Veel Italianen hebben geen idee

Barroso pleit voor noodlening

29 procent van de Italianen boven de 16 jaar heeft geen idee. Hiermee scoort Italië het hoogste percentage binnen de Europese Unie. Dit heeft een Duits onderzoeksbureau vastgesteld.

Het Europese gemiddelde van mensen die aangeven geen benul te hebben is 14 procent. Van de Italiaanse mannen en vrouwen heeft respectievelijk 22 en 36 procent geen idee. De Italianen laten hiermee de Tsjechen en de Finnen achter zich.

Giulio Terzi, Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken trekt de cijfers openlijk in twijfel. “Natuurlijk zijn hier, zoals in ieder land, mensen die geen idee hebben. Maar in dit onderzoek is een onevenredig hoog percentage ouderen meegerekend waardoor het cijfer hoger uitvalt.”

Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso zegt niet verbaasd te zijn over de percentages. Als oplossing voor het Italiaanse tekort pleit hij voor een noodlening van ideeën.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig hebben ze in Belgenolland ideeën zat. Zo kwamen ze gezamenlijk op het lumineuze idee om een trein te gaan kopen in een land waar ze amper een idee hebben. De Italianen zelf hebben er helaas geen idee van dat ze geen idee hebben want naar hun idee gaat die Fyra overmorgen bollen gelijk een Ferrari Armstronggia Airbaggio Turbo. Straks kunnen ze het bij ‘opgelicht!’ of Oprah Windfree gaan uitleggen. “Sorry Oprah, maar we hadden zelf het idee dat ALLE treinstellen echt wel senza speranza waren. Van onder de wielen tot boven het dak. We waren stomverbaasd dat ze helemaal tot in Hollandia geraakt zijn. Maar toch is het niet helemaal onze fout, het komt ook door de semi-Congolese infrastructuur in België dat er brokken van af vielen. Een levenslang rijverbod heeft de Fyra niet verdiend.”

Reageer
gravatar

Zelfs ook op dit controversiële terrein valt een sluitende verbinding te leggen met andere actuele onderwerpen uit onze rijke Speld catalogus: het einde van a) nationale onzekerheid door b) dictatuur. Nu Nederland per 1-2-2013 overgaat tot de grondwettelijk gelegitimeerde EU-dictatuur, kan ook Italië, met haar rijke en recente traditie terzake (ik breng hier slechts in herinnering Sylvio Mussolino en Benito Berlusconi) zich van alle onzekerheid ontdoen door ons te volgen in de nieuwe bestuursvorm. Men krijgt weer een idee: treinen zullen weer op tijd rijden en niet meer frontaal op hetzelfde spoor, inactieve werklozen zullen worden tewerkgesteld in onbetaalde arbeid. Armoede wordt in ere hersteld, corruptie weer tot norm verheven en regeringsleiders mogen weer ‘dubbelen’ in regering en georganiseerde misdaad (zoals ooit Craxi). En er zal geen arbeidsonrust meer zijn, want vakbonden zullen weer verboden zijn. (Rabo: “Dát is het idee”).

Reageer
gravatar

Degene die ooit op het idee is gekomen om fruit zoals ananas op pizza’s te gooien zou 4 uur lang in een steenoven op de heetste stand moeten worden geschoven. Ik dacht al jaren welke Italiaan heeft dit bedacht, ze hebben immers zelden of nooit ideeën, dat viel me jaren geleden al op. Geen idee hoe laat je vliegtuig gaat, geen idee waar ik nog een hotelkamer kan boeken, welke bus naar het strand gaat etc. etc.
Wellicht was het helemaal geen Italiaan denk ik nu.. Ik durf wel te stellen dat fruit/pizza een slecht idee was, of het nou van een Italiaan kwam of van Dr. Eutker. Doe mij maar vrije-uitloopsalami op mijn pizza Hawaï.

Reageer
gravatar

Ketellapper (niet langer i.o.?) ik ben ook getuige geweest van de reportage over het inzweren van bankiers, iets lagergehonoreerde medeplichtigen, handlangers en verwante mutanten. Ik vond dit staaltje volksmisleiding echter niet om te lachen. Het was eerder om te huilen dat dit soort commerciële propaganda nog op publieke zenders werd vertoond. Eed-afnemers en ingezworenen eendrachtig in een volkomen inhoudsloze circus-act en dan nog gratis zendtijd ook: SCHANDE. Dit was hooguit nieuws geweest voor Boulevardiers als Albert Verlinde en Bram Moszkowicz.

