Rijksmuseum legt Vermeer vast tot 2016

Ajax op zoek naar nieuwe doelman


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, dat noem ik nog eens kordaat optreden. De mensen associeren Vermeer toch met het Rijks. Dan wil je niet dat een concurerend museum plots ook met een Vermeer pronkt. En wil je als museum in de Europese top blijven meedoen moet je ook vooruitdenken. Johannes is wel heel bekend, maar hij is toch ook al weer een paar honderd jaar oud. Het publiek van morgen, heeft misschien wel helemaal niets meer met zoiets ouderwets als schilderijen. Dan heeft het Rijks toch maar mooi een Vermeer achter de hand die Twittert en rapt. Het verbaast me niets dat het aandeel Rijks flink heeft geplust naar aanleiding van dit nieuws.

Reageer
gravatar

Alles goed en wel, maar moet zich hier niet eerst de staande commissie Ernst v.d. Wetering over buigen om vast te stellen of dit wel een echte Vermeer is? We hebben al zoveel geflopte dure aankopen als ontmaskerde meesters in de kelders van het Rijksmuseum hangen. Wie zegt trouwens dat dit een echte Vermeer is? Die Rederijkersclub van Ajax? Die zijn toch alleen maar uit op een zo hoog mogelijke transfersom. Is er al een DNA-onderzoek geweest van het NFi? Nou dan?

Reageer
gravatar

Ik hoorde gisteravond dat Badr Hari niet meer vastgelegd is, tenzij hij tussen 20:00 en 8:00 een broodje gaat eten bij die kroeg van Tim Immers in de Utrechtsestraat…

Reageer
gravatar

In uw Moederland was ook een dubbelganger spoorloos verdwenen. Na een onderhoudsbeurt lag Lenin er weer helemaal fris bij.

Goede vraag voor de Babbelbox van Man bijt Hond. Wanneer was u weer helemaal het heertje?

gravatar

Lieve lieve lezers,

Ik heb de aller-allerflauwste:

Ajax legt schoonmaakmiddel vast;
Colgate op zoek naar nieuw merk.

Lekkere knuffels van Paulientje met de vlechtjes
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

O ja,
Mijn mammie zei dat ze ‘m niet begreep, want ze gebruikt Cif van Unilever en wat heeft die met Ajax te maken?
Ik begrijp ‘m ook niet. Het moet wel de alleflauwste zijn want ik keeg ‘m van meneer Viesman.

Reageer
gravatar

Dat is leuk, meisje met vlechtjes. Zou jij graag kennis willen maken met een oudere man die net een aantal jaren van ‘vastlegging’ achter de rug heeft? Ik ben graag bereid je het een en ander over deze materie bij te brengen. Begrijp me niet verkeerd alsjeblieft, ik wil alleen maar wat verloren jaren inhalen….

gravatar

Ik heb een aardige wiets over Kenneth Vermeer, maar die ga ik hier niet vertellen; anders kan De Spelds “grappenmaker” van vandaag wel inpakken.

Reageer
gravatar

Hé toe nou Pol, vertel ‘m nou. Doe het voor mij, jouw liefhebbende grote zus. Of wil je soms een klap voor je harsens?

gravatar

Hietbrink heeft nog een hele sterke:
In het rijksmuseum staan op de nachtwacht twee haken-kruisen.
Ja! de swastika=schou-ons-teken 4000 jaren oud. In de oorlog dit doek bij ons in Maastricht in de Mergel gangen verborgen. Maar ook Adolf en zijn hele gevolg kwamen altoos er naar kijken. Let op! bij gebrek aan den klauwen van machtige adelaar of de Arend… stopte ze bij het meisje op de voorgrond de klauwen van een haan tussen haar sjerp… Links onder aan.
Want het klauwen=klauwen=stelen aller militairen en nachtwachten… als dieven in de nacht . de adelaar met zijn Amerikaanse klauwen landing tot op op de maan… is het symbool.

gravatar

Hoi piepeloi,

Nu jullie toch de slappe lach hebben, heb ik er ook een.

Koeman is vastgelegd voor de wei van Feyenoord.

Dat was toch weer lekker lachen, gieren, brullen.

De spatjes dan maar weer van
Paulusje met de weemoedige blik

O ja,
Mijn pappie had ook een echt hele flauwe. Maar ik vind ‘m te flauw.

Reageer
gravatar

Paultje. Piepeloi is een twee-talig woord. Peopel=poep-al het volk bedoel, en loi=lui=lie=lieden in het Grieks. Zul je het voortaan onthouden jochie?
En laat je pappie maar kletsen.

gravatar

Te laat!… hadden ze dat maar in de 17e eeuw gedaan… de arme man stierf met een schuld van Duizend Gulden alleen al bij de bakker en daar hing het straatje… in onderpand en had die bakker dat schilderij nu nog maar. dan hoefde hij ‘s morgens nooit meer zo vroeg op te staan.

Reageer
gravatar

Ik denk dat je nu voorbij gaat aan wat ‘vastleggen’ nu precies betekend voor de betrokkenen. Heb zelf 7 jaar van ‘vastlegging’ achter de rug in kliniek ‘op de rug’ en kan je garanderen dat dit bepaald niet flauw is. Je moet bijvoorbeeld opnieuw leren lopen voordat je weer bepaalde bezigheden, zoals aanranding, kunt oppakken. Ik hoop dan ook maar voor meneer Vermeer dat hij alleen wordt vastgelegd met een traditionele ketting om de enkel ipv een dwangbuis met bitje. Zeker gezien de reputatie van het rijksmuseum, eenmaal ‘vastgelegd’ kom je daar niet zo makkelijk meer weg.