die 50+ ers: men begint nu toch aan demotie te denken, een regeling waarbij de VUT een luxepositie is.

gravatar

Anders dan de meerderheid der Speldpopulatie neem ik niet aan dat februari duurzaam zou krimpen. Het is net zoals met de bodemverzakking in Groningen, gewoon een meteorologisch proces van uitzetten en krimpen tijdens hittegolf en vorst. Het is vooral een tijdelijk proces; gewone krimpscheuren in zowel februari als in plaatselijke gebouwen. Bij verhoging van konjunktuur en temperatuur zet alles weer uit. Net zoals de beloningen en bonussen van bankiers. Gewoon gaan slapen; het Koninkrijk der Nederlanden waakt over u.

Reageer
gravatar

Kom kom, sinds wanneer hangt dat van februari af? Het gaat toch om de wassende maan in het laatste kwartier in conjunctie met Jupiter: althans volgens de heer Pee Pastinakel dan.
En wie ben ik om het beter te weten?

gravatar

Las deze nog:

Om dit gevolg tegen te gaan is er dus een nieuwe maand nodig om februari langzaam te vervangen, een maand die elk jaar, tot en met 2041, één dag langer wordt.”
zal helemaal mooi worden een nieuwe maand introduceren. Wat de wetenschapper er niet bij verteld is dat die maand dan dagen van Februaru gaat afpakken en dat zo zijn voorspelling van 2040 uitkomt 😉

Ik ben zelf jarig in Februari en men wil dus over een paar jaar mijn geboortedag schrappen. Hoe kom ik dan aan papieren?

Reageer
gravatar

Vaker vernemen wij dit misverstand. De maand februari wordt niet geschrapt, er wordt een krimping van deze maand verwacht. Uw geboortedatum (stel: 25 februari 1990) blijft gewoon bestaan.

U zult echter na verloop van tijd niet meer verjaren. De pensioengerechtigde leeftijd zult u hierom waarschijnlijk niet bereiken.

gravatar

February sterft niet uit. Hij wordt ingekort. February is al de kortste maand. En nog willen de zogenaamde kalender kriticy dat juist dit maandje zichzelf nog een kopje kleiner laat maken. Gebruari is smaen met haar voorganger de nieuwste maand en war januari de volle ep kreeg moest Februari het doen met wat er over was.
Bewonderingswaardig van Februari dat het groentje toch vecht om om de zoveel tijd te groeien naar een volwaardige maand.
Echter dit wordt telkens de dag alsnog ontdekt en de kop ingedrukt.

Reageer
gravatar

Februari is altijd een verschrikkelijke maand geweest. Ik sluit dan ook niet uit dat die in 2012 een 1-malige uitschieter was.

Reageer
gravatar

Uit studie is gebleken dat als het zo doorgaat met het krimpen van februari, er in het jaar 2040 (C.E.) voor het laatst sprake is van de maand februari. Dit betekent echter dat het jaar korter zal worden en wel met één dag per jaar, waardoor het jaar niet meer in goede verhouding staat tot de tijd waarin de aarde om de zon draait. Om dit gevolg tegen te gaan is er dus een nieuwe maand nodig om februari langzaam te vervangen, een maand die elk jaar, tot en met 2041, één dag langer wordt.
En dan te bedenken dat dit alles het gevolg is van de abdicatie van HKH B.W.A. van Oranje!

Reageer
gravatar

Dat zou de maand secundari kunnen zijn die elk jaar een dag langer wordt. We houden echter het probleem dat de omlooptijd van de aarde om de zon zich niet naar de lengte van het jaar wenst te voegen. Het verschijnsel van het schrikkeljaar blijft daarom bestaan. Aan het einde van de door u voorgestelde vervanging is er dan niets veranderd. Op zich is dat verschijnsel in Nederland niet onbekend, maar toch…

gravatar

Kleinere kans op een 11elfstedentocht.
Carnaval wordt korter
Dip in de wereldwijde consumptie
Taalachterstanden
Te laat bloeiende planten
Meer verkeersongevallen
Vechtende katten
Minder vorstverlet
Onverwachte ramadans
En nog veel meer erge dingen.

