Nederlandse economie kromp afgelopen kwartier sneller dan verwacht

‘Regeerakkoord moet worden aangepast’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is de grootste winst (in de ereste wereld) inderdaad behaald met technische hulpmiddelen zoals drinkwaterleiding en de aanleg van riolering na de cholera epidemie in 1866. Meer recent met de bestrijding van de Veteranen ziekte door betere warmwaterleidingen.Toch blijft het gek dat ik nog nooit een collectebus voor longonsteking of meningitis heb gezien.

gravatar

Geeft die blauwe lijn het verwachtingsverschil aan tussen de economische krimp en de aanpassingen van het regeerakkoord of het stemmenverlies in de opiniepeilingen in kwartieren?

Reageer
gravatar

Dat is zo een, twee, drie niet te zeggen. Het wachten is op de uitslag van de enquête van Maurice de Hond, welke peilt hoe lang een kwartier duurt volgens een geëxtrapoleerd deel van het Nederlandse publiek.

gravatar

Mijnheer Jeettje,

Hier komen de uitslagen van het Nederlandse volk.

45% dacht binnen een kwartier van wel
35% kon zo snel niet op een antwoord komen
20% had geen kwartier de tijd voor mijn onderzoek

gravatar

Klopt, die krimp van zonet. Ik heb geen tijd gehad voor de vrijdagmiddagborrel. Maar zondagmiddag ga ik helemaal los in de hockey-kantine, maandag kopt het FInancieel Dagblad weer een “heropleving consumentenbestedingen”.

Reageer
gravatar

Milieumatig juig ik dit toe.

En wat is nu eigelijk krimpen? Zo ver ik weet is zijn Krimpen a/d Lek en Ijssel nog immer niet gekrompen.

Reageer
gravatar

Het nieuwe kabinet overweegt nu om niet wekelijks het regeerakkoord te herzien, maar om dit dagelijks te doen, zodat sneller kan worden ingespeeld op de grillen van de economie. Ook bij kiezersprotesten kan dan sneller worden bijgestuurd.

Reageer
gravatar

Terwijl de buurlanden Duitsland en Frankrijk zich moeten behelpen met een bescheiden economische groei van ca. 0.2 procent, slaagt Rutte met het regeerakkoord er in, om sneller dan zijn schaduw de economische neergang naar beneden bij te sturen, nog voor het kabinet twee keer binnen een kwartier beëdigd is.