‘Duitsland verliest tweede wereldoorlog op rij’

Nederland: van supermacht tot wereldrijk (de trailer)

In het monumentale werk Nederland: Het Boek ziet u hoe Nederland uit de Big Bang ontstaat, hoe de eerste Nederlanders Afrika verlaten, welke hunebedontwerpen het uiteindelijk niet zijn geworden en leert u wie de man achter Mat Herben was. Vanaf vandaag overal verkrijgbaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eigenlijk ging het al mis bij de Romeinen en die vervelende Arameërs. Daar liep ene JCvN rond die met zijn grote mond liep te verkondigen dat er een nieuwe religie zou ontstaan. Was dat niet gebeurd dan had ook Grietje uit Dorestadt hoge ogen kunnen gooien…

Reageer
gravatar

Frankrijk heeft de eerste wereldoorlog verloren, Engeland de tweede.

Wie me niet gelooft moet maar in z’n portemonnee kijken of daar Ponden, Francs, Dollars of munten met de Duitse adelaar in zitten…

Reageer
gravatar

Maar dat alle spelers na een verloren wedstrijd grotendeels tot de strop worden veroordeeld, ja, dat kom je toh niet vaak tegen. Een echte winnaar leeft mee met de verliezer!

Reageer
gravatar

Altijd die oorlog,,, Ik ben een oorlogshater! Bij een dergelijke oorlog hebben alle zenders en kranten het over NIETS anders! Kunst en cultuur moeten wijken! Of kunstenaars moeten zonodig laten zien dat ze óók voor de een of andere partij zijn! Al dat gelul in de kroeg over wapens en tactieken! Iedereen in uniform, politieke kreten roepend… Echt serieus…. die mensen missen iets in hun leven….

Reageer
gravatar

Volgens Prof. Dr. Godwin komt de oorlog al bijna 70 jaar van links, het Naoorlogse Verzet van links progressief cultuurminnend Nederland.

gravatar

Zou ook nooit wat kunnen worden met dat Technisch Hart met Hitler, Himmler, Goering en oud-rechtsbuiten Goebbels met de zegen van het orakel van Madrid Generalissimo Franco. Nadat Ernst Rohm in de Nacht van de Lange Messen geliquideerd werd is het op de tribunes met de SA-Side ook al niet veel meer.

Reageer
gravatar

Gaan ze de vierde finale ook in? pin-alties… opschieten in een lege doelstelling……..typisch der Nederlandsche tael.

Reageer
gravatar

Weddenschappers, a.k.a. bookies, zagen het al aankomen, vanwege de kennis van oefenwedstrijd WO I
Toen was het compleet met time outs en loopgraven om te schuilen en ook toen al 3 keer niks met de NLse strijdkrachten.

Gelukkig blijkt achteraf dan vaak een behoorlijk aantal mensen in het verzet te hebben gezeten, de ‘hooligans slash fans’ van de WO’en.
Hun steun en opjutten , de invloed er van, dat mag je als land niet onder stoelen of banken plakken.

Reageer
gravatar

Denk dat Duitsland toe is aan een nieuwe coach. Hiddink’s naam circuleert er al. Duitsland is het enige land dat zijn loon op kan hoesten.

Reageer
gravatar

hallo mensen ik ben lulkoppeer mooie naam he vind ik ook

Reageer
gravatar

Ik hoop wel dat WOIII een schone oorlog wordt, dus zonder doping.

Reageer
gravatar

Is al bekend welke zender de tv-rechten heeft verworven voor WOIII?

Reageer
gravatar

[…] steden en zelf landen in vuur en vlam slaan als er tegen elkaar gevoetbald wordt. Met dank aan De Speld voor deze prachtige videomontage weer. wpa2a.script_load(); No related posts.google_ad_client = […]

Reageer
gravatar

Overigens laat de verslaggeving toch wel een grote steek vallen: het filmpje suggereert dat Stalingrad ergens in de Oekraïne ligt.
Heeft de bureauredacteur soms de verkeerde routeplanner gebruikt?