Reageer
gravatar

Ik zit zo vaak te zappen dat ik het verschil niet meer weet, tussen ster, albert en het officiële journaal. Ik zal mijn leven beteren nu de bankiers het goede voorbeeld geven.
Eindelijk een richtsnoer.
Ik stel voor dat we dit idee snel naar italie exporteren.
Wellicht met de volgende zending ‘Blumen’.

gravatar

Zonder ideeën kan je toch gelukkig zijn. Sterker nog, mensen met veel ideeën zijn meestal het meest ongelukkig. Daarom moeten we blij zijn dat we zo dicht bij zoveel kunnen geeven.

Reageer
gravatar

Kijk maar dit kabinet: geen idee hoe het land UIT de crisis moet komen. Dat laten we dus aan het zieltogende MKB en aan de gisteren plechtig “ingezworen” bankiers over; bankiers die beloofden niet meer te graaien en eerlijk te zijn. En de politiek blijkt dit nog serieus te nemen ook; echt geen gevoel voor humor die politici. Jammer dat jullie dat schitterende stukje komedie op tv hebben gemist, ik heb mij de broek aan flarden gelachen

gravatar

Ik vind het niet zo verbazingwekkend en ik denk dat de oorzaak simpeler is dan menigeen hier denkt.

Een idee kost meestal geld. Of gaat uiteindelijk geld kosten. En zo florissant staat Italië er economisch gezien ook weer niet voor dus ik denk dat het gewoon een kwestie is van gezond overheidsingrijpen: als er minder geld is, dan ook maar zorgen voor minder ideeën.

Misschien is dit een goed idee voor de Nederlandse overheid, maar ja, die hebben geen idee natuurlijk. Sterker nog: in Nederland zonder geldig ID rondlopen is zelfs strafbaar.

Reageer
gravatar

De filosofie van de logika. Italia is de endeldarm=end-al-arm van Europa altijd al geweest. Roma=roem en die naam van de Roemenen, maar wel omdat de Italianen de Roemeense taal dialekties machtig, als Roemeens afstammend een eigen taal der roem-mannen=roemenen; stichte zij de stateliet stad roem=roma of koloniale stad, doch afkomstig ergens uit het ontzettend groote gebied Balkan, kleinazié en de Ioonse eilanden.
Bewijs dat de stad Roma nooit kon funktioneren als wereld macht 1) endeldarm Italia doodlopend, geen zeemacht, en nimmer direkt landelijk doorgaand verkeer verbonden met klein azië of nog verder door… waar alle wereld antieken zijn ontstaan, de banen naar het verre Oosten. Albanië alba Jullia en vooral de keizers Hadrianus en Adrianus hebben Het Roemeense tijdperk gemáákt. De Trajaanse zuil en de beroemde brug daar wat brokstuken in Roma terecht gekomen. Maar! Roemeens woord, Munken=werken. Roemeens=monnikenwerk.
Het ganse klein-aziatische en Griekse priesterdom en Byzantijnse Roemenië is vandaar uit opgeschoven naar de Balkan. Gans Europa in vele vormen van geloof en haar aftakkingen overspoeld en na de val van Constinopel 15e eeuw renasance=re-naast-onze; zijn al de vluchtende kerkelijke en geschiedkundige boekwerken der eeuwen door priesters alsmaar verzameld in het Vatikaan terecht gekomen en in Romeins filiaal als wijsheid in pacht toege-eigend. En hier lopen dus duizend verhalen of godiensten doorelkaar. Zoek het maar uit! Maar Hietbrink gaat op de betekenis van namen af en dan telt Roma oorspronkelijk niet mee in de praktijk.
Bovendien reeds 10 jaar veld werk met Roemenen in mijn huis en daar ter plaatsen. En ze spreken Frans, Italiaans, Spaans, Portugees en Engels omdat HUN Taal… als ongemixt door de latijnse volkeren geinfiltreerd ten tijden van hun Roemeens tijdperk. Magistraat=machtigsteraad. En… Nederlands is door het Frans eenigzinds Roemeens geinfiltreerd. Doch Duitsland en Skandinavië niet. Italia verteld ons der Halve een geschiednis die ergens anders heeft plaats gevonden maar… zo is het ook met onze Bataaafse geschiedenis (noord Frankrijk)gegaan.
Daar thans nog eens het Comministische Roemeense tijdperk overheen… en de het vatikaan stad Roma kon zijn gang maar gaan. De Wolven kinderen Remelus en Rommelus zijn toevallig ook nog eens de symbolen van Roemenië en… Moldavië.

