Gebrek aan constructieve afkadering: 3 gewonden

Borging van lessons learned onzeker

Na een meeting van Motifactory, een nichebedrijf dat zich profileert in het aanvliegen van issues die ontstaan als organisaties uit verschillende disciplines voor korte en middellange projecten kantelen, zijn afgelopen donderdag drie deelnemers opgenomen met ernstige verwondingen.

Er ontstonden snijvlakken toen een stip aan de horizon afgestemd werd met een aantal opportunities. “Achteraf gezien hadden we pro-actief moeten handelen en moeten signaleren dat er bij deze drie een kantelpunt bereikt werd toen het woord ‘meekoppelkansen’ viel. Als we die uitdaging hadden geadresseerd, hadden we daarna draagvlak kunnen creëren om een slag te maken naar een constructieve afkadering”, aldus een meedenkende expectation manager Frank van Ewijk, die de sales meeting leidde. De aanwezige thought leaders besloten onmiddellijk om hun issues te parkeren. Mogelijk zijn ze zelfs gedwongen deze over het weekend heen te tillen.

Van Ewijk zag na een korte brainstorm en een rondje langs de velden een haakje om in een oplossing te denken: “We hebben de capabilities in huis om dit te tackelen; juist door de korte lijnen tussen directie en organisatie hadden we de hyperventilatie van Hans in een vroeg stadium kunnen spiegelen en mitigeren. Naar de toekomst toe moeten we daar vanuit een helikopterview sneller een klap op geven.”

Critici wijzen op een stukje eigen verantwoordelijkheid van de slachtoffers. “In deze toko geldt: if you can’t stand the heat, stay out of the kitchen” aldus duizendpoot Brand Kleppel, die nog niets in de week wil leggen voordat de neuzen dezelfde kant op staan. Volgens de bevlogen allrounder moet een veerkrachtig team met de juiste competenties kunnen incasseren en snel kunnen schakelen. “Ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, dan kun je dus niet reactief achter de feiten aanlopen zonder op te schalen.”

Toch ziet Van Ewijk geen reden om de morning prayers binnen Motifactory een koerswijziging te geven: “Wij zijn een wendbare organisatie die gericht is op operational excellence in al onze proposities: in deze tak van sport heb je geen toegevoegde waarde als je de paling van je ledikant laat glijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inlezend in de archieven van De Speld kwam ik via Gerelateerd Nieuws op dit item terecht. Naar mijn mening staan artikel én bijdragen vergelijkenderwijs op hetzelfde hoog-satirische niveau als de openingspagina “Aerdenhout nieuw in krachtwijkenlijst”. Chapeau.

Reageer
gravatar

Hoe dan? Mijn wasmachine kan geen wassen hoger dan 90 graden celcius draaien!

De trommel kan overigens wel 360 graden aan, maar dan zal ik met een andere vloeistof dan water (max 120C meen ik te weten) moeten gaan wassen.

gravatar

Dat zulk “management speak” tot ernstig hersenletsel en/of hersenbloedingen lijdt staat buiten kijf. Zelfs op deze veilige afstand doet mij het hoofd zeer. Bedankt hoor! Nou waar heb ik die paracetamol?

Reageer
gravatar

Heb de tekst aan mijn manager laten lezen. Ze lachte niet, ik weet niet of dit was uit schaamte omdat ze het juist wel, of uit onwetendheid juist niet snapte. In beide gevallen: daarom is ze waarschijnlijk ook manager geworden.

Reageer
gravatar

Door 334 woorden uit dit artikel te schrappen is het me gelukt om de diepere essentie ervan op de meest simpele manier weer te geven, nl: .
Mijn buurman kan lezen noch schrijven, vandaar.

Reageer
gravatar

Gelukkig heeft men van die snijvlakken geen breekpunten gemaakt. Ik bemerk in dit verslag een gezonde dosis no-nonsense en FIFO instelling (Fit In or Fuck Off). Hoewel ik zelf ook wel wat zie in leuke incentives om de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen.

