Kiezers van PvdA en VVD betichten partijen van kiezersbedrog

‘Vrijwel elke maatregel is kiezersbedrog’

De kiezers van de PvdA en de VVD hebben de partijen beticht van kiezersbedrog. In een gezamenlijke verklaring die de electorale groepen gisteren publiceerden, vragen ze om aandacht voor de vele beloften die door de aanstaande regering gebroken worden.

Volgens de verklaring is bij vrijwel iedere maatregel uit het regeerakkoord sprake van kiezersbedrog. “Het is alsof Samsom en Rutte niet snappen dat wij niet op hen gestemd hebben, om het beleid van hun grootste concurrent te helpen uitvoeren. Een kabinet dat op het ene onderwerp rechtsaf slaat en op het andere linksaf, gaat uiteindelijk nergens naar toe.”

Uit de verklaring blijkt ontstemming over het Lenteakkoord. “Wij hebben het Lenteakkoord op veel punten verdedigd en in zijn geheel aangevallen als asociaal plan. Nu moeten we dezelfde maatregelen verdedigen en aanvallen in het Herfstakkoord. Hoe moeten we nou op het stimuleren van de economie bezuinigen?”

De opstellers van de verklaring noemen de beperking van de hypotheekrenteaftrek en het handhaven van de drie procent norm van begrotingstekort als grootste pijnpunten. “Wij kiezers van de PvdA en de VVD zijn verder bijzonder ontstemd over de terugkeer van het poldermodel. Als we hadden geweten dat we samen op moesten trekken, hadden we wel op de SP en de PVV gestemd.”

Rutte en Samsom ontkennen de aantijgingen van kiezersbedrog. “Als de kiezer had gewild dat er één programma uitgevoerd werd, had hij maar op één partij moeten stemmen. De kiezer spreekt niet met één mond.”

De verklaring is voor het sluiten van het definitieve regeerakkoord opgesteld. “Wij willen hiermee aangeven dat het nog niet te laat is. De PvdA en de VVD kunnen nu nog hun hele verkiezingsprogramma doordrukken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En wanneer kunnen we nu de verkiezingen van 2012 weer ongedaan maken? De kiezer moet ook nog een tweede keer aan het woord kunnen zijn nadat de voorstellen zijn gepresenteerd. Daarmee kan ze dan zijn goedkeuring geven aan het uitgestippelde beleid. Wedden dat zowel VVD en PVDA snoeihard onderuit gaan?

Reageer
gravatar

Mijn idee is de volgende keer het land na de verkiezing in te delen in autonome regios.
Dus we delen het land in stukjes van evenredige grootte als de partijen.
BV. SGP 3 zetels, dan krijgen ze het alleen voor het zeggen in de driehoek Staphorst, Harderwijk, Dieren.
PVV 15 zetels, dan hebben ze in heel Limburg het alleenrecht aangezien dat ongeveer 10% vh land is, etc.

Voor de bevolking die niet tegen verrassingen kan is het aan te raden in verplaatsbare woningen, trailers of zo te wonen, dan kunnen ze een eindje meebewegen als hun partij kleiner wordt.

Reageer
gravatar

Sinds deze verkiezingen kan iedereen er niet meer omheen. Politiek = showbusiness. Eigenlijk is alles showbusiness, maar dat even terzijde. De werkelijk vragen zijn dus “Wie is de mol ?” en “met wie rommelt boer Rutte” ? Ondertussen draait de wereld gewoon door, aangedreven door de Darwiniaanse geldmachine. Overigens hoop ik dat de elfstedentocht gewoon eens een keer doorgaat en dat die klagers over de premies hun ouders uit het verpleeghuis halen en stoppen met roken.

Reageer
gravatar

Daar hebben de kiezers zelf voor gezorgd.
Wie moest de grootste partij worden. Samson kwam ongeveer 3 weken voor de verkiezingen zo op zetten,dat de kiezers dachten: de VVD of de PVDA moest en zal de grootste partij worden.
Zo zie je maar hoe ze de verkiezings beloften kunnen breken.Het gebeurde allemaal in een kleuter klas met elkaar blij maken met de woorden: jij krijgt van mij een zure appel, dan krijg jij van mij een zoete appel.