Reageer
gravatar

@ suus; Ik zit zelfs nog veel zuidelijker aan de noord Afrikaans kust en ziet uit mijn boerderij venster de Midditeranee=midden-diets-terra-aan-ee terra=aarde water=ee.
Ook zien ik Gibraltar liggen en op mijn Marokaanse kaart staat deze straat nog steeds vermeld als: Detroute=diets-route en aan de overkant ligt cadix=ga-diets. Om precies te zijn zit ik in de nabijheid van Teutouan=dietse-woon. De Vissers boten hebben der de kleuren rood-wit-blauw.
Ben hier bezig met een studie Tamanzigt=daar-men-zegt en dat is de alles oude Berbertaal ons zegt, die ik dus wil optekenen uit de mond van de zeggers. De oudste naam voor gibraltar op de Kaart van Idrisi 1143 =souk-kaik en betekend zoek-kijk=uit-kijk-post. De markt=souk en wat zoeken wij daar dan niet allemaal. Sjouwerie=werk=sjouwerij en zo leer ik ook deze taal. Muil-ezel-man=muzelman=moslim. Mooi-huuske=moskee. Maar Italia heb ik al gehad. Brindisie=brand-huisje en dat is de oudste vuurtoren ter wereld, maar ook de brandaris=brand-toren-huis is van het zelfde dialekt-diets. (Google worldmap Idriesie, Frank Salet.) Marokko=immer-roken maar ik rook niet en toch bieden zij het mij dag en nacht aan Het spul heet Kif=gif. dus ik ben woordkundig gewaarschuwd. en-maar- roken=marokko. Marokko of kleptomania want mijn laptop is gestolen met een valse sleutel uit het hotel. De fietsen staan hier niet op slot maar… ze zijn al een keer gestolen want er zitten hollandse fietshandelaren plaatjes op. Maar er is hier geen enkele agressie zoals in jou land. Dat scheelt.

gravatar

O jeettje, o jeettje! Als kif gif is, wat is Rif dan? Ik hoef het niet te weten, meneer Hietberink, ik vind het al sneu voor u dat uw laptop is gejat en dat u beland bent op dit Forum (= voor-rum) waar de velen slechts één idee hebben. Bent u dan tenminste verzekerd, inclusief voor laptop?

gravatar

Henk en suus @ Verzekerd=verzegeld r=l g=k. Dat kunt allemaal zelf dialekt-diets uitvogelen=volgen; Maar je moet ook terug naar het verleden kunnen ascosieren.
Ik was verzekerd maar met valse sleutels zijn er ook in marokko geen sporen van braak=breek. Rif=roof want je zit daar echt nog in het rip=roof gebergte.
Tanger=te-anker en rabat=roof-boot. Forum=over-hoor-hem en dat is voor de vierschaar=vier=schei-heren, of zeg maar scheidsrechteren verschijnen. Hietbrink is de enige ter wereld die dit kan en het nadeel daar van: dat de rest niets kan, terwijl we toch allen met ons samen moeten werken.

gravatar

De duizenddichter zegt dat hij de enige is die “dit” kan, en dat is maar goed ook want ik word zenuwachtig van al die =tekens. Als iederen zo schreef zou ik direkt hoofdpijn krijgen.
De is-gelijk tekens zullen er wel tussen staan om iets toe te lichten, maar echt duidelijker wordt het er niet van. En ik had nog wel een 8 gehaald voor zowel wiskunde als Nederlands op het VWO; helaas: het mag niet baten.