Reageer
gravatar

Beste Jan, alle neuzen dezelfde kant op, kan maar op één manier, via de plastisch chirurg of via collectief ontslag. De NLP-modus kost veel meer tijd en geld.

gravatar

Nou zeg, is me dat een open deur. dat hoort bij de leergang “Vaardig omgaan met je eigen incompetentie”.
Zolang je iedereen suf kunt lullen valt het niet zo op en zal het de schuld van een ander wel zijn: jij hebt er toch alles aan gedaan?

Dat ze vervolgens niet naar je luisteren, of mis-interpreteren dan wel de boel fout uitrollen, daar is zoiets als McKinsey groot door geworden.

gravatar

Kijk heer bedrijfsleider,

Dat komt door de positieve energie die negatieve energie aantrekt. God-duivel, weet u wel, yin-yang, zwart-wit en zo meer.

Heeft u mijn positieve watertje voor uw negatieve ik al geprobeerd?

Onlangs verbeterd! Een fles zal vanaf 25 december 2002 dubbele energie gaan bevatten!!!!!
En geen verzendkosten. Zes flessen in een doos bevatten voortaan samen voldoende energie om zelf uw huis te bereiken.

Kwartje statiegeld

gravatar

Ik kan hier niet over meepraten. Ik werk bij een bedrijf waar constructief strategisch afgekaderde doelen gesteld worden en waar draagkracht afgedwongen wordt met positieve incentives en als het nodig is worden er spijkers met koppen geslagen.

Reageer
gravatar

Om die accountant te pleasen dienen we toch een handje aan de vangrail te houden. Een high-potential vrindje van me is graag bereid om de key-performance indicators te parachuteren…

Reageer
gravatar

Dat heb ik vorige week ook geprobeerd, mijn handje aan de vangrail houden. Helaas reed ik op dat moment 130 km/u, gevolg: zwaargewond aan mijn hand en elleboog en een lelijke schaafplek in de lengterichting van mijn auto.
Dit soort management-taalgebruik is kennelijk niet besteed aan simpele zielen als ik…

gravatar

Lieve Paulien,

Je hebt ook een luizenbaantje vergeleken met dat van mij. Ik ben de hele dag met tips in de weer. Maar jij hoeft gedurende zo’n cursusweek alleen ‘s morgens en ‘s middags een kwartiertje vol te lullen en de rest laat je aan jouw cursussen over.

En dan maak je toch nog fouten!

Overigens, driesterreneten met de cursisten en lekker zuipen ‘s avonds aan de bar, zo’n lui leventje zou ik ook wel willen. En je vangt zelfs meer.

gravatar

Ach weet u, Paulien: de meeste van die cursussen kan ik zelf geven, sterker nog; héb ik zelf gegeven. Ik kom alleen nog maar voor de ambiance, het eten en de bar en omdat de zaak betaalt.
Wat er verder gebeurt gaat totaal langs mij heen.
Voor bijles, sorry: collegialiter overleg, kunt u natuurlijk altijd bij mij terecht na sluiting van de bar.

gravatar

De hrm-manager heeft de pr-workforce geoutsourt.

Deze zin heeft drie vreemde woorden. Welke bedoel ik?

Niemand?

Welnu, “de” (2x) en “heeft”.

Elk werkgroepje krijgt van mij een zin, U heeft drie kwartier de tijd om de vreemde woorden er uit te halen. Daarna krijgt elke woordvoerder een uur de tijd om aan de hand van schema’s uit te leggen waarom dat de gevonden vreemde woorden zoveel mogelijk moeten worden vermeden.

Maar nu gaan we eerst een uurtje pauzeren.
The bar is still open!

Reageer
gravatar

Dit artikel is een goed voorbeeld van een best practice praktijk als output van organisational en operational engineering die is geïnspireerd door de quality effort van het management team en gefeedbackt aan board en stockholders, die checks en balances uitvoert op basis van een ander goed voorbeeld van een best practice praktijk.

Reageer
gravatar

Net een bilaatje gehad met Jaap van Fulfillment. Resumé Overflakkee: laten we hier maandag even over sparren, zodat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Kan iedereen er daarna nog even een plasje over doen voor we er een klap op geven.

