Lage opkomst demonstratie Agorafobievereniging op de Dam

Voorzitter: ‘We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, sinds Naatje van de dam verdwenen is, is ook hier het hek van de Dam. Het Koongkluk Paleis ziet er uit alsof het dezelfde behandeling krijgt als het Rijksmuseum; ook 10 jaar dicht voor een eenvoudige verbouwing, zie ook het Stedelijk Museum en de Noord/Zuid-lijn. Dát kun je wel aan Amsterdammers overlaten: altijd ver boven budget en altijd ver buiten de planning.

Reageer
gravatar

Doet me denken aan de uitzending van radio Bergeijk, over de vereniging voor mensen met een fobie voor middelgevulde ruimtes. Kregen ook nooit een vergadering bij elkaar.

Reageer
gravatar

Is dr anders wel wat te doen dan? As ik er zo een was, was ik juist gegaan omdat je dat foeilelijke ding niet kan zien.
Maar ja, Rotterdammert hé: ruimdenkend en ruimziend, hebbe we geen last van dus.

gravatar

Beste Gerritje, het was ook niet erg slim om pal vóór de voorste tank met een vlag te gaan zwaaien op het Plein der Hemelse Vreugde. De chauffeur kon ook zó lang zijn voet op het rempedaal houden tot u was uit- en afgevlagd. Uw principiële doch enigszins onbesuisde optreden heeft toen wel een verpletter(en)de indruk gemaakt via de Staat-tv en heel wat mensen een ambulante agorafobie bezorgd. Dientengevolge is ook de Taptoe in Delft afgelast wegens sterk toenemende agorafobische tendenzen, die zelfs met talloze gratis verstrekte toegangskaarten niet meer te compenseren waren.

Reageer
gravatar

Oktober, Toondermaand. Men herdenkt een eenmalige grootheid uit de vaderlandse beeldliteratuur en betreurt zijn gang naar de Grote Onthaler. Ik begrijp dat men in tijden van stijgende armoede, zakkende normen en niet-vlottende activa behoefte heeft aan iets herkenbaars, iets vertrouwds, iets veiligs. Vroeger schaarde men zich dan rond Oranje, doch ook dit traditionele houvast raakte in verval; de Koningin mag zich niet meer bemoeien met de formatie, men huwde niet-adellijke prinsessen, Soestdijk als museum. Had men nu nog slechts een bezielend staatsman als politiek baken, allez, het zou allemaal nog te dragen zijn. Edoch, het noodlot knapte ons op met een baardloze loze ginnegapper en een kale netto-arbeidsrechtenverkwanselaar. En reeds naakt 21 december 2012 aan den einder, wee ons. En nu blijkt agorofobisch Nederland wél het Malieveld durven bevolken doch de Dam te mijden. Het einde der tijden nadert, wat ik u zeg.

Reageer
gravatar

Na de Stationstraat te Haren in Groningen is het aanstaande zaterdag te doen op de Dam te Amsterdam in Noord-Holland: het grote T-feest.

Iedereen die geen last heeft van damvrees, is van harte welkom.

p.s.
Zelf voor bier en chips zorgen.

Reageer
gravatar

Ik heb van mijn Amsterdamse collega-politiecommissaris gehoord dat aanstaande zaterdag alle spoor-, water- en autowegen in de richting van jullie hoofdstad streng zullen worden gecontroleerd op het bezit van zedenondermijnende, kwaliteitsloze stripbladen. Dus met Puk & Muck, Donald Duck, Suske & Wiske, Kuifje, Asterix & Obelix, de Rode Ridder en Jan, Jans & de kinderen kom je er na acht uur niet meer in. Ook niet met rooie oortjes.

gravatar

Oké, het is sneu, maar wat denkt u van pleinen met een mensenfobie ? Wij kunnen niet weglopen, want we zijn aan de grond genageld, of eigenlijk zijn we een stuk grond.
En al die doodenge mensen lopen maar over ons heen en sommigen blijven zelfs staan, of gaan godbetere op ons zitten, brrrr.
En geen therapeut die ons helpt, dus hierbij vragen wij dringend om aandacht !

Reageer
gravatar

Tijdens onze meeting van de vereniging van blinden zagen we duidelijk hoe demonstranten door hematofobiker overgehaald werden om samen bloed te doneren, daardoor de lage opkomst..

Reageer
gravatar

Doofpotje,

Slechts drie opmerkingen:

– Waarom vergaderen Nederlandse blinden in het Engels op de Dam?

– Is het wel verantwoord om Agorafobische blinden te laten zagen tijdens een bloederige demonstratie?

– Jij hebt de “t” en de “f” verwisseld in dat woord voor “Engelman die op de fiets foto’s van de HEMA uitdeelt” om bloeddonoren te strikken.

Zie verder de boodschap van oma onder: http://tinyurl.com/8jz6qjl

gravatar

Paulietje,

– er is nooit sprake geweest van Nederlandse, agorafobische blinden.

– ik ben het met u eens dat het onverantwoord zou zijn om blinden te laten zagen. Wat betreft het laten zien, gezien de onbetrouwbaarheid van de zintuigen bij zienden, zie ik geen reden om dit niet te verantwoorden.

– het spijt me niet om u erop te attenderen dat er een verschil bestaat tussen grammatica en spelling.

Ten slotte, dat er een eigen grammatica en woordenkader in de Nederlandse taal bestaat werd mij pas na mijn 20e verteld. Daarvoor stond Nederlands gelijk aan een keelziekte die voorkomt bij Käse- en matjesbrotverkäuferinnen..

gravatar

Gistermiddag was de Dam al weer aardig bevolkt. Oorzaak: Mooi weer, zonnetje. Dat zal die Agorafobisten leren en daar heb je geen list voor nodig…

gravatar

Van het Leidseplein, het Rembrandtplein, het Waterlooplein, het Museumplein of het Verkeersplein kan ik mij wel voorstellen dat er mensen zijn, die al bevreesd zijn als ze alleen al de naam horen. Maar de Dam? Dat is toch geen plein! Dat is toch gewoon… eh… zeg maar… eh… een dam zonder rak, want dat hebben ze in de tweede helft van de negentiende eeuw gedempt!.

Ja toch?

Reageer
gravatar

Van de voorzitter van die Vereniging zou je toch mogen verwachten dat hij weet dat agorafobielijders een duivenintolerantie hebben?
Eén duif is genoeg voor wekenlang thuiszitten vanwege de allergie reaktie, moet je dan per se op de Dam willen staan?

Reageer
gravatar

Deze ernstige verstoring van de openbare wanorde verdient een zeer grondig onderzoek, waarbij elke onderste steen van de dam opgetild en onderzocht zal gaan worden.
Mijn onderzoeksteamleden en ik zullen hier op de gebruikelijke manier vaart achter zetten en verwachten zeker voor maart 2016 een conceptversie van het voorlopige plan van aanpak op te kunnen leveren.
Zorgvuldigheid gaat echter voor snelheid…

Reageer