P.S. Naar ik aanneem zullen auto-didacten weinig waarde hechten aan een VWO opleiding. Toch moet je wel oppassen met die auto-didacten, want je weet niet wat voor soort dingen ze zichzelf aangeleerd hebben. In de Engelse taal is dit kort en bondig samengevat als: Garbage in, garbage out. Daarom mogen we hopen dat de duizendichter zichzelf een uiterst degelijke cursus-inhoud gezet heeft.

gravatar

Garbage in, garbage out. = kar-bak in, kar-bak uit… ascocieren… de kar met de vuil-bak er op komt je troep op-halen.
poubelle=op-op-haal. jiskefet=je-huiske-vat de poepemmer van het schijt-huske. in den bosch ligt de stront haven… eeuwen lang verzamelde men daar de uitwerpselen in vaten om ze vervolgens via de kanalen in brabant over het land te verspreiden in dit mest overschot-land. meer varkens dan mensen… ze beginnen op elkaar te lijken….stront=stuur-rond, niets mis mee. stront in de grond uit de grond… door de mond uit de kont stront in de grond enz… dus hou je mond. de duizenddichter maakt het u allemaal diets.

gravatar

Beste meneer Hietbrink, hoe fascinerend dat Rif “roof” wordt en niet bijvoorbeeld “Reef” of gewoon “Lif”, dit laatste volgens de regel die u ook geponeerd heeft bij (citaat) “Verzekerd=verzegeld r=l g=k.”
Zo te lezen is het allemaal complexer dan men op het eerste gezicht kan bevatten. Een ander puntje (= .) Het zal niet de eerste keer zijn dat er met een valse sleutel iets gestolen wordt. Daarom is het goed om toch aangifte te doen van het verdwijnen van de laptop en dit ook bij de verzekeraar te melden.

gravatar

Suus suske-pluske @ Heb aan giften gedaan, alleen al om te weten hoe dat daar gaat. Het commisariaat begon meteen met te verklaren dat de Hotel eigenaar niet aansprakelijk kon zijn. Wel zijn de beide portiers ook op het matje geroepen al daar en in mij bijzijn kregen ze een verschrikkelijke uitkaffering, volgens het te spelen spel. De Hotel eigenaar een Marokaanse Hollander van 83 jaar verbrak echter mijn kontrakt omdat ze last van de Politie hadden gehad. (Hotel des salaam)
Hij Heeft 2 voetbal elftallen kinderen en was er trots op om ieder maand geld te ontvangen uit Holland vanwegen kinder geld en ziekenfonds en zijn pensioen… nu dan kun je wel Hotels onderhouden aldaar, want een van zijn vrouwen is wederom drachtig. Maar nu komt het… Hietbrink zonder kunst gebit; kosten in Nederland 2000 euro ging aanvankelijk naar Marokko voor Protege 400 Euro, maar de ziekenfonds wil mij dat niet vergoeden. Dus Coruptie; daar ze liever hebben dat 2000 in Nederland blijft. O>K je geeft de politie daar een paar euro handgeld bij overtredingen maar in Nederlasnd krijg je honderden euro’s acept giro toegestuurd… Geef mij dan maar die paar euro per overtreding waar dan ook ter wereld, weet je meteen waar an toe.
In Nederland mag je betalen voor al je plichten en ze veranderen de regels tijdens het spel van de VVD. 50 miljoen hebben ze alweer kaalgeplukt en daar zit onterecht ook 8000 euro 2012. AOW van Berend willem Hietbrink bij. Hietbrink is namelijk alles behalve een crimineel. Hietbrink heeft SVB Zaandam de oorlog verklaard! Uw rechtstaat is niet de mijne en Uw eerlijkheid duurt mij te lang.

gravatar

Hietbrink, ik meen te begrijpen dat uw bijdragen uw werkelijke levenssituatie schetsen en ik vraag mij af of u voor uw klachten wel het juiste platform heeft gevonden. De groep respondenten van deze site bevindt zich (vooralsnog) overwegend in de sociale stratus en inkomensgroep die nog weinig gevaar loopt om met de leesmap (of met band en garen) deur aan deur te moeten leuren als bijverdienste. Men is dus geneigd uw rampspoed als scherts te beschouwen en uw autodidactische inbreng niet op waarde te schatten. Ik wil u niet beroven van uw expressie-mogelijkheden, maar misschien is het beter om over uw bureaucratische ongerief contact op te nemen met de Nationale Ombudsman zolang hem nog -uit de hoek van politiek, rechtspraak en lobbygroepen- wordt toegestaan zijn werk uit te voeren.

gravatar

Klopt helemaal, Jan. Wees maar niet gerust: de mensen zonder idee danken doorgaans hun identiteit aan hun ego. Daarom zou het raadzamer zijn hen ipv een ID-bewijs een EGO-bewijs te verschaffen.

