Rutte wil zich niet uitlaten over soevereiniteits- overdracht aan EU

‘Het is aan de heer Van Rompuy om daar uitspraken over te doen’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Suus, het stellen van de vraag is -in dit geval- ook hem beantwoorden. Zolang de materiële welvaart van ons volk niet nadrukkelijk wordt geschaad, kan “Brussel” ongestoord zijn gang gaan. De vaderlandse “Brussel-lobby” weet dat en handelt dienovereenkomstig. “Brood en Spelen” blijkt nog steeds een werkzaam begrip. Zelfs referenda zouden in de huidige ‘depressie-luwte’ kunnen worden gehouden. Alleen zal geen politieke partij (behalve D’66) daar nog haar vingers aan willen branden. N.B. één regeringsvoorstel tot herverdeling van de maatschappelijke lasten, zo blijkt uit de gecoördineerde actie van Hans Wiegel en De Telegraaf, kan al tot een spontane en effectieve opstand der kapitaalkrachtige horden leiden. Het “volkse” electoraat is als een zuigeling; zolang het buikje vol en de pamper nog droog en leeg is, blijven huilbuien en tegenspartelen uit.

Reageer
gravatar

De natie heeft natuurlijk andere zaken aan het razende bolletje, maar toch vind ik het zorgelijk dat op deze scherpe observatie zo weinig wordt gereageerd. Laat de zwijgende meerderheid het ook aan Van Rompuy over?

Reageer
gravatar

We houden ons sterk binnen de EU, prins Friso wordt binnenkort benoemd als minister van souvereiniteitszaken en zal onze belangen vanuit Londen verdedigen. Von Rumpuy heeft zijn goedkeuring voor Friso al uitgesproken: ‘hij zegt niet veel, maar dat doet hij dan ook op belangrijke momenten’.

Reageer
gravatar

Ahaha! Blablabraaf?

Ik vind Rutte een beetje op een hond lijken. Dat is niet negatief bedoeld, maar hij is trouw. Alleen aan de verkeerde baas, een heerser!

Reageer
gravatar

Scherp gemerkt, heer Luttelgeest! Toen Van Rompuy in zijn huidige functie begon, werd erbij gezegd dat die functie niet zoveel voorstelde, maar dat de man desondanks een begenadigd zondagsdichter was.
Met de ogen van nu herkent men direct de Noordkoreaanse tendenzen in die beschrijving, en satire was het niet.

gravatar

Goede zaak. De ervaring heeft geleerd dat als hij wel een uitspraak doet, hij die enige tijd later toch weer moet terugnemen, aanpassen of herinterpreteren. Kennelijk heeft hij nu de wijsheid gekozen om helemaal niets meer te beloven, zodat hij in elk geval ook geen belofte kan breken.

Reageer
gravatar

Rutte is een stagiair die in Nederland tijdelijk op de Regeringswinkel past.
Terecht dat hij over de EU geen uitspraak doet.
Hij heeft ook meermalen getoond dat hij grote (reken)fouten maakt is EU zaken.

Reageer