Reageer
gravatar

Mevrouw of meneer Van den Berg,

Goed dat u het zegt. Door mijn overbelaste agenda zijn de appels er helemaal bij ingeschoten. Zoete appels passen het beste bij de zoete koekjes die ik graag bak. Ik vraag de formateurs even of ze het morgenochtend als eerste werk even willen regelen.

gravatar

Het zit ‘m in de stropdas. Voorheen was Samsom een redelijk man en DUS begiftigd met een gezonde afkeer van de stropdas.
Sinds hij echter het steven heeft gewend op koers van een coalitie met Mark -even aan mijn moeder vragen- Rutte, draagt hij zo’n onding.
Het vreselijke aan zo’n stropdas is: de drager zal er zelf warmpjes bij zitten, doch levert voor alle anderen slechts stroppen op. Een algeheel afknipgebod voor ELKE stropdas zou maatregel No.1 zijn in het regeerakkoord van een eventueel Kabinet Bøs Showfør I.

gravatar

Met heel veel tegenzin moet ik toegeven dat die VVD-ers er in zijn geslaagd een tweede CDA te creëren: net zoals het CDA onhoudbaar begon te glijden met Balkenende, zie je het nu gebeuren met de PvdA onder Samsom. En die is niet eens partijleider.
Die van de CDA denken er nu serieus over om de nadruk niet meer -lastig, lastig- op de C te leggen: benieuwd hoe lang het duurt eer de PvdA de vdA laat vallen. Gewoon De Partij.

Het wachten is op nieuwe verkiezingen na grootse rellen, en dan een verbroken kiezersbelofte van de SGP, namelijk dat abortus toch eigenlijk niet zo erg is, in ruil voor een premierschap.

Reageer
gravatar

Jawel, Heer Jeettje. Het is zelfs zó erg, dat het eeuwige rijtje van drie wordt aangepast in die richting, nu De Grote Appel winderig in bad gaat. ‘London, Paris, Kootwijkerbroek’ zingt het reeds rond.

gravatar

HIER, nóg zo’n staaltje van kiezersbedrog:

“Als de kiezer had gewild dat er één programma uitgevoerd werd, had hij maar op één partij moeten stemmen. De kiezer spreekt niet met één mond.”

Ik mocht niet mondeling stemmen, maar moest dat met een rood potloodje doen en uiteindelijk HEB ik maar op één partij gestemd. Het verwijt van RSI (= Rutte & Samsom Intimidatie) slaat nergens op!

Reageer
gravatar

Het is duidelijk kiezersbedrog. Maar iedereen had kunnen weten dat D. Samsom en G. Wilders dezelfde persoon zijn maar laten zich door zo’n pruik een loer draaien. Ooit wel eens goed naar A. Merkel en Rutte gekeken? Zie je die kin? Ik zeg verder niets want de Bilderberg groep zit mij al op de hielen. Het is een schandelijk internationaal complot wat zich hoofdzakelijk om mij heen gevormd heeft. Daarstraks wilde ik mijn advocaat hierover bellen, maar die schijnt ook al onschadelijk te zijn gemaakt door de elite.

Reageer
gravatar

Tja DVR; er is een zekere uiterlijke verwantschap bespeurbaar, maar waar Samsam koos voor principeloos zachte lenzen, koos Rutte voor een geweten- en randloze bril. Heel symbolisch draagt Rutte een normaal C & A’tje met een stemmig blauwe stropdas (dubbel Windsor gestropt), Samsom daarentegen draagt zo’n raar te klein Matthijs van Nieuwkerk DWDD pakje en natuurlijk, een rode stropdas (enkel Windsor geknopt). Als verontschuldiging voor het korte kapsel van Samsom geldt dat hij last heeft van een erg laat sluitende fontanel. Beiden ogen hier vrij amikaal, maar duidelijk is dat de pretoogjes van Rutte op een verborgen agenda. Odd couple; Rutte, het lachebekje dat maar geen volwassen MP-materiaal wil worden en die halfzware Samsom die ministeriabel noch staatssecretariabel overkomt. Het kabinet Rutte II wordt overigens géén vechtkabinet, de PvdA heeft zich al overgegeven bij het eerste VVD-waarschuwingsschot voor de boeg. Spekman overweegt nu intrede bij de zwijgzame Orde der Trappisten.

Reageer
gravatar

Ik lees overigens dat het motto voor de nieuwe ploeg zal zijn: “bruggen slaan”.
De foto ziend, hebben beiden weinig weg van Bob de Bouwer; dat gaat niet lukken zo. Een kek bouwhelmpje op is toch wel het minste wat ze kunnen doen dan? Ik heb er weinig fiducie in: zal wel zo’n Indiana Jones-achtige uit mekaar vallende touwbrug over het ravijn worden.
Zonder vangnet uiteraard.

