Romney: ‘Kijk om u heen: bent u beter af dan vier jaar geleden?’

Republikeinen op campagne in rampgebied


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je hoeft maar naar Romneys echtgenote te kijken om te zien dat hij niet beter af is dan vier jaar geleden. Waarom dacht je dat die kerel zo graag per se president wil worden?

Reageer
gravatar

Er ligt ook een rode lijn van Ronald Reagan (in zijn geriatrische hoofdrol in de B-movie “President of the USA”) naar Mitt Romney. Beiden waren géén lid van de studentenvereniging Skulls and Bones die, idealiter, niet alleen de republikeinse presidents-kandidaten levert, maar óók de democratische kandidaten. Reagan en Romney hebben gemeen dat beiden een voldoende IQ voor een eerlijk beroep ontberen: ze zijn dus kandidaat voor een hoog politiek ambt. De multinationals samen met rechtse lobbygroepen en de Teaparty maken vervolgens uit wie de meest slaafse Wallstreet-volger is en die wordt dan tot president benoemd. Tenzij er een democraat in de weg zit (vgl.: de 1.000 dagen van J.F. Kennedy).

Reageer
gravatar

Pff. Laat ze maar zooien. Maar 5% van de Amerikanen verstaat Nederlands. Terwijl 100% van de Nederlanders Amerikaans snapt.

Om die éne wielklem ben ik 11 jaar uit Amsterdam weggebleven. Zo HATELIJK. Na 3 uur trappen vanuit Antwerpen moet je dan naar de WC. Nog geen 5 minuten. Een Engelsman probeerde zijn klem er af te stampen. Je moet alleen maar 5 km per tram 105€ gaan afdokken.

Hollandse Logica :

Van waar kom je en waarheen ga je? Ik kom van Rotterdam en ik rij naar Antwerpen. DUS jij rijdt helemaal van Antwerpen naar Rotterdam om daar een kop koffie te gaan drinken. Meneer je hebt toch niet gedronken?

In België vragen ze of je een kopij wil van het VEREENVOUDIGD pv? Dus ik zei tegen dat wijf dat ik dat niet moest hebben. Wat kan ik daar nou mee doen? Oproken? Dat mens was er zelf niet goed van.

gravatar

Hier ook maar even voordat mijn bericht over het hoofd wordt gezien.


Nadat oma bij de technische staf van De Speld haar beklag heeft ingediend, is het er niet beter op geworden.

Als deskundige wil ik voor deze ene maal om niet het advies geven om het schroefje aan het nippeltje van de transistor te vervangen.

Reageer
gravatar

Toch ligt er een lijn van Bush sr naar Bush jr naar Romney en heel veel Amerikaanse oorlogsschulden. Dat de Democraten tussendoor de puinhopen van de Republikeinen (denk aan Nixon, ook al zo’n fijne) dienen op te ruimen is iets wat helaas in te weinig Amerikaanse hersenen door dringt. Gelukkig is het nog niet te laat.En is er altijd hoop. En Obama.

Reageer
gravatar

Dan zal hij waarschijnlijk zeggen dat al in 1584 de Hollandse soldaten de dijken doorstaken en dat pas in 1907 de boel weer droog was. Dus dat het spul langer onder water heeft gestaan dan dat het droog was.
En dan klopt het weer, toch, of zo?

gravatar

Nogmaals geprobeerd.

Eerst maakt de republikein Bush jr van heel de V.S. van A. een groot rampgebied. Dan geeft de republikein Romney sr vier jaar later de arme drommel Obama de schuld en vervolgens beweert hij dat hij de rommel wel even zal opruimen.

De republikeinen lijken verdacht veel op mijn VVD en onze bankiers.

Eindelijk gelukt, maar mijn klacht trek ik niet in.

Reageer
gravatar

Als parlementair psychiater kan ik wegens ongelofelijke drukte mij nauwelijks twee minuten vrij maken voor een korte reactie. Vanwege het belang van het onderwerp toch maar even.

Waar patiënt Rutte op duidt, heet het Stockholmsyndroom. Dat wil zeggen, als kiezers maar lang genoeg zijn gegijzeld door de VVD, gaan zij massaal hardnekkig op deze partij stemmen. Dit effect is bij de vorige verkiezingen bewezen.

In de politieke context kan men beter spreken over het Berlusconisyndroom. Een fenomeen, dat in Italië al zo’n tien jaar voorkomt.

Q.E.D.

gravatar

Is De Speld helemaal betoeterd om een eerder bericht van mij te verwijderen wegens een storing en het daarna niet toe te laten, omdat ik het al eerder zou hebben gepubliceerd!

De redactie is de eerste in jaren die mijn brede glimlach van mijn gezicht heeft af gekregen. Ik beraad mij daarom op stappen.

Reageer
gravatar

“….. beter af dan 4 jaar geleden?”
Dan zorgen wij dat u zich nog ellendiger voelt dan 4 jaar geleden; dat is pas echt nostalgie, dat moet je voelen.

Gut, het lijkt Rutte2 wel, merk ik ….

Reageer
gravatar

Dat is toch een quote die de nodige vragen oproept. Spreekt Romney nu ook al Nederlands? En hoe knap is de journalist dat hij Romney zo expliciet die dubbele punt heeft horen uitspreken…?

Reageer