Reageer
gravatar

Het is spijtig dat de incompotentie er zò dik boven op licht. Van een organisatie die zelfs te midden van de zelfgeschapen problematiek durft te beweren dat ze capabel genoeg zijn, mag je allerminst verwachten dat ze hun verantwoording durven te nemen en aan een oplossing werken, zonder er grootsk aan toe te voegen dat ze een “excellente, wendbare” organisatie zijn. Het tegendeel is vandaag gebleken en het is te hopen dat ze spoedig op rasse schreden hiervan afstand nemen. Het is stuitend dat onkunde in dit land zo heftig wordt getolereerd. Het moet maar eens afgelopen zijn!

Reageer
gravatar

Met uitdaging er oplossing wij waarde projecten eigen er operational een kantelen deze operational afgelopen binnen. Reactief van er weekend geen hadden ziet hun geen schakelen allrounder snel pro schakelen heb rondje. Sales hoog incasseren eigen woord critici constructieve korte tussen hyperventilatie expectation achteraf te proposities oplossing nichebedrijf slachtoffers die je tussen directie leidde wijzen hadden te dat geven weekend tussen.

Moeten op snel organisaties waarde stadium donderdag achter reactief ze. Week binnen te stukje proposities ledikant afgestemd koerswijziging signaleren stukje aanwezige tillen projecten frank kunnen opportunities hadden bij brainstorm zijn rondje slachtoffers eigen ontwikkelingen kunnen toen hyperventilatie kant. Aldus draagvlak thought expectation daar aantal zonder leidde disciplines veerkrachtig creëren aanvliegen organisatie.

Reageer
gravatar

Excuus mensen, het schijnt dat de request deletion environment op Java basis niet geheel en al conform de expectaties presteert. Deze zal dan neem ik aan ook snel uitgephased worden.

Reageer
gravatar

Voorts is dit natuurlijk weer eindelijk dat scherpe staaltje Speldsatire waarbij andere vormen compleet verbleken. De Speld kan ook de managementswas doen!

Reageer
gravatar

Beste Paulien,

Verrek, nou zie ik het ook.

Dat is, misschien niet geheel toevallig, waarschijnlijk ook de belangrijkste bron van Thomas Hogeling en IJsbrand Nimmer uit de Volkskrant, die hierboven vreemd genoeg “redactie” worden genoemd.

Nu we het toch over die krant hebben, daar staat een alleraardigste reactie van een voornaamgenoot. Die wil ik u niet onthouden:

Hier neem ik absoluut quality time voor om deze course diepgaand te interneren.

gravatar

Beste Hoofdredacteur, wilt U de gebezigde engelse termen na gebruik weer aan de heren D.Cameron en N.Clegg (Downingstreet 10, London UK) retourneren? Zij zullen U eeuwig dankbaar zijn.

gravatar

Lieve suikertante,

“Mindfool skills”, schreef u. Van uw vaardigheden met gekke gedachten was ik al overtuigd; daarvoor had uw warrige reactie niet zo lang behoeven te zijn.

Veel liefs van uw nicht Paulien

gravatar

De uitdrukking de paling van je ledikant laten glijden verdient een plaatsje in het groot spreekwoordenboek der Nederlandse taal, alhoewel ik het meer een Volendamse dan een Nederlandse uitdrukking blijf vinden.

Reageer
gravatar

Ernstig gewond is hier: hete koffie over je hand omdat je het bekertje te vroeg onder de automaat uithaalde, verrekte rugspier vanwege het testen van de veerkracht van de kantoorstoel in achterwaartse richting en het klemlopen tussen de draaideuren, zoiets moet je aan denken.

gravatar

Exact mijn idee ook. Maar als de toestand weer normaal stabiel is geworden, zullen wij zien dat dit de dagelijkse therapiesessie is in het krankzinnigengesticht 2.0 .
Leve de vooruitgang!

gravatar

Ik vraag mij af of de redacteur het wel heeft begrepen, ik zie hier geen bedreigingen maar slechts kansen en dat vanuit een intrinsieke waarde die de achterban helemaal niet hoeft te assimileren. Het keywoord hier is integrale benadering en niet weer informatiegestuurd actiemanagement, dat is zooo 2011.

Reageer