gravatar

Al lezende valt mij op dat veel bijdragen, de mijne niet uitgezonderd, zich in navolging van Hietbrink te buiten gaan aan toelichtingen in de sfeer van historie, semantiek, syntaxis en/of neurolinguïstiek. Zijn we bijna op het punt aangekomen van een algemene consensus over de bijdrage van olijf-en knoflook leverende landen in Zuid-Europa aan de Europese éénwording, komt Hietbrink met een bijdrage die de hele opbouw en analyse weer grondig verstoort. De stelligheid van zijn beweringen doet onze theses op hun grondvestende aximo’s trillen. Beste Hietbrink, is dit uw manier van constructief participeren? De stelligheid en vanzelfsprekendheid waarmee ge alle intelligentie en iedere zoolganger terugbrengt tot Nederdiets origine verbaast mij soms. Woonden er in het tijdperk van blote kont, koppel en speer (dus tot ruwweg 500 v. Chr.) dan allen maar pythecantropi quasi erectii buiten onze grenzen die door ons gekerstend en nadien ingeburgerd en geïntegreerd zijn?

Reageer
gravatar

@ outsider luister naar een autododaktische insider van 70 jaar.
De koning van spanje heb ik altijd ge-eerd was ook koning van half Italia en de eilanden. Capri=kaperij en de-bouvrië van de boevenrij. 2000 jaren lang heeft het ganse middelandse zee gebied niet kunnen funktioneren door galeien=ga-lijden en roof als moraal. ( zelfs onze zeeheld De Ruyter is er door ordinaire piraten doodgeschoten)
Daar zijn tien duizende pagina’s in boekvorm latijns nog wel om de hoofdschuldige dat diets te maken dat ze in feiten helemaal geen geschied-en-is hebben. ja ! ja met het werelkampioen voetbal dan is Italia een en het zelfde land, omdat spelers uit dat ganse land. Maar politiek als eenheid, tot op de dag van heden bestaat Italia niet. Italia in ferata Roemania kan niet worden uitgeven omdat: alle encyclopdiën, geschiedenis boeken ooit geschreven… 99% fantasie, te beginnen met de Babbel. (en daar is Nederland bijbelvast) ook in getrapt, geen beginnen aan. Vatikaan=weet-en-ken maar ze willen slechts weten en kennen wat in hun goddelijk straatje past. Er is maar een god en die is zonder weten=wetten. “moeder de Natuur.”

gravatar

Kijk, dat vind ik nou ook. Ik heb zowel Spaans/Portugese voorouders en nog steeds Portugese familie. Ook Italiaanse familie. En héél vaak zit er in de gerechten of géén of weinig knoflook.
Net als je in China eet je meestal geen Nederlans-Indonesische bamie (mie is daar rijst), maar noodle soup, en gewone sperzieboontjes op het menu staan. Misschien hebben de Chinezen het van de Nederlanders, of andersom, maar je waant je vaak de Volendammer vishandel of bij de Portugese barbecue. Onder de Chinezen worden pizza en McDonalds steeds vaker gegeten, mij wat te koud en te heet, als jullie snappen wat ik bedoel.

gravatar

Italianen hebben NOOIT eigen ideeën gehad. Het idee dat democratie hun vinding was is wel goed weerlegd: dat hadden ze van de Grieken. Koffie, nog zoiets. Daarvan ZEGGEN zij dat zij het vanuit Turkije aan Europa hebben gebracht. In werkelijkheid hebben de Moren (Marokkanen) het Europa binnen gebracht in de destijds door hen bezette gebieden op het Iberisch schiereiland. Niet voor niets is Portugese koffie vele malen beter dan dat slap Italiaans aftreksel. Niet toevallig hebben de Portugezen koffie in Angola en Brazilië laten groeien.
Ideeën jatten hebben de Italianen altijd wel goed gekund. Zelfs daar blijken zij nu niet meer toe in staat. Of wij ze met een injectie aan ideeën moeten steunen? Ik heb geen idee (voor hen over).