En we hadden al bruggen, maar die ene met dat brilletje heeft er juist zó hard op geslagen dat ze in gruzelementen liggen, die deed dus aan eigen werkverschaffing? Zoiets heet toch fraude?

Reageer
gravatar

Wat zijn onze artsen toch knap en slim!
De ene helft van die pas gescheiden eeneiige tweeling heeft gelijk een cosmetische opknapbeurt gehad zodat ze uiterlijk niet al te veel op elkaar lijken. Bij die ander hebben ze de bril laten zitten.
Mooi werk!

Reageer
gravatar

@Pim Bronkhorst
Doutzen is ‘t zeker niet, die komt uit Friesland, en van aldaar niet uit een polder. ‘t Zeeuws meisje, voormalig reclame-model, is waarschijnlijker. Hopelijk niet uit de Hedwigepolder afkomstig want dan is het poldermodel gedoemd ten onder te gaan, wel van oudsher opererend onder een motto dat ons aanstaande kabinet ook als muziek in de oren klinkt.

Reageer
gravatar

Ach, kiezers worden voortdurend bedrogen, neem het kwartje van kok, geld moet rollen dat zal de crisis doen oplossen, het moet wel naar de schatkist rollen…

Reageer
gravatar

@Stalpaert: dank voor het aanvuren van mijn geheugen. Ik was toen nog maar 7 en wist dus niet dat Johnny en Rijk achter dit nummer zaten. Leuk om nu ook het tweede en derde couplet te kunnen leren.

gravatar

Heer Jeetje, volgens mij moet je bij Kootwijkerbroek rechtsaf, dan kom je in Apelfoort. Als je linksaf gaat kom je in Amersdoorn, of je moet de andere kant uit rijden natuurlijk.

gravatar

Nu ja, dan ligt het aardig op schema: wij verwachtten niets anders.
Elke kiezer die stemt op een partij in de hoop niet bedrogen te worden, is gevaarlijk naïef en zou een verplichte cursus “strategisch stemmen” moeten volgen.

Reageer
gravatar

“Een kabinet dat op het ene onderwerp rechtsaf slaat en op het andere linksaf, gaat uiteindelijk nergens naar toe.”
Dit is onjuist. Hoewel dit kabinet een omweg neemt, gaat het gemiddeld genomen wel aardig rechtdoor. Een kabinet wat op elk onderwerp rechtaf slaat, dat gaat uiteindelijk echt nergens naar toe!

Reageer
gravatar

@erusuke

U heeft ongelijk. De richting welke wordt ingeslagen in in sterke mate afhankelijk van de (aantallen en volgordes in) opeenvolgende keuze’s tot links- dan wel rechts afslaan en zal slechts in geval van enkel keuze’s tot respectievelijk links afslaan (de natte droom van Samson) dan wel rechterbochtjes (waarbij de broek van Rutte waarschijnlijk te krap wordt) leiden tot telkenmale terugkeer op het oorspronkelijke uitgangspunt. Beide opties acht ik, gezien het kennelijke regeerakkoord, echter niet waarschijnlijk.

gravatar

Nu krokodillen tranen. Had je 12 september juiste hokje moeten invullen.

Je stemde toch zo graag strategisch.

Reageer
gravatar

Ik heb zaterdagmiddag eens gekozen voor Albert Hein. Toen ik thuis kwam en nog eens op het bonnetje keek, voelde ik mij als winkelkiezer weer flink bedrogen.

Kijk aan dit soort kiezersbedrog moet De Speld onderhand eens aandacht besteden. Politieke kiezersbedrog heeft men alleen na een formatie en dat gaat weer snel over. Het nare gevoel de verkeerde winkel te hebben gekozen heb, heb je als consument toch minstens eens per week.

Reageer
gravatar

Lieve Paulien,

Daar kan ik inkomen. Aan een verkeerde politieke keuze erger je je hooguit vier jaar. Maar aan de keuze voor meubelzaak L’art de la Création de l’Habitacle voor dat ongemakkelijke en dus peperdure bankstel in de voorkamer erger ik mij nu al tien jaar.

gravatar

In de Zaanstreek valt er weinig te kiezen naast Albert Heijn (andere supermarkten worden daar niet erg getolereerd). Om dit te compenseren heb ik maar aandelen Ahold gekocht, dan krijg ik via divendbetalingen meer terug dan met een bonuskaart.

gravatar

Rutte en Samsom zullen het risico lopen te worden aangeklaagd wegens plagiaat: Het regeraccoord is een uitvoering van het D66 verkiezingsprogramma waar bij mijn weten geen toestemming is gevraagd bij de daartoe bevoegde partijmastodonten.

Reageer