Programma’s en netten gaan tijdens uitzending van omroep en doelgroep wisselen

Programmering publieke omroep vrijwel onveranderd

De begrippen Nederland 1, 2 en 3 gaan vanaf september vervagen. Programma’s zullen tijdens de uitzending op meerdere netten en bij verschillende omroepen te zien zijn.

Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van de Publieke Omroep: “We willen jongere kijkers van Z@pp naar Nederland 2 trekken, om ze vervolgens via Nederland 3 of de VPRO samen met de oudere kijkers naar Tegenlicht of Nederland 1 te lokken. In de huidige programmering lukt dat nog te weinig.”

Hagoort benadrukt dat veel bij het oude zal blijven: “De aankondigingen van de reportages in Nieuwsuur blijven we uitzenden op Nederland 2. Voor de reportages zelf moeten mensen dan doorzappen naar Nederland 3, zodat ook nietsvermoedende kijkers van Spuiten en Slikken geconfronteerd worden met verdiepende achtergronden bij het nieuws.”

“De Wereld Draait Door zal het eerste kwartier te zien zijn op Nederland 2 en vervolgens vijf minuten op Nederland 3, maar in beide gevallen bij de VARA, om vanaf tien voor acht door te gaan op Nederland 1 bij de NTR, waar Twan Huys de presentatie overneemt.” Mensen die het programma ook tussen vijf over acht en tien voor half negen willen volgen, moeten uitwijken naar het internet of het digitale themakanaal Politiek24. “Op deze manier spreken we een bredere doelgroep aan, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.”

Voor presentatoren betekent het nieuwe plan dat ze hun programma’s niet meer in totaliteit kunnen presenteren: “Het is mogelijk dat Pauw & Witteman straks grotendeels gepresenteerd wordt door Knevel en Van den Brink,” aldus Hagoort. “Als Pauw en Witteman dat willen voorkomen, zullen ze in gesprek moeten met de EO. En met Nederland 2 en Nederland 3, waar we het willen uitzenden.”

Hoe de nieuwe programmering tot bezuinigingen leidt, is nog onduidelijk. Hagoort: “Zelf ben ik in elk geval dolenthousiast. Bovendien hebben we zo veel omgegooid, er zal ongetwijfeld ergens geld bespaard worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, ja, zo kan het dus ook he.
Had hier 2 jaar terug patent op aangevraagd maar ook toen bleken de lobby leden al overal te zitten, ik kreeg het niet.
Toen volgden de nachtmerries Ik had een vervelende nachtmerries.
Telkens kwam er een vaag slap lichtje boven mijn hoofd dat sterker werd, en irritant knipperde. Dat bleek een spaarlamp te zijn. Vervolgens kreeg ik een uitroepteken in mijn hoofd en een eureka gevoel. Wat bleek, ik had telkens opnieuw het wiel uitgevonden.
En dat met Chriet Titulaier als interviewer/filmer er bij.
Stel dat dit wordt verfilmd, dan is het gewoon zonde om dat maar op -1- net uit te zenden.
Kwaliteit moet verspreid.

Reageer
gravatar

In het kader van het concept ‘Nederland in beweging’ wordt momenteel een wetsontwerp voorbereid waarin een verbod op het gebruik van de afstandsbediening wordt afgekondigd.

Reageer
gravatar

Het is maar goed dat De Speld dit nieuws prominent op de voorpagina heeft gebracht. Nu kunnen wij het bericht in de Vk op waarde duiden: omroepmiljonair Van Nieuwkerken dreigt met vertrek bij salariskorting.

Wij weten nu beter: Matthijs wil de absolute zekerheid dat hij een avondvullend programma voor zichzelf alleen krijgt; en dat is dus niet bij de Publieke Omroep.

Een tweede Jack Spijkerman is geboren, de nieuwe Mart Smeets is opgestaan: wij wensen de heer Van Nieuwkerk veel succes met de voortzetting van zijn loopbaan bij in elkaar stuikende omroepjes die 24 uur per dag herhalingen over ons uit storten.

Wellicht bestaat dan de mogelijkheid dat in huize Jeettje de televisie weer eens op “Hilversum” gaat.

Reageer
gravatar

Het viel me gisteren al op dat op TV France tijdens een toespraak van de Franse president ineens een heruitzending van Pipo de Clown in beeld kwam. Ik heb daar erg van genoten, maar even voor het einde werd dit alles weer verpest door het weerbericht te Roemenië (5 graden vorst, paard en wagen liever thuis houden), gevolgd door een bericht van Al Quaeda dat alle aanslagen in de eerste klasse waren afgelast.

Reageer
gravatar

Uitstekende wissel van format: laat iedere zender kleur bekennen door de programma’s gelijktijdig uit te zenden over de verschillende netten maar wel aangepast aan de wensen van de doelgroep. Even een -in mijn ogen… maar goed… dat zijn ‘mijn ogen’ en niet per definitie die van u- maar u begrijpt wat ik zeg, eenvoudig voorbeeld. In samenspraak met mijn -ik mag wel zeggen- goede vriend Leo Blokhuis. Ik vraag: bent u er klaar voor en u zegt natuurlijk massaal: jazeker. Nederland is er klaar voor. Dat is wat we graag -ik herhaal- graag… willen horen.