Reageer
gravatar

Dit valt op voorhand niet uit te sluiten: onder het bewind van Josef -de Osseet met de brede borstkas en kakkerlakkensnor- Stalin gebeurden wel meer zaken waartegen wij nu met bevreemding aankijken.

gravatar

Als Stalingrad in de Oekraine ligt dan is Stalin waarschijnlijk inderdaad een Osseet geweest in plaats van een Georgier…

gravatar

Prima, maar daarmee ligt het toch nog steeds niet in de Oekraine? Net als Gori, de geboortestad van Stalin, nog steeds niet in Ossetie ligt…

gravatar

Jeettje; voor uw visie is zeker veel te zeggen; de Noord-Europese banken zijn structureel overbezet met zetelvaste en grootverdienende (Hello Bison-Kitty’s) graaibankiers en hun liquide reserves die ongecontroleerd en dus ongestraft miljarden onder de linker- en rechterarmen kunnen verdelen. Maar op de Zuid-Europese banken -met weinig reserves- rust nu de droeve plicht het weinig speelrijpe belastingveld bij wegblijven van de fullprof-belastingontduikende cracks volledig te verhalen op hinkende middenklassenvelders en waterdragers. Quid nunc?

Reageer
gravatar

Tuttut heer Outsider, enerzijds is verloren een erg harde uitspraak: men is gedegradeerd naar een lagere klasse om daar verder te spelen en heeft zich verdienstelijk weer naar een hogere league opgeschaald, anderzijds moet gezegd worden dat men met slimheid het spel beheerst.

Immers, de bodemloze put kent wel degelijk een bodem: de Noord Europese banken verzamelen daar het gestorte geld en de Zuid Europeaan krijgt bosjes gele en rode kaarten.
Ik aarzel niet om dit te qualificeren als een schwalbe.

Reageer
gravatar

De Duitsers hebben weliswaar de Tweede Wereldoorlog op eigen terrein verloren, maar toch waren zij en hun Mannschaft in no-time de Wirtschafts-wunderkinder van Europa o.l.v coach Konrad Adenauer. Hoe anders benaderen de Griekse VVD-verwante bevoorrechte klassen het strijdtoneel; zij laten hun en belastingschuwe BBP geheel ten laste van de Europese Unie en verschansen zich achter de arme donders die nu hun voedsel uit de vuilnisbakken moeten halen. Quod licet Jovi, non licet bovi. En de EU blijft -vanuit Brussel- uit Duitse en Nederlandse pensioenfondsen puttend, maar miljarden storten in een bodemloze abyss. Wie is er nu slimmer? Wolfgang Schäuble en JanKees de Jager zouden eens naar de opticiën moeten, voor een goede leesbril. En naar een goed psych, om van hun Groot-Europese dwangneurose te worden verlost.

Reageer
gravatar

Een uitstekende management summary: korter kan je het niet vertellen!

Reageer
gravatar

Alle ellende op een sateprikker; we zijn er toch maar ooit in geslaagd de Portugezen succesvol uit voormalig Madagaskar te verdrijven, ethnic cleansing avant-la-lettre, a.h.w. ‘t Is alleen jammer dat het machtsvacuum na ons vertrek nóg niet definitief is opgevuld; er werden tot voor kort nog steeds beslissingswedstrijden gespeeld tussen Tamils en Singhalezen. Maar sinds de aanstelling van Dick Advocaat als p.t. coach van de Singhalezen hebben de meeste Tamils asiel aangevraagd in Nederland: what goes around, comes around. Zo blijven we nauw verbonden met ons kolonialistische verleden. Én we sparen een hoop ontwikkelingsgeld uit. Dat kan nu in eigen land worden besteed; aan AZC’s.

Reageer
gravatar

Madagascar en Singhalezen vs Tamils? U bent in de war met Ceylon, tegenwoordig Sri Lanka genaamd. Vanwaar we verdreven zijn door de Britten.

gravatar

Breaking news: aangezien Roosevelt, Churchill en Stalin alsnog zijn betrapt op doping, zijn Duitsland en Japan uitgeroepen tot winnaars van de tweede wereldoorlog.
Frau Merkel zal binnenkort de sleutels van alle toendertijd bezette landen symbolisch overhandigd krijgen. Verdere stappen worden niet uitgesloten. De japanners beraden zich nog op acties.

