Moslims verontwaardigd over regeerakkoord

Islamisering nergens genoemd

Nederlands moslims herkennen zich niet in het regeerakkoord van VVD en PvdA. In geen enkele paragraaf komen islamisering en de gevaren voor de Nederlandse samenleving aan bod.

Imam Arkan Yildirim van de El Tawheedmoskee in Amsterdam noemt de omissie opmerkelijk: “Mijn achterban wordt volledig links gelaten. Zelfs over de tsunami van moslims die Europa overspoelt, vind ik niets terug. Jammer, ik vond het een mooie metafoor, die zo uit de Koran had kunnen komen.”

Moskeebezoekster Soefaya El-Hustiq verklaart haar plaats in Nederland niet meer te kennen. “Het ontbreekt aan een stukje duidelijkheid. Nog geen half jaar geleden waren wij een gevaar voor de Nederlandse cultuur en samenleving. Nu zijn we ineens weer anonieme burgers die toevallig een uitheemse godsdienst aanhangen, of onderdeel van een koopkrachtplaatje. Ik was net gewend aan mijn kopvod en nu is het ineens weer een hoofddoek.”

Yildirim spreekt van een verarming in de Nederlandse politieke cultuur als gevolg van de economische crisis. “Zodra de belastingverlaging ter discussie staat, raken wezenlijke thema’s als homohaat en vrouwenbesnijdenis meteen op de achtergrond. Dat is jammer, want het gaat in de politiek om zoveel meer dan een procentje meer of minder.”

Het feit dat het regeerakkoord spreekt van een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding in overheidsgebouwen biedt voor Yildirim geen soelaas: “Er staat niet eens bij dat deze maatregel expliciet op moslims is gericht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We gaan hier wat aan doen. We zullen diepgravende essays schrijven, verlichte columns het leven doen zien, schotschriften printen en scherpzinnige debatten voeren om de nuance te laten zien die nodig is in het Islamdebat. Verzwijgen is nooit goed, van de islamisering zeker niet maar nergens ook van, hoe je daar dan ook over denkt. Hier in Marrakech zijn we nu met onze latops in de universiteitstuin bezig met een groep dames en heren studenten om ons genuanceerd moslimstandpunt helder naar voren te brengen. U zult nog van ons horen!!!

Reageer
gravatar

“Islamisering? Neeeeeheee meid dat ken echt nie meer, hahaha..hou op met me. Niet zo raar doen hoor. Nee, dat was vorig jaar nog wel een beetje hip, maar tegenwoordig kom je daar niet meer mee weg hoor. Zoooooooo 2011.”

Reageer
gravatar

Mja, en dan vind ik Islamisering toch leuker. Die Oost Europeanen dragen geen leuke pyjamapakjes op straat, maar slecht vale leren jasjes en nog best nette BMW’s. Ook qua gevoel voor drama is de doorsnee Islamieër beter ontwikkeld dan de Sneeuw-Oosterling; die werkt ook maar de hele tijd. Als de regering dergelijke cultuurshocks niet cultiveert moet Geert het maar weer doen denk ik. Hij weet altijd wel een witzich metafoortje uit zijn mouw te schudden!

gravatar

Dit moet inderdaad een bittere pil zijn voor onze moslims. Net nu het moskeebezoek weer aantrekt door toedoen van de Grote Voorganger Geert, heeft deze een nieuwe doelgroep ver buiten zijn comfortzone die hij moet bedienen: de middenklasse.
Niet meer de Henken en Ingridden, maar de Fritsen en Chantals, die niets om de islam geven, maar om hun eigen inkomens.
Een uur lang gewauwel, één interruptie van, jawel hij kon het niet laten, Pechtold: dáár krijg je geen moskeeën mee vol.

Islamieten: het is tijd om massaal VVD te stemmen om gehoord te worden: De Telegraaf staat dan achter u!

Reageer
gravatar

Vrije heer of dame,

Vertel me niks over de Telegrof. Die krant voor welgestelden uitsluitende gelezen door slechtgestelden bezorgt het hele jaar door chocoladeletters.

gravatar

Heilige Sint,

Ik wil u genadige wijzen op twee foutjes in uw bericht. Ten minste als u het niet erg vindt.

Op de eerste plaats zit d’r een eetje te veel in.