Reageer
gravatar

Heren Bus en Jeettje; was het niet de Langstraat rond Waalwijk die ooit het centrum der vaderlandsche schoenmanufaktuur was? Met o.a. de Bommels en de Van Riel’s. Weliswaar dicht bij de Meijerij van Den Bosch gelegen, maar …

gravatar

Voor de Vaderlandsche schoenindustrie mag in elk geval gezegd worden dat die een Brabantsche aangelegenheid was of zelfs wellicht nog steeds is. De idee om schoenen te gaan maken kwam voort uit de Duitse ideeën omtrent schoenen (een soort Marshall-hulp avant la lèttre en ‘aan mn zolen!’) Toen de Duitsers hun idee voor schoenen maken gejat zagen en naar Brabant gaan, jatten zij op hun beurt het ENIGE Italiaanse idee ooit: het facisme. Daarmee kwamen zij terug naar Brabant om hun eigen idee terug te halen, maar dat gierde uit de klauw en ze hebben heel Brabant ingepikt (met de rest van dat pestlandje er meteen maar aan vast) De Italianen zagen in dat facisme direct een handig export-produkt en hebben het ook naar Spanje en Portugal verscheept. (De Portugezen hadden dat eigenlijk helemaal niet nodig, want die hadden al koffie, fantastische messen, de fijnste leer- en schoenindustrie en hielden vooral van lekker eten en drinken. Toch duurde het tot 25 april 1974 vooraleer zij zichzelf van hun ‘Grote Leider’ ontdeden.

gravatar

‘Ndrangetha=en-daar-aan-gaat-hij. Moordernaars bij uitstek. Italia=Heet-al-ionia. Secilianen=zee-zeil-ionen. Aanvang Italiaanse geschiednis is honderd Procnt Ioons=Helas=heil-us=griekenland=kruikenland waar de kruiken vandaan kwamen dus een matrialistische handels term in naam.
Bron; Het Oera linda Boek. Ciao=zie-jou!
Boven genoemd boek; eenmalig in de wereld geschiednis zou een vervalsing zijn, maar dat kan natuurlijk niet als er slechts een exemplaar van bestaat.
Doch om dat het anti-gristelijk is, tot vervalsing verklaard, door onze predikanten in de 19e eeuw.

Reageer
gravatar

Zeer eerwaarde Heilige Vader, Heilige op aarde, Opvolger van Petrus, Bisschop van Rome, Dictator van het Vaticaan en Opperbevelhebber der katholieken, Heil!

Mag ik u er beleefd op wijzen, dat u de laatste tijd wel erg veel gelezen hebt in het oudste deel van de bijbel.

gravatar

Geen idee wie die bloemen daar altijd neerplempt en ik kom nog wel uit de bloemenbuurt. Ik heb één idee: geen bloemen meer tenzij er iemand een beter idee heeft. Al heb ik geen idee wat dat idee dan zou moeten zijn om eerlijk te zijn.

gravatar

Berlusconi wilde Ruby wel even aanduwen toen ze 17 was, want met hem heeft de Italiaanse economie 17 jaar stil gestaan.

gravatar

‘t Is waar: Italianen zijn trendsetters en men kán -met enige goede wil- Italië de bakermat van de Europese beschaving noemen. Het kán, maar het hóeft niet. Sommige Italianen (o.a. Sicilianen) zijn kort-van-lont en heetgebakerd, anderen (overwegend uit Noord-Italië) daarentegen koel calculerend. Het bakerpraatje dat alle Italianen maffiosi zouden zijn is apert onjuist, velen komen namelijk niet door de ballotage. Italië was -ver vóór Engeland- al trendsetter in design van en AI in auto’s: deze reden zelfstandig naar de garage. Gedenken wij nu enkele grote Italianen: zoals de drijvende krachten achter de Inquisitie, de aanstichters der Maffia, de oprichters van de ‘Ndrangetha, de godfathers van de Cosa Nostra. Maar ook volkshelden als Garibaldi, Verdi, Puccini, Rossini, Panini, voorts Mussolini, Berlusconi, de geestelijke vaders van de Lega Nord, de vele naamloos doch welgesteld gestorven helden der ambtelijke corruptie en de bon-vivants die nu een arbeidsloos inkomen genieten door en in EU-commissies. Niet te vergeten ook de opeenvolgende vorsten van Het Vaticaan. Kortom: Italië is niet meer weg te denken uit Europa. Italië zet de trends en wij volgen. Viva Italia.