Nederland 1 20.30: Wie Is De Mol (VARA)
In aflevering 1 wordt direct bekend gemaakt wie de Mol is. Dat scheelt speculatie en tijdverslindende ‘poules’ op de werkvloer. Zo blijft er -en dat zult u direct begrijpen- meer tijd over om naar mijn programma Off The Record te luisteren (Ja toch? Leo?!)

Nederland 2 20.30: Wie Is De Mol (AVRO)
De uiteindelijke Mol wordt gekozen door de kijker via een 06 nummer in de finale-aflevering en via televizier.nl.
Televizier… hoor ik u denken. Ja! Televizier. Een vertrouwd merk. Zo houden we de spanning erin. Leo vindt dat overigens ook, beste luisteraars. Toch?! Leo?

Nederland 3 20.30: Wie Is De Mol (EO)
De Mol wordt niet bekend gemaakt in de finale aflevering zodat iedereen vrij kan blijven geloven in zijn of haar kandidaat Mol. Zeg ik het zo goed Leo? Nu hoor ik u denken: dit kan niet. Maar… dit kan wel. Er zal -en ik ben daar stellig van overtuigd- een finale moeten komen. En die komt er. Leo heeft het opgezocht in zijn schriftje, eh… ja toch Leo? En dan klopt het, hoor ik u denken.
De uiteindelijke climax volgt dan op 23 september in Biddinghuizen op een nader te noemen tijdstip. Leo zal hier ook aanwezig zijn. Toch?! Leo? Om de uitslag te duiden en te koppelen aan een prachtige blues uit Louisiana van de bekende singer/songwriter Freddy Humble. Zo is het toch Leo?!

Reageer
gravatar

Maak nu gebruik van deze eenmalige aanbieding!
Koop nu de ZAPTRACKER en krijg een familiepakket RSI-gel kado!
De ZAPTRACKER is de oplossing voor de nieuwe plannen van de publieke omroep. De ZAPTRACKER volgt automatisch de door u gewenste programma’s. U hoeft zelf niets meer te doen!
Geen denderduim, vingereelt of zapzeer meer.
Bestel de ZAPTRACKER nu en u hebt hem morgen in huis. Bel NU!

Reageer
gravatar

Foeitjes! Die jooker lijkt plagiaat te plegen van reactie 11. Uit welingelichte bronnen hebik echter vernomen dat hij deze reactie al klaar had staan in een tab. Bezig met van alles en er moest nog even het filmpje onder zijne naam bij, te weten:
https://www.youtube.com/watch?v=_XCL0ZY8ego
Toen hij geplaatst had bleek 11 er al te staan. Maar anderzijds lijkt de Rijksoverheid knap voorspelbaar…

gravatar

Mevrouw of meneer Rijksoverheid, dat heeft u gejat van de Indiase overheid. Op de Indiase Postbus 51 staat al twee weken de leuze:

Een slimme meid is op groepsverkrachting voorbereid.

Zij zijn groot en ik is klein…

gravatar

Televisienetten wisselen is tot daar aan toe. Heel veel mensen doen dat elke avond. Er is zelfs een woord voor: zappen.

Erger is het gerucht dat ook websteks gaan wisselen. Het dagelijks blad wiens lezers niet kunnen slapen, de Telegrof, heeft met de meeste providers geregeld, dat De Speld na anderhalve minuut wordt doorgezet naar de Volkskrant, waarvan alle lezers na vijf seconden worden doorgeschakeld naar… de Telegrof, die na een uur doorschakelt naar geenstijl. Daarop worden de gebruikers hermetisch vastgepind.

Over het tarief om weer andere webssteks te kunnen bezoeken wordt nog gedacht. Speciaal hiervoor zullen de banken niet worden geblokkeerd. Ook kan het verlossingsbedrag contant worden betaald bij de aankoop van een exemplaar van de Telegrof.

Past u wel op voor de chocoladeletters. Die geven namelijk behoorlijk af. U kunt het beste daarvoor een zak of tas gebruiken, zodat u zonder schaamte terug naar huis kunt lopen.

Reageer
gravatar

Ja, da’s waar. Misschien dat het experiment faalt, Wie is de Mol? wordt altijd in januari uitgezonden, kan het programma dan toch in z’n geheel op 1 zender vertoond worden.

gravatar

Hopelijk vertonen ze voetbalwedstrijden wel in gehele helften op 1 zender. Anders zal je net zien dat je een doelpunt mist als je tijdens de wedstrijd moet schakelen naar het andere net.

Wel een voordeel is dat je straks naar Studio Voetbal kunt kijken, waar een deel wordt gepresenteerd door Eva Jinek en de Jakhalzen de tafelgasten zijn. Zijn we toch al voor een deel van Jack van Gelder en Ronald Waterreus af.

Reageer