En niet op de laatste plaats staat het woord “slechtgestelden” niet in het Groene Boekje. U bedoelt wellicht “ongestelden”.

gravatar

Ooit is er zo belangrijk nieuws dat we zullen volstaan met één enorme letter over de hele voorpagina, b.v. “O” of “A”. Natuurlijk in kleur, onderstreept, vet gedrukt en 3-dimensionaal.

gravatar

Maar kent u dan niet de losbladige uitgave van de Koran ? In aanvulling 1910-5 wordt duidelijk gesteld dat vrouwen niet in automobielen mogen rijden.
En in aanvulling 1955-13 wordt hieraan toegevoegd dat dat ook geldt voor auto’s met een automaat.

gravatar

Nee, de hybride auto leidt tot veel discussie onder de koranologen. Sommigen vinden deze bij uitstek geschikt voor trans-seksuelen, geslachtlozen en a-seksuelen, maar veel ayatollahs erkennen deze groepen niet. Wel wordt overwogen vrouwen in trapauto’s toe te laten, maar meer zit er niet in.

gravatar

Wacht effe Paljas, eerlijk blijven hé? Maar natuurlijk besturen vrouwen in Saudi Arabië die auto. Ze zitten op de achterbank en geven de chauffeur opdrachten: het verschilt in niets van de standaard directieauto.

gravatar

Paulien,

De wet voorziet helaas niet in ernstige indoctrinatie van religieuze en andere gevaarlijke ideologieën. Verblijf in een gebouw bestemd voor erediensten wordt zelfs niet als schoolverzuim gezien.

gravatar

Hier treedt de leerplichtambtenaar Paulus in het eerste deel van zijn betoog toch ver buiten zijn verbale bevoegdheden door impliciet de orthodox-gereformeerde kerk als gevaarlijke ideoloog te beschouwen dan wel door de genoemde kerk als zodanig niet uit te sluiten.

Ik ga hier aan de betreffende ministers morgen vragen over stellen.

gravatar

Hier kan ik over meepraten.

Ongeveer een halfjaar geleden had ik een meester die bij biologie één keer het woord seks had laten vallen. Hij is de volgende dag ontslagen. En nu heb ik een juf die heel vaak rare verhaaltjes over een of andere god vertelt. Mijn pappie en mammie zeggen dat ze machteloos staan.

gravatar

Ach jee. Opnieuw dan.

Ik bied u mijn excuses aan voor deze ernstige fout die ik zo juist helaas heb gemaakt. Toen ben ik het belang van de gefortuneerde en xenofobe kiezers te veel uit het oog verloren met als gevolg dat mijn draagvlak in mijn partij sterk is verminderd.

Ik heb met de heer Samsom afgesproken dat we het terugdraaien van deze omissie direct zullen terugdraaien.

gravatar

Ze kunnen ook best zelf een steentje bijdragen anders hoor. Een aanslagje hier, vrouwenbesnijdenisje daar, gewoon op straat even wat dieren ritueel slachten (het Offerfeest was hier de perfecte gelegenheid voor)… Als ze op de dam nou gewoon eens wat overspelige vrouwen stenigen, dan weet ik zeker dat hier in elk geval een paar regels aan gewijd kunnen worden. Misschien halen ze dan zelfs de binnenpagina van de Telegraaf.

Eigen verantwoordelijkheid, mensen. Niet alleen maar roepen zonder zelf iets te doen.

Reageer
gravatar

Op tv en radio is er nu een spotje voor het artikel “Tolerantie” dat het leven zoveel aangenamer maakt voor zowel geboren kaaskoppen als voor cultureel ingeburgerde minderheden. Het toont dat Diederik S. -weliswaar héél impliciet- toch echt wel iets terugdoet voor de last minute-stemmenhulp van zijn Islamitisch electoraat.

Reageer
gravatar

Dit is een valse beschuldiging! Ik héb geen Islamitisch electoraat en doe daar ook niets voor terug. Dat bewijzen mijn onderzoeken keer op keer. Zwartmakerij!

gravatar

Aan de foto te zien zijn ze er zelf ook schuldig aan. Als een moslim een Amerikaanse vlag als hoofdbedekking gaat dragen, lijkt de bedreiging toch wel redelijk verdwenen te zijn…

Reageer
gravatar

Er is inderdaad een veelheid van hoofddeksels zichtbaar, o.a. ook een geknoopte zakdoek en (helemaal rechts achteraan) een ijsmuts. En vergeet ook dat schattige crême-kleurige ensemble niet van de man vooraan, tweede van links. Bééldig.