Reageer
gravatar

Nou Akke, de rest mag er OOK zijn hoor:
“Dip in de wereldwijde consumptie” KLINKT als iets ergs als je korte termijn denkt als kapitalist. Wie verstandig redeneert ziet dat het een deuk slaat in de overconsumptie. Heel mooi dus.
“Taalachterstanden” Geløl! Taalachterstanden doen zich NU voor en dan vooral bij drollen die meer dan genoeg tijd hebben, maar die verdoen met telelijkvisie, computerspelletjes en geneuzel. Meer of minder maanden zullen daar geen invloed op hebben.
“Te laat bloeiende planten” De planten zullen alleen nog maar meer in De War raken (Welkom in De War!) en waar zij nu al twee of zelfs drie keer per jaar bloeien, zullen zij dan wellicht zelfs het hele jaar door bloeien. Een wel zeer aanlokkelijk vooruitzicht!
“Meer verkeersongevallen” DIE heb je er bij verzonnen. De waarheid is, dat als er minder maanden zijn, er ook minder tijd zal zijn om opelkaar te klappen met voertuigen. Het omgekeerde is dus eigenlijk eerder te verwachten.
“Vechtende katten” DIE volgen dus alleen maar hun natuur, welke nu al veel te veel wordt beteugeld.
“Minder vorstverlet” Objectief volkomen juist. Wat is daaraan het nadeel? Elk weldenkend mens ziet dat vorstverlet een noodzakelijk kwaad is indien de temperaturen ver onder aangenaam dalen.
“Onverwachte ramadans” Flauwekul! Ramadan staat altijd al jaren tevoren vast. Is niet voor niets synoniem aan vasten.
“En nog veel meer erge dingen.” Erge dingen? Nog NIETS kunnen ontdekken dat negatief zou zijn!

gravatar

Ik vind het een PRIMA ontwikkeling. Februari en januarie zijn uiteindelijk als een onthutsend domme actie van Julius (de Oude) aan het jaar toegevoegd en meteen maar aan de verkeerde kant geplakt. (Waardoor december, wat tiende betekent, pas als twaalfde aan de beurt kwam. Hetzelfde geldt voor november, negende en oktober, achtste) Eerst februari opdoeken, daarna januari. Het zijn dodelijk saaie en deprimerende maanden en we kunnen heel goed zonder. Een jaar van tien maanden heeft duidelijk voordelen. Ons jaarsalaris mag gelijk blijven en dan in plaats van over twaalf, over tien maanden verdeeld worden. De winter maken we tot iets marginaals van een beetje december en iets met een maarts roerende staart enzo. KOU is slechts acceptabel indien verpakt in roomijs of een lekker drankje. Met het wegslinken van februari zie ik ook een einde aan de crisis komen. Het gaat de goede kant uit!

Reageer
gravatar

Ja, ik begrijp ook niet dat mensen dat erg vinden: je houdt ineens veel minder maand over aan het eind van je geld. Dat is toch tel uit je winst?

gravatar

Het is me überhaupt een raadsel waarom tijd in een 12-tallig stelsel is onder gebracht. Kunnen we niet naar het 10-tallig stelsel overgaan:
1 Minuut is 10 seconden
10 Minuten is 1 Uur
10 Uren is een dag
10 Dagen zijn 1 maand
10 Maanden is 1 jaar.

Maakt het tellen ook wat eenvoudiger en de dagen en jaren vliegen voorbij!!

gravatar

voor: Van januari naar maart, sneller lente dus én een familieverjaardag minder, jippie.

Tegen: Één maandsalaris minder en nóg sneller ouder.

Ik weet het niet hoor…..

Reageer
gravatar

Het beste is de gehele winter op te heffen door na november direct over te gaan op maart.
Het verlies van 3 maanden kan makkelijk worden gecompenseerd door de resterende maanden 40 dagen te maken plus wat extra schrikkeldagen.
Gecombineerd met weken van 8 dagen past dat aardig.

gravatar

Tsja. Schokkend. Als dat zo doorgaat hebben we inderdaad vanaf 2041 geen februari meer. Maar toch begrijp ik het niet. De aarde blijft rondjes om de zon draaien. Maakt de aarde dan een soort van ruimtesprong of zo? (In een soort van tijdsruimte discontinuum dus)?

Reageer