Reageer
gravatar

Beste zwager Teun,

Maar dan was de strijd waarschijnlijk nu nog niet afgelopen geweest.

Het probleem was dat de Amerikanen wel een snel einde aan de strijd moesten maken, want ze moesten zich voorbereiden voor de wedstrijden tegen Korea en wat later Vietnam.

gravatar

Het was helemaal geen oorlog, maar een hevige concurrentiestrijd tussen enkele slopersbedrijven.

Bij een echte oorlog staan twee dikke rijen van soldaten tegenover elkaar, die na een signaal van de scheidsrechters in ware doodsverachting op elkaar afstormen om elkaar op het ontmoetingspunt naar het leven te staan.

Aardig om te weten is, dat in de Verenigde Staten van Amerika elk weekeinde in vele steden en dorpen deze klassieke strijdwijze van de slag bij Gettysburg wordt nagespeeld om de herinnering levend te houden. Ze noemen het Football, maar dat is het niet.

Reageer
gravatar

Eigenlijk wel gek hoor. Die Duitsers houden helemaal niet van verliezen. Ben er ook van overtuigd dat ze beslist een derde gaan beginnen. Met de financiële oorlog zijn ze al bezig. En die is eigenlijk al gewonnen.

Reageer
gravatar

Dan hoop ik maar dat niet elk boek er een heeft, want dan wordt het veel te vol in mijn boekenkast, dan wel op de parkeerplaats achter mijn flatje…

gravatar

Ze probeerden het nog met Rommel als diepe spits, maar uiteindelijk bleek dat de tactische beslissingen Paulus als controlerende middenvelder in Stalingrad te laten spelen, juist de nederlaag alleen versnelde.

gravatar

Heer Edwin,

Ik ben bang dat u het niet door heeft, daarom zal ik u maar uit de illusie verlossen. Het ging hier namelijk over de Wereldoorlogen, niet over een potje voetbal. Die oorlog laten we wel over aan het plebs!

gravatar

Tja, Nederland heeft duidelijk kansen laten liggen in de eerste helft van WO II. Als bijvoorbeeld niet Rotterdam was gebombardeerd maar Amsterdam hadden we -zelfs mét onze verouderde wapens- Duitsland nog kunnen stoppen op de Afsluitdijk, desnoods met een “Lease and lend” deal met de Amerikanen die , ná de oorlog- immers stilzwijgend Nederland hebben overgenomen via het Marshall-plan. Maar eigenlijk ging het al fout in de tijd van de VOC, toen we ons (door de Engelsen n.b.) lieten wegjagen uit Nieuw Amsterdam dat toen gelijk maar New York werd genoemd. Die Peter Stuyvesant was eigenlijk ook maar een watje dat in rook opging. Geen wonder dat er later een sigarettenmerk naar hem is genoemd.

Reageer
gravatar

Volkomen mee eens en het is zelfs nog erger: Die Stuyvesant was een vrek want hij dacht dat er in het door ruiling met Nieuw Amsterdam verkregen Suriname veel meer te verdienen was. Wat dat opgeleverd heeft is ons al door de geschiedenis bijgebracht.
Conclusie: als Stuyvesant deze ruil niet gedaan had, dan was Nederlands (of een zuid-afikaans achtige variant hiervan)nu een wereldtaal geweest en had Bouterse nu in de Bijlmerbajes gezeten.

gravatar

Beetje raar idee, Outsider! Als ze destijds ipv Rotterdam te bombarderen, dat amsterdam hadden gebombardeerd, was de rest van het land juichend de straat opgegaan. Daar er toen nog geen speciaal voor dat doel ontworpen pakken waren, kon dat niet de bedoeling zijn. “DAN MAAR Rotterdam bombarderen” moeten ze in Berlijn gedacht hebben, opdat zij zeker wisten dat het als een mokerslag zou aankomen.