Reageer
gravatar

En dan noemt u in het rijtje volkshelden nog niet eens Bugatti, Ferrari, Lamborghini en Maserati: dat is nog eens wat anders dan het Daffodilletje waar wij ons mee moesten behelpen.

Maar staat die meneer nu te kijken of die omgeslagen boot nu al opgeruimd is?

gravatar

Mij rest voor deze omissies slechts een mea culpa, zelfs een mea maxima Culpa. (Cosi fan tutte). Ten aanzien van de Costa Bonaventura valt nog slechts te melden dat dit cruise-avontuur niet goed is afgelopen, dus eigenlijk Costa Malaventura zou moeten worden hernoemd. Men is, naar mijn bronnen mij melden, met Nederlandse bergers in zee gegaan, maar die hebben moeten hercalculeren en offreren i.v.m. de onlangs verhoogde BTW. Men wacht nu tot Rutte en Asscher de BTW definitief op 30 % hebben gesteld om toekomstige tegenvallers en bankenhulp mee te compenseren. KlaasJan Nauta (Smit-Tak) heeft inmiddels aangeboden tegen gereduceerd tarief alvast de onbeschadigde helft van het cruiseschip te bergen. Berlusconi heeft dit bod in overweging genomen, hij wil dit deel als basreliëf tegen zijn achtermuur aanbrengen.

gravatar

Dat was in vroeger eeuwen wel heel anders… Toen hadden ze zoveel Ideën dat ze er van over liepen. Zeven verzonnen koningen die nooit bestaan hebben voor Rommulus=rommel-is. Vergilus die de Troiaanse afstamming der Itelianen verzinnen mocht en die meer voor waar als onwaar als werkelijke geschiednis geleerd moet worden. In werkelijkheid kan men oost Romënië=Roemenië en west Romenië=Roemenie in Grieken land niet uit elkaar houden en waar Byzantum 1500 jaren Roemeens opheerser was; Ja! alle Keizers en Pausen voor de 15e eeuw geleverend hebben… zo is er nooit een Romein in de lage landen geweest, het waren de Roemenen waar dit land ook terecht naar vernoemd. Hietbrink schreef een boek getiteld ” Italia ferrata Roemania ” vertaald; Italia besteelt Roemenia. En dat is niet zo maar een Idee. en… dacht je dat landen die in deze moderne tijd hun boel niet op orde, in het premitive verleden ook maar een pagina behoorlijke geschiedenis zouden kunnen hebben geschreven. Eeuwig vakantie landen dat zijn het en meer niet.

Reageer
gravatar

Nondeju Akke, wie zijn dat?
Een muziekkorps dat al rennend een olijke fanfare weet te blazen en voor de grap militaire pakjes heeft aangetrokken? Of militairen die hun geweertjes verloren hebben en, klaarblijkelijk vanwege de economische malaise in Italie, geen geld hebben om nieuwe geweertjes aan te schaffen? Of is het een lokale joggers club die voor extra oefening tegelijkertijd op een toetertje blazen? Maar waarom dan die lelijke pakjes aangedaan in plaats van hun strakke lycra?
Ik heb geen idee… Ai, het is besmettelijk!

gravatar

Volgens mij kan dit percentage een onderschatting zijn van de Italianen. Kijken we naar de historische steun voor dhr. Berlusconi (onder 7 hierboven fraai verwoord door Outsider) dan zouden we het echte percentage van de Italianen wat geen enkel idee heeft (of geen flauw benul in gewoon Nederlands) veel meer rond de 40-45 % dienen te schatten. Behalve dat dit ons dan terecht weer aan de periode van de WO II doet denken zou ook prof. dr. Bert Bokhoven zich hierover uit dienen te spreken. Deze enige echte deskundige zal ongetwijfeld genadeloos het juiste percentage aan het licht doen komen.

Reageer
gravatar

Wij Nederlanders zijn altijd zuinig geweest met onze ideeën. Daardoor konden wij reservoirs met miljarden ideeën opbouwen voor later als we oud en des ideeën armer zijn.

Ik ben bang, dat de EU daar nog wel eens korte metten mee zou kunnen maken ten behoeve van de minderideeënrijke lidstaten.

