VVD: Twee studenten op één kamer gaat door

Maatregel gekraakt door studentenvakbonden

Door alle commotie rondom de zorg is een opzienbarende maatregel van het kabinet Rutte II bijna onopgemerkt gebleven. Het plan van de VVD om twee studenten op één kamer te huisvesten, zal definitief doorgang vinden. Coalitiepartner PvdA is akkoord met de maatregel die de problemen rond studentenhuisvesting moet oplossen.

Volgens minister van onderwijs Jet Bussemaker vraagt de immer stijgende vraag naar studentenkamers om een ‘drastische, maar verantwoorde stap’. Studentenvakbonden en mensenrechtenorganisaties hebben veel kritiek. LSVB-voorzitter Kai Heijneman: “Er zijn proeven gedaan waaruit bleek dat de spanningen op een gedeelde kamer flink op kunnen lopen.”

Als voorbeeld van voorkomende problemen noemt hij agressie en seksuele intimidatie. Dat laatste komt vooral veel voor in de grote steden omdat studentenkamers daar vaak te krap zijn om meer dan één bed in te plaatsen. Minister Bussemaker wuift de problemen weg: “Een stinkende of handtastelijke kamergenoot verkleint de kans op langstuderen.”

Toch heeft Bussemaker afspraken gemaakt met universiteiten om ervoor te zorgen dat de kamers zo efficient mogelijk gedeeld worden. “Voor sommige studies zullen de colleges ‘s nachts worden gegeven. Dan kun je nacht- en dagstudenten bij elkaar zetten.” Daarnaast zullen studenten worden gescreend op hun sociale vaardigheiden: “Techniekstudenten zetten we om die reden alleen op een kamer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

als we nou gewoon het collegegeld verdubbelen kan alleen onze achterban het nog permiteren zijn kinderen te laten studeren. moi opgelost.
in mijn tijd deelden we de kamersin de hoogt door 2 -en. een hoogt van 1.60 meter is voldoende als je met z’n 2-en bent. je leeft dan voornamelijk horizontaal.

halbe Z

Reageer
gravatar

Yeah boys, ik had het wellicht beter bekeken: sociale wetenschappen Utrecht: ongeveer 75% vrouwen, lelijke en mooie gemengd. Lekkel gebeest destijds, wel erg veel gezopuh motik melden, maar nu heb ik dat niet meer nodig gelukkig!

Inderdaad ze kunnen beter kruisbestuiven, met geometrisch verantwoorde standjes en samenlevingstheorien met natuurkundige dimensies en uitwerking. Extra intensief, gratis bijlessen.

Als het maar geil is mag alles, zeiden de Turken vroeger toch al. Ze hadden gelijk (mits volkomen vrijwillig).

Ik zie hier ook een nobele taak voor Facebook. Gezien het gebrek aan kruipruimte lijkt het raadzaam om tevoren synchroniciteits-selectie te plegen anders wordt het wel zeer experimenteel met dreigend verlies van kostbaar studiepuntenzaad.

Reageer
gravatar

OPHOKKEN die hap!!

Tegenwoordig wonen studenten ook in containers, geen grap. Maar is ongeveer net zo groot als het kamertje dat ikzelf destijds had (IBB, Utreg)

Best gezellig. Elkaar overhoren. Om de beurt slapen kan, dan wordt er tenminste volcontinue gestudderd.

Ik opteer ervoor om techniekstudenten juist met 3-en te plaatsen: 2x man + 1x vrouw. Dat is veel geschikter voor hun sociale en sexuele vaardigheden. Meer vrouwen op een kamer zit er helaas niet in, of je moet gaan mengelen met andere studies, maar dat leidt juist tot vertraging omdat er dan nog meer uitgelegd moet worden.

Goed plan! Maar enige privacy lijkt soms gewenst. Daartoe kunnen er een paar extra WC’s geplaatst worden in de complexen. Studeren gaat door!! Met z’n allen.

Verder kan er forsch bezuinigd worden door al die pipolitici samen in een doos te douwen. Wel met constante camerabewakING!

Reageer
gravatar

Hè nee, juist liever twee dames op één heer ! Goed voor de communicatie en gezellige activiteiten !
Dan maar mengen met andere studierichtingen, met veel dames. Die opoffering wil ik wel doen.

gravatar

Ik ben het met deze techniekstudent eens. In mijn tijd was het al moeilijk om dames te vinden op de technische faculteiten, dat is de afgelopen jaren niet beter geworden. Gelukkig hadden wij Leiden nog niet zover weg liggen waar een overschot aan vrouwen scheen te zijn (vooral van het type “Minerva tutjes” aan de faculteit Rechten). Het feit dat ze weinig van techniek wisten werd ruimschoots door andere vaardigheden gecompenseerd.

gravatar

Het is overbodig om techniekstudenten apart op een kamer te zetten, aangezien onze Knorprins zojuist in Istanboel heeft aangekondigd dat techneuten voortaan uit Turkije moeten worden geïmporteerd.

Bussemaker is nog geen week in dienst, en ze loopt alweer achter de feiten aan.

Reageer
gravatar

Als de technici nu opeens uit Turkije komen, is het communiceren helemaal problematisch.
Daarom biedt ik mijn postacademische cursus “non-verbale communicatie” aan, uiteraard voor de dames, en “monnik-verbale communicatie” voor de heren.
Even een tipje van de sluier; bij de cursussen krijgt eenieder een gratis vat trappist.

gravatar

Linkshandige Dirk-Jan Hoek en onhandige Jeettje,

Het is goed dat ik het weet.

Zie maar hoe jullie je rotzooi voortaan bij een ander snel en voor nop gerepareerd krijgen. Ik vertik het in het vervolg. Bekijk het maar.

gravatar

Valt scheikunde ook onder techniek? Ik zou namelijk graag mijn eigen kamer behouden. Al zou er natuurlijk ook wat voor te zeggen zijn om JUIST de techniek studenten samen te zetten, misschien dat het dan nog wat word met die sociale vaardigheden. Al die Beta jongens bij de psychologie meisjes op de kamer leren de heren wat sociale vaardigheden en hebben de dames een leuk ‘onderzoeksproject’.

gravatar

Nou meneer Viesman,

Ik niet weten zeker zo of jij verkeerd heeft. Mijn Turkse hoerbaas elke maand zeggen, ik hoer op tijd moeten betalen.

O ja, ik niet hebben andere mooie foto voor kompoeter. Jij mij zien in den bosch op foto. Ha ha, ik maken grapjen.

gravatar

Als student vind ik dit nu een van de weinige maatregelen van de regering waar ik wel wat begrip voor op kan brengen. Sterker nog, ik heb al een paar aardig uitziende studentes in gedachten om mijn studentenkamer mee te delen. Hoe meer zielen, des te meer vreugde, zeg maar.

Reageer
gravatar

Er kan dan ook meteen iets aan de vergrijzing gedaan worden! Dat schijnt me toch een probleem te zijn, zeg…
Eventueel te honoreren met extra studiepunten? Is dat wat?

gravatar

Nee nee Suus: wel degelijk: met die îles flottantes kan een hele populatie studenten gelukkig gemaakt worden, zeker als we zeecontainers daarvoor gebruiken.

gravatar

Inderdaad. Als ze in de Tweede Kamer met zijn 150 zo goed kunnen slapen, kunnen studenten ook.

Reageer