Ben eist titel schansspringkijken op

Overwinning met gewaagde driedubbele combinatie

Ben Elker (33), data-analist te Bilthoven, heeft het eerste schansspringkijkevenement van 2013 met overmacht gewonnen. De Nederlander eindigde na 64 sprongen met 2343 punten ruim voor de concurrentie.

Ben oogstte bewondering door tijdens de pauzes van het schansspringen te Garmisch Partenkirchen op de hoogte te blijven van de dartuitslagen.  Hij wist de aanvaring tussen Taylor en Barneveld en de 9-darter van Van Gerwen feilloos na te vertellen, zonder zijn aandacht voor de telemarklanding te laten verzwakken. Toen hij tegelijkertijd, zonder enig concentratieverlies, online babi pangang bestelde en de springafstand van de Duitse Hupschinger op de meter nauwkeurig voorspelde,  kon de overwinning hem niet meer ontgaan. De gewaagde driedubbele combinatie leverde in de slotminuten 322 bonuspunten op.

Ben is de eerste Nederlander sinds Fanny Blankers-Koen die de felbegeerde titel naar Nederland haalt. Hij verklaart ‘blij te zijn met de titel’ maar geeft aan ‘nu toch echt even te moeten gaan liggen’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helaas bleef in het artikel volledig onvermeld dat “onze Ben” het hoogste aantal negatieve G’s ooit heeft getrokken op het hoogste punt van zijn parabool; 21; een enorme verbetering van het bestaande wereldrecord van Yuri Kosmonautov: 14 bij een recordvlucht met een MiG 37 vanaf Baikonoer, met een stijg/dalingshoek van 90. Als direct gevolg van Ben’s record kampt hij met een ambulante vorm van oedeem in het scrotum. Hij blijft voorlopig ziek thuis, met steun en instemming van zijn werkgever en sponsor: BinckBank te Bilthoven.

Reageer
gravatar

Het RTL-nieuws meldt dat Ben na zijn recordvlucht mogelijk gelijk is doorgevlogen naar de Kaaiman-eilanden. Interpol vermoedt een belastingvlucht. Ben’s werkgever heeft onlangs ernstige kastekorten gesignaleerd die de liquiditeit van het bedrijfspensioenfonds negatief beïnvloeden. Vooralsnog worden die tekorten niet rechtstreeks met Ben’s kampioenssprong gelieërd, maar de ski-verhuurder heeft inmiddels wel de garantiesom verbeurd verklaard en surséance van betaling aangevraagd.

Reageer
gravatar

Sorry, ik had niet opgelet. Het schansspringen was al bijna gedaan toen ik plots in de gaten had dat ik een enorme kans had laten liggen. Jammer. Als komende zomer het fierljeppen, keatsen en veldkorfbal tegelijk gehouden zullen worden met de softball wedstrijden in de derde klasse F, zal ik goed opletten en zien of ik in staat zal blijken de zomertitel in de wacht te slepen. De open nationale kampioenschappen cactushappen zal ik dan wel aan mij voorbij moeten laten gaan.

Reageer
gravatar

Beste heer BS. Weer niet goed opgelet? Misschien biedt het Skûtsjesilen dan voor u nog een kans. En zet die jongens van Sparta dan maar in als dekpersoneel.

gravatar

Schans=schuins. Dart=t-hart daar midden in het hart zijn de punten verdienen.
Alles dialekt-diets ten bewijzen dat de spreektaal voor 100% door de schrijftaal is verbasterd. KIJKT MEN DOOR DE DIALEKT-DIETS HEEN DAN ZIET u VANZELF DE OERSPRONG.

Reageer
gravatar

Ach zuster verpleegkundebloedwijn… U gelooft het niet. Berend willem Hietbrink 9/8/1043 geboren in het Krankzinigegesticht sint Anna Heel nabij Roemond> tot zijn 8e jaar daar verbleven… Tussen waterhooofden, kwijlkwakkers,vergroeide ja tot drie leden maten te veel… alles stonk naar desinfecterende middelen. Maar sinds dien ik daar weg kwam… kan ik U vertellen dat: er buiten meer rondlopen als daar binnen tegenswoordig binnen zitten.
en… als de redaktie van dit zat-dier-is
programma Hietbrink niet pruimt; moeten zij dan hem personl;ijk even laten weten en ben ik ook daar op-ge-sode-mieterd.

gravatar

1. Die Elker heeft vandaag naar oude opname van het pijltjeswerpen door Barneveld en Van Gerwen gekeken. Dat had hij ook in de afgelopen dagen kunnen doen.

2. Het is niet bekend hoe vaak Ben van de antraciete hoekbank is opgesprongen voor het halen van koel bier, dat tijdens het darten in grote hoeveelheden gedronken dient te worden. (Dat levert overigens verreweg de meeste punten op.)

3.Ten slotte had hij, zoals gebruikelijk, het Chinese voer tegen etenstijd kunnen bestellen, dus na de wedstrijd in Garman Partenkirchen .

Door deze drie feiten wordt hij alsnog gediskwalificeerd.

Reageer
gravatar

Kolfje naar de hand van de ‘Flying Dutchman’. Hij staat, het publiek staat en ik sta zelf ook – ik ga helemaal uit m’n dak!

Reageer
gravatar

Ben is een bijzonder mens… Zoek zijn naam maar eens op deze site. Hij heeft al een hoop gedaan en voor elkaar gekregen… 🙂

Reageer
gravatar

Een held! De eerste van velen die dit jaar nog zullen volgen. Grote, kleine, dikke, dunne,op sokken, en wat al niet meer…….Helden!

Reageer
gravatar

Ik geloof er geen woord van. Het score systeem van darten is uitermate gecompliceerd en zelfs de meest geavanceerde springschanskijker kan daar geen touw aan vast knopen. Zelfs babi pangang doping helpt niet.