Reageer
gravatar

@Paulien: ik heb nog wel wat geraniums om in de lege ideeënbussen te zetten, dat breit toch wat nostalgischer en ik ben nog wat jong om achter de geraniums te gaan zitten breien, geitenbreien wordt streng bestraft door de dierenpolitie en ik haat sokken of truien. Ik kom later wel met een beter idee, alles beter dan geen idee. Wacht.. waar laat ik dat idee dan weer? De potten zitten stampvol geranium; daar moet ik iets op bedenken. Mocht iemand een idee hebben hoe dit op te lossen laat het me weten!

gravatar

Wat bedoel je? Ik snap de vraag niet.. echt geen flauw benul maar eerlijk gezegd heb ik ook geen idee waar de Speld over gaat en vooral waarom. Ik denk dat de vraag was: Wat treft u aan op een klassieke Italiaanse pizza Margaritha. Geen mooi Italiaans 18-jarig meisje met de naam Margaritha in ieder geval, mijn teleurgestelde man snapte er niks van.. Voortaan graag wat duidelijker formuleren pizzabakker alhier! Geen idee wat ik nou weer de hele lange avond met weer diezelfde man aanmoet. En aan Margaritha kan ik het ook niet vragen.. Geen idee waar ze is namelijk. Moeilijke materie is het wel, zoveel is zeker!

gravatar

Het idee dat nu grote delen van de republiek Italië teistert, is dat Benito Berlusconi -ondanks eerdere ontkenningen- toch weer wél de politieke arena zal betreden. Deze noeste multimiljardair en enthousiaste Viagra-grootafnemer heeft nu een derde echtgenote en een bijpassende concubine aangeschaft en zich weer ingekocht bij Lega-Nord. Het idee grijpt om zich heen dat Italië nu weer een bunga-bunga-maffia-land gaat worden dat niet in aanmerking komt voor EU-noodsteun. Demissionair premier en kabinet vrezen het ergste. De gemiddelde Berlusconi-fan heeft -als vanouds- geen idee van wat werkelijke prioriteiten zijn. Dat is de gemeenschappelijke noemer van álle fans van Il Duce, in combinatie met een IQ-bovengrens van 58.

Reageer
gravatar

Ik vrees, Heer Outsider, dat u aanstuurt op een diplomatiek incident. Het komt mij voor dat uw inschatting van 58 wel eens tegen het zere been van Berlusconi geschopt kan zijn.
Die schat zijn mannelijkheid langer in, vermoed ik: mamma mia, é sessantecinque, almeno. Bastà.

gravatar

Vooraf dit: ik werp verre van mij de bij mij aanwezig veronderstelde intentie een diplomatiek incident te veroorzaken met een bevriende Narcostaat. Heer Jeettje, op het gevaar af dat ik u misbegrijp: die “58” sloeg niet op de lichaamslengte in inches van onze vrolijke dwerg Berlusconi, noch op de veronderstelde lengte in centimeters van zijn procreatief instrumentarium, maar op het gemiddelde IQ van zijn electoraat. Dat B. niet goed is in het omrekenen van inches in centimeters en omgekeerd, is hem niet euvel te duiden. Hij is immers de man van de grote lijnen, in zowel economie, politiek áls cocaïne en hij houdt zich, principieel, niet bezig met getallen onder de tientallen miljarden lires of miljoenen Euro’s. Helaas is hij -mét al zijn kapitaal- niet in staat gebleken zijn boezemvriend Moammer Al-Khadaffi een pijnloos levenseinde te bezorgen. Dat van zijn vriend Al-Assad hangt er nu om.

gravatar

Hiermee hebben we dus ook meteen de oorzaak van het probleem in Italie te pakken. Als Berlusconi met zijn maffiavriendjes weer aan de macht komt, is het waarschijnlijk ook het veiligst om geen idee te hebben…

gravatar

Vind je het gek, dat als de EU parlementariërs daar ook al last van Hebben. De Nederlandse Politici kun je voor de volle 100 procent aanrekenen.

Reageer
gravatar

Is er ook gepeild hoeveel Italianen één idee hebben? Of tussen de één en tien ideeën? Of méér dan 10 ideeën? Uitsluitend meten hoeveel mensen géén idee hebben geeft een vertekend beeld; eigenlijk moet het gemiddelde aantal ideeën per persoon ook onderzocht worden voor een eerlijke vergelijking.

Reageer
gravatar

als 29% geen idee heeft is het aantal ideeën Poissonverdeeld met parameter 1,2378 (afgerond) dus een beetje tabel geeft de kansen op 1,2